Теми | Отговори | Автор | Видяна | Последно мнение |
---|
| | Черен пипер или Piper nigrum е популярна подправка в българската кухня с лют вкус, която се използва както на зърна, така и на прах. | 3 | Ceko_Beco.86g | 1642 | Пет 14 Авг 2015, 00:36 Кар-Лин-а0ао |
| | Чубрица е една от традиционните подправки в България. Растението се използва заради специфичните си вкус и аромат. Отглежда се почти във всяка зеленчукова градина и в двора. | 27 | надомно | 5576 | Пет 14 Авг 2015, 00:33 bonbonel |
| | Подправка магданоз - Petroselinum hortense - произход, използване, приложение, биологични особености и видове, които намират приложение като храна и подправка в българската кухня, рецепти за здраве и красота. | 37 | Magdanoz | 10136 | Пет 14 Авг 2015, 00:31 kras_78 |
| | Олио е сред най-разпространените подправки в българската кухня и представлява растително масло, извлечено от слънчоглед чрез пресоване или екстракция. | 3 | Oleg_Haraland.89ufov | 1016 | Пет 11 Апр 2014, 14:07 Vanyo_Gig.456ov |
| | Бахар или Pimenta dioica е вид разпространена подправка, сходна на черпипер, но с по едри зърна, друг аромат и вкус. | 3 | Beno_popo.879ov | 969 | Пет 11 Апр 2014, 02:09 Banjy_Haral.489576hjf |
| | Зехтин или Olivae oleum е популярна подправка - вид растително масло, произвеждано чрез пресоване от маслини, плодовете на Маслиновото дърво. Цени се много заради кулинарните ме качества и лечебните му свойства. | 2 | a38 | 1020 | Чет 10 Апр 2014, 22:52 Manol_Jel.1234ev |
| | Има една перспективна идея - отглеждане на подправки в собствена градина (в задния двор или даже в къщи), като възможност да стартирате собствен семеен агро бизнес, добра възможност за доходи от надомно земеделие. | 25 | надомно | 10178 | Сря 09 Апр 2014, 13:44 DAnco_Zdravk.35ov |
| | Риган или Оriganum vulgare L. е вид многогодишно тревисто растение с пълзящо коренище, което се използва най-често като подправка, макар че има употртакова и като билка. По-предприемчивите хора могат да отглеждат риган за доходи. | 5 | Riana_Tonch.76eva | 1326 | Вто 08 Апр 2014, 13:31 Riana_Tonko.564va |
| | Розмарин (лат. Rosmarinus officinalis) е Средиземноморска билка - вечнозелен полухраст, с тръпчив вкус и приятен аромат, намираща приложение в кулинарията и народната медицина. | 6 | Radi_Ben.0yfov | 1067 | Чет 03 Апр 2014, 21:18 Rino_Anton.7856ov |
| | Кориандър или Coriandrum Sativum е едногодишно растение, използвано като подправка с редица полезни свойства и като билка. Може да се отглежда култивирано и да Ви носи допълнителни доходи от малка градина в задния двор. | 4 | Beno_Kont.76ev | 963 | Сря 02 Апр 2014, 13:14 Katya_Petev.342va |
| | Джоджен или Mentha Spicata L. е от първите многогодишни културни растения в Европа, използвано като зелена подправка и билка. Използват се пресни и сушени листа и може да се отглеждат култивирано в свободен двор за допълнителни доходи. | 4 | Дженка_Donch.76va | 1157 | Сря 02 Апр 2014, 13:10 Jony_Bon.786ev |
| | Готварска сол или Натриев хлорид NaCl е от най-често използваните подправки в кулинарията, хранителен продукт, който се използва за посоляване на ястия и салати. | 3 | Sonya_gance.78va | 834 | Вто 01 Апр 2014, 21:11 Samy_Denk.876ov |
| | Оцет е вид широко разпространена хранителна подправка, съдържаща оцетна киселина, която се получава чрез микробиологичен синтез чрез оцетно-кисели бактерии от вино, ябълки или др. спиртна суровина. | 3 | Olga_Ognyan.0jkfva | 1977 | Нед 30 Мар 2014, 16:53 Olga_Dene.8796va |
| | Сминдух (Trigonella Foenum-graecum) е популярна подправка с апетитен мирис, подготвяна от семена на едногодишното растение от сем. бобови. Подправката е известна още като чимен, меродия и др. | 14 | Stilian_ | 3363 | Съб 29 Мар 2014, 23:55 Cemdi_RAlce.78906va |
| | Дафинов лист или Laurus nobilis L. е признат за свещено растение и се използва от векове като подправка (дафинови листа) заради специфичния си аромат, притежаваща и целебни свойства. | 4 | Дафинка-Тон.67ива | 2315 | Съб 29 Мар 2014, 23:26 Dany_Lenk0.8976va |
| | Анасон или Pimpinela Anisum L. е известна подправка, която често се използва и като лечебно растение. Намира приложение от хилядолетия в кулинарията и народната медицина. Ако познавате агротехнологията за отглеждане на ансона, това може да Ви носи доходи. | 4 | Ana_Pop0.76tdva | 1059 | Пет 28 Мар 2014, 23:58 Ani_Atanas0.867va |
| | Люти чушки или лют пипер - Capsicum, подправка с парлив вкус, традиционна за българската кухня и рецепти, позволява отглеждане и в къщи за лична консумация, но и като бизнес в зеленчукова градина с леха за подправки Богати са на полезни вещества. | 13 | Людмил-8 | 5533 | Пет 28 Мар 2014, 14:57 Leny_Chank.9807ov |
| | Растението копър е една от традиционните подправки у нас, които намират утвърдено приложение в българската кухня, на се използва и като лечебно средство, благодарение на специфичния си състав и съдържанието на полезни вещество. | 25 | kopyr | 5434 | Чет 27 Мар 2014, 13:24 Kolyo_Rad.098ev |
| | Джинджифил или Zingiber Officinale L. е позната с вкусови и лечебни качества подправка. От древността се използва широко в китайската и индийската кухни и макар, че е лют, влиза в състава на джинджифилови бонбони. Може да се отглежда и култивира за доходи | 4 | Djena_Taras.065fva | 2553 | Сря 26 Мар 2014, 23:30 Denka_Zdravk0.578va |
| | Червен пипер - широко разпространена в България подправка, всеки земеделски стопанин на село си я произвежда в две разновидности - сладък и лют, съответно от узрели и изсушени чушки на сладък пипер - Capsicum annuum или на лют пипер - Capsicum frutescens. | 2 | Coko_Boc0.786g | 904 | Пон 24 Мар 2014, 21:33 Lenko_Georgi.876ev |
| | | 0 | надомно | 1221 | Съб 12 Апр 2008, 21:44 надомно |
|