Надомна работа без посредник. Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега! |
|
| Оцет | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Olga_Ognyan.0jkfva Гост
| Заглавие: Оцет Сря 19 Фев 2014, 20:00 | |
| Оцет (в гръцки език ucozus) е хранителен продукт (широко разпространена подправка) със значително съдържание на оцетна киселина, получаван традиционно в резултат на микробиологичен синтез с помощта на оцетно-киселите бактерии от хранителна, спирто-съдържаща суровина (вино, ябълки и др.) Оцетът е от най-древните хранителни продукти, който по древност съперничи на виното. Представлява безцветна или оцветена течност с рязко кисел вкус и специфична миризма. Има два основни вида - натурален и синтетичен. Най-рано се споменава в древен Вавилон и се датира от 5000 г. пр. н. е. Древните вавилонци го произвеждали от финикови палми, заедно с финиковото вино. В древността оцет са използвали не само като подправка в храненето, но също и като дезинфектиращо (антисептично) средство в бита, а също и за хигиенни и медицински цели. Споменава се често и в Библията, като най-рано това става в в Стария завет - ч. 6:3. ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Olga_ceno.786va Гост
| Заглавие: Re: Оцет Съб 01 Мар 2014, 13:28 | |
| Използването на оцет се споменава в Суна, където Пророка Мохамед го е наричал „Прекрасна подправка“. Споменаване на подправката в писмени източници от Китай е в периода на династията Джоу (1122 преди н.е. — 247 преди н.е.), а в Японии — при управлението на император Одзина (399—404 от н. е.). ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Olga_Ognyan.6754ko9va Гост
| Заглавие: Re: Оцет Чет 13 Мар 2014, 13:32 | |
| Фактът, че оцетните бактерии произвеждат оцет от спирта, е доказан през 1864 година от Луи Пастьор. |
| | | Olga_Dene.8796va Гост
| Заглавие: Оцетомер - прибор за мерене силата на оцета или на оцетната киселина. Нед 30 Мар 2014, 16:53 | |
| Преди време, силата на оцета се е определяла с помощта на оцетомер, по метода на потапяне. Но в днешно време това се прави с по-съвременни и по съвършени методи. Понятието оцетометр се формира от латинското acetum - оцет, и грецкото metron - меря) — и представлява измервателен прибор (потопяем) за определяне силата на оцетната киселина.
Този прибор е изобретен от Ото и е бил в употртакова в края на 19-ти и началото на 20-ти век - чрез него се определя съдържанието на свободна оцетна киселина в оцета. Състои се от измерителен съд - стъклена тръбичка с дължина 30 см и 15 мм широка. Върху прибора са нанесени различни деления, които служат за измерването. ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Оцет | |
| |
| | | | Оцет | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
|
|
|