Надомна работа без посредник. Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега! |
|
| Джинджифил - Zingiber Officinale L. | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Djena_Taras.065fva Гост
| Заглавие: Джинджифил - Zingiber Officinale L. Нед 09 Фев 2014, 18:38 | |
| Джинджифил (исиот, имбер), известен с латинското си наименование Zingiber Officinale L. е сравнително добре познат със своите качества на подправка за различни кулинарни специалитети, поради което е използван от още в древността в традиционната китайска, елинска и аюрведическа медицина, особено срещу киселини в стомаха, като естествен лек за настинки и грип.Като билка, джинджифил намира приложение при лечение на специфични заболявания, като малария, ревматизъм, остра бактериална дизентерия и възпаление на тестисите. Макар че у нас не е много добре познат, растението има много полезни свойства. Активните фитонутриенти, извличани от него, убиват раковите клетки.Подправката, известна още като исиот или имбер, има подобен на лимона мирис, като родината му е югоизточна Азия. На пазара се среща най-често като обелено от външната обвивка коренище и се продава се пресен, сушен и смлян. Ароматен и изразителен, джинджифилът добавя характерен и специален вкус към разпространените азиатските пържени ястия, както и към много плодови и зеленчукови гозби.-----------------© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Karina_Jenk.065va Гост
| Заглавие: Re: Джинджифил - Zingiber Officinale L. Пет 14 Фев 2014, 18:13 | |
| Коренът от джинджифил може да се счита за една от най-древните подправки и важен елемент от индийската и азиатската кухни. Той действа дезинфекциращо, тонизиращо, притежава чудесен аромат и вкус, като намира приложение основно в кулинарията, но също и като средство от народната медицина. ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Jena_Gen.0y7gva Гост
| Заглавие: Почистване на джинджифил. Сря 26 Фев 2014, 13:48 | |
| За подправка от растението джинджифил се използват корени, а те трябва да се почистват. Известно е, че под кората се съдържат много и в най-голямо количество от неговите ценни съставки. Затова почистването трябва да става много внимателно, като с нож се остъргва възможно най-тънък слой от корена.
Нещо подобно като при почистването на морков, но даже по-нежно и тънко. Всъщност, добре да се разчита повече на вода и евентуално на мека, но чиста четка. ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Djena_Tars0.7866rtva Гост
| Заглавие: Re: Джинджифил - Zingiber Officinale L. Пон 10 Мар 2014, 23:43 | |
| Подправката джинджифил (лат. Z?ngiber) — е род многогодишни тревисти растения от семейството на Zingiberaceae. Същото название има и корена на билката (Zingiber officinale), който е основната потребяема част. Има над 140 вида джинджифили. Счита се, че научното название на растението е дошло от санскритски език singabera, което в превод означава „рогат корен“. ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Denka_Zdravk0.578va Гост
| Заглавие: Re: Джинджифил - Zingiber Officinale L. Сря 26 Мар 2014, 23:30 | |
| Понякога наричат джинджифила бял корен. Произходът му е от страните в южна Азия, като днес се отглежда в Китай, Итдия, Индонезия, Австралия, Западна Африка, Ямайка, Барбадос. В средните векове са започнали да го отглеждат и в Европа, където се е използвал като подправка и лекарство. Между другото, се е считало, че джинджифила е едно от основните средства за предпазване от чума. Продавачите са разказвали, че това растение (неговия чудодеен корен) расте на края на света, с цел още повече да вдигат и без това високата му цена. ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Джинджифил - Zingiber Officinale L. | |
| |
| | | | Джинджифил - Zingiber Officinale L. | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
|
|
|