Надомна работа без посредник. Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега! |
|
| Грах - Pisum | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Ganka_Donko.jhg7va Гост
| Заглавие: Грах - Pisum Вто 18 Фев 2014, 03:01 | |
| Грах, известен още с латинското си наименование Pisum, е вид увивни тревни растения, зеленчук от семейство Бобови (Faba). Семената на растението са под формата на бобчета, като в една шушулка се намират от 3 до 10 семена. Могат да бъдат овални, закръглени, гладки или набръчкани.Грахът е една от най-питателните храни, известни на овечеството и какво ли не се прави от него - супи, каши, яхнии. В Азия се пече със сол и подправки, а в Англия е популярен граховия пудинг. Тази любов към него е напълно обяснима - той е не само вкусен, но и полезен. Съдържа белтъци почти толкова, колкото има в говеждото месо, а освен това има важни аминокиселини и витамини.-----------------© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Ganka_Donk.7fva Гост
| Заглавие: Re: Грах - Pisum Пет 28 Фев 2014, 14:13 | |
| Грах са яли винаги, навсякъде и практически всички. В Близкия изток археолозите са открили посуда с остатъци от грах, които са на поне 10000 години. Тази култура и у нас се отглежда все още, но по-скоро като аматьорско занятие и зеленчукопроизводство в личното стопанство, отколкото като добре организиран и мащабен бизнес. Макар, че в Гърция грахът се е ползвал като храна за простолюдието, то по-късно, в средните векове, във Франция е бил на мода. Но като бобова култура, той притежава всички ценни хранителни свойства и заслужава необходимото внимание за да го има на нашата трапеза и да може да носи доходи на по-предприемчивите фермери. ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Georgy_Dan.987ev Гост
| Заглавие: Re: Грах - Pisum Сря 12 Мар 2014, 13:39 | |
| Какво ли не се прави от грах. Варят яхнии, супи, каши, използват го за пълнеж в закуски и даже правят сирене от него. В Азия го пекат със сол и подправки, а в Англия е популярен като грахов пудинг. И такава любов към граха е напълно обаснима, понеже той е не само вкусен зеленчук, но освен това и полезен. В него се съдържат почти толкова белтъци, колкото в говеждото месо, а освен това има и редица важни аминокиселини и витамини. ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Genadi_Zdravk.980790ov Гост
| Заглавие: Re: Грах - Pisum Пет 28 Мар 2014, 23:52 | |
| Всички видове грах се свеждат до два - лющен и захарен. В сушулките на лющения грах се съдържа твърд, пергаментен слой, заради който шушулките са напълно неедливи. От зърната на такъв грах се получава гъста ароматна супа или каша. В захарните сортове грах недозрелите шущулки са едливи и се употребяват за храна в прясно състояние или ги консервират, замразяват. Освен това има разлика във външния вид на грахчетата. В някои сортове те са с окръглена форма и гладка повърхност, а пир съзряването си съдържат доста нишесте. Докато другия вид е подобен на мозък, и изсъхвайки стават неравни, сбръчкани, но затова пък са сладки и вкусни. ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Грах - Pisum | |
| |
| | | | Грах - Pisum | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
|
|
|