Надомна работа без посредник. Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега! |
|
| Леща - Lens culinaris | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Leni_Dance.87gva Гост
| Заглавие: Леща - Lens culinaris Вто 18 Фев 2014, 02:58 | |
| Леща, известна още с латинското си наименование Lens culinaris е вид ценно сухоустойчиво едногодишно растение, което е бобов зеленчук от семейство Бобови (Fabaceae), като включва няколко вида от Средиземноморието, Мала Азия, Задкавказието и Средна Азия. Отглежда се на храна при хората и за фураж при животните - зърно-бобова култура.Леща се използва като храна от всички слоеве на населението от Вавилонските първенци до простолюдието на Древна Гърция. При бедните тя може да замени консумацията на месо и хляб. За първи път се отглежда от древните египтяни.-----------------© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Lilyana_Tance.786va Гост
| Заглавие: Re: Леща - Lens culinaris Пон 03 Мар 2014, 00:59 | |
| Леща хранителна е широко известно бобово растение, което се отглежда заради семена, които се използват основно за храна. Стъблотона растението е изправено, доста разклонено още от самата основата, като листата са сложни, перести и на височина достига до 20-40 cm. При полагането на добри грижи при отглеждане на леща височината й може да достигне до 70 cm. Всеки лист от този бобов зеленчук има 3-7 чифта продълговати листчета, които на върха завършват с обикновено или дълго раздвоено мустаче. ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Leni_Danch.e876va Гост
| Заглавие: Re: Леща - Lens culinaris Пет 14 Мар 2014, 02:55 | |
| В днешно време, лидери по производството на леща са Северна Америка, южна Европа и Индия. Почти всяка топла страна може да тази бобова култура в широки мащаби, което превръща лещата в една от най-известните бобови култури. има характерен двустранно сплеснат плод. В миналото е била в основното меню за изхранване на населението, а е била използвана и за производство и на хляб под формата на лещено брашно. Интересно е, че в съвременния свят тази култура все повече се измества от друти и се превръща в екзотична такава. ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Leni_Danche.87va Гост
| Заглавие: Re: Леща - Lens culinaris Вто 01 Апр 2014, 13:08 | |
| Ястия от леща обикновено се правят през зимния сезон, но различни по цветове лещи могат да се използват ив редица летни салати. При всички случаи, лещата трябва предварително да се свари, като се наблюдава за количеството на водата, понеже тя има свойството да поглъща вода при варене и ако е необходимо - се добавя. Осоляване се прави в края на приготвянето. За пълното й увиране, в зависимост от сорта, са необходими от 10 до 40 минути, като периодично се разбърква. ----------------- © 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved! |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Леща - Lens culinaris | |
| |
| | | | Леща - Lens culinaris | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
|
|
|