Надомна работа без посредник.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

 

 Какво е мусака (Kakvo e musaka)?

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
надомно



Какво е мусака (Kakvo e musaka)? Empty
ПисанеЗаглавие: Какво е мусака (Kakvo e musaka)?   Какво е мусака (Kakvo e musaka)? EmptyПет 02 Сеп 2011, 02:50

Всъщност, за различните национални кухни мусаката е доста различна и специфична.

У нас, в България,
мусаката е запечена смес от кайма (или накълцано месо) и картофи със
заливка от яйца и мляко.

Може да се добавят чушки, лук, домати и много
други продукти. А ястието, което е подобно на гръцката мусака, състоящо
се от различни зеленчуци, картофи и месо, са нарича гювеч.


В България мусаката се появява през Гърция и Турция, а по света се разпространява най-вече от Гърция.


Какво е мусака (Kakvo e musaka)? Musaka
Счита се, че мусаката се е появила много отдавна. В арабска готварска книга от 13-ти век се среща ястието магума, чиято рецепта поразително съвпада с класическата рецепта за мусака. Много народи са приели от гърците мусаката и са я адаптирали към своя вкус.

Още доста подробности за мусаката може да прочетете тук >>>
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
надомно



Какво е мусака (Kakvo e musaka)? Empty
ПисанеЗаглавие: Традиционна рецепта за мусака с картофи, кайма и домати (Musaka - tradicionna recepta).   Какво е мусака (Kakvo e musaka)? EmptyПет 02 Сеп 2011, 02:54

Мусаката се залива с малко горещ бульон и се пече в нагорещена фурна, докато получи приятен загар. След това се залива с бешамелов сос.

Какво е мусака (Kakvo e musaka)? Musaka_05



Рецепта за заливка на мусака е следната - брашно се запържва с маслото и се разрежда с прясно мляко. След като се сгъсти (при непрекъснато бъркане), се оттегля от огъня и в него се добавят разбити яйца. С тази смес се залива ястието, поръсва се с настърган кашкавал и мусаката се пече до зачервяване на коричката. Ацялата рецепта за традиционна българска мусака може да прочетете тук >>>
Върнете се в началото Go down
 
Какво е мусака (Kakvo e musaka)?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Знаете ли какво е и какво не е диета (Kakvo e dieta i kakvo ne e dieta)?
» Какво представлява компютърната мрежа (Kakvo predstavlyava mrejata?)?
» Какво знаем за брака (Kakvo e brak)?
» Какво ли е живота (Kakvo e tova jivota)?
» Последни новини от интернет (Posledni novini ot internet).

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Новини 1 онлайн / Novini 1 online-
Идете на:  
Създаване на форум Forumotion | ©phpBB | Поддръжка на форума | Сигнал за злоупотреба | Cookies | Последните дискусии