Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Как се пише резюме -съкратен образец на cv или професионална автобиография за работа?

Go down 
АвторСъобщение
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Как се пише резюме -съкратен образец на cv или професионална автобиография за работа?    Нед 19 Фев 2012, 23:15

При положение, че често по време на събеседване за работа се чува въпроса „А какви недостатъци имате?“, отговорът в заглавието е очевиден - трябва не само да се споменават Вашите недостатъци в резюме (cv) при кандидатстване за работа, но е добре предварително да помислите как точно да го направите.
Разбира се, очаквания отговор е - добре да бъде балансиран в резюмето. Нито много драма (бедност, недоимък, болести, ...), нито да се правите на съвършения универсален войник. И едното и другото определено ще Ви навреди. Във всички случаи не трябва да обяснявате причините поради които НЕ трябва да Ви наемат на работа, а по-специфичен начин да признаете своите недостатъци.

След това да дадете перспектива как се справяте с тях и то не като еднократна рецепта, а по-скоро като процес в развитие - самообразование, усъвършенстване, анализ, самонаблюдение, контрол ....  Даже дали някои от тях (от Вашите недостатъците) в един момент и при определени условия няма да се окажат печеливша карта за работодателя.
Само не стигайте до вица за оня, дето му плащали, за да не прави нищо (иначе наставало бедствие). Винаги следете подтекста, който се подразбира от казаното в зависимост от съчетанието на различни фактори:  • - корпоративната култура на компанията (проучвали ли сте я?);

  • - спецификата на свободното работно място за което кандидатствате;

  • - личността на провеждащия интервюто за работа;

Чрез подобни въпроси интервюиращия цели да изпита Вашата зрялост. Зрелият човек се познава и осъзнава, че притежава не само силни, но и слаби страни. Той умее да говори за това без фалшив патос, с известен хумор и самоирония. Разказвайки в cv за своите недостатъци, Вие демонстрирате наличието на ясни критерии за самооценка и тяхната адекватност. Всички параметри трябва да съответстват на индикаторите за успешност.
Ако например, кандидатствайки за работа, в резюмето си или по време на събеседването казвате: „Аз съм целеустремен човек. Поставям пред себе си много и разнообразни цели.“ Как Ви звучи на Вас това? На мен ми изглежда като „дървено желязо“. Вие или си поставяте една цел (целеустремен сте) или постоянно си мените целите и се шматкате насам натам (развей прах).

 С този вид въпроси Ви се дава възможността да покажете и своето ниво на конструктивност.  Ако имате спокойно отношение към своите недостатъци (този въпрос не Ви хвърля в паника), това означава, че сте намерили начини да ги компенсирате. Тези начини за „борба“ с недостатъците Ви могат да се окажат по сериозни достойнства в очите на бъдещия работодател, пред един дълъг списък с Ваши заслуги и задължително трябва да ги споменете в резюмето, с което кандидатствате за работата.
Но в крайна сметка, трябва да изберете именно тези свои недостатъци, разказа за които ще бъде най-уместен за конкретното интервю. А това, разбира се, е въпрос на предварителна подготовка. Например, като не прикривате своята природна леност, може да разкажете, че сте намерили начин да я надхитрявате, като се захващате незабавно с най-неотложните дела, без да ги отлагате.
А после, като Ви хване канапа, всичко останало превръщате в подробен план от малки задачки, които вече не е толкова „страшно“ да отмятате. При това, ако кандидатствате за ръководна позиция, как активно ще използвате и ресурсите на Вашите подчинени, възлагайки им част от работата. В крайна сметка, оказва се, че мързела е бил основния двигател на човешкия прогрес за всички времена в исторически аспект.
Или ако знаете, че сте човек тип „сова“, Вие се стараете да планирате всичките си важни срещи и дейности за втората половина на деня, когато обикновено се чувствате в подем. А сутрешните часове посвещавате на разбор на работата, преглеждане на документи, планиране - неща, които повече съответстват на Вашето сутрешно настроение. По този начин Вие демонстрирате контрол над себе си, т.е. че никакви Ваши недостатъци няма да попречат на ефективното изпълнение на трудовите задължения, за които кандидатствате.
Въпросът за Вашите недостатъци е и проверка за Вашата стресоустойчивост. Прекомерното вълнение, неадекватните реакции при отговор на „неудобни“ въпроси може да натежат пред всички силни страни на Вашата кандидатура, в зависимост от спецификата на кандидатстваната работа. Затова отговора на поставения въпрос е - Да, трябва да споменавате в своето резюме или cv за своите недостатъци, но при това да го правите контролируемо и овладяно, като демонстрирате способност да се владеете и контролирате и по време на интервю и по време на работа в последствие.
Върнете се в началото Go down
Kandido
ГостПисанеЗаглавие: Какво е резюме за работа?   Вто 16 Юли 2013, 11:29

Даже и по външния вид на едно резюме за работа се оценява кандидатурата  за работа като важни са наличието или отсъствието на граматични или стилистични грешки, оформяне, качество на хартията и печата, папката.

Постарайте да спазвате следните основни препоръки за оформление на резюмето си:

  • -    използвайте за печатане нормална бяла хартия най-разпространения формат А4 и пишете с черен цвят,

Още за писането на резюме за работа тук ...

-------------------------------------------------
Върнете се в началото Go down
Resan
ГостПисанеЗаглавие: Как да съставим правилно резюме за работа?   Съб 31 Авг 2013, 13:42

Много е важно да обърнем внимание на начина, по който сме оформили своето резюме за работа. Хартията трябва да е бяла с формат А4, обезателно разпечатано на качествен принтер (едва ли някой ще си прави труда да чете резюме, написано на ръка, още повече ако почерка е нечетлив).

Силно препоръчително е целия текст на резюмето да се събира върху една страница. Шрифтът трябва да възможно най-четим и стъндартен, а размерът му да е достатъчно голям за лесно четене, но без прекаляване.

Използвания стил за представяне трябва да е кратък, конкретен, избирателен (без да включвате излишни неща, пък и на една страница надали ще имате много възможности за разводняване) и честност. Така подготвено, Вашето резюме ще има по-големи шансове да си свърши работата и да Ви осигури последващо събеседване.
Върнете се в началото Go down
Румен784
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как се пише резюме -съкратен образец на cv или професионална автобиография за работа?    Съб 14 Сеп 2013, 01:40

Повече подробности по темата за подготовката на резюме за работа четете на този адрес- http://nadomno.bulgarianforum.net/t3130-topic?highlight=%F0%E5%E7%FE%EC%E5
а също и тук - http://nadomno.bulgarianforum.net/t2785-topic?highlight=%F0%E5%E7%FE%EC%E5
Върнете се в началото Go down
Lamb8883
ГостПисанеЗаглавие: Някои примерни технически изисквания към съставяне на резюме   Вто 24 Сеп 2013, 00:50

При подготовката на резюме, като съкратен вариант на професионална автобиография или като заместител на мотивационно писмо, има някои примени технически изисквания за неговото оформяне, което е важно за възприемането му от пръв поглед от работодателя или неговите служители за работа с наемния персонал.

Преди всичко форматирайте Вашето резюме по такъв начин, че да е удобен за четене. Отгоре и отдолу оставете поне по 1.5 см отстояние. От ляво и от дясно оставете полета от по 20 мм, за да може документа да бъде подвързан в подходяща папка.

Оставяйте само по един празен интервал между думите, препинателните знаци поставяйте непосредтвено след думата (без празен интервал), не отделяйте думи с друг вид шрифт или цвят, пе пишете в курсив и не подчертавайте думи. Т.е. не бива документа Ви да заприличва на родопска черга.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
lamb-98u
ГостПисанеЗаглавие: Резюме за работа, като собствен бизнес   Нед 29 Сеп 2013, 11:33

Научете се как се съставя добро и качествено резюме за работа и скоро може да започнете да предлагате услуги на други хора, кито се нуждая от същия набор от документи, а като наберете известен опит, услугите мотаг да станат и платени, т.е. да откриете собствен бизнес по съставянето на резюмета за различни случаи.

И това за Вас ще бъде бизнес почти без разходи (освен един компютър и принтер), а скоро, ако държите здраво, може значително да увеличите постъпленията си и да се наложи да си наемате помощен персонал. Хора, които си търсят работа, особено по време на криза, има пре достатъчно, на Вас ще Ви остава само да се усъвършенстванете в написване на резюмета, да си подготвите примерни образци за различни случаи и да си предложите тарифата.

За това не е необходимо да имате специално образование, достатъчно е да наберете достатъчно практически опит. На практика, този вид услуга е нужна за всеки град и приложение на услуги по написване на резюме за работа има във всички региони на страната.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
re5-lamb
ГостПисанеЗаглавие: Правилни и неправилни изрази в резюме за работа   Нед 13 Окт 2013, 21:28

Не бива да твърдим, че има абсолютно правилни и напълно неправилни изрази, които употребяваме в написването на резюме за работа, но все пак известни препоръки могат да се дадат, защото някои изрази разкриват хапактера на човек, а той определя ефективността на работотата, която може да се очаква от него.

За да се напише едно резюме правилно и да си свърши работата, която му възлагаме, то трябва да бъде пределно конкретно и добре формулирано. За пример, не е за предпочитане да се пишат израз, като: „проведох обучение“, „помагах да се избавим от някои грешки в продажбите“, „бързо усвоявах нови знания“ - които са общо взето нищо незначещи. В крайна сметка, на новата Ви работа няма да Ви плащат за се обучавате, да натрупвате знания и т.п.

Далеч по-приемливо е да се придържате към правилните и далеч по-конкретни за едно резюме изрази, като пример - „обучих трима нови служители в отдел продажби“, „съкратих грешките в реализирането на продажби с 4,7%, което доведе до увеличаване приходите на ирмата с 275 700 лв и намали разходите за същия период с 17 890 лв“ или „усвоих новите процедури за продажби в рекорден срок от 14 дни, вместо обичайните до тогава 20 дни“.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
re4lamb9
ГостПисанеЗаглавие: Каква цел имате със своето резюме за работа?   Чет 17 Окт 2013, 19:52

Основна цел на всяко резюме, което се подава във връзка с обява за работа е да привлече вниманието към Вашата кандидатура, в първото, задочно запознанство с потенциалния работодател, да предизвика благоприятно впечатление и да го подтикне да Ви покани на среща за събеседване.

От това произтича и главния принцип за написване на Вашето резюме - да подчертаете всички положителни свои качества и моменти, а от друга страна да направите незабележиме, доколкото е възможно останалите си, не толкова силни страни във Вашия характер. Ако го постигнете, основната цел на Вашето резюме за работа е постигната.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
r4e9la8m
ГостПисанеЗаглавие: Академично резюме за работа   Пон 21 Окт 2013, 17:43

Резюмето, като документ при търсене на нова работа или развитието на кариера, произлиза от академичните среди и се използва предимна за търсене на професорска и преподавателска работа в университетите. Отделен раздел от това академично резюме представлява списък на научните работи, публикации, научни постижения, награди и научни звания, с което напълно съответства на ролята си за изтъкване на постиженията на кандидата.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Remb.la7
ГостПисанеЗаглавие: Към каква структура на резюме за работа да се придържате?   Пет 25 Окт 2013, 13:56

Преди всичко, най-отгоре, е нуждо да дадете название документа, така че от един поглед да става ясно какво е неговото предназначение и към вниманието на кого е насочен. Така че, посто го назовете „Резюме“ с по-едър и тлъст шрифт, за да се откроява и разчита лесно.

Ако не сте се запознали внимателно с терминологията при кандидастване за работа и особено с разделите за автобиография и cv, не е изключено да не сте в състояние да направите разлика между тях и резюмето. Така че, направето го, за да допускате грешси и да не стаете какво подготвяте - Curriculum Vitae (CV, на латински "жизнеописание") или биография (на български език).

Още по-голява смесицата, когато черпите информация и от сайтове на чужди езици. Във всяка национална култура е различно, Вие се придържайте към българската по отношение смисъла, наименованието и съдържанието на документа „резюме“. Оттук произтича и изискването да се придържате към българската структура на документа.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Re_En.c8
ГостПисанеЗаглавие: Още за подготовката и използването на мини резюме.   Вто 29 Окт 2013, 00:53

Както стана дума вече, изготвянето на мини резюме е предназначено основно за рекламна публикация или обява на кандидата, търсещ работа. Но да се прави това във вестници, още по-малко, ако това са платени публикации - не си заслужава. Рякто има работодател, който ще започне да чете обяви във вестниците, ако си търси млад специалист за освободено работно място. Затова такъв вид обяви са малко ефективни и с тях е по-вероятно да попаднете на Агенции за подбор на персонал.

Така че, директно идете при тях и си публикувайте данните. Освен това, проучете сайтовете на фирмите и организациите, които представляват интерес за Вас по отношение намиране на работа и проверете техните секции със свободни работни места или „Търсим персовал“, или „Предлагаме работа“. Много по-вероятно е оттук да се появят възможности, с които да си осигурите трудова заетост.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Re.Sula9
ГостПисанеЗаглавие: Съдържания на резюме за работа   Съб 02 Ное 2013, 15:21

Съдържателно и професионално направено резюме за работа се състои от следните основни раздели:
1. Лични информация - Personal Information / Personal Data;
2. Длъжност, за която кандидатствате - Objective / Employment;
3. Завършено образование и квалификация по специалността - Education / Qualifications;
4. Опит в кандидатстваната работа - Work Experience / History;
5. Други интереси, които ще са от полза в работата Interests;
6. Препоръки, разработки, проекти, публикации - References.
Представени в този ред и вид, разделите на едно резюме изчерпват съществената информация за всяка кандидатура за нова работа.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Rembrant
ГостПисанеЗаглавие: Как правилно да съставим резюме за нова работа?   Пет 08 Ное 2013, 21:25

Един от основните документи при търсене на работа е резюме. От качеството и грамотността по съставянето му зависят шансовете Ви да си намерите добра работа. Затова основно правило при съставянето на резюме да предоставите точна и представителна информация за своите лични качества и професионални умения, представени така, че да съвпадат с изискванията на работодателя за определената длъжност.

Именно он резюмето ще зависи първото впечатление на потенциалния работодател за Вашите професионални способности и лични качества и съответно - дали да Ви покани на следващо събеседване или не. Затова, ако се налага да изпращате резюме на няколко места, в различни организациии, за различни длъжности, е необходимо във всеки конкретен случай да направите необходимите корекции, така че съответствите да е възможно най-пълно.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
loteria
ПисанеЗаглавие: Re: Как се пише резюме -съкратен образец на cv или професионална автобиография за работа?    Чет 14 Ное 2013, 02:46

Всяко Ваше резюме, съставено специално по повод конкретна обява за работа или свободно работно място, трябва да обръща внимание на работодателя, че биографията на Вашата трудова дейност напълно съответства и съвпада с желаната и обявена от него длъжност и професионална квалификация.
Върнете се в началото Go down
Radomir_St.546
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как се пише резюме -съкратен образец на cv или професионална автобиография за работа?    Сря 20 Ное 2013, 22:59

Ако пишете и изпращате свое резюме за работа до конкретен сътрудник в организацията или фирмата на потенциалния работодател, тогава е необходимо в съпроводителното писмо това да го укажите. Например, „На вниманието на г-жа Иванова, отдел Подбор на персонал“.
Върнете се в началото Go down
Radi_5_Stoy9
ГостПисанеЗаглавие: Необходими ли са корекции във Вашето резюме за работа?   Сря 27 Ное 2013, 23:03

Нека още веднъж да подчертаем, че основната цел на едно резюме за работа е колкото е възможно по-добре да представи пре потенциалните работодатели Вашите лични данни, професионален опит и експертни знания, при това по такъв начин, че той да поиска да Ви покани на събеседване за по-нататъшни уточнения по изискванията на обявеното свободно работно място.

Ако след изпращането на резюме, не последва обратна връзка с Вас по телефона, значи посочената от Вас информация не е сработила във Ваша полза. В този случай е необходимо да проведете анализ на изложеното съдържание в документа и да направите необходимите промени.

Все пак остава един резервен вариант, който може да проверите. Ако до 3 - 5 работни дни не Ви се обадят, тогава вие позвънете на работодателя или в отдел кадри, където сте подали своите документи, за да проверите дали не става дума за технически проблем - загубване, забравяне, забутване, недоразумения и т.н. В тези случаи причината не е във Вашето резюме и по телефона може да направите нужните корекции и уточнения.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Natalia_Ognan.0rjf8
ГостПисанеЗаглавие: Нужна ли е адаптация в резюме за работа?   Нед 08 Дек 2013, 23:10

Когато подготвяте резюме за работа и вече сте наясно с конкретните изисквания на работодателя за конкретното работно място или позиция, е нужно да проведете внимателен анализ на изложената за достъп информация и възоснова на него да внесете корекции и промени в своите документи с цел тяхното адаптиране и индивидуализиране.

Понякога това могат да са повърхностти корекции, но в други случаи може да са доста сериозни промени или даже съставянето на съвсем ново резюме, особено ако са Ви предявили конкретен шаблон за попълването му. Както винаги, адаптацията може да направите, а може и да не направите.

Но ако искате да укрепите своя имидж пред потенциалния работодател, не се колтаковайте, а веднага преработете своето резюме за работа, в съответствие с конкретните изисквания за обявената длъжност.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Kolyo_Bost.74ey
ГостПисанеЗаглавие: Една страница резюме за работа.   Вто 17 Дек 2013, 19:28

Обикновено експертите, занимаващи се с подбор на кадри, преглеждат всяко резюме за работа доста бързо. Затова информацията във Вашето резюме трябва да бъде изложена по такъв начин, че веднага да грабва вниманието на преглеждащи я. Изхождайки от това правило, максималния обем на документа трябва да е не повече от 2 страници, като най-оптималния вариант е една страница.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Rasim_Ignat.8ey
ГостПисанеЗаглавие: Резюме - като официален документ   Пет 03 Яну 2014, 20:01

Всяко резюме за работа трябва да бъде причислено в категорията на официалните юридически документи, поради това, че е възможно да се превърне в основа за назначаване на работа. Разбира се, зада има такъв статут, то трябва преди всичко да е съставено правилно, а след това да е внесено официално с придружително писмо и заведено с входящ номер при деловодството на съответния работодател.

В него трябва да са посочени най-важните данни - места и степени на образование, места на предишна работа, възраст, адресни данни, телефон за контакти, професионални умения и знания, човешки качества и т.н. Най-важното приложение на резюмето, като документ, е при кандидатстване за нова работа, но понякога се изисква и при постъпване н университет и даже в частни клюбове по интереси.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
RAdka_Cheko.0jfg6va
ГостПисанеЗаглавие: Да пишем ли резюме на чужд език?   Сря 15 Яну 2014, 18:42

По-добре е в случаите на търсене на работа в чуждестранна фирма, своето резюме да изготвяме на български и на чуждестранния език на фирмата. Знанието на езика на фирмата, която предлага работа, е определено предимство за всеки претендент за длъжността, даже ако това не е посочено изрично в обявата или документите по наличната свободна позиция.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Делови стил в резюмето.   Пон 27 Яну 2014, 14:13

Когато си подготвяте резюме за работа и искате да му бъде обърнато внимание, един от начините е да го подготвите в строг и единен делови стил - без излишни шрифтове, оцветявания и други подобни ефекти. Максималното своеволие, което може да си позволите е, вместо на бяла хартия, да го разпечатате на сива хартия.

Разбира се това са подробностите, които създават първото впечатление към документа. Но той трябва да е изпълнен и със съдържание с добре разположени задължителни полета и блокове, без които не може да мине нито едно резюме.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Krasi_Ben.067dov
ГостПисанеЗаглавие: Какво можем да пропуснем в резюме?   Чет 06 Фев 2014, 16:58

Когато правим резюме за работа, трябва да сме наясно, че това е съкратен вариант на трудова автобиография или на cv. От тази гледна точка, то трябва да е разположено на не повече от една страница текст. Което означава, че автобиографичните данни трябва да са изложени съвсем кратко и по същество.

Излишно е да посочвате свои физически данни - ръст, тегло, цвят на очите или косата. Ако няма изрично изискване на фотография и то не е обосновано, тогава не е задължително да прилагате такава. Не е логично да Ви избират по снимка, освен ако не става дума за манекени.

Причините, поради които сте напуснали предишна работа, също не е задължително да вписвате. Въпросът със заплата е оп-добре да предоставите на инициативата на работодателя, освен ако той „пропусне“ да го изясни.

Следователно, цел на резюмето, като документ, с който кандидатствате за работа, е да се представите във възможно най-добрата си светлина пред потенциалните работодатели. За целта трябва да подчертавате своите достойнства, постижения, способности, а не да акцентирате на своите недостатъци или пропуски.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Radost_BAljie.87va
ГостПисанеЗаглавие: Не включвайте в резюме за работа ...   Съб 15 Фев 2014, 14:04

Има редица неща, които не е добре, не трябва или не е задължително да се включват в резюме, когато то е предназначено за кандидатстване за нова работа. Някои от тях са следните:
- физически данни за себе си - цвят на очите или косата, ръст, тегло, обиколки...
- изчерпателрно съдържание на своята трудова автобиография - достатъчни са само данните по същество и то тези, които касаят новата Ви работа;
- не е необходимо да обяснянате поради какви причини сте напуснали предишната си работа - неудовлетворение, съкрашение, уволнение...
- коментарите върху размера на заплата са деликатни и е по-добре да ги оставите за края на събеседването;
- препоръки и препоръчители доста ще утежнят едно резюме за работа, поради което може да споменете за тях, а на събеседването да имате готовност с пълния списък и тогава да ги използвате.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Reni_Pinte.876va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как се пише резюме -съкратен образец на cv или професионална автобиография за работа?    Чет 27 Фев 2014, 14:06

Когато си мислите, че вече сте подготвили своето резюме за работа, накрая помолете някой познат или приятел, на когото имате доверие, да прочете творението Ви и да си каже мнението. Понякога може да научите доста нови неща за себе си, но по-важното е да съставите документ, който успешно да Ви представлява пред потенциалните работодатели и най-важното — да ги накара да Ви потърсят за интервю за работа.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Tenko_Ivan0.675ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как се пише резюме -съкратен образец на cv или професионална автобиография за работа?    Вто 11 Мар 2014, 23:43

При съставянето на резюме за работа има някои конкретни технически моменти, които е добре да познавате преди да започнете да пишете по същество. Затова е добре да се запознаете както с публикациите, преди тази, така и периодично да проследявате новите публикации по темата, за да сте в течение на обновленията. Тези технически изисквания отразяват общите фактори и желанието да повлияете чрез документа на интереса от страна на работодателя във Ваша полза. Но ако не се съобразявате с подобни технически и други изисквания, рискувате интереса към Вас от страна на специалистите по наемането на персонал, рязко да спадне. По-добре е да знаете, отколкото да не знаете.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Radka_Gen0.8756va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как се пише резюме -съкратен образец на cv или професионална автобиография за работа?    Пет 28 Мар 2014, 22:41

Важно е попълването и подаването на резюме да съответства на изискванията на потенциалните работодатели или поне да е подчинено на някои общи изисквания за съставянето на такъв документ, за да не се превръща формата на документа в повод за отказ или за пренебрегване на кандидатурата Ви. Различните работодатели предявяват различни изисквания към кандидатите. Затова, за да попаднете в целевата група, която ще бъде поканена за последващо събеседване и окончателен подбор, е необходимо колкото е възможно по-пълно и ясно да си изасните тези изисквания. А след това да се придържате в максимална степен към тях. Много кандидати като че ли сами определят евентуалните изисквания на работодателите към дадена длъжност, подготвят резюме възоснова на тази своя произволна представа и така сами се поставят в капана. Праволото е такова - ако имаме намерение да работим за някого, добре е да вникнем неговите изисквания за това и най-пълно да се придържаме към тях. Ако знаем какви са изискванията и съответстваме на тях, вероятността да не бъдем одобрени е най-малка (според теория на вероятностите).
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Tenco_Stoyn.456ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как се пише резюме -съкратен образец на cv или професионална автобиография за работа?    Вто 29 Апр 2014, 12:40

Винаги, когато подготвяте резюме за работа, се старайте да свършите добре предварителното проучване, за да сте съвсем наясно какъв човек търси потенциалния работодател, какви са изискванията за съответаната позиция. При това положение, се старайте подготвяйки своето резюме за работа, да изходите в максимална степен от гледната точка на работодателя - какво очаква той от Вас, какви са неговите изисквания - и се постарайте в максимална степен да „удовлетворите“ неговите очаквания с описание на своите качества, умения, опит, квалификация и мотивация за точно тази позиция.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Как се пише резюме -съкратен образец на cv или професионална автобиография за работа?    

Върнете се в началото Go down
 
Как се пише резюме -съкратен образец на cv или професионална автобиография за работа?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Работа в България и чужбина - 2015, труд и заетост. :: Кандидатстване за работа - документи и процедури-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Create a blog