Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Ръководство 0207 - За работа в чужбина - директно, без посредник.

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Ръководство 0207 - За работа в чужбина - директно, без посредник.   Сря 20 Фев 2008, 04:48

Разработка: 0070: Днес българите са луднали да си търсят препитание в чужбина и истерията от ден на ден все повече се разгаря. Затова е съвсем актуално да си зададете въпроса: „Как да създадете собствена информационна агенция за работа в чужбина (без лицензиране)?“
Възползвайте се от това готово ръководство и от пазарната конюнктура. Хиляди хора търсят препитание извън страната и плащат добре за достоверна информация. Предложете им я!

Цена за ръководство 0070: 9.76 лв
Поръчайте на този адрес:
http://stranica-ta.blogspot.com/2011/04/blog-post.html
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Ръководство 0207 - За работа в чужбина - директно, без посредник.   Вто 25 Мар 2008, 13:20

С помощта на Ръководство 0207: Работа в чужбина може да търсите директно, без да ползвате услугите на посредник или агенция (в Европа и по света). Ще намерите условия, изисквания, възможности- за осъществяване на директни контакти - без скрити такси, изненадващи условия или откровени измами. Стотици работодатели, хиляди предложения и възможности, точно според Вашите изисквания и предпочитания! Изберете най-доброто за себе си! Възползвайте се веднага!
Цена на ръкводство 0207: 8.27 лв
Поръчвам ...

Може би и Вие вече сте си мечтали да работите в чужбина? Може би сте плащали големи суми на трудови борси, предлагащи такава? И най-вероятно не знаете, че работа в чужбина можете да си намерите сами, директно! Без съмнение много хора си мечтаят да работят в чужбина и главната причина да не са го направили още е липсата на информация по този въпрос, план за действие и пътеводител.

Все повече и повече хора от всички краища на света, млади и по-възрастни, образовани и без квалификация, днес активно търсят професионална реализация извън пределите на родината си. Истината е, че по света има предостатъчно възможности за всеки да си намери подходяща работа и своето място в него, стига да знае какво иска и да е информиран.

Много са преимуществата за работещите в чужбина:

  • - скъпо платена работа,
  • - освободени от данъци доходи,
  • - възможности за емиграция,
  • - среща с нови хора и култури, и т.н.
Най-големите пречки за българина да се възползва от тези възможности са липсата на информация и директни връзки с чуждестранни фирми, работодатели, трудови борси и организации. Сега обаче такава помощ вече има. Предлагам Ви обстойно ръководство за директно намиране и започване на работа в чужбина, придружено от конкретни инструкции, множество адреси и всичко необходимо за да бъдат трансформирани желанията Ви в реалност - стъпка по стъпка, към идеалната за Вас работа зад граница, при това без посредник, без такси, без измами, без заблуди.
Акцентираме на различни видове работа (в някои случаи - доста оригинална), за която на Запад не достигат местни кадри и за която са нужни чуждестранни работници. Предоставяме Ви и съпътстваща информация за работните визи, молбите за работа, точните адреси за директни контакти с много трудови борси, организации и фирми, занимаващи се с уреждане на работа за чужденците.

За да работите в чужбина Вие се нуждаете най-вече от информация и точно такава намирате в случая, затова четете даже и между редовете. В каквато и ситуация да се намирате - работите, безработни сте, надявате се да подобрите материалното си положение, гоните кариера, желаете да емигрирате, или просто търсите приключения - настоящото ръководство е от полза.
Надявам се информацията и преките адреси за контакти с реномирани трудови борси, клубове,  организации и фирми, заложени в тази разработка, да повдигнат най-после ”желязната завеса” и пред Вас. В това пособие са разкрити важни особености и изисквания, с чието познаване Вие си гарантирате намирането на високо платена работа в много държави по света, като си спестявате скъпите и прескъпи услуги (при това не винаги коректни) на, често пъти, съмнителни посредници.

Така многократно увеличавате шансовете си за намиране на подходяща за Вашите способности работа. Побързайте! И нека това да не е само поредната светлина в тунела, а най-после истинското начало на успешна реализация и кариера зад граница! Сполуката да е с Вас!


Последната промяна е направена от надомно на Пон 07 Окт 2013, 01:28; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Ръководство 0068: Как да създадете собствен кореспондентски клуб за контакти с чужбина?   Съб 12 Апр 2008, 18:04

Разработка № 0068: Как да създадете собствен кореспондентски клуб на деловите и изобретателните - изобретателен начин да печелите от къщи? Поръчайте си подробното ръководство. Лек и приятен начин за изява и ... добри доходи!

Цена на ръководство 0068: 6.27 лв
Поръчайте на този адрес:
http://stranica-ta.blogspot.com/2011/04/blog-post.html
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Английски език дава предимство за работа.   Чет 11 Юли 2013, 16:44

Английски език се говори и използва от 3 милиарда души по Земята и поради това дава огромно предимство за работа на хората, които го владеят. Помислете си само. Вашите доходи са в пряка зависимост от размера на пазара, на който работите. Едно е да работите за пазар от 7 милиона българоговорящи клиенти, а съвсем друго е да работите за пазар от 3 милиарда потребители.
Отделно, английски език се използва от почти всички международни организации и институции. А това са хиляди нови възможности, за които до сега даже не сте и подозирали. Използва се почти задължително и в бизнес преговорите. Едно е да работиш за местен пазар, а съвсем друго да се изстреляш на работа в орбитата на международните пазари.
Ползването на език Ви дава възможност, например, да работите директно на международния валутен пазар форекс - там където "стоката" са самите пари - есенцията на всеки бизнес. А това е възможност за качествено нова работа, при това надомна, с компютър от Вашия дом. С английски език може да започнете работа в чужда фирма. Или да работите за такава, но без да напускате страната и даже - дома си.
Например фрилансерите, програмистите, уеб администраторите, уеб дизайнерите - все ултра съвременни възможности и то за надомна работа, но не у нас, а в или с чужбина, където сигурно сте чували за заплати от по над 1 милион долара годишно. И накрая не забравяйте, че с английски език се ползва световната мрежа за Интернет работа, където понастоящем пребивават над 1 милиард потребители. Ето, на това се казва работа! Учете и ползвайте английски!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
© 1995 - 2013 Димитър Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Надомна работа от чужбина   Пет 20 Сеп 2013, 23:06

При наличието на няколко милиона българи, напуснали страната и работещи зад граница, не е чудно някои от тях да проявяват интерес към надомна работа от чужбина, но така че да е свързана с България, и по този начин да си осигуряват допълнителни доходи в извънработно време, или постоянни такива, ако по цял ден са си в къщи, гледат деца и т.н.

От друга страна, в интернет има много широко разпространение (в англоезичния интернет) на т.н. работа с афилиейт програми, същността на която е да популяризирате с публикации и обяви в интернет някакъв готов продукт и да получавате процент от поръчките, които клиентите правят за него.

За целта правите регистрация, дават Ви уникален собствен код, по който да разпознават поръчките от Вашата работа и Ви обучават къде, какво и как да публикувате, с оглед да привлечете заинтерисовани клиенти. Добрата новина е, че подобна програма има и на български език - търсете „ръководство 0004“ и това е идеалния вариант да започнете надомна работа от чужбина, но като работите за България и с българска фирма. Потърсете „ръководство 0004“ вижте тук - http://nadomno.bulgarianforum.net/t27-topic?highlight=0004.
----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
lamb55u5
ГостПисанеЗаглавие: Кандидатстване за работа в чужбина   Пет 27 Сеп 2013, 13:37

Кандидатиране за работа в чужбина правите като изпращате на чуждестранните трудови борси, агенциите за подбор на персонал или директно на самите работодатели следните три документа (преведени на официалния език на държавата, в която те се намират).
- Автобиография (C.V.) - това е най-важният от трите документа и трябва да съдържа информация за вашите - образование, трудов стаж и интереси.
- Мотивационно писмо, даващо информация за вашите амбиции, способности, постижения и владеене на чужди езици, които ще приложите за конкретното работно място.
- Препоръки - това трябва да са похвални писма за вас от ваши бивши работодатели и трябва да съдържат техните адреси, телефони и e–maili за справка.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: 0070: Как да създадете собствена агенция за работа в чужбина?   Нед 29 Сеп 2013, 21:51

Съществуват многобройни възможности за работа в чужбина като се ползна посредничеството на опитни и реномирани агенции за работа в чужбина и на по-специализирани агенции за наемане на модели и манекенки. Отделно, допълнителни възможности за заминаване в чужбина предлагат редица агенции за осъществяване на сериозни запознанства с цел брак зад граница. Някои успяват, други се колтаковаят - за всеки случай проследете внимателно предложенията в тази тема докрай. Човек не знае кога и къде ще му излезе късмета. Даже е възможно и самите Вие да създадете, почти без първончални разходи, и собствена агенция - вижте офертите по-долу.
Върнете се в началото Go down
Lamb8234
ГостПисанеЗаглавие: Сайтове за работа в чужбина   Пон 07 Окт 2013, 01:14

Ако търсите работа в чужбина, определено трябва да се възползвате от специализирани световни сайтове, които от години трупат реноме в тази дейност. Все пак някои от тях забавят темпото и западат. Това е причината да Ви посочим и технологията самостоятелно да намирате сайтове за намиране работа в чужбина.

Повечето сайтове ще Ви затрупат с информация. Но ако това не Ви е достатъчно, ето още опции: Използвайте различни големи големите портали и най-известните търсачки. Много често те имат свои собствени предложения или линкове (връзки към други актуални сайтове) с предложения за конкретна работа по десетки и даже стотици хиляди професии.
Използвайте операцията за търсене. Въведете в полето думата „job“ и „пуснете“ търсенето. Гарантирам Ви, че цяла седмица няма да успеете да прегледате подходящите предложения. Затова не се разпростирайте прекалено много. Старайте се през цялото време да не губите концентрацията си и да си отбелязвате само предложения за подходяща работа в чужбина, която действително Ви интересува и то от реномирани сайтове.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
4u_lamb7
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0207 - За работа в чужбина - директно, без посредник.   Чет 10 Окт 2013, 16:52

Има една възможност за интернет работа в чужбина (от българи за чужди фирми) и за работа от чужбиза за българи, които живеят зад граница, но през интернет започват работа за български фирми. Такава възможност предоставя ръководство 1597 по писането на теми за сайтове в интернет. Като вариантите са два - да пишете за чужди сайтове (и тук има два варианта - на български език за български сайтове или на чужд език за чуждестнни сайтове, стига да владеете чужди езици) или да пишете за свои сайтове и да изкарвате от тях пари, като ги монетизирате по многото и различни начини за това. Ето линка - http://nadomno.bulgarianforum.net/t2100-topic - за да се запознаете по-подробно с тази проверена и реална възможност за доходи у нас и по света, където и да се намирате, пък ако ще и да сте на плажа.
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Търсете работа в чужбина директно, без посредник   Пон 14 Окт 2013, 13:08

Ако търсите работа в чужбина и искате за си намерите такава директно, без да ползвате услугите на посредник или агенция, тогава е добре да разполагате с ръководство 0207 и да използвате заложените в него постъпкови инструкции. Тези дни из интернет се появиха жалванията на една българска медицинска сестра, заминала за работа в Англия, с помощта на една посредническа агенция, след това на друга - все български, а накрая преминала и на английски агенции и т.н. и т.н. и през цялото време им плаща проценти от надницата си за нищо... Така и не разбрай, защо не си е потърсила работа директно, без посредник.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
culamb23
ГостПисанеЗаглавие: Фирми за работа в чужбина (Firmi za rabota v 4ujbina).   Пет 18 Окт 2013, 13:12

Съществуват много и различни фирми за работа в чужбина. Когато контактувате с такива трудови борси, с молба за работа, запомнете, че не трябва да им плащате абсолютно нищо - за услугите си те получават пари от фирмите работодатели.

Изключение е, когато трудовите борси имат свои специализирани професионални клубове за приемане на нови членове, в които може да имат малка такса, обикновено 5-10 долара.
Ако сте член на някой от тези клубове, данните ви се вкарват в обширна база данни и се четат или предават на компании, нуждаещи се от работници с вашата квалификация.

Или периодично ви изпращат списъци с имената и адресите на подходящи за вас компании. Изборът може да се окаже огромен. Датова е добре да изтъкнете някаква своя специфична специализация, което да Ви даде предимство пред останалите кандидати.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
arbeit123
ПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0207 - За работа в чужбина - директно, без посредник.   Пон 21 Окт 2013, 03:21

Работа в чужбина (в Европа и по света). Най-прекия начин да намерите директно работа в десетки хиляди професии! Стотици хиляди свободни места! За да работите в чужбина Вие се нуждаете най-вече от достоверна информация и точно такава ще намерите в случая. В каквато и ситуация да се намирате - работите, безработни сте, надявате се да подобрите материалното си положение, гоните кариера, желаете да емигрирате, или просто търсите приключения - настоящата разработка ще Ви бъде от полза.
Върнете се в началото Go down
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Съществуват много и различни фирми за работа в чужбина.   Вто 22 Окт 2013, 01:35

Когато контактувате с такива трудови борси, с молба за работа, запомнете, че не трябва да им плащате абсолютно нищо - за услугите си те получават пари от фирмите работодатели.

Изключение е, когато трудовите борси имат свои специализирани професионални клубове за приемане на нови членове, в които може да имат малка такса, обикновено 5-10 долара.

Ако сте член на някой от тези клубове, данните ви се вкарват в обширна база данни и се четат или предават на компании, нуждаещи се от работници с вашата квалификация. Или периодично ви изпращат списъци с имената и адресите на подходящи за вас компании за работа в чужбина.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
4u.la1mb
ГостПисанеЗаглавие: Пътуване при работа зад граница.   Пет 25 Окт 2013, 21:05

След назначаване на работа зад граница, чуждестранният работник си заплаща сам пътните разходи до страната, в която се намира фирмата - работодател, освен ако изрично не е договорено, че пътуването ще е за сметка на работодателя и не са оформени документите в този смисъл.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Rc.Sez34
ГостПисанеЗаглавие: Видове работни визи за работа в чужбина   Сря 30 Окт 2013, 13:29

Работните визи, издавани на чуждестранни работници са два вида:
-) за сезонни работници и
-) за работници с дългосрочни договори.
Първите с с продължителност от 6 месеца и обикновено са за студенти, а вторите са за работници на дългосрочни договори.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ra.Chu34
ГостПисанеЗаглавие: Работни визи за сезонни работници за работа в чужбина   Вто 05 Ное 2013, 13:04

Работните визи за сезонни работници, които заминават на работа в чужбина, се издават най-често на млади хора и студенти от 18 до 25 години и продължителността им обикновено е за 6 месеца, без право на подновяване.

Времето, прекарано в страната с виза за сезонни работници не се зачита за резиденция. За да получи такава виза, работникът трябва да има достатъчно пари да се самоиздържа (въпреки, че ще ще ходи на работа), обратен билет и собствена медицинска застраховка.

Визите за сезонни работници се издават на хора, уредили си работа в чужбина по курорти през туристическия сезон или във ферми по време на прибиране на реколтата, сортиране на риба в северните пристанища, залесяване в национални паркове и др.п.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Viden_89
ГостПисанеЗаглавие: Работни визи за работа в чужбина по дългосрочени договори   Нед 10 Ное 2013, 22:29

Другият вид работни визи за работа в чужбина се издават за чуждестранни работници по дългосрочни договори. Работниците в чужбина с такава виза са и официални резиденти в страната и се ползват от социалните осигуровки и с правата на местните граждани.
Тези работни визи се издават първоначално за срок от 1 година и след изтичането им могат да бъдат подновявани (ако и трудовият им договор се поднови или ако подпишат нов договор с друг работодател).
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
$u4ev_Kol.8475
ГостПисанеЗаглавие: Изисквания за издаване на виза при работа в чужбина   Съб 16 Ное 2013, 00:34

В почти всички държави, основно изискване при работа в чужбина е работната виза да бъде издадена извън пределите на страната. За да издаде работна виза чуждестранният консул ще изисква:
- трудовият договор. Той трябва да съдържа подробности за професията, времетраенето на трудовата дейност, заплатата на работника и др.;
- всички възможни дипломи и сертификати, доказващи квалификацията и уменията на чуждестранния работник;
- адреса на предварително уреденото жилище, където ще живее чуждестранния работник;
- 3 снимки.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Chepinov_Tar.7
ГостПисанеЗаглавие: Проверка на чуждестранен работник за работа в чужбина   Пон 25 Ное 2013, 00:11

При наличието на ”перфектен” договор за работа в чужбина, консулите едва ли ще създават проблеми на чуждестранния работник, но докато проверят в страната си за фирмата-работодател и подробностите от договора, минава доста време - обикновено не по-малко от три месеца, през който период, чуждестранният работник не трябва да посещава страната.
Известно е, че във всички държави съществува безработица и за да не се накърняват интересите на местните работници, фирмата-работодател преди да назначи чужденец на вакантното си работно място, трябва да докаже, че го е регистрирала в продължение на 1 месец в своята страна (това може да бъде чрез обяви във вестниците или в местната работна служба) и че въпреки рекламната кампания никой местен работник не се е появил.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Biza_Stod.dr8
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0207 - За работа в чужбина - директно, без посредник.   Пет 06 Дек 2013, 01:10

Формулярът, който се попълва в консулствата за издаване на работна виза за работа в чужбина, се състои от две части - в едната се попълват подробности за работата, а в другата работникът си пише автобиографията - подробности за документа четете тук - http://nadomno.bulgarianforum.net/t3119-topic!.
Върнете се в началото Go down
Koko_Shanor.8f
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0207 - За работа в чужбина - директно, без посредник.   Пет 13 Дек 2013, 22:45

Работна виза за работа в чужбина не се изисква в следните случаи:
- работник е изпратен в чужбина от неговата фирма със специална задача;
- работник е командирован в чужбина по програма за обмяна на опит.
И в двата случая, макар да става дума дефакто за работа в чужбина, то това е предварително уредено по служебен път и по-скоро става като комндировка и за сметка на съответните работодатели.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Filip_Nayden.9eov
ГостПисанеЗаглавие: Не пишете за ...   Пон 23 Дек 2013, 13:43

В документите, с които кандидатствате за работа в чужбина, не трябва да пишете за
- получаваната от вас заплата,
- причините ви за напускане на работа (те винаги са заради ”прогрес в кариерата”),
- религиозни вярвания,
- политически убеждения,
освен ако някое от изброените по-горе има пряка връзка с бъдещата ви работа зад граница.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Kamen_Ceko.0940
ГостПисанеЗаглавие: Кандидатстване за работа в чуждестранна компания   Вто 07 Яну 2014, 23:07

За да получите желаното работно място в чуждестранна компания, трябва да кандидатствате, като попълните автобиографията, молбата и препоръката си във вид, който ви прави ”идеалният работник” - за допълнителен ефект може да си позволите и някои малки спекулации, като например:
- ако сте строител - пишете, че сте били бригадир на строителна бригада;
- ако сте секретарка - пишете, че сте шеф на централния офис;
- ако имате само 2 години трудов стаж, то никой в чуждестранната фирма няма да се усъмни, ако си добавите и различните стажове, практики и подобни видове заетост (освен ако възрастта ви не го издава твърде много);
- пишете, че сте работили на национални обекти;
- изпълнявали сте отговорни функции и т.н.
Когато кандидатствате за работа в чуждестранна компания е по-лесно, а когато Ви премат, идва момента на истината, когато трябва да се доказвате на 100% и да си спелите мястото в новите условия и според техните изисквания.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Denka_Rad.8euva
ГостПисанеЗаглавие: Подготовка на документи за работа в чужбина   Пет 17 Яну 2014, 15:01

На оформлението на основните документи за работа в чужбина (cv, мотивационно писмо, резюме) трябва да отделите специално внимание, понеже във ваше отсъствие те са тези, които ще говорят за вас, те са вашата реклама и от доброто им попълване до голяма степен ще зависи и назначаването ви на работа.

При съставянето им е препоръчително да използвате директен език, без много любезности - да съдържат само най-съществена информация и да не са по-дълги от една машинописна страница. Не се стеснявайте да се хвалите и гордеете с трудовите си успехи, никой не ще проверява дадената от вас информация (може би с изключение на дипломи и сертификати).

Ако нямате завършени висши учебни заведения, това не трябва да ви смущава - не за всяка работа се изисква такова, а много западни работодатели ценят по-високо трудовия опит, отколкото дипломите. Така че, определящо за успеха Ви с работа в чужбина са не толкова докумантите и как са подготвени, а Вашите умения и способности да се справяте с възложените Ви трудови задачи.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Гастарбайтери на работа в чужбина   Сря 29 Яну 2014, 13:38

Чуждестранните работници (известни още и като „гастарбайтери“ - работници гости), започващи работа в чужбина и преди всичко в редица от западните държави, се ползват със същите права, които имат и местните работници и са защитени от силни трудови синдикати. Разбира се, всеки може да бъде уволнен за незначителни провинения, но ако работникът е прав в случая, то законът винаги е на негова страна.

Например, ако жена е тормозена сексуално от шефа си, тя може да го даде под съд и да получи голямо парично обезщетение за страданията си. Общо взето отношенията шеф - работник са коректни и поне що се отнася до работата на приятелски начала, затова никога не се страхувайте да попитате за нещо, което не знаете, да направите своите предложения и оплаквания - шефовете знаят, че добрият климат в колектива се отразява добре и на качеството, и на количеството на продукцията и че за тях е по-евтино да запазят вече утвърдил се работник, отколкото да търсят нов и тепърва да го обучават.

След приключване на календарната година, официално гастарбайтерите, работещи в западните държави си получават част от данъците върху работната заплата, а парите, плащани за пенсионна застраховка се получават при окончателно напускане на страната. Изключение е, когато работникът остане да живее за постоянно в страната.

В този случай той ще си получи пенсията след навършване на определените за пенсиониране години. В някои държави на съкратените от работа гастарбайтери се изплащат големи помощи за безработни. За времетраенето на трудовия им договор чуждестранните работници имат и пълна медицинска застраховка.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Beno_Manol.0654ov
ГостПисанеЗаглавие: Работа в чужбина за бизнес мениджъри   Пет 07 Фев 2014, 22:35

Напоследък много западни фирми проявяват подчертан интерес към източноевропейските пазари на труда и търсят да наемат за работа в чужбина хора с квалификация на бизнес мениджъри, които познават добре местните икономически структури, пазари, закони и др. В това отношение един местен бизнес мениджър може да им бъде много по-полезен от завършилите реномирани университети западни мениджъри.

Друго предимство на местните мениджъри е, че владеят поне 2-3 източноевропейски езика (непопулярни на Запад). Например един българин ще успее да се справи на български, руски и сърбо-хърватски. Разбира се, за да изпълнява престижната длъжност на мениджър, кандидатът трябва да владее задължително и поне един западен език.

Освен мениджъри, работа в западни компании могат да намерят бизнес-секретарки и преводачи. Най-реномираната трудова борса, осигуряваща работа на хора с бизнес-професии е ”Фючър Пърфект”. Тази английска фирма поддържа връзки с всички страни, членки на Европейския съюз и предлага кадри с бизнес-професии на частни компании и правителствени организации. Ето данни за контакти с нея:

FUTURE PERFECT /EC/ Ltd
Russell House
80 London Road
Tunbridge Wells
Kent TN1 1DZ
Great Britain Tel 0044/892/518490; Fax 510860

FUTURE PERFECT също така помагат на всеки с нови идеи или изобретения да ги представи пред подходящи европейски компании, а най-интересните идеи дори се предлагат на вниманието на депутати от Европейския парламент. За упоменатите по-горе услуги не се заплаща абсолютно нищо. Целите на борсата са ”да подобрят европейските структури и създадат съзидателни перспективи за всички европейски граждани”, но основно на на хора с квалификация като бизнес мениджъри и то от страни в Източна Европа, в т.ч. и за работа в чужбина.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ceko_Rad.7iev
ГостПисанеЗаглавие: Работа в чужбина през интернет.   Нед 16 Фев 2014, 19:15

Интернет предоставя наистина неограничени възможности за намиране на всякаква работа в чужбина, навсякъде по света. Разбира се това си има своите особености, с които трябва да се съобразите. Ако все никога не сте работили с интернет, дошъл е момента вече да го направите. Може да се възползвате и от едно нашето ръководство за абсолютно начинаещи, което да Ви даде първоначалните насоки.

Идеалния вариант е да разполагате с интернет в къщи. Но даже да нямате никакъв интернет, това не е фатално, понеже вече на всеки ъгъл има интернет зали, чиито такси за час работа непрекъснато намаляват. В търсенето на работа в чужбина през интернет обаче може да претърпите пълен провал или да постигнете невероятен успех. От какво зависи това?

Ако сте настроени да седнете пред компютъра и след 1, най-много два часа, да си тръгнете с работата в джоба, това просто няма да стане. Но ако до сега сте търсили работа „под дърво и камък и не сте намирали“, то в интернет изведнъж ще попаднете не сред десетки или даже не сред стотици, а сред стотици хиляди предложения.

Затова преди всичко се подгответе за голям подбор, сортиране и целенасочено търсене сред всевъзможни предложения за работа в чужбиа или с чужди компании у нас. Изяснете си предварително - точно каква работа търсите, в кои страни, с какъв език. И ... търсете!
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Rashko_Cheng.7856ov
ГостПисанеЗаглавие: Работа в чужбина през интернет.   Вто 04 Мар 2014, 14:47

Преди да започнете да си търсите работа в чужбина през интернит, отворете някой по-голям речник по английски език (ако се налага, посетете библиотека) и намерете всички ключови думи за Вашата професия, както на английски, така и на американски - английски език. Запишете си ги и едва тогава сядайте пред компютъра.

За да не губите твърде много интернет време, пригответе си един текстови файл, и „сваляйте“ в него всички предложения, които съответстват на Вашите търсения и интереси, за да можете по-късно на спокойствие да ги проучвате и отсявате. Отбелязвайте си от кой сайт сте ги получили, за да не загубите възможностите за повторни справки.

В друг текстови файл си подгответе описаните по-горе основни документи за кандидатстване
- лични данни,
- мотивационно писмо,
- автобиография.
Така ще имате всичко под ръка, за да се регистрирате в съответните сайтове с Вашите изисквания и данни. И тук винаги ме питат „Трябва ли данните ми да са на английски език?“ Отговорът е „Да, трябва да са на езика на страната, в който кандидатствате за работа в чужбина.“. Ако търсите работа в Англи, Испания и Италия, документите Ви трябва да са английски, испански и италиански език.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Danco_Chern.8976ev
ГостПисанеЗаглавие: Търсене на работа в чужбина през интернет.   Съб 15 Мар 2014, 18:47

В интернет имате два основни пътя за да си търсите работа в чужбина. Единият е пасивен, а другия - активен:

1) При пасивния подход търсите подходящи обяви на работодатели от чужбина в желаните от Вас направления, проучвате ги, правите запитвания и евентуално, ако Ви устройват, си подавате документите за обявените свободни позиции.

2) Но както винаги и през интернет може да подходите към търсенето на работа в чужбина и от по активни позиции. Да си подготвите перфектни документи (трудов профил), като изтъкните най-силните си страни и да се регистрирате с желаните от Вас данни, за да могат подходящите работодатели или агенциите за подбор на персонал да Ви потърсят, ако имат подходящо предложение за Вас.

Ако сте сериозни в намирането на подходяща работа в чужбина, съответстваща и на професионалните Ви предпочитания и на възможностите за кариерно развитие, ще използвате и двата подхода.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Cenko_Cek.876ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0207 - За работа в чужбина - директно, без посредник.   Чет 03 Апр 2014, 18:28

За да получите желаното работно място в чуждестранна компания, трябва да попълните

* автобиографията,
* молбата и
* препоръките си

във вид, който ви прави ”идеалният работник” - за допълнителен ефект може да си позволите и някои малки спекулации, като например:

* - ако сте строител - пишете, че сте били бригадир на строителна бригада;
* - ако сте секретарка - пишете, че сте шеф на личен състав;
* - ако имате само 2 години трудов стаж, то никой в чуждестранната фирма няма да се усъмни, ако им кажете, че трудовият ви стаж е 5 години (освен ако възрастта ви не го издава);
* - пишете, че сте работили на национални обекти;
* - изпълнявали сте отговорни функции и т.н.

В трите документа не трябва да пишете за
получаваната от вас към момента заплата,
причините ви за напускане на работа (те винаги са заради ”прогрес в кариерата”),
религиозни и политически убеждения,
освен ако имат пряка връзка с бъдещата ви работа.
Върнете се в началото Go down
ПарфШе-15
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0207 - За работа в чужбина - директно, без посредник.   Вто 19 Май 2015, 15:30

Освен да плащате солидни хонорари на посредници при търсене на работа в чужбина, с тази дейност може и самостоятелно да се справяте, стига да сте запознати с процедурите и да имате нужните контакти и указания за търсене.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0207 - За работа в чужбина - директно, без посредник.   

Върнете се в началото Go down
 
Ръководство 0207 - За работа в чужбина - директно, без посредник.
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Готови ръководства за надомна работа - веднага. :: Работа в чужбина за българи у нас и зад граница.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Have a free blog with Sosblogs