Надомна работа без посредник.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

 

 Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum

Go down 
АвторСъобщение
a38
Водещ
Водещ
a38



Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum Empty
ПисанеЗаглавие: Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum   Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum EmptyВто 04 Мар 2014, 02:15

Нахут, с латинското наименование Cicer arietinum, съдържа семена, които съдържат висококачествени белтъци (варират от 20.1 до 32.4%) и мазнини, клетки, голямо количество калций, а също манган, фосфор, калий, витамини А и С, като при това има ниска калорийност и висока хранителна ценност. Само в соята, граха и боба има по-голямо съдържание на белтъци.
Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum Proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com%2F-FEG0oPqjDwo%2FUxSgdZmdQgI%2FAAAAAAAAQ2Q%2F72tlOpQabB0%2Fs1600%2Fnahut_leblebia_stargali_Cicer_arietinum_vid_bobov_zelenchuk
Освен това, нахута е добър източник на лецитин, рибофлавин (витамин В2), тиамин (витамин В1), холин, никотинова и пантотенова киселина. Съдържанието на витамин С в семената варира от 2.2 до 20 мг на 100 гр. биомаса, при това в кълнящите семена неговото съдържание се увеличава бързо и на 12-тия ден след кълненето му количеството е 147.6 мг на 100 гр сухо вещество.

В източните страни се счита,че нахута усилва потенцията (похотта). Настойка от него, изипита на гладно, предизвиква ерекция. Но основно той е ценна хранителна култура, като ценността й се определя не само от количеството на белтъците, но и от тяхното качество, което зависи от балансираността на техния аминокиселинен състав, съдържанието на незаменими аминокиселини, смилаемостта на белтъка и характера на влияние на усвояемостта на белтъка при някои неблагоприятни фактори.
Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum Proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F-zB64kjJr4m0%2FUxSg32UZzNI%2FAAAAAAAAQ2Y%2FSmQpCymBlQk%2Fs1600%2Fzarna_ot_nahut_stargali
По тези показатели, а също и по количеството на основни незаменими киселини - метионин и триптофан, нахута превъзхожда останалите бобови култури, към която група се числи.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Nadya_Jek0.856va
Гост




Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum   Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum EmptyПет 14 Мар 2014, 14:57

В листата от нахут са намерени лимонова и ябълкова киселини. В зависимост от сорта, съдържанието на мазнини в семките се колтаковае от 4.1 до 7.2%, с което превъзхожда другите бобови култури и зеленчуци.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Nani_Dim.54ov
Гост




Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum   Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum EmptyВто 01 Апр 2014, 21:14

В зоните на отглеждане на нахут, него широко го използват за продоволствени цели, а също и като суровина за консервната и хранителната промишлености, но основното му предназначение е продоволственото.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content





Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum   Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum Empty

Върнете се в началото Go down
 
Нахут (леблебия, стъргали) - Cicer arietinum
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Дворно земеделие и надомен агробизнес :: Отглеждане на зеленчуци за храна и здраве-
Идете на:  
Създайте безплатен форум | ©phpBB | Поддръжка на форума | Сигнал за злоупотреба | Cookies | Последните дискусии