Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Одеклони Eau de Cologne

Go down 
АвторСъобщение
Одек-Кьо
ГостПисанеЗаглавие: Одеклони Eau de Cologne   Сря 29 Окт 2014, 16:44

Одеклон е Кьолнска вода.

Одеколон като понятие идва от френски език - eau de Cologne — «кьолнска вода») — вид парфюм, създаден от италианския парфюмер Йохан Мария Фарина. Според различни източници, приетият в света термин е Eau de Cologne (на български - одеклон), произлиза от словосъчетанието Кьолнска вода (от немски език - Kolnisch Wasser). Това е една от най-старите регистрирани търговски марки и води своята история, по някои данни, от далечната 1694 год. Промишленото производство за почва в град Кьолн, Германия, през 1709 год. от италианеца Иоханн (Джованни) Мария Фарина.

Защо наименованието за одеклон е френско - Eau de Cologne?

Съдбата на одеклона е доста странна. Той е създаден в Германия, от италианец, но се е прославил най-вече във Франция. Работата е в това, че по време на 7 годишната война (1756 - 1763 год.), голямо количество войници преминавали през Кьолн. В т.ч. и френски. И представете си радостта на французите, когато в този забутан град намират евтина ароматизирана вода, която е по джоба даже на войниците. Така на щиковете на обикновените французи Кьолнската вода попада в столицата на модата - Париж и там се получава фурор.

Лекарствено средство.

Първоначално Eau de Cologne се е произвеждал като лекарствено средство. Той бил чудодеен елексир, който изцелявал от множество болести. Прилаганата към флакона инструкция гласяла: "Това е чудодейна вода, средство против отрови, предпазва от чума, лекува жълтеница, катар, колики в стомаха, болки в гърдите, изцелява изгаряния, придава сила на жените при раждане, способства за откашляне, а също отслабва звъна в ушите, добавя красота, тъй като прави кожата гладка и й придава прекрасен цвят". край на цитата. Това е положението - лекарство за всичко.

Наполеон обявява Eau de Cologne за парфюмно средство.

С идването си на власт, Наполеон започнал да се грижи за здравето на народа. И в 1810 год. (само преди 200 години), издава декрет, в който поискал да се разкрият рецептите на всички лечебни средства, като по този начин да се отстранят шарлатаните и да се подобри здравето на нацията. И както става ясно, да се заобикалят закони, са знаели и по него време. Тогава Eau de Cologne на всеуслошание бил обявен за "парфюмно средство", а рецептите за такива продукти не бивало да се разгласяват. В качеството си на вид парфюм, този продукт бил представен и на самия Бонапарт и императора бил във възторг от новината (или от наглостта) и така продукта придобил още по-голяма популярност във висшите кръгове на обществото.

Така, император Наполеон, даже по време на военни кампании, винаги имар при себе си бутилка с "Кьолнска вода", като за него специално изготвили специален флакон, който той да може да носи в отвор на ботуша си. Наполеон изразходвал до два флакона на ден, като не само се парфюмирал с него, но и капвал върху захарта, във водата на ваната, за измиване и т.н. Той считал, че одеклона по принцип е полезен и стимулира работата на мозъка.

Рецептата е семейна тайна на семейство Фарина.

Рецептата за оригиналния одеклон и до днес остава тайна на семейство Фарина. Донякъде е известно, че за приготвянето му се използва спирт, получаван от грозде, отглеждано в околностите на град Нарбон, в южна Франция. Продукта се съхранявал в кедрови бъчви, които го пазят от всякакъв страничен мирис.

Одеклон 4711.

Дълго време, същото наименование "Кьолнска вода" носи и друг продукт с друг аромат. Работа е в това, че търговската марка на Фарина била препродадена през 1803 година на Вилхелм Мюленс, който пускал под нея съвсем друг продукт от друга манифактура (фабрика) - "Кьолнска вода от парфюмна манифактура Глокенгасе" в сграда с номер 4711. След редица съдебни искове от 1810 до 1881 години, този одиклон получава неутралното име 4711, под което се продава и до ден днешен.

Съвременните одеклони.

Разбира се, в днешно време се пускат в продажба и много други ароматни продукти под общото наименование Одеклон. Основно, те са вид мъжкиа парфюмерия - Azzaro Silver Black, Chanel Allure homme Sport, Christian Dior Dior Homme Cologne, Clinique Happy for men и други. Разбира се, има и женски одеклони, каквито са например - Gianfranco Ferre Bergamotto, Bill Blast Nude и други.
Върнете се в началото Go down
Нурдане23
ГостПисанеЗаглавие: Re: Одеклони Eau de Cologne   Чет 06 Ное 2014, 23:29

Оригиналният флакон на одеклона (Farina Eau de Cologne) е от 1900 год. Надписът на етикета гласи: "Eau de Cologne - Farina - Made Only by The Eastman & Bro. Co. Perfumers - Philadelphia". Като тук, "Филаделфия" е название на местност в северо-източна Германия, където се произвежда продукта. Твърди се, че формата на флакона е била разработена от Наполеон, за да му е удобно да го поставя в ботушите си (той го е използвал за всичко). Размерът му е 8,5 дюйма
Върнете се в началото Go down
zorka54
ГостПисанеЗаглавие: Re: Одеклони Eau de Cologne   Вто 25 Ное 2014, 00:53

Кьолнската вода (одеклона) е ароматизирана по специфичен начин вода и спирт, с достъпна цена. Така се харесала на френските войници, преминаващи през Кьолн. Техния император, Наполеон я харесал, одобрил препозиционирането й като парфюмерийно изделие, лично го ползвал за какво ли не и така му дал огромна популярност, която се е запазила и до днес. В по-близкото минало, одеклоните обикновено се ползваха от мъжете за дезинфекция на лицето след бръснене. И това започваше пак обикновено в казармата. Сега на този вид продукти му викат автършейв.
Върнете се в началото Go down
васиLka
ПисанеЗаглавие: Re: Одеклони Eau de Cologne   Нед 14 Дек 2014, 23:07

Одеколон беше марката, която преди време се използваше основно от мъжете за след бръснене и често то оставаше единствената парфюмерия, която използват много от тях.  И тогава не е имало  разделение на много марки, а всъщност марката беше "одеколон", а не кой е производителя.
Върнете се в началото Go down
fitnnessш34
ГостПисанеЗаглавие: Каква е разликата между парфюм и одеколон?   Чет 18 Дек 2014, 23:10

За разлика от парфюмите, в ароматната композиция на одеколона влиза само една основа, поради което неговата миризма изветрява сравнително по-бързо. Женските одеколони се продават под формата на спрей, но се срещат и такива в традиционните флакони.
Върнете се в началото Go down
tiende
ПисанеЗаглавие: Re: Одеклони Eau de Cologne   Пет 23 Яну 2015, 02:21

fitnnessш34 написа:
За разлика от парфюмите, в ароматната композиция на одеколона влиза само една основа, поради което неговата миризма изветрява сравнително по-бързо. Женските одеколони се продават под формата на спрей, но се срещат и такива в традиционните флакони.
Едно време, в казармата, бръсненето беше задължително, а следователно и третирането на лицето с одеколон след бръснене. Всеки войник си имаше кутия с принадлежности за бръснене и шишенце с одеколон. Така, за повечето мъже, основната, а обикновено и единствената парфюмерия, която ползваха тогава до края на живота си, оставаше съответния одеколон. Освен това, марките бяха съвсем малко на брой.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Одеклони Eau de Cologne   

Върнете се в началото Go down
 
Одеклони Eau de Cologne
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Качествена парфюмерия и козметика :: Парфюми и парфюмерия-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Sosblogs.com