Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Инструкция за търсене на работа от студент (Instrukcia za tarsene na rabota ot student)

Go down 
АвторСъобщение
studenov
ГостПисанеЗаглавие: Инструкция за търсене на работа от студент (Instrukcia za tarsene na rabota ot student)    Пет 20 Сеп 2013, 00:34

Студентите са вид хора, които през цялото време учат ли учат, а парите все не им стигат и затова възниква въпроса “Какво да се прави, за да се намери работа за студенти?”  Проблемът пред студентите задочници и вечерно обучение не е толкова сериозен. Но ако сте студент - дневно, редовно обучение, а не Ви се иска да зарязвате обучението си?

И така, Вие сте учили и сте получили средно образование. После пак сте учили и сте постъпили в университет. След това пак учите, за да си вземате изпитите семестър след семестър, но практически умения за работа имате малко. Нямате представа какво е това работодател (нещо като дойна крава за пари) - само сте чували от родители, колеги… Но какво конкретно трябва да се прави?

Има някои основни положения, които е добре да схванете в дълбочина. Първо: Парите не се раздават просто така, а също не се раздават и за работа. Много хора си мислят, че самия факт, че са се появили на белия свят е достатъчно основание някой всеки месец да им дава пари, просто ей така, защото са хубави хора. Така те постепено научават, че понякога даже и за тежка работа няма склонен работодател, който да им плаща.

Защо е така? Защото парите се плащат не за това, дали се убивате с работа, а заради това дали работодателя има полза от Вашия труд. Дали с труда си му помагате да печели, да продава повече, да произвежда по-качествено, да намали разходите, да увеличи клиентите. Всички работодатели са особено чувствителни на тази тема.

И най-лошия вариант е да се “молите” да Ви вземат на работа, защото сте беден студент и защото Ви трябват пари. Тези молби могат да минат пред родители, роднини, даже понякога могат да Ви осигурят и стипендия (с условието за отличен успех), но едва ли ще трогнат някой работодател. И не защото те са лоши хора, а защото пазара и тях оценява и ги грози фалит.

Фирмите не са благотворителни дружества и даже не се нуждаят от тежка, убийствена работа. Те търсят хора, специалисти, които могат да им предложат реална и измерима полза в дейността им, която лесно и просто може да се измери с пари. Другият проблем пред наемането на студенти на работа е, че се опитват да бъдат “пенкилер”, т.е. да се правят че разбират от всичко - нещо като универсален войник.

Затова се опитайте да разберете в какво най-много Ви бива на практика и си търсете изява само за позиции, които ще Ви позволят да реализирате своите способности. Не подавайте резюмета наляво и надясно, за щяло и нещяло. Търсете целенасочено и се стремете с всяка нова работа да задълбочавате своята специализация и умения. Това е метода на фокусирането. Целия свят се развива защото се специализира - правете го и Вие.

Проявявайте търпение и упоритост. Студентите са млади хора и са склонни бързо да се отказват, липсва им настойчивост и упоритост. Ако стоите и чакате, нищо няма да се случи, даже и след 100 години. Затова е нужно действие, при това с постоянство, целенасоченост и упоритост. Стъпка по стъпка, всеки ден, по план. Търсете чрез приятели, роднини, познати, от случайни разговори, в интернет.

Скоро ще разберете, че работа буквално извира отвсякъде и с тонове. Но Вие трябва да избирате само подходящите за себе си възможности - като специализация, време, заплащане. Особено подходящи са възможностите за изява преди или след работното време и в почивните дни, стига да сте готови да ги размените за дискотеките и за мързелуването пред компютъра.

Когато търсите работа, винаги гледайте в перспектива, защото от нея ще имате нужда не само днес, а в бъдеще. Завръзвайте и поддържайте перспективни контакти, създавайте си репутация, оставяйте визитка за контакти с Вас. Но всичко това върши работа, само ако се представяте добре. Ако Ви излезе лошо име - лошо. Затова се старайте да сте стриктни, точни и експедитивни.

Да търсите работа с някакви специални социални придобивки е лукс. Търсете конкретни предложения - заведение (трябва да имате здравна карта), куриер (трябва отлично да познавате града), съставител на текстове за сайтове в интернет, разнасяне на рекламни листовки, абонаменти, гледане на малки деца, пазарене за възрастни хора, почистване на витрини и входове.
Заплащането трябва да е на момента, след изпълнението на работата. Но в същото време търсете и възможности в големи фирми под формата на стаж или бригада. Има редица огромни предприятия, които разполагат с огромни и разхвърляни архиви. Предложете им периодично, в удобно за Вас време да въвеждате ред в документацията им. А ако това са предприятия по Вашата специалност, наистина може доста да научите от една такава организаторска дейност.

Казано е, който търси - намира. Проблемът е, че много студенти имат други приоритети - млади са, кръвта им кипи, живее им се. И поради това лесно забравят, че си търсят работа. Ту търсят, ту - не. Но ако своевременно решите въпроса с доходите си, и забавленията Ви ще са по-сладки. Почти всеки университет има собствен сайт и към него има форум, на който по правило се обсъждат много проблеми, в т.ч. и свързаните с търсене и намиране на работа.
Върнете се в началото Go down
 
Инструкция за търсене на работа от студент (Instrukcia za tarsene na rabota ot student)
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Работа в България и чужбина - 2015, труд и заетост. :: Работа по професии - допълнителни доходи от къщи и интернет-
Идете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Create a free blog