Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Готова бланка на Молба за работа - образец за попълване

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Готова бланка на Молба за работа - образец за попълване   Вто 25 Мар 2008, 03:37

„Молба за работа“ е малко поостаряло понятие на пазара на труда в България, но въпреки това все още се използва, като обикновено е разновидност на придружително писмо или на мотивационно писмо. По-долу Ви предлагаме една готова бланка, която може да Ви служи като образец за попълване.
МОЛБА за работа

От (трите имена): .....................................................................
Адрес за кореспонденция: ....................................................................
ЕГН: .................................................................
Телефон за връзка: .........................................................

Уважеми г-н Управител (Изпълнителен директор),

Моля да бъда назначен/а/ на работа във фирмата, която управлявате на длъжност
................................................................................ считано от .................. 20 ...... год.
Прилагам изискуемите документи, според обявата, както следва:
1. Професионална автобиография (cv за работа);
2. Копие от трудова книжка;
3. Копие от лична карта;
4. Копие от Диплома за образование;
5. Сертификат за професионална квалификация;

Надявам се, че молбата ми ще бъде удовлетворена.

Дата .....................
С уважение:...................../................................./
гр. .....................

Разбира се, като всеки образец на документ и тази бланка на Молба за работа може да служи само като шаблон, по който да си създадете документа, според изискванията на Вашия работодател, като някои от позициите отпаднат или допълните нови.
Върнете се в началото Go down
Ламбов87
ГостПисанеЗаглавие: Инструкция 1427: Готова бланка на Молба за назначаване на работа   Чет 19 Сеп 2013, 01:04

Инструкция 1427: Готова за попълване бланка на Молба за назначаване на работа след успешно проведено събеседване с работодател, по негова обява за свободно работно място и длъжността за него.

Ако успешно сте издържали събеседване и са одобрили Вашата Молба за назначаване на работа, остава още едно препятствие -  как да приемете грамотно работата от своя предшественик?

И по този начин значително да увеличите своята ефективност и успешно да се вградите в структурата на новата си фирмата, при това в най-кратки срокове.

Такса: 3,87 лв
Побързайте и се възползвайте сега, оттук!
Върнете се в началото Go down
3lamb-er
ГостПисанеЗаглавие: Делови стил на молба за работа   Вто 08 Окт 2013, 00:46

Когато пишете писмо от личен характер, е възможен всякакъв стил на речта, но когато писмото е официално, каквато е една молба за работа, е необходимо да се спазва делови стил при неговото написване. Неправилно написана молба даже е възможно да не бъде разгледана от потенциалния работодател или неговите служители за работа с персонала.

За да спазите деловия стил на речта в писмо или молба за назначаване на работа, е необходимо да знаете юридическото наименование на организацията, до която изпращате писмото си; нейният точен пощенски адрес или електронен адрес и името на оперативния ръководител, който ще одобрява кандидатурата Ви.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Някои полезни съвети при изготвяне на молба за работа   Чет 10 Окт 2013, 22:28

Когато интервюто е приключило успешно за Вас и са Ви предложили да си подадете Молба за работа, това означава, че по-голямата част от работата сте свършили, но все още не е абсолютно сигурно, че ще Ви назначат на обявената свободна позиция.

Затова не се отпускайте и се постарайте в изготвянето на правилна молба и се уверете, че към нея прилагате всички изискващи се документи (за голяма част от нужните приложения може да прочетете в предищните публикации, по-горе).

Другото е да излагате нужната информация в молбата последователно и логично, така че четящия работодател или негов служител за работа с персонала, веднага да разбере хода на Вашите мисли и за какво подавате документи.

Така, разбирайки логиката на Вашите действия и целесъобразността на поведението Ви, вземащия решение по молбата за работа ще бъде максимално улеснен, а следователно и благосклонен за положително решение по нея.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Re: Готова бланка на Молба за работа - образец за попълване   Нед 13 Окт 2013, 22:32

Обикновено Молба за назначаване на работа се пише и подава след успешно приключило интервю за съответното работно място, а не преди него. Няма значение дали събеседването е било формално обявено като свободна позиция или по друг начин сте се добрали до него. Но ако то е приключило успешно и работодателя е решил да Ви назначи, то тогава получавате покана да подадете конкретна молба за назначаване на съответното място и длъжност.

Защото, хипотетично казано, е възможно Вие да се откажете и реално да не постъпите на работа. Но ако подадете молба с нужните придружаващи документи и след това подпишете предложения Ви трудов договор, може да се счита, че назначението Ви е преминало успешно и остава да работите.
Върнете се в началото Go down
molamb7e
ГостПисанеЗаглавие: Преди да пишете молба за постъпване на работа   Вто 15 Окт 2013, 13:59

Ако за първи път кандидатствате за работа, то преди да започнете да пишете молба, е нужно да си подготвите трудова книжка, копие от дипломите, копие от личната карта и всички други, изискващи се от работодателя документи за Вашето назначаване.

Тези данни, прикрепени към молбата, са необходими за съставянето на Вашия трудов договор, а всеки работодател е длъжен да пази личните Ви данни съгласно закона и да се е регистрирал като администратор на лични данни.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
malamb32
ГостПисанеЗаглавие: Молба за приемане на работа - какво е това?   Съб 19 Окт 2013, 21:29

Често молбата за приемане на работа се бърка със съставянето на съпроводително или мотивационно писмо, а има случаи, когато се бърка и съмото cv или професионалната автобиография за работа. Всъщност, всичко това са различни документи със свое си значение и право на съществуване.

Молба за приемане на работа се пише когато всичко приемането Ви на нова длъжност или позиция в една фирма или организация е преминало благоприятно (независимо каква е била процедурата) и шефа казва „Добре, ще те наемем. Пусни си една молба за работа до Личен състав. Там ще ти кажат какви документи да приложиш към нея.“

Ако ще стане още по-ясно, възможно е да сте се уредили с връзки за новата работа, а е възможно и да сте преминали цял цикъл - обява, кандидатстване, одобрение на cv, събеседване или спечелване на конкурс. Накрая винаги се стига до „Напиши или пусни си една бмолба за работа.“ Надявам се, че вече правите разлика и различавате значението на различните документи.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
loteria
ПисанеЗаглавие: Колко дълга да е молбата за работа?   Сря 23 Окт 2013, 20:07

Като дължина, при писане на молба за работа е добре да се вместим на не повече от една страница. Ако работата изисква комуникативни умения или умение да се формулират собствени мисли (пиар, например), то в този случай са възможни изключения. Някои кандидати за работа пишат дълги молби, само и само да се отделят от тълпата.

Но даже и да имате дар на писател, то в случая е нужно да се придържате строго към служебната форма - кандидатстването и интервюто са преминали благополучно, и сега вече е нужно да спазите техническите изисквания за назначаване на работа, да не пропуснете нужните документи, а не да пишете есета.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Mr.Amb89
ГостПисанеЗаглавие: Re: Готова бланка на Молба за работа - образец за попълване   Пон 28 Окт 2013, 14:09

Ако постъпвате на работа за първи път, добре е да проучите в отдел кадри точно какви документи трябва да предоставите, а след това ги внесете с попълнена Молба за работа, като ги изброявате един по един. Добре е да внасяте копия на изискуемите се документи, но ако се изисква предоставянето на оригиналния документ - трудова книжка, диплома и др.п., непременно изисквайте да Ви заверят с входящ номер втория екземпляр от Молбата за работа и го съхранявайте в документацията си. Така винаги може да докажете, че сте предоставили съответния документ. В практиката има всякакви ситуации - изгубване, взаимни обвинения и т.н.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Mo.rab23
ГостПисанеЗаглавие: Технически грешки   Чет 31 Окт 2013, 13:07

Покрай съдържателното оформяне на Молбата за работа, не бива да забравяме и да пропускаме на поправим всичти технически грешки и особено тези с правописа. Ако изпитвате неувереност в правилата за правопис, помолете някой друг да направи корекциите.

Грешките, оставени некоригирани, говорят за леност и липса на желание човек да се постарае, което влече след себе си и заключението, че и самата работа не Ви интересува кой знае колко.

Не допускайте да се създаде такова впечатление за Вас, заради няколко технически грешки в документите Ви и особено в молбата за работа, когато вече сте на финалната права.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ob.Mol89
ГостПисанеЗаглавие: Съобразявайте се с текста на обявата.   Сря 06 Ное 2013, 23:10

С молбата си за работа трябва да покажете, че сте прочели обявата или съобщението, с които фирма или организация обявява за свободно работно място. По този начин показвате, че знаете за какво става дума, с какво се занимава фирмата, притежавате нужната квалификация и съответната мотивация да се борите за обявената позиция.

„Нужната квалификация“ това не е идеалната квалификация за работа, която като правило няма нито у Вас, нито у Вашите конкуренти, а това са твоите реални знания, способности и черти на характера именно по отношение на изискванията в конкретния случай към търсещите именно такъв вид работа, както са формулирани в текста на обявата. Не бива в молбата за работа да показвате неразбиране по отношение на тези изисквания.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Nina_Beshk9834
ГостПисанеЗаглавие: Някои допълнителни идеи   Вто 12 Ное 2013, 21:38

Доста информация събрахме по темата за писане на молба за работа, но все още има някои допълнителни препоръки. Например, ако имате добра външност, може да прикрепите усмихваща се своя снимка (който се смее, зло не мисли) и в това има доста смисъл, особено ако кандидатствате за работа кано консултант, където е важен т.н. фейсконтрол.

Освен това, може да използвате и по-скъпа и луксозна хартия, отново за да подчертаете че проявявате определен интерес към предлаганото свободно работно място, макар че основната препоръка е човек да се отличава по съдържание, а толкова по форма. Разбира се, към всяка Молба за работа трябва да имате пълен комплект от документи, според изискванията.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Monten_85Yu5
ГостПисанеЗаглавие: Как да комплектовате своята молба за работа правилно?   Пон 18 Ное 2013, 23:16

Преди да съставите молба за работа, четете внимателно обявата или указанията с изискванията, реда и начините за кандидатстване - каква точно е длъжността, какви са документите, които трябва да приложите, на чие внимание трябва да се внесе молбата, как да стане това с писмо, с препоръка, на ръка, по e–mail, трябва ли да са заверени документите Ви за автентичност, от кого и т.н.

Колкото по-добре се информирате, толкова е по-вероятно молбата Ви за работа да попадне на правилното място и към нея да сте прикрепили всички изискващи се документи, без да се налага допълнителна кореспонденция от типа „иди - донеси“.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Miteva_Iva.56
ГостПисанеЗаглавие: Как да напишете молба за работа?   Вто 26 Ное 2013, 20:16

Не е еднозначно установено, дали написването на молба за работа е нужно, задължително или желателно. В нормативните документи по трудово законодателство, в т.ч. и в Кодекс на труда, не фигурира формално изискване да се пише молба за работа, ни то това се включва към списъка със задължителните документи, необходимо за сключване на трудов договор.

Независимо от това, в много фирми и организации това е установена практика и изискват от кандидатите да напишат молба за работа, с която да внесат и нужните документи за оформяне на договора и другите формалности по назначаването на съответната позиция. Законодателството не го забранява.

И макар че, официално уточнети форми или бланки за молба за работа не съществуват и не са предвидени, не е лошо човек да се запознае по внимателно с някои съвети подготовката на такъв документ, като това не изключва необходимостта да се съобразявате с конкретните изисквания и наложени образци при съответните работодатели.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Toto_Tod.5t85
ГостПисанеЗаглавие: Оформяне на титулна страница   Съб 07 Дек 2013, 15:16

Когато оформяте титулна страница на документа, освен наименованието му „Молба за работа“, е нужно да добавите и Вашите данни за контакти: пощенски адрес, електронна поща (e–mail), телефон, GSM, факс и други подобни, ако имате такива. Една добре оформена титулна страница ще предразположи към Вас получателя (работодателя) на молбата за работа.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Anita_Kanc.9eva9
ГостПисанеЗаглавие: Re: Готова бланка на Молба за работа - образец за попълване   Пон 16 Дек 2013, 04:15

Съставете кратка анотация на Вашата кандидатура в своята молба за работа, като изложите в нея същността на въпроса и кратко съдържание на соето обръщение, като пропускате подробностите. Сформулирайте целта на молбата, посочете наименованието на организацията, към която се обръщате. Посочете желаемия резултат на своята молба и по-нататъшните перспективи, на които разчитате, подавайке своята молба.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Dragoy_Stelian.8rjikov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Готова бланка на Молба за работа - образец за попълване   Съб 28 Дек 2013, 00:26

Изложете точно причините, които са Ви накарали да се обърнете със своята Молба за работа точно към тази фирма или организация, без да се отдавате на прекален трагизъм, преувеличения или още по-малко - опити да предизвикате жал към себе си. Не забравяйте да описвате събитията в делови стил на общуване, не изкривявайте фактите и в текста посочвайте само тези подробности, които се отнасят към работата, за която кандидатствате.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Polya_Minc.hdf8va
ГостПисанеЗаглавие: Молба за постъпване на работа с примерни ползи   Пет 17 Яну 2014, 18:45

Когато си подготвяте молба за постъпване на определена работа, добре е в нея да изброите съвсем конкретно примерни ползи - възможността за разрешаване на кои проблеми и производствени задачи, пряко ще зависи от положителното разглеждане на Вашата молба, както и да споменете конкретни начини, с които ще се справяте с евентуалните трудови проблеми.

Това в значителна степен ще наклони везните във Ваша полза, защото това е, което работодателя търси - заетост на компетентни лица, които умеят да решават проблеми, а не да създават проблеми. Така че, под една или друга форма не пропускайте тази възможност за предимство чрез молбата за постъпване на работа.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Re: Готова бланка на Молба за работа - образец за попълване   Чет 30 Яну 2014, 14:14

Когато подготвяте молба за работа, често към нея прилагате и други документи. Направете им опис, като обяснявате защо ги прилагате и каква информация съдържат. В зъвисимост от вида и характера на работата, за която кандидатствате, това могат да са блок-схеми, таблици, статистически данни и отчети, статии от авторитетни източници, Ваши разработки и публикации и т.н. Като завършите с всичко това, не забравяйте в края на молбата да изпишите своите имена, телефон за връзка и дата на съставяне на документа.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Radi_Momc.786ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Готова бланка на Молба за работа - образец за попълване   Пон 10 Фев 2014, 14:21

Обърнете внимание, че не е желателно да се обръщате с молба за работа едновременно към няколко работодатели, особено ако са от един и същ бранш или регион, защото това може да се отрази отрицателно на Вашата репутация и де не донесе очаквания от Вас резултат, както при решаване на въпроса с назначаването Ви, така и при бъдещите взаимоотношения. Така че, за предпочитане е да приложите последователния във времето подход.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Maya_Goche.78vva
ГостПисанеЗаглавие: Стандартна типова бланка на Молба за работа   Вто 18 Фев 2014, 17:34

Ако са Ви дали стандартна, типова бланка на молба за работа, в която основните фрази вече са напечатани и е оставено място само за личните Ви данни, дата и подпис, то тогава проблеми с попълването по-скоро не се очаква да възникнат. Но ако пред Вас лежи чист лист хартия, то тогава ще се наложи сами да съчинявате своята молба за работа. В горния десен ъгъл пишете „На вниманието на г-н управителя на Ххххх ООД, гр. София. На следвашия ред, с едър шрифт „Молба за работа“. След това „от .... - попълвате своите данни имена, адрес, телефон и e–mail за връзка“ Следва „Относно: Постъпване на работа за длъжността главен механик“. Следва текст, като например „Моля, да ме приемете на работа на обявената от Вас позиция „Главен механик“. Прилагам изискващите се документи:
1. Професионална автобиография,
2. Диплома за инженерно образование,
3. Трудова книжка
4. Копие от лична карта
и т.н. продължавате с други документи, които е възможно да са Ви поискали.
След това завършвате: „Надявам се да удовлетворите молбата ми. Оставам на разположение на посочените контакти за допълнителни справки. С уважение - име, фамилия, дата, място, подпис.
Това е общата схема за действие, ако не разполагате със стандартна типова бланка на молба за работа, с попълнение текстове и оставени празни полета за попълване на личните данни. Така че и в единия и в другия случай да имате готовност.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Mona_Rade.hjf7va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Готова бланка на Молба за работа - образец за попълване   Съб 01 Мар 2014, 13:35

Завършваме писането на молба за работа като проверяваме текста за евентуално допуснати грешки. След това, под текста, в ляво поставяме датата на съставяне и мястото, а от дясно - изписваме име и фамилия и се подписваме.
Върнете се в началото Go down
Maya_Rade.785va
ГостПисанеЗаглавие: Молба за приемане на работа след конкурс   Чет 13 Мар 2014, 13:45

Примерна бланка, готова за попълване за Молба за приемане на работа:

До Управителя на
„Хлтаковарски изделия“ ООД
гр. Константинопол

Относно: Приемане на работа.

Молба за приемане на работа.
От Иван Иванов Иванов,
Живущ на ул. Стефанска 45, вх. А, ап. 36
град Константинопол 9090
Телефон: 0031/235-974
e–mail: ivanov@mail.com

Уважаеми г-н Управител,
Във връзка с проведения конкурс за длъжността технолог на хлебни изделия, моля да ме приемете на работа в повереното Ви предприятия, съгласно условията на конкурса.

Към тази молба за приемане на работа прилагам следните документи, необходими за оформяне на трудовия ми договор:
- копие от лична карта;
- трудова книжка;
- диплома за образование;
- професионална автобиография;
- препоръки.
Дата, място, име, подпис.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Mal40_Vel.987ev
ГостПисанеЗаглавие: Молба за напускане на работа - пример - счита се и като предизвестие за прекратяване на договор.   Нед 30 Мар 2014, 17:35

Напоследък, това не се случва много често, но все пак, понякога се налага човек да пише и молба за напускане на работа. Основанието за попълване на такъв документ се съдържа в член 325, точка 1 от Кодекса на Труда. Молбата се пише по инициатива на работник или служител, които са наети на трудов договор.

Обикновено предложението е за напускане по взаимно съгласие, а ако няма такова, то тя в този случай се превръща и служи и като предизвестие за напускане на работа по Кодекса на труда, което обикновено трае 30 дни, ако в трудовия договор или в колективното договаряне не предвидено нещо друго. Ето един примерен текст на Молба за напускане на работа:

„Уважаеми г-н Управител, Моля да предприемете стъпки за прекратяване на трудовия ми договор, сключен с Вас, като предлагам това да стане „по взаимно съгласие“ и считано от дата: ............... 20..... год. В случай, че тази Молба за напускане на работа не бъде удовлетворена, моля тя да бъде считана като предизвестие съгласно Кодекса на труда, за прекратяване на трудовия ми договор, подписан с Вас. Надявам се да получа писмен отговор но молбата си.“
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Milem_Taranji.56ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Готова бланка на Молба за работа - образец за попълване   Вто 29 Апр 2014, 12:34

Писането на Молба за назначаване на работа е първата, но една от най-важните стъпки на новата Ви работа. Като тук са възможни два варианта. Първият е когато всички предварителни процедури са преминали успешно и сега трябва да изпълните техническите формалности по назначаването Ви. В този случай се позовавате на проведеното интепвю за работа, посочвате длъжността, на която Ви назначават и прилагате всички изискващи се документи, за да могат в отдел кадри да оформят Вашия трудов договор (трудова книжка, лична карта, дипломи и т.н.) Вторият случай е когато подавате документи по обява и искате да се явите на прослушване или събеседване. Тук се позовавате на прочетената от Вас обява (трябва да сте в състояние да посочите къде и кога е публикувана и и да имате на съхранение както обявата, така и всички останали изисквания за позицията. В този случай, разбира се, прилагате друг вид документи, като трудова биография, мотивационно писмо, препоръки, собствени разработки и публикации и т.н.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Готова бланка на Молба за работа - образец за попълване   

Върнете се в началото Go down
 
Готова бланка на Молба за работа - образец за попълване
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Работа в България и чужбина - 2015, труд и заетост. :: Кандидатстване за работа - документи и процедури-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | Economy, Law, Finance | Economy | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Sosblogs