Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Как да се държим на интервю при събеседване за работа?

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Как да се държим на интервю при събеседване за работа?   Вто 25 Мар 2008, 03:31

След като получите одобрение на по документи, при кандидатстване по обява за нова работа, следващата стъпка е насрочване и явяване на интервю - събеседване с работодателя за доуточняване на подробности и позиции, които са останали недостатъчно изяснени от професионалната Ви автобиография или мотивационното писмо.
По време на интервю за работа трябва да се държите спокойно и дружелюбно, независимо от вълненията, които може да бушуват отвътре. За да си помогнете да се настроите на необходимото душевно състояние преди явяване на събеседване, е добре да проведете някои действия. Преди всичко добре се запознайте и изучете внимателно Вашата бъдеща дейност, която Ви очаква при новия работодател.

Проведете анализ на ангажиментите, които ще се наложи да поемете в бъдеще в тази връзка и до каква степен ще сте в състояние да ги изпълните. Така ще разберете по-добре своите плюсове и минуси. Не е изключено и даже е вероятно, по време на интервю, да Ви изправят пред някои от Вашите минуси. Точно затова е нужда да поработите предварително за начините, по които можете да ги обърнете в плюсове.
Нещо като подготовка на роля в театъра. Подгответе се да имате готовност за всякакви въпроси, така че да отговорите с естествена увереност на лицето. Даже имайте предвид, че е възможно да Ви зададат въпроси, с цел да преценят устойчивостта Ви на стрес, но за да ги преминете успешно, трябва да сте подготвени. За целта погледнете на себе си максимално обективно и се опитайте да вникнете в слабите страни на своя характер.
Приемете ги и се опитайте да ги превърнете в свои достойнства. Погледнете критично и на своя жизнен опит както в личната, така и в професионалната сфера на живота си. Ако все пак останат не трансформирани минуси, остава да приемете, че като всеки друг човек и Вие имате определени недостатъци и е възможно да допускате грешки. Но именно защото сте човек, можете и сте в състояние да упражнявате контрол над себе си и когато се налага да се коригирате и усъвършенствате.

С подобна вътрешна настройка, ще сте в състояние с успех да преминете всеки тест за стресоустойчивост. Помнете, че по време на събеседване е възможно да следят Вашите невербални реакции. Затова се старайте да контролирате своето тяло и движенията си, а също - гласа и тона, с които разговаряте. Ето някои конкретни препоръки:
Не докосвайте лицето или косата си, когато отговаряте на въпроси. Дръжте ръцете спокойно и естествено - не мачкайте между пръстите си различни предмети, не ги движете постоянно, не почуквайте с тях по масата - изобщо контролирайте ръцете си. Дръжте ги успоредно на масата пред себе си или поставени на коленете Ви. Ако се налага да жестикулирате, правете го спокойно, без нервност и резки движения.
Старайте се ръцете да не треперят, издавайки нервност и неувереност, че сте достойни за кандидатстваната работа. Гледайте събеседника си в очите когато отговаряте, но не се вторачвайте в него. Не избягвайте погледа му, а като отговаряне не гледайте някъде встрани. Устните трябва да са спокойни - не дъвчете, не правете физиономии, не се почесвайте. Контролирайте ръцете, краката, тялото, лицето, говора, тона.
Речта трябва да е спокойна но жива, така както бихте разговаряли с човек, който познавате, но уважавате. Не започвайте да се оправдавате, ако с нещо Ви провокират. Бъдете конструктивни, старайте се да намирате и давате отговори и да предлагате решения. Давайте рационални и съдържателни отговори. Старайте се отговора да е съдържателен, така че да не се налага да подпитват отново и отново или да Ви провокират.
Ако въпрос не Ви харесва поради некоректност и не намирате как точно да отговорите, тогава направо кажете, че предпочитате да не отговаряте на този въпрос. Старайте се да не попадате в ситуация, когато постоянно се налага да отговаряте с отрицание - не, не, не ... Старайте се в такива случаи да давате по-обяснителен отговор, вместо краткото „не“. Гледайте интервюто да не се превръща в разпит - въпрос / отговор. Все пак сте на събеседване за работа. Вероятно ще срещнете и други препоръки как да се държите по време на интервю, но Вие се опитвайте да схванете принципа.
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Запознати ли сте с интервюто за работа (Intervyu za rabota)?   Вто 20 Сеп 2011, 14:12

Според науката по управление на човешките ресурси, съществуват четири основни стила на провеждане на интервю за работа:

Ситуационен - основава се на теорията, че колкото повече успее да се доближи до реалната трудова ситуация, толкова по - добра ще е преценката на интервюиращия. Не е изключена обиколка из работната площадка, проверка на професионалните умения чрез извършване на някаква част от работата.

Личностен - подпомага откриването на ключовите личностни черти, важни за успеха на работното място.
Въпросите за изграждане на личностния профил търсят преценките и
емоционалната зрялост, корпоративните ценности и съзнание на
интервюирания. Още тънкости и подробности по
провеждане на интервю за работа ...
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: 5 съвета за успешно интервю за работа (5 syveta pri intervyu za rabota).   Нед 30 Окт 2011, 21:32

Предлагаме Ви 5 съвета за всички, които тръгват на интервю за работа. Те са резултат от личен опит и прозрения и са проверени в практиката. И така, отговорили са на вашата кандидатура за работа и са ви поканили на разговор. Какво следва да направите, за да получите мястото .

Помислете добре, дали наистина желаете точно тази работа. Опитайте се да си представите как бихте се чувствали, ако трябва да вършите това в продължение на години. Ще бъдете ли удовлетворени? Но ето още 5-syveta-pri-intervyu-za-rabota - 5 съвета за успех при интервю за работа...
Върнете се в началото Go down
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Ръководство 1428 - Знаете ли как ще Ви оценяват на интервю за работа?   Съб 31 Авг 2013, 21:08

Ръководство 1428: Дали сте наясно, когато се явявате на интервю за работа, как точно ще Ви оценява работодателя или неговите представители?

Знаете ли кои са 4-те критерия, по които ще Ви оценяват работодателите? Ами, научете ги от ръководство 1428!

Такса: 3,81 лв
Побързайте и се възползвайте сега, оттук!
Върнете се в началото Go down
Vihran
ГостПисанеЗаглавие: Установяващи въпроси при интервю с работодател   Пон 02 Сеп 2013, 11:00

Основна група въпроси, които се задават от работодател по време на интервю са тези, които са свързани с установяване на различни факти:
• Причините за прекратяване на предишните трудови договори;
• Защо иска да си смени работата и Работодателя към момента.
• Готовност и мотивация за предстоящата смяна.
• Мотивите, които са насочили кандидата да се интересува от конкретното работно място;
• Уменията да се излагат мисли, да се води разговор на професионалнa тема;
• Представите на кандидата по отношение на очакваната работа;
• Възможността на кандидата да посочи своите силни и слаби страни и да ги свърже с предишния си професионален опит и с новите изисквания;
• Начина на поведение.
По време на интервюто е вероятно да се задават повечето от горните въпроси, поради което и добре предварително да ги “проработите”. Подготовката е от основно значение за постигане на успех.
Върнете се в началото Go down
Petofi98
ГостПисанеЗаглавие: Какви са етапите на интервю при събеседване за работа?   Чет 12 Сеп 2013, 16:21

Събеседването при назначаване на работа е един от най-разпространените начини за подбор на персонал, но в същото време е и доста трудоемък процес, тъй като се състои от няколко етапа и изисква от сътрудниците в отдел кадри сериозна подготовка на въпросите към кандидатите за работното място.

По този начин, за едно кратко време, с помощта на предварително разработена схема за анкетиране, е необходимо да се уточнят биографичните данни на кандидата и неговите очаквания по отношение на новата работа. По същото време, може да се изгради мнение по неговия рексикален запас, комуникативни навици, професионални знания, вътрешна настройка, очаквания към една или друга длъжност в предприятието.

В най-общия случай, събеседването може да се раздели на три основни етапа:

 • - Подаване на автобиография (cv или резюме).
 • - Провеждане на кратко предварително интервю, най-често по телефона. Ако има известно съвпадение във взаимните очаквания по отношение на предлаганата работа, насрочва се среща в офиса на предприятието за по-подробна беседа.
 • - Провеждане на събеседвания, тестове, разглеждане на практически ситуации, след което се съобщава окончателното решение на кадидата.

От друга страна, самия процес на събеседване в своя класически вариант, може да се раздели на на следните етапи:

 • - Уводна част, по време на която се прави взаимно опознаване и създаване на доверителни отношения с кандидата.
 • - Основна част, при която се получава важната информация, чрез въпросник и тестване.
 • - Завършване на събеседването.

Съществено значение в етапите на събеседването се отдава на предварителния, подготвителен етап, при което се проучва автобиографията на кандидатите, разработва се схемата на разговора, подбират се въпросите, които трябва да се изясняват и се уточняват методите за водене на интервюто.
Върнете се в началото Go down
1lambrt8
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да се държим на интервю при събеседване за работа?   Нед 13 Окт 2013, 13:01

Получавали ли сте други предложения за работа? Ако сте получавали, кажете го пе време на интевюто. Това, че някой друг е готов да Ви наеме на работа, само ще увеличи Вашите шансове. Разбира се, добре е да добавите, че дадената работа Вас Ви интересува повече.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Re: Как да се държим на интервю при събеседване за работа?   Вто 15 Окт 2013, 03:04

Основен принцип при интервю за работа е да убедите работодателя с какво конкретно ще сте му полезен и защо да Ви вярва, че казвате истината, а не да обяснявате колко сте велики и потенциално успешни. Не казвайте "ще работа здраво за успеха на отдел продажби" - какво значи "успех", какво значи "здраво"? Кажете "виждам, че има неизползван потенциал да се повишат продажбите с 17.6%, като в същото време мога разходите да се редуцират с 8 - 9%."
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Канят Ви на събеседване за нова работа   Чет 17 Окт 2013, 17:20

Търсили сте нова работа и накрая сте намерили. Канят Ви на събеседване, за да се запознаят с Вашата кандидатура, за да узнаят способностите Ви да изпълнявате съответната работа, да проучат потенциала Ви на работник.
Събеседването е началото на отношенията между работник и работодател. Поради това си заслужава човек да се подготви сериозно, освен ако не иска да положи на риск назначаването си, особено по време на криза.

Приказката гласи “По дрехите посрещат, а по ума изпращат.” Това е приложимо и когато са Ви поканили на събеседване за работа - първият делови контакт на страните по трудовия договор.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
intla9mb
ГостПисанеЗаглавие: Подготовка за събеседване при интервю за работа.   Пон 21 Окт 2013, 13:56

От всички съвети, с които ще се срещнете за този етап, най-важния е да планирате внимателно своето представяне. Преди да се явите на събеседване, непремено съберете основна информация за фирмата - в какъв бранш работи, какви са постиженията й, каква специализация има, какви са отговорностите на отдела, за който кандидатствате и по-конкретно на Вашата длъжност.

Това ще Ви помогне благоразумно да отговаряте на въпросите, които могат внезапно да се появят по време на събеседването. Проучването Ви трябва да включва и потребностите на фирмата от един или друг вид специалисти, както и изискванията към тях. Не би било приятно да попаднете на специализиран въпрос, при който няма да разбирате за какво Ви питат.

Добър начин за подготовка е застанете пред огледалото и да се пробвате да отговаряте на предполагаемите въпроси. При това, непремено отбелязвайте своите реакции на един или друг въпрос. Непоколебимостта и увереността във Вашите отговори, без съмнение, е най-важния елемент от Вашето поведение. Работодателят иска да види пред себе си уверен в себе си кандидат, доколкото това е пряко отражение за способностите на кандидата.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
la_in_mb
ГостПисанеЗаглавие: Пример за въпрос, който може да Ви изненада на интервю   Пет 25 Окт 2013, 11:26

По време на интервю за работа е възможно да Ви зададат много и различни въпроси, с цел да преценят как реагирате на различни ситуации. Пример за такъв неочакван въпрос може да е „Явявали ли сте се на събеседване на други места, освен при нас?“. В този случай, ако сте се явявали на няколко места, е правилно да отговорите „Да“, но да не бързате да казвате къде точно.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Sa_Int38
ГостПисанеЗаглавие: Условия за успех при събеседване по време на интервю за работа.   Вто 29 Окт 2013, 17:42

Ако се явявате на интервю за работа, някои от условията да постигнете успех при събеседване са следните:

 • - настойчивост;
 • - доброжелателност;
 • - стресоустойчивост (не е изключено специално да Ви подложат на такъв тест);
 • - обаятелност;
 • - точност в отговорите;
 • - отговорност по отношение задълженията;
 • - гъвкавост и умение бързо да се приспособявате към всяка ситуация;
 • - инициативност в рамките на обстановката по време на събеседването на интервюто за нова работа.

Всички тези качества не идват с Вас по рождение, а се придобиват по време на социална и трудова практика, тренинги, репетиции и предварителна подготовка.( Ключовата фраза тук е подготовка за интервюто.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Van.She9
ГостПисанеЗаглавие: Външен вид при събеседване.   Чет 07 Ное 2013, 17:43

Външният Ви вид ще има ключово значение, особено в началото на събеседването и е важно да остави добро първо впечатление за Вас. Едва ли ще спечелите нещо, освен пренебрежение, ако се явите на събеседване, облечени в дънки и маратонки. Обличайте се в съответствие с положението. За работа в административен офис, се обличайте в костюм и с вратовръзка. Естествено, не прекалявайте. Но все пак е да имате нещо в повече, отколкото нещо да не Ви достига.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Sabeva_87234
ГостПисанеЗаглавие: Първо запознаване при събеседване.   Сря 13 Ное 2013, 17:52

Има три основни правила, които трябва да съблюдавате при появяването си на мястото за събеседване:
- При представяне съобщете името си ясно и разбираемо.
- Установете пряк визуален контакт със събеседника си.
- Стиснете здраво ръката му.
Така давате добро начало на предсоящото интервю и то ще протече в бодър и позитивен стил.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Sabev_87.Ob
ГостПисанеЗаглавие: Психология на събеседване.   Сря 20 Ное 2013, 03:10

Има няколко основни момента, на които събеседника Ви обръща внимание по време на разговора, които могат да разкрият човека повече, отколкото той сам би казал за себе си.

 • - Постоянно движещите се ръце издават нервност на човека. Дръжте ги на масата или на коленете си.
 • - Седете изправен на стола. Увереният вид говори за това, че добре се владеете.
 • - Неконтролируемите нервни тикове лесно се забелязват от интервюиращия, а понякога Вие може и да не им обърнете внимание. Например, нервното почукване по масата, или ако постоянно се почесвате и пипате по лицето…

-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Vihren_Niko.56
ГостПисанеЗаглавие: Типични въпроси при събеседване по време на интервю за работа.   Сря 27 Ное 2013, 17:48

Всяко събеседване с кандидатите, което се провежда по време на интервю за работа се състои от определен набор въпроси, подбрани специално за един или друг кандидат.
Но в крайна сметка, повечето събеседвания се състоят от сходни и очаквани въпроси. Ето един примерен списък, който ще Ви позволи да разберете идеята за съставяне обичайните типови въпроси, които могат да ви зададат. Отговаряйте на въпросите ясно и разбираемо, като използвате колкото е възможно по-богат речников запас.


 • - Какъв опит имате в работа по специалността?
 • - Защо трябва да наемем Вас на тази длъжност?
 • - Къде виждате себе си след 2, 5 години?
 • - Назовете поне една от Вашите слабости?
 • - Защо искате да работите в нашата фирма?
 • - Какво Ви води при нас?


По време на събеседване, на всеки въпрос отговаряйте уравновесено, без да прибързвате. Важно е да запомните, че никога не трябва да предполагате, че работата е вече Ваша и интервюто е спечелено, предо окончателно да са Ви казали резултата. Даже понякога могат специално да Ви разиграят специфична или измислена ситуация, за да проверят реакциите Ви. Следете хода на събеседването от началото до края.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sabka_Sant.6uit8
ГостПисанеЗаглавие: Видове събеседвания   Съб 07 Дек 2013, 23:04

Съществуват много видове събеседвания, като се започне с предварителните и се стигне до окончателните. Всеки вид си има своите особености и изисква ралична подготовка от кандидатите за работа. Но ако имате основния багаж от знания, това ще Ви помогне да преминете успешно през всяко събеседване или негов етап. Отговаряйте честно и не бъдете прекалено (дразнещо) самоуверени е основното правило.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
INa_Stayne.8r
ГостПисанеЗаглавие: Интервю с работодател - въпроси за проследяване на професионален опит в работата   Пон 16 Дек 2013, 19:33

Ето някои характерни въпроси, които се задават от страна на работодател или неговите предтавители по време на интервю, свързани с проследяване на професионалния опит на кандидатите. Тази група въпроси имат за цел да се прецени доколко натрупаният опит съответства на функциите на длъжността, за която се осъществява подбор.

Примерни въпроси:

1. Къде сте работили досега, какви длъжности сте заемали, с какви основни въпроси сте се занимавали?

2. Посочете основни проблеми, с които сте се срещали в работата. Какво най-много пречеше на дейността Ви? Как преодолявахте тези пречки?

3. Участвали ли сте в реализиране на промени, свързани с Вашата професионална дейност ? Бихте ли посочили конкретни примери за новости, които сте приложили в работата си?

4. Завършили ли сте курсове, свързани с повишаване на квалификацията? Ако "да", то с какво Ви бяха полезни те?

5. Какво от опита, натрупан досега, би Ви помогнало за успешно справяне със задълженията, които евентуално ще поемете?

В случаите, когато по време на интервю се установи, че кандидатите нямат професионален опит, обикновено се задават аналогични въпроси, свърани с професионалното обучение.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Vihra_Georg.92kdir
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да се държим на интервю при събеседване за работа?   Сря 25 Дек 2013, 00:52

Проверка на професионални знания по време на интервю за работа се прави с въпроси, свързани с теоретични и практически аспекти на длъжността. Така по време на интервю за работа, експертите по подбор на персонал целят да проверят професионални знания на кандидатите, като им задават въпроси, свързани с основни теоретични познания, необходими за изпълняване на съответната длъжност. Това е частта от интервюта, с която трябва да сте най-добре подготвени, заедно с практическите умения.
Върнете се в началото Go down
Velko_Momc.84eb
ГостПисанеЗаглавие: Познавателно - мотивиращи въпроси при интервю за работа.    Сря 08 Яну 2014, 14:13

С познавателно мотивираща група въпроси се цели да се установят професионалните интереси и мотиви на кандидата по време на интервю за постъпване на нова работа. Примерни въпроси:
1. Какво разбирате под подходяща работа?
2. Какво от това, което сте работили до сега, най-много Ви допада? А какво не Ви допада?
3. Какво очаквате да Ви предложи новото работно място?
4. Какви трудности смятате, че бихте могли да срещнете, ако заемете длъжността, за която кандидатствате? Как биха могли да се преодолеете тези трудности?
5. В каква обстановка предпочитате да работите - ръководителят да Ви определя задачите, периодично да ги обсъжда с Вас и да Ви насочва; или той да Ви казва само какво трябва да бъде направено и след това да Ви оставя да го извършите по начин, който Вие сам решавате?
По този начин се цели да се прецени, по време на интервюто, дали очакванията на кандидата от новата работа съответстват на реалните изисквания на длъжността.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ina_RAnk.0erva
ГостПисанеЗаглавие: В хода на провеждане на интервю за работа, може ...   Съб 18 Яну 2014, 15:09

По време на провеждане на иа интервю за работа, често се случва да попитат кандидата: „Как се представяте своето положетие във фирмата след 3 или 5 години? В този случай е за предпочитане да се отговаря обтекаемо, нещо като „бих желал да работя в същата фирма, но на по-отговорна работа.“ Но ако нещата са по-специфични при Вас, може да отговорите и по-конкретно, в т.ч. и да изложите своя програма за развитие на определен сектор фирмата.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Re: Как да се държим на интервю при събеседване за работа?   Пет 31 Яну 2014, 14:31

Кои са Вашите силни страни? Винаги при събеседване подчертавайте на първо място тези Ваши качества, които могат да са полезни за работата.Избягвайте да обяснявате защо една работа не може да стане, аобратното - старайте се и се стремете да намирате решение за всеки проблем. Когато търсите решения, не винаги ще ги намирате, но ако обяснявате защо работата не бива или няма да бъде свършена, тогава това ще е 100% провал.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
tiende
ПисанеЗаглавие: Често задавани въпроси на интервю за работа.   Пон 10 Фев 2014, 22:47

Често по време на интервю за работа, могат да Ви зададат въпроса, „Защо решихте да смените своето работно място?“. Този въпрос се задава често по време на събеседване , към кандидатите, които в момента на кандидатстване работят на друга работа и искат да променят това положение.

Добре би било да се отговори на този въпрос сложно. Може да говорите за това, че в досегашната Ви место работа са изчерпани възможностите за реално развитие за Вашата професионална и длъжностна кариера, а Вие не желаете да спирате на достигнатото и имате потенциал за по.нататъшно развитие.

Това би следвало да впечатли интервюиращите Ви и да добави положителни точки в оценката Ви като подходящ кандидат за претендираната работа.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ivan_Sab.879yev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да се държим на интервю при събеседване за работа?   Сря 19 Фев 2014, 14:56

При интервю за работа може да очаквате да Ви попитат за личния Ви живот и неговата намеса в работата - „Няма ли да Ви попречи Вашия личен живот за тази работа, свързано с пътувания и ненормирано работно време?“ Този въпрос по-често се задава на жени, но по същество, това е опит да се заобиколи закона. Затова на такива провокации отговаряйте твърдо „Не, няма да попречи.“ В крайна сметка, Вие сте на събеседване за работа, а не на обсъждане на личния Ви живот.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Radi_Tan.9876ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да се държим на интервю при събеседване за работа?   Сря 05 Мар 2014, 15:23

Често задаван въпрос при събеседване за работа е „Какво знаете за нашата фирма?“ Въпросът е коварен само за ленивите кандидати. Определен минимум зинформация за фирмата е нужно да знаете, па макар това да е от официалния й сайт. А за да не объркате адна фирма с друга, не отивайте на повече от 2 събеседвания в един и същ ден.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sashka_Stoyan.05va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да се държим на интервю при събеседване за работа?   Нед 16 Мар 2014, 17:26

Защо искате да получите тази работа
Ако на интервю за работа Ви попитат „Защо искате да получите тази работа?“ или „Защо си струва да Ви наемем на работа?“, това са едни от възможно най-благодатните въпроси, които Ви дават възможност да се „продадете“ добре, но това едва ли ще се получи без сериозна предварителна подготовка. С други думи мислете за възможната работа не само от своя гледна точка, но и от гледната точка на работодателя. А това не може да се получи, ако не сте направили задълбочено проучване на бранша, на фирмата, на проблемите в нея и начините за тяхното решаване, особено във Вашата професионална област, а не изобщо и по принцип. Направете конкретни, професионално обосновани предложения за решаване на очевиден проблем.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Iva_Danche.785665va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да се държим на интервю при събеседване за работа?   Чет 03 Апр 2014, 18:41

Ако току-що сте се дипломирали, въпреки това при събеседване за нова работа, често могат да Ви попитат „Какъв опит имате в тази работа?“. Възможни и препоръчителни са следните отговори на такъв въпрос: „Първият си трудов опит получих още в ученическите стажове и бригади.“ или „Провеждал съм следните практики по специалността си - изброявате местата, специалността, времетраенето.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Как да се държим на интервю при събеседване за работа?   

Върнете се в началото Go down
 
Как да се държим на интервю при събеседване за работа?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Работа в България и чужбина - 2015, труд и заетост. :: Кандидатстване за работа - документи и процедури-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | Economy, Law, Finance | Economy | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Create a blog