Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Труд и трудови правоотношения при постъпване на работа

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Труд и трудови правоотношения при постъпване на работа   Пет 19 Юли 2013, 23:48

Трудови правоотношения възникват и се прекратяват между работодател и работник въз основа на Кодекса на труда (основния нормативно правов акт) и другите нормативни документи, свързани с трудовото законодателство у нас. 
Нужно е да се подчертае, че в трудовото законодателство (за разлика от гражданското, където е допустимо представителство) става дума за договаряне между възложителя (работодател) и изпълнителя (работник) за лично изпълнение на платена трудова функция.

Обикновено работата на дадено работно място е свързана с притежаването на определена трудова квалификация, наличието на професия или защитена специализация на работника. Възможно е да се договаря и длъжност в съответствие с трудовия щат на предприятието.

Във всички случаи трудови правоотношения у нас се регулират от подписан трудов договор, в който е залегнало задължението на работника да спазва правила за вътрешен трудов ред, а на работодателя - да осигури условия за здравословен и безопасен труд.

В по-големи подробности горните правила са залегнали в трудовото законодателство, колективния трудов договор, различни местни споразумения и нормативни актове. Всички работодатели, като страна в трудови правоотношения с работниците, са длъжни да се ръководят от положенията в трудовото законодателство, независимо от своята организационно правна форма.
Върнете се в началото Go down
Pachev
ГостПисанеЗаглавие: Създаване на гъвкав пазар на труда против младежка безработица   Чет 29 Авг 2013, 13:00

Въпросът със създаване на гъвкав пазар на труда е свързан основно с проблемите на младежка безработица, които започнаха да стават много актуални през последното десетилетие, а на последък в някои страни стигнаха показатели клонящи към 50% безработица сред хората на възраст до 29 години.

Необходимо е критично да се оцени ставащото на национално ниво и в Европейския съюз като цяло, тъй като много страни, взети поотделно, а и целия съюз, се опитват да подготвят и проведат широкомащабни промени в пазара на труда, но като че точната формула и норма все още не е установена.

В процеса на подготовка на препоръки за такива промени е необходимо да се създаде целева работна група, която да проучи и използва резултатите от работата, която вече е извършена в това отношение в другите страни - членки, а също и в някои страни лидери по отношение осигуряване на младежка заетост, като САЩ, Сингапур и др.
Върнете се в началото Go down
 
Труд и трудови правоотношения при постъпване на работа
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Работа в България и чужбина - 2015, труд и заетост. :: Кандидатстване за работа - документи и процедури-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Create a blog