Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Какво е селско стопанство?

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Какво е селско стопанство?   Пон 10 Юни 2013, 13:53

От най-дълбока древност и до днес, хората се нуждаят от производството, изкупуването и преработката на храна, облекло и други земеделски продукти, като за целта е нужно да се обработва земята, да се засажда и отглежда реколка, да се пасат животни. Всичко това, най-общо се нарича селско стопанство.
Днес, в развитите страни по света, много селскостопански работи се извършват от машини. Птиците се развъждат и отглеждат в птицеферми, настанени в клетки, поставени в закрити помещения. И цялото селско стопанство е организирано на много високо ниво. По този начин в развитите стани се произвежда излишна селскостопанска продукция.

Докато бедните и неразвити страни по света все още страдат от глад и недоимък, което налага много нови методи за земеделие и селскостопански продукти да се внедряват в развиващите се страни, за да се решат теци проблеми. Така, за последните 500 години, много неща в селското стопанство са се променили. Едва в началото на 20-ти век селяните откриват възможностите да се редува производството на различни култури за по-оптимално използване на почвата.

Започват да съхраняват земеделска продукция за зимата, под формата на храна и фуражи и по този начин да увеличават поголовието от селскостопански животни - крави, овце, свине. Постепенно фермерските стопанства се сдобивали с по-обширни площи за обработка, а традиционните работни животни - коне, волове, започнали да бъдат измествани от трактори и друга земеделска техника.
През 1830-та година в САЩ за първи път започват да прибират реколта с помощта на комбайн. Така днешното селско стопанство, като отрасъл на материалното производство, постепенно придобива редица съвременни особености и облик, които се отразяват на неговото функциониране в условията на пазарна икономика и развит аграрен сектор. И една от най-характерните особености е мобилността на ресурсите - човешки и технически.
Върнете се в началото Go down
lamb6546
ГостПисанеЗаглавие: И пак - какво е селско стопанство?   Вто 24 Сеп 2013, 00:27

Селско стопанство - отрасъл в материалното производство, който има редица особености, които се отразяват на неговото функциониране в пазарни условия. Една от най-съществените особености е свързана с мобилността на ресурсите, която е бариера пред тяхното преразпределяне, като изключим трудовите ресурси, макар че и в тяхното развитие има определена специфика, която им поставя бариери за изява в други отраслри на промишлеността.

Това не означава, че селското стопанство напълно не приема пряко и непосредствено участие във формирането на средната норма на печалба между отраслите. Теоретично е възможно да си представим, че при намаление на доходите от селско стопанство, което може да се получи поради снижение в цените на селскостопанската продукция, в следствие на ръст в предлагането, селските стопани могат да започнат да търсят по-доходен бизнес, като преразпределят своите ресулси в полза на други производства.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Примери за селското стопанство   Чет 03 Окт 2013, 22:14

Някои посетители на този форум може би помнят времената на окрупнено селско стопанство под формата на ТКЗС - Трудово Кооперативни Земеделски Стопанства, обединени в АПК - Аграрно Промишлени Комплекси, когато всяко по-голямо предприятие или промишлен комплекс имаше собствено почти екологично селско стопанство за отглеждане на земеделска или животинска продукция, с които зареждаше собстве стол за изхранване на работници и служители.

Разбира се, у една част от преживелите тези врема са се запазили добри спомени, а у друга - негативни, но във всички случаи, това са примери за вечната роля на основната форма за изхранване на човечеството - селско стопанство. По времето на соца, много често земеделската дейност се подпомагаше от т.н. „бригади“, които представляваха почти безплатен труд от страна на служители, студенти, ученици и войници за подпомагане работата на в селското стопанство.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
sslamb-9
ГостПисанеЗаглавие: Разновидности на бизнес за селско стопанство   Чет 10 Окт 2013, 19:22

Съществуват редица разновидности на бизнес въз основа на дейности в селското стапанство
- пчеловъдство,
- птицевъзство,
- отглеждане на маслойдайни култури,
- развъждане на пойни птички и декоративни рибки,
и мн.ого, много други, стига на човек да му се раби и да е малко предприемчив. На практика, селско стопанство може да се развива на цялата територия на страната, даже и в най-малките селища. Въпрос на желание и сериозно намерение.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
ss8lamb3
ГостПисанеЗаглавие: Как да направим селско стопанство?   Чет 17 Окт 2013, 14:33

След настъпването на световната финансова и икономическа криза, определено шансовете на работливите хора, имащи влечение към създаване на селско стопанство, растат.

Цел на тази тема е да помага именно на такива хора в създаването и организацията на ефективно и продуктивно селско стопанство, с разбирането, че това е свързано с много работа и то не само физическа, а и интелектуална.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
ssen4389
ГостПисанеЗаглавие: Възникване на селско стопанство   Пон 21 Окт 2013, 11:20

Възникването на селско стопанство е свързано с т.н. неолитна революция в средствата за прозводство, започнала преди около 12 хиляди години и довела до възникване на произвеждащо стопанство и последващо развитие на човешката цивилизация.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
arbeit123
ПисанеЗаглавие: Re: Какво е селско стопанство?   Чет 24 Окт 2013, 19:45

Под селско стопанство се разбира отрасъл в икономиката, насочен към осигуряване на населението на страната с продоволствие (храни и фуражи) и за получаване на суровина за други отрасли на промишлеността. Селското стопанство е от най-важните отрасли и на практика е представено във всички страни. В световното селско стопанство са заети около 1 милиард хора от икономически активното население на света.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Se.Dil09
ГостПисанеЗаглавие: Развитие на селско стопанство у нас.   Вто 29 Окт 2013, 13:02

С проблемите по развитие на селско стопанство са свързани пряко или коствено такива науки, като растениевъдство, животновъдство, агрономия, мелиорация, лесовъдство и др. Но днес, определено може да се каже, че селското стопанство в България е неразорано поле - целина.

Макар на теория с тази дейност на територията на нашата страна да се занимават от незапомнени времена, днес не са много желаещите да продължат да го правят, а на практика, селата са в значителна степен обезлюдени. Това основно е свързано с отсъствиено на мотивация у населението към повишаване производителността на своя труд.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ss.Lam98
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво е селско стопанство?   Съб 02 Ное 2013, 22:35

Добре би било, ако сте от хората, които са решили да създадат свой собствен бизнес, свързан с работа на ферма в селското стопанство и сте готови да вложите в това дело както пари, така и сили и време. Тогава сте попаднали на правилния форум в интернет на тема „селско стопанство“. Тук разглеждаме различни идеи за земеделски доходи и фермерство, някои от които носят доходи на много хора от години.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
loteria
ПисанеЗаглавие: Растениевъдство   Нед 10 Ное 2013, 01:12

Една от най-древните форми за селско стопанство е растениевъдство. Това е една от дейностите, които не изискват особени знания или големи вложения за да бъде реализирана, най-вече когато се се отглежда растителна продукция за собствена консумация.

Разбира се, преди да се започне, трябва да се реши въпроса с притежаването на земеделска земя, подходяща за отглеждане на съответните растения. Ако нямате достатъчен капитал за закупуване на собствена земя, може да наемете такава, или да ползвате пустеещи парцели на свои роднини или познати, с тяхното знание и съгласие.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Sotirof_St.495
ГостПисанеЗаглавие: Как да започнем селско стопанство и колко ще печелим от него?   Чет 14 Ное 2013, 22:25

Ако не разполагате с достатъчно капитал за развитие на селско стопанство, арендовайте земя в провинцията, защото там цените са значително по-ниски, а качеството на земята е съвсем добро, понякога - много по-добро от това, около големите градове.

Освен това, ще трябва да направите разходи и за посевен материал. Новаците е добре да забочват своите занимания със селско стопанство с отглеждането на картофи или друга подобна земеделска култура, която не изисква кой знае какви големи грижи. Между впрочем, има доста селско стопански производители, които са започнали с картофи и до ден днешен продължават само с това да се занимават, доколкото тяхното отглеждане е лесно и продажбата им е проста.

Що се касае до чистата печалба от реализацията на селско стопански продукти, тя често представлява 50 - 60% от вложените средства.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Mednikarob_In.65
ГостПисанеЗаглавие: Месодобив и селско стопанство   Пет 22 Ное 2013, 23:21

Месодобив е едно от основните направления на селско стопанство, който много зависи от редица естествени фактори, като вид и земеделски характеристики на местността, в която ще го развивате. Природни условия - равнина, предбалкан, планински район, котловина и др.п. Вкусове и хранителни предпочитания на населението в производствения регион. На практика могат да се отглеждат всякакви селско стопански животни. Но в българия, в повечето селски стопанства предпочитат отглеждането на свине, овце, кози, кокошки, пилета, зайци, крави, говеда. Повечето от тези животни не са твърде взискателни към храната, а що се отнася до свинете - те са и всеядни. Но ако във Вашия регион има обширни терени с пасбища, може да се насочите основно към тревопасни животни. Добиваното по различен начин месо, трябва да отговаря на редица изисквания и тогава да бъде продавано (освен за лична консумация) и на специализираните пазари, предприятия за преработка на месо и даже за износ в някои специфични случаи. Ако имате възможност да си осигурите няколко постоянни купувачи на месна продукция, това може да е добра причина да се насочите към селско стопанство, свързано с месодобив. Още повече, ако планирате и сте способни (с помощ и от европари) да затворите цикъл и сами да преработвате месни продукти.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Medkarov_Yur7354
ГостПисанеЗаглавие: Мини млечно селско стопанство   Пон 02 Дек 2013, 14:07

Една млада и здрава крава може да Ви носи до 10 литра мляко на ден. Ако закупите 10 такива крави за около 1500 лв, така може да си осигурите около 100 литра прясно мляко на ден.

Варианти за роследваща продажба на млякото има доста от продажба наедро за млекопреработвателно предприятие, през създаване на собствено млечно производство, до реализацияна дребно в деня на доенето. Добре е да се договорите изкупвателната организация да си осигурява транспорта, за да си спестите неспецифична работа и разходи по поддържане на транспортно средство.

Но може и сами да преработвате млякото, като например си закупите втора ръка маслобойна, като по този начин си осигурявате не лоши доходи от доставката на селско масло или сметана, сирене и други млечни продукти, в зависмост от Вашите амбиции и предприемчивост в създаването на мини млечно селско стопанство.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Pandel_Kol.9ei
ГостПисанеЗаглавие: Реализация на мляко от лично селско стопанство.   Сря 11 Дек 2013, 04:28

Ако развивате млечно селско стопанство и разчитате млякото Ви да се изкупува наедро, добре е да се договорите да Ви го извозват на място, с оглед да си спестите транспортните разходи, които с течение на времето няма да са малки, а зависи и от местонахождението на фермата Ви.

Другият начин, ако производството Ви не е мтого голямо, да се заемете с реализацията му на дребно, при което ще се налага лично да го разнасяте на постоянни местотоянки и така ще си осигурите общо взето постоянна клиентела, преди всичко от по.възрастното население, което предпочита автентичния вкус на пълномасленото мляко и по-ниските цени.

В този случай е желателно да имате договорка с мандра, в която да карате остатъците, ако в определени дни имате нереализирани количества. Развитието на млечно селско стопанство си има своите особености, които е добре отрано да познавате, за да не Ви изненадат на по-късен епат от реализацията на такъв проект.
Върнете се в началото Go down
MAslow_Todo.78r
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво е селско стопанство?   Чет 19 Дек 2013, 19:03

Ако си наемете или закупите маслобойка, това може да Ви даде съвсем реална възможност от Вашето селско стопанство да си осигурявате доходи от продажбата на собствено производство - сметана, масло, сирене. Разбира се това не е съвсем просто, поради изискванията за сертифициране на помещенията от хегиенна гледна точка. Но ако имате сериозни намерения да развивате селско стопанство в селски двор, добре е да се придържате към възможностите за модернизация и последните изисквания на ЕС за екологично земеделие.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Simka_Stamo.dfg87va
ГостПисанеЗаглавие: Защо се провали кооперативното селско стопанство в България?    Сря 15 Яну 2014, 15:15

Кооперативното селско стопанство в България определено е неуспешна кауза, която доста бързо се разпадна. Защо? Защото беше създадена с принуда и насилие, липсваше убеденост, че така трябва да бъде и се управляваше некомпетентно.

Например, в кооперативните селскостопански поля изкарваха насила, против волята им, да се трудят (т.н. селскостопански бригади) работници, служители, военни, ученици и студенти, които нямат нищо общо със земеделския труд - нито имат умения, нито знания, нито желание да го вършат насила.

Когато не знаеш какви са правилата за събиране и съхранение на земеделска продукция, това се върши некомпетентно и с големи загуби. От друга страна, в т.н. ТКЗС-та работеха и специалисти, но пък те не бяха заинтерисовани по никакъв начин да си вършат работата професионално поради мизерното заплащане на техния труд.

Затова социалистическото кооперативно селско стопанство се провали на 100% и сега нишата все още е свободна и очаква наистина заинтерисовани хора да го възродят по правилния начин в условията на пазарна икономика.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Beno_Sondji.df76ev
ГостПисанеЗаглавие: Условия за собствен бизнес със селско стопанство.   Вто 28 Яну 2014, 13:51

В наши дни, по цялата страна има стотици разхвърляни селско стопански бази и доста неизползваеми земи, с множество неексплоатирани постройки. За да започнете работа или собствен бизнес със селско стопанство, е достатъчно да си изберете подходяща база и със съгласието на собствениците (много често в пенсионна възраст) да я приведете в ред и функционална годност - т.н. рентиери.

При това доходите от такава, добре организира и професионално осъществявана дейност, могат да бъдат значителни. Тук няма да говорим за възможности по този начин да се получават национални и евро субсидии за обработваната земя, защото това е предмет на отделна разработка. Разбира се, основната част от дохода ще дойде от директната реализация на готовата продукция, без да се ползват услугите на посредник или няколко такива.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Petya_Tehnik.065fva
ГостПисанеЗаглавие: Кой е основния проблем на нашето селско стопанство?   Чет 06 Фев 2014, 23:20

Основен проблем на нашето селско стопанство е по-скъпата продукция от него. А това се дължи на дребното производство, което би могло да се оправдае само ако е под формата на еко земеделие или био земеделие и така по-високите цени ще могат да се оправдаят с по-качествената и здравословна продукция.

Във всички останали случаи, ако нашето селско стопанство иска да е конкурентно способно, то трябва да гони висока производителност, висока ефективност и добра доходност. Това се постига само с окрупняване на земеделските площи и прилагането на съвременни, производителни технологии и техника.

Проблемът сега е, че хем селското ни стопанство е дребно и разпокъсано, хем стопаните разсипват по малките си парцели тонове химически препарати и торове, а на всичкото отгоре, и контрола е занижен, така че не се знае каква химия консумираме.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Seneka_Stanch.gh8ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво е селско стопанство?   Съб 15 Фев 2014, 21:54

Често се казва, че от развита аграрна страна, изкарвала милиони приходи от износа на продукция от селско стопанство, сме се превърнали във вносители на доста традиционни български зеленчуци, като домати, чушки, дини, ягоди... Защо е така? И в момента огромни селско стопански площи пустеят, буренясват и стоят запуснати, докато в същото време чакаме да ни внесат зарзават от чужбина Турция, Македония, Гърция... И за капак на всичко, 2/3 от българите, като ги попиташ, искат да напускат страната. Това е доста интересна ситуация.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Semo_Stoil.0987ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво е селско стопанство?   Пет 28 Фев 2014, 14:05

В областта на нашете селско стопанство отдавна е назряла необходимостта от появата на мотивиране дребни предприемачи от нов тип, които са готови да предлагат на пазара селско стопанска продукция с високо качество и на приемлива цена. И ако Вие сте един от тези кандидати за развиване на самостоятелно селско стопанство, този сайт е добро място за Вас. Разбира се, няма да се налага да изграждате своя инфраструктура от нулата, защото в повечето селски райони вече има изградена такава, но тя е в доста запуснато състояние и ще се налага да я възстановявате поне до приемливо равнище. Но за това ще трябва да предвите процедури по обновляване и ремонт. Но добре планираното и развито селско стопанство, много скоро може да Ви осигури необходимия стандарт, за да постигнете и повече.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Saly_Stefan.8976ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво е селско стопанство?   Сря 12 Мар 2014, 13:34

Започвайки собствен проект за селско стопанство няма да е трудно да наберете нужните Ви работници от състава на местното население, макар да се счита че то е обикновено твърде възрастно. Все още има селски райони, в които има и млади хора, при това с опит в селскостопанските дейности. Тези хора ще се радват на възможността да заработват допълнителни пари, успоредно със своите селски стопанства, занимавайки се добре позната им работа.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Stoylo_Jel.97
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво е селско стопанство?   Съб 29 Мар 2014, 23:10

Ако се специализирате в производството на конкретна селско стопанска продукция, хубавото е че бихте могли да й намерите реализация като цяло в едно конкретно предприятие от хранително вкусовата промишленост или в заведение за хранене. Така, веднъж договорили условията, от Вас ще остава да спазвате стандартите за качество и сроковете за доставка. Като следващ етап, и след като вече сте набрали необходимия производствен и организационен опит къто селско стопански производител, може да помислите за разширение на дейността, чрез увеличаване на засетите площи със земеделска продукция и с директните потребители на съответния продукт. Така ще решите един от основните проблеми на производителите в селското стопанство - посредниците. И макар да правите доставките на по-ниски цени от пазарните - на едро, ще сте на печалба, защото посредническата комисионна остава за Вас изцяло и за цялото реализирано количество от продукция. Потребителите Ви също ще са облагодетелствани, защото ще съкратят времето за доставка и винаги ще разполагат със свежа продукция, заобикаляйки необоснованото посредничество.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Какво е селско стопанство?   

Върнете се в началото Go down
 
Какво е селско стопанство?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Дворно земеделие и надомен агробизнес :: Селско стопанство - не само за селски райони-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Създайте свой собствен блог