Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател

Go down 
АвторСъобщение
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател   Нед 29 Яну 2012, 04:36


Работа, което в английски език
е още job или jobs, е всеки трудов процес, изискващ приложението на умствени и
физически усилия, който си поставя за цел получаването на някакъв
конкретен резултат - главен двигател на прогреса в обществото. Явлението
е присъщо преди всичко за живите организми и човека, макар че машини или природни процеси се казва, че също вършат работа.[/i]


Но в обществото, “на работа” отиват преди всичко хората и тя е мястото, където са заработват пари, с които те си посрещат ежедневните нужди, в замяна на изразходваните

 • психически,
 • умствени и
 • физически усилия,

посредством определени материални средства за производство и труд, с цел създаването на определени обществени блага, върху определено работно място, освен ако не става дума за предимствата и възможностите за надомна работа. Още подробности за понятието работа тук ...

-------------------------------------------------Последната промяна е направена от a38 на Пет 20 Дек 2013, 18:54; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател   Вто 14 Май 2013, 11:17

Ключов фактор в осигуряване на работа в 2013 година се очертава да бъде формата на лично предприемачество. Ако до сега хората очакваха и се надяваха някой друг да организира бизнес или друг вид дейност и да ги наеме на работа по трудов договор с всичките предвидени условности на Кодекса на труда и подобни нормативни документи, то през 2013 година става ясно, че това повече не може да работи.
Безработица в реалния свят

Даже МОТ - Международната организация по труда, освен мрачните си прогнози за трудовия пазар, не е в състояние, а и няма как (с наличния си капацитет за съставяне на статистики) да предложи реални и действащи на практика мерки за заетост, освен общите и нищо незначещи формулировки, като „повишаване на инвестиционната активност“, „правителствени мерки“, „програми за насърчаване“ и т.п. безплодни псевдо активности.
Разбира се, можем да говорим за перспективно и за безперспективно предприемачество. Към второто определено спадат традиционни дейности в реалния свят, като търговия, производство и т.н. Някои от тях са по-малко безперспективни, други - повече, но по правило, известната ни световна финансова и икономическа криза се отнася до реалния свят. Може би, за това си има обективни причини и може би една от тях е замърсяването на околната среда.
Възможности за работа във виртуалния свят - интернет

Но ако „реалния свят“ е в криза, кой е „нереалния“, където може би няма такава криза? „Нереалния“ свят можем да го наречем „виртуален свят“, но той е най-популярен сред обществото просто като Интернет. За разлика от реалния живот, във виртуалния свят на интернет няма криза, а напротив - непрекъснат растеж, като в някои моменти даже можем да го определим като „бурен“ растеж. И това е в две направления - от една страна непрекъснато нарастват новите потребители на мрежата, а от друга страна се появяват все нови нови приложения.

Възможностите за ползване и потребление в интернет стават все по-мащабни и всеобхватни. А също толкова перспективни стават и възможностите за намиране на онлайн работа през 2013 година. Погледнете реално - колко традиционни и нови сайтове от всякакъв вид (магазини, блогове, форуми, социални мрежи, видео споделяне и т.н.) има качени онлайн? Не стотици и не хиляди, а буквално милиони. Кой ги качва и поддържа тяхното функциониране? Нали не са марсианците? А обикновени хора, като всички нас.
Но за интернет предприемачество се изисква подходящо образование

Ето това са съвсем реални възможности за работа 2013 през интернет, и даже за България те са буквално милиони. При това, даже се наблюдава остър глад на специалисти по работа в интернет с най-различни професионални профили. Но именно профилите са проблем. Да сте чували за университетска специалност „интернет“? Това е проблема! Има много възможности за интернет заетост, но липсват подготвени хора и далеч не всеки е склонен на лично предприемачество и разбира какво означава
концепцията „самонаето лице“. Все пак има една частна възможност за добра бизнес консултация в това направление - работа.123 >>>


Последната промяна е направена от надомно на Пон 29 Юли 2013, 21:10; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото Go down
Tabcho
ГостПисанеЗаглавие: Възможности за работа има не само в интернет   Вто 21 Май 2013, 11:58

През 2013 работа има не само в интернет. Има още много други традиционни дейности, които, ако се осъществяват по-ефективно, особено под формата на лично предприемачество и като надомна работа, могат да осигурят не малък и перспективен доход - т.н. средна класа. В тази връзка могат да се обмислят и стартират редица надомни производства, като подаръчни торбички, изплитане на изделия от растителни материали, стикери, бронзови бебешки обувки и др. п.
Върнете се в началото Go down
Rabo546
ГостПисанеЗаглавие: Производство на стикери, като пример за предприемачество за работа през 2014   Вто 21 Май 2013, 12:00

Има дейности и производства, които е доста неефективно, поради високите режийни разноски, да се извършват от големи фирми и поради това не е перспективно да си търсите работа през 2014 година в такива фирми. Но от друга страна, същите дейности, осъществявани като надомна работа, могат да се окажат доста ефективни и печеливши, което е и целта по време на криза - да предложим конкурентно способен продукт на пазара.

Надомното производство на стикери - самозалепващи се етикети, е сред тези случаи. Ако имате компютър и принтер, почти сте готови да стартирате, остава само да се сдобиете и с ръководство 0234 - подробна, постъпкова инструкция, за де не се налага да се главоболите кое как се прави или пък да прибягвате до доста болезнения метод „проби-грешки“.

Освен това, времето е също фактор и по време на криза не може да си позволите 1 - 2 години стартиране на дейността. До 1 - 2 седмици трябва да сте на линия и да имате възвръщаемост, иначе разходите си текат, кризата вилнее, а без приходи трудно се живее.

Съществуват печатници, чиито рижийни разноски са около и над 700%, което означава многократно оскъпяване на крайния им продукт, в т.ч. и на стикерите, които произвеждат. Макар че, стикерите са задължителни по закон и има предвидени глоби, ако не бъдат поставяни, потребителите не винаги могат да си позволят, особено в кризисни години, прекалено високи цени, защото това натоварва разходите им.

Съвсем естествено е да търсят конкурентен доставчик на самозалепващи етикети и ако Вие се организирате за надомно производство през тази година - 2014, това може да Ви осигури значително конкурентно предимство. Но да не се заблуждаваме, че това може да стане без нужната доза предприемчивост или ако чакате някой да Ви наеме на трудов договор с твърда заплата, осигуровки, работно време от-до и работно място.

Единствения работещ вариант е да проявите нужната доза предприемчивост и деловитост, да обмислите внимателно своите качества и намерения, да потърсите готово бизнес ръководство 0234 за незабавно стартиране и да се възползвате от тази възможност за доходи в кризисна ситуация. Дали кризата ще свърши скоро, не знам, но със сигурност стикерите и за в бъдеще ще останат задължителни по закон, така че може да разчитате за един гарантиран пазар.

Ето това е един конкретен пример, как може да се възползвате от последните тенденции и перспективи в развитието на възможностите за надомна работа 2014, като така си осигурите бърз и перспективен източник на доход. А ако поддържате предприемаческия си дух и след стартирането, има и етап 2 и етап 3, в рамките на които може да разширите дейността си от регионална до национална и до международна. Възползвайте се!
Върнете се в началото Go down
rastitel
ГостПисанеЗаглавие: Надомно производство от растителни материали   Чет 23 Май 2013, 11:39

От безплатни растителни материали, събирани от природата в подходящо време от годината, може да се организира надомно производство по метода на ръчното изплитането. Така се получават чудесни изделия за дома, бита и даже за лично потребление, носещи характеристиките на ръчно производство от естествени материали и добър дизайн.

Така могат да се произвеждат доста широк кръг изделия като шапки, чанти, бонбониери, столове, масички, други мебели и т.н. Това е изцяло ръчно надомно производство и макар да няма общо с интернет, е доста перспективно за работа в 2014, но най-вече ако се организира под формата на лично предприемачество.

Това означава повече деловитост, повече задачи за решаване, повече проблеми, но веднъж започнете ли го, кой ще Ви уволни, освен крайните потребители и то само ако произвеждате некачествено и не поемате отговорност за продукцията си. Това е начин да нямате началник или работодател над главата си, но това е и трудността.
Защото доста хора, като нямат началство над себе си, се отпускат и с дни са способни да правят нищо, че така е по-лесно. Но ако следвате план, той може да изиграе ролята на началник и да Ви води към постигането на запланираните цели и резултати. Но за да имате план, той все пак трябва да бъде написан, а след като го напишете, трябва и да го спазвате.

Започнете надомно производство по изплитане на изделия от растителни материали с помощта на "ръководство 0001", създайте си добра организация и стегнат режим на работа, следвайте плана си, насочен най-вече към създаването на интересен и полезен асортимент от изделия и към популяризиране на дейността Ви сред най-заинтересованите от такъв вид производство клиенти и ето Ви идеалната работа 2014.
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Вариант за самозаетост   Чет 23 Май 2013, 23:37

Един от вариантите да се съобразите с максимален брой тенденции за намиране на работа през 2014 е като се заемете с проект "работа.123". Ето кои тенденции се покриват:
- ползва се интернет, където няма криза, а постоянен растеж;
- работи се самостоятелно, което означава, че не зависите от прищевки на работодатели или началници;
- проявявате лично предприемачество, което означава, че няма как и кой да Ви уволни, понеже Вие сами сте си работодатели.
Върнете се в началото Go down
Rabot
ГостПисанеЗаглавие: Как да станете неотразими при работа с потенциалните си клиенти или сред приятели?   Пет 05 Юли 2013, 13:39

Особено ако Ваша работа е да сключвате нови сделки или да привличате нови потребители, Вашите професионални предложения да остават неотразими за потенциалните Ви клиенти е от съществена важност за успеха Ви. За целта вложете малко повече старание в своята подготовка и много от колтакованията Ви от само себе си ще отпаднат.
Много скоро това непременно ще направи впечатление на когото трябва - приятелката Ви, началника, клиента, аудиторията, партньорите ..., което вече е начало на прогрес във вашата работа, кариера или отношения.

 1. Подходящо ли е мястото, на което работите?
 2. Удобно ли е времето за Вашето начинание?
 3. Предразполага ли обстановката за успешна изява?
 4. Позволяват ли обстоятелствата бърз напредък?

Организирайте добре своите работа за максимални резултати, като си отговорете предварително на следните въпроси (ценен е не този, който задава въпроси, а онзи, който дава отговорите).
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
© 1995 - 2013 Димитър Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Да направим бизнес от всяка работа - бизнес работа.   Чет 18 Юли 2013, 13:17

Ключовият фактор за да успеете в днешния ден е да мислите, планирате, действате и работите така, сякаш това е Ваш собствен бизнес, даже ако професията Ви е чистач(ка) - направете бизнес от своята работа. Това може да стане както за текущата Ви заетост, така и с преквалификация за нова професия.
Но след като ще хвърляте толкова много усилия за преквалификации, помислете кое ще е по-добре за Вас като перспектива за работа - чистенето или интернет? Не мислете обаче, че тук пренебрегвам възможността да се изкарват милиони и от бизнеса с чистенето, особено ако той бъде разгледан в контекста на екологията. Почти всяка работа, превърната в грамотен бизнес, би могла да Ви направи богати.

Това, което казвам е, че Вие трябва да помислите и да прецените за себе си, а не някой друг да го прави вместо вас и накрая да Ви каже: учи матиматика, моето момче / момиче ... за да станеш безработен. На практика, прекомерното учене и залягане над уроците в училище или в университета може по един или друг начин да Ви осигури работа или да се регистрирате за помощи в Бюро по труда, но едва ли ще Ви сдобие с бизнес.

Напротив, много успешни бизнесмени са ставали такива без да завършат университет, а някои от тях са ставали такива даже и без средно образование. След като започнете да мислите за своята работа като за бизнес, следващата стъпка е да се специализирате! Правете само едно нещо и забравете всичко останало. На това му се вика метод на изгорените мостове. Като няма с какво друго, ще се развивате само в основното си направление.
Всичко останало поставете в служба на основната си цел (успешен собствен бизнес) - даже храненето, сънят и развлеченията. Оттук нататък, до успеха, Ви дели само времето. Затова американците казват "Времето е пари! Не ми губи времето!“ (за разлика от българите, които по цял ден кръстосват крака в кафенетата и накрая викат „няма работа!“).

Прочетете няколко пъти написаното тук, за да разберете пътя - от работата правим бизнес, след това се специализираме и започваме да работим "здраво" - по американски (по 12 - 15 часа на ден, без почивни дни и отпуски) и действайте съгласно този план, но още днес. Разберете веднъж за винаги: няма време за размотаване! Времето е пари! Оползотворете го! Често, на това място, някои хора си казват: "О-о-о, ама то така (с толкова много работа / бачкане) и баба знае. Да, така е. Но аз знам само метода "на баба" и го наричам "бизнес работа". Ако Вие знаете друг - споделете го в коментарите по-долу.
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: 6 основни способности за работа през 21 век.   Нед 21 Юли 2013, 16:18

Специалният анализ на експерти от различни области за социална реализация откроява шест основни способности за постигане на успех при работа през сегашния нов 21 век. Ако овладеете навреме тези умения, така си осигурявате престижна работа и възможност да промените живота си преди останалите.
Никога досега едно поколение не е било засипвано с толкова много и радикални промени. И никога средния цикъл на работа на едно работно място не е бил толкова кратък. Това означава, че ако не сте усвоили подходящите за момента Н О В И умения, ако не сте се адаптирали към новите правила за работа и ако не сте си осигурили достатъчно висока котирировка на пазара на труда, вие няма да постигнете независимостта и успеха, които искате.

Овладейте навреме шест много важни житейски умения във Вашата работа и това съвсем определено ще Ви помогне


 • - да правите повече пари,
 • - да бъдете по независими и
 • - да развиете с предимство пред останалите хора своите способности за постигане на успех през 21 век.

Ето кои са тези шест много важни способности във Вашата работа, на които вече трябва да разчитате:


 • - ползване на английски език;
 • - прилагане на пазарни умения;
 • - подобравяне на продажбените способности;
 • - овладяване на финансовото мислене;
 • - подобряване на приспособимостта (адаптивността) към промените;
 • - поемане на лична отговорност като предприемач за любима надомна работа.

Най-големите рискове в днешния свят идват от поддържането на статуквото, консерватизма и опита да се кара по стария начин, с досегашните вече спорни умения, без идея за промяна. Но ако я карате все така, далеч няма да стигнете. Съвсем належащо е незабавно да предприемете мерки за подобряване на своите възможности за успех, според новите изисквания на пазара - да започнете да мислите като самостоятелен, независим предприемач и така значително да подобрите своите основни способности за работа в началото на този 21 век.
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Работодател е физическо или юридическо лице (Rabotodatel)   Пон 29 Юли 2013, 12:55

Работодател е всяко юридическо или физическо лице, предоставящо работа и явяващо се страна по трудов договор срещу трудово възнаграждение, имащо формата на работна заплата, като дейността се осъществява на определено работно място и в рамките на някакво работно време.
Пълномощията на юридическото лице да сключва трудови договори произтичат от неговата обща правоспособност от Кодекса на труда и като правило се фиксират в устава, дружествения договор или учридителния акт на съответното предприятие, организация или институция.

Физическо лице може да действа като работодател както за осъществяване на предприемаческа дейност, без да образува юридическо лице (самонаето лице), както и за удовлетворяване на лични потребности с наемането на работа на домашна помощничка, личен градинал, личен асистент, шофьор.

И в единия и в другия случай, всеки работодател подлежи на регистрация като осигурител и платец на данъци, което става с подаването на декларация пред НАП за започване на осъществяваната от него дейност. Изискванията на законодателството се разпрастраняват върху всички работодатели, независимо от тяхната организационна форма и собственост.

Основните задължения на един работодател по трудов договор са да предостави на работника оборудвано за съответната работа работно място и възможност да изпълнява задълженията си според своята специалност, квалификация, длъжност, предвидени в договора, а ъсщо осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, своевременно изплащане на работна заплата, осигуряване на своевременни почивки и отпуск.
Върнете се в началото Go down
Самвойн
ГостПисанеЗаглавие: Работодател като физическо самонаето лице   Сря 21 Авг 2013, 21:59

Да работите като самонаето лице, т.е. сами да сте си работодател и по този начин да си гарантирате, че няма да бъдете съкращавани и уволнявания, е една от последните тенденции за работа 2014 година. На пръв поглед това изглежда доста привлекателно и лесно. Проблемът обаче е с умението на хората да се възприемат като работодател.

Много хора са свикнали да имат работодател или назначен от него началник над главата си и ако няма такъв да ги контролира през целия работен ден, не са склонни и пръста си да помръднат за да свършат някаква работа в рамките на работното време.
Тази тенденция (на нищо правенето) се засилва от година на година и ако погледнете заведенията наоколо в работно време, ще видите в тях много хора в трудоспособна възраст, които вместо да работят, прецакват системата на сладки приказки с колеги, след което системата тях прецаква като ги уволнява заради криза, конкуренция и др.п. причини.

Така че, всяка работа като само наето лице (терминът идва от английски език - self-employed person) има както предимства и недостатъци, защото ако работите за себе си, целия доход ще остава за Вас, но пък има вероятност по-трудно да се вработвате без началник над главата си.

Иначе е чудесна идея, особено по време на световна финансова и икономическа криза, при такава безработица, един човек - физическо лице (без да се налага да регистрира фирма), да се превърне в свой работодател като самонаето лице, а точно на този форум има десетки и даже стотици конкретни предложения за дейности, които са подходящи точно за такава ситуация. Отделете време да се запознаете и се възползвайте навреме. Специално внимание обърнете на 1362 - за работа с GSM
Върнете се в началото Go down
ламб-834
ГостПисанеЗаглавие: Уязвимите групи от пазара на труда за работа 2014   Съб 05 Окт 2013, 14:08

Характерна особеност на пазара на труда за 2014 е привличането към работа на редица уязвими групи, каквито са младежите, непосредствено завършващи образованието си. От една страна те завършват специалности, които предварително са остарели и не се търсят, а от друга - нямат изградени достатъчно трудови умения и разчитат някой друг да свърши тяхната работа.

Все пак, докато се „чакат“ различни правителствени мерки за заетост да сработят, добре е този вид уязвими групи на пазара на труда да проявят известна инициатива за самостоятелна реализация, особено с помощта на интернет. Просто е - намерете интересна тема и започнете да пишете за нейната хронология, обяснявайки събитията, тяхното значение и смисъл.

Популяризирайте написаното в социалните мрежи и накрая го монетизирайте - започнете да изкарвате от него пари и доход. Ако това Ви затруднява, може да се възползвате от готово постъпково „ръководство 1597“, ако може да си позволите цената му (парите за 1 - 2 седмици за посещения на кафенета).
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
lambt067
ГостПисанеЗаглавие: Пенсионна система при работа по трудов договор   Нед 13 Окт 2013, 21:44

Тенденциите от последната година подлагат на все по-голяма нестабилност и несигурност и неефективност системата на Държавно обществено осигуряване. От една страна работещите, които реално внасят осигуровки - намаляват. От друга страна броя на пенсионерите, които трябва да получават пенсии въз основа на тези осигуровки, се увеличава, а освен това и самите пенсии трябва да растат поне с темповете на инфлацията.  

Отделно, голяма част от внасяните текущо осигуровки, отиват за административно обслужване и заплати на един огромен персонал, който почти нищо смислено не прави, освен да рови по стари чували с документация, вместо отдавна да е качил в бази данни всички сведения за осигуряване, на всички български гражадани, поне от 19-ти век насам.

Такава осигурителна система е порочна и е само въпрос на време, за да се пречупи и да остави с пръст в устата милиони пенсионери, които са й вярвали като в Господ (много хора работят само заради едното пенсионирани и даже са вманиачени на тази теми и е много вероятно да останат крайно разочаровани). То и сега, в момента системата е обявила т.н. „таван“ на пенсиите“, така че да знаем какво ни очаква, ако продължаваме да й се доверяваме за в бъдеще.

Примери има и от близки до нас страни, които вече директно обявиха общо намаление на пенсиите, примерно с около 25%. Вероятно това ни очаква и нас, като тенденция ако не през 2013, то през следващите 2014 -2015 години. Формирането на стабилна пенсионна система е нужна за формирането на мотивирана работна ръка. Това е вече належащ проблем за работа през 2014 г.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
14lamb-e
ГостПисанеЗаглавие: Професионално обучение през 2013 / 2014   Пет 18 Окт 2013, 13:08

Професионалното обучение през 2013 - 2014 година се превръща в ключов въпрос за трудова реализация в нова, съвременен вид работа. Поради това растат инициативите за всевъзможни курсове, семинари и друг вид обучения, с цел преквалификация персонала на предприятията с оглед усвояването на новите тенденции за работа с компютри, интернет и мобилни комуникации. Поинтересувайте се и от проект „работа.123“ - той е точно в това направление.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
13laramb
ГостПисанеЗаглавие: Решават ли се проблемите пред осигуряване на работа през 2014?   Вто 22 Окт 2013, 20:42

В условията на съвременната глобална икономика, и през 2014 година изискванията за работа търпят бързи промени, повлияни от демографските промени, техническия прогрес и продължаващата все още да оказва съществено влияние - световна финансово - икономическа криза.

Положението с нещата в сферата на трудовата заетост все още остават неразрешени. Тези страни, които успяват навреме да се адаптират към посочените промени, като решават назряващите проблеми, ще могат да се сдобият със сериозен напредък в осигуряването на работа и особено - трудова заетост. От това зависи, както се вижда все по-ясно напоследък, и социалната сплотеност на обществото.
-------------------
© 2013 - 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
2013.lam
ГостПисанеЗаглавие: Глобалните промени продължават и през 2013 и 2014   Нед 27 Окт 2013, 11:44

В условията на съвременна глобална икономика, светът на труда претърпява бързи промени. Демографски проблеми (застаряване на населението, имигрантски натиск, бежански вълни...), постоянен технически прогрес, а през 2013 и 2014 г. се добавят и все още не преодолени последици от международната финансово икономическа криза. Всички тези фактори в значителна степен променят нещата в сферата на заетостта, както у нас, така и по света, до такава степен, че се стигна до завръщане на част от българите, които бяха заминали на работа в чужбина.

Всичко това определя, че само тези страни, които с успех се адаптират към продължаващите промени и задоволително решат проблемите на пазара на труда, ще могат да се сдобият със сериозен и значителен прогрес в работатат по повишаване жизненото равнище, ръст в производителността и укрепване на социалната сплотеност на своето население.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ra.int90
ГостПисанеЗаглавие: Безплатно обучение за работа 2014 в интернет   Чет 31 Окт 2013, 22:27

Основен проблем на пазара на труда е недостига на работни места. За разрешаването му и за създаване на икономически ръст са необходимо благоприятна делова среда и инвестиции в човешки капитал, а освен това и внимателно обмислена политика в сферата на труда, насочена към регулиране на заетостта, която може да помогне за осигуряване на възможности за доходи.

Това е едно от приоритетните направления за решаване на проблема с намиране на работа 2013 - инвестиции в човешки капитал, създаване на работни места, заетост. В момента, за България може да се каже, че са налични поне 14700 работни места за работа в интернет по подготовката на онлайн текстове, но са изключително дефицитни квалифицираните съставители на текстове за интернет.

Поради това, може да се възползвате от проекта „работа.123“ за безплатно обучение и практическа квалификация по писането на онлайн текстове и начините от това да се осигуряват доходи. Проверете за подробности на този адрес - www.rabota.123.st
-------------------
© 2013 - 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ra.In237
ГостПисанеЗаглавие: Работа 2013 - 2014 - коя е основната тенденция?   Пет 01 Ное 2013, 14:04

Според различни статистики, а и според това, което усещаме на гърба си, реалния свят е в криза от 2008 година и като че ли тя се задълбочава и няма излизане от нея. Но от друга страна, Интернет потребителите се увеличават и в интернет има и всичко останало - сайтове, форуми, информация и ... много, много, ама мнооого работа. Затова казваме, че днес една от основните тенденции за работа през 2013, а и за следващата 2014 година, е надомната заетост през Интернет.
Всички говорят за криза, но малко забелязват и обръщат внимание, че тя вилнее в реалния свят. Малко са хората, които ясно разбират, че вече освен реалния свят, има и един друг, напълно равностоен - виртуален свят. От трета страна, цялата работа в Интернет, поне за сега, не се вижда да попада под криза, но не всеки, и даже далеч не всеки може да е работи. Защо? Ето Ви интересен отговор на всички въпроси с перспективите за работа през 2013 и особена през 2014 година и гледайте да не пропуснете шанса си - http://rabota.123.st/
Върнете се в началото Go down
ПисановА
ГостПисанеЗаглавие: Обучение за работа в интернет   Чет 07 Ное 2013, 22:35

През 2013 година, а както се очертава и през 2014 година, пазарът на труда ще се нуждае от все по-квалифицирани специалисти, извършващи своите професионални услуги през интернет, под формата на надомна работа. Практически решения на тази възможност се дават в току-що появилия се безплатен е-курс „работа.123“ (търсете в интернет) за доходи от работа в интернет по онлайн писане на теми за многобройните сайтове на български език. Това е доста специализирано обучение, на каквото не може да разчитате все още в нито едно българско училище или университет. Затова е добре да се възползвате докато е все още безплатно.
Върнете се в началото Go down
Fhksk_Ogi874
ГостПисанеЗаглавие: Безплатно допълнително обучение за работа в интернет   Сря 13 Ное 2013, 23:14

Осъществяващите се в момента промени в света, в т.ч. и в професионално трудовата област, са доста бурни и правят така, че придобитите според сегашното образование квалификационни умения, стават ненужни или безполезни за твърде кратък период от време. В някои случаи, даже още преди да е завършило образованието, се оказва, че наученото е ненужно и не осигурява работа на хората.

Практическо и временно решение на този проблем може да бъде системата за допълнително, самостоятелно професионално обучение, която може да осигури на бизнеса достатъчно квалифицирани кадри според текущите му и конкретни нужди, а също е и възможност за борба особено с младежката безработица през 2013 / 2014 година.

Това е възможност за младите специалисти да актуализират придобитите знания, но в по-конкретен и актуален аспект, като усъвършенстват професионалните си навици, според последните изисквания на пазара на труда. Една чудесна подомна възможност е един безплатен e–mail за доходи от писане на текстове в интернет по проекта „работа.123“ - потърсете го и се възползвайте, докато обучението е безплатно поне до края на 2013 и началото на 2014 година.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Deveta6ki_Tod.567
ГостПисанеЗаглавие: „Rabota.123“ за борба с младежката безработица   Сря 20 Ное 2013, 22:36

Напоследък е все по-модерно да се създават различни фокус групи, да речем по темата с младежката безработица и пътищата за намиране на работа за тази и 2014 година. Това би омгло до се осъществи на първо време чрез професионално обучение за доходи от работа в интернет, а направи ли се, ще се окаже, че хиляди сайтове имат работа за млади хора, които са на „ти“ с възможностите да се развива един бизнес в интернет и да се осигуряват поръчки онлайн.

Ако и Вие сте от тази перспективна категория млади хора, добре е да стартирате с проект „работа.123“, защото едва ли в скоро време ще се намери нещо по-добро, при това - безплатно. Това е и един от идеалните начини да се създаде един гъвкав пазар на онлайн труда, а по този начин да се подхрани и една по стабилна пенсионна система, ако тази измишльотина, съшита с бели конци, е все още актуална за приближаващата 2014 година и е в състояние да впечатли или мотивира някого.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Piskov_98.Enco1
ГостПисанеЗаглавие: По всичко личи, че в интернет няма криза и, че и през 2014 година пак ще има растеж.   Чет 28 Ное 2013, 13:56

Каквито и усилия да полагат правителства, синдикати и неправителствени организации за осигуряване на повече работа през 2014 год., това не може да повлияе съществено на безработицата в посока нейното намаляване, докато в този процес не се ангажират самите безработни.

Всеки човек има право на работа, но също така всеки човек има и задължението да работи в полза на обществото. А това в момента се е изродило до това много безработни да се редят на опашка за работа пред един работодател. Вие не работите за работодател, а за обществото.
Ако промените по този начин мисленето си, скоро ще разберете, че сте в състояние да предложите полезни услуги или продукти за обществото и че то е готово да Ви плаща затова директно, без посредник или работодател. Разковничето за намиране на незабавна работа, без интервюта и кандидатствания, е в поемането на лична отговорност.

Ако го направите, интернет е пред Вас с безкрайните си възможности за работа и доходи, при това в мрежата няма криза и по всичко личи, че и през 2014 година няма да има. Веднага може да се възползвате от безплатното обучение по проект „работа.123“ за осигуряване на доходи от писане в интернет.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Зremia_Tarfo.8fo
ГостПисанеЗаглавие: Младежко предприемачество за работа през 2014 г.   Сря 18 Дек 2013, 14:01

Един от начините да се намали безработицата сред младите хора е като се финансират програми за младежко предприемачество, насочени към стартиране на бизнес в интернет, но не само. Това включва подбор на мотивирани кандидати, обучение, оказване на съдействие за получаване на информация, консултации по всички етапи на предприемаческия процес, финансова и инфраструктурна поддръжка в първите етапи на развитие на стартирания собствен бизнес. По този начин, чрез стимулиране на младежко предприемачество, може да се осмисли живота на доста безработни хора в младежка възраст, но това е въпрос и на манталитет.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ognyan_Pram.7fov
ГостПисанеЗаглавие: И през 2014 - работа е преди всичко практиката, а не дипломи за 3 висши образования.   Нед 22 Дек 2013, 14:25

Много хора, когато си търсят работа, обичат да казват: "Аз имам висше образование" и надали ще чуете, това което очаква работодателя от тях, например: "Аз съм факир по счетоводните сметки - за 1 година ще Ви спестя 10 000 лв от излишни данъци."

Образование се завършва с учене (зубрени, връзки, подкупи...), а факир (много полезен човек за работодателите) се става с практика, опит и резултати, изразени в цифри. Приложете в максимална степен това правило в ежедневната си практика и така ще дойде момента, когато все повече ще започнете да впечатлявате своя началник, клиенти, приятели, партньори ... и няма да Ви се налага Вие да търсите работа през 2014, а работата сама ще Ви намира. Желая Ви успех!
-----------------
© 2013 - 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Nenko_Jek.0ba
ГостПисанеЗаглавие: Как да си намерим работа през 2014 година?   Нед 05 Яну 2014, 17:32

Въпросът е не само как да си намери работа през 2014 г., но и това да е добра и привлекателна работа. Стига да не сме като японците, които си мислят, че трябва живеят и работят през целия си живот на едно и също място, вероятно пред нас ще се разкрият многобройни възможности за заетост и доходи.

Доста хора, по едни или други причини, се сблъскват с необходимостта да сменят своята работа, а понякога - и своята професия, като се преквалифицират за нов вид дейност. И първото, което трябва да имаме предвид в такива ситуации, че самия процес на търсене на нова работа е доста трудоемък, и сам по себе си е доста сериозна работа, при това трябва да сме доста организирани и систематични в търсенето.

При всички случаи, намирането на подходящо ново работно място изисква време и търпение, но не и бездействие. При това, не търсим каква да е работа, а такава, която да ни изгражда като човек и добре да ни възнаграждава за положените трудови усилия, като ни носи приличен доход. И така, решаваме да търсим работа.

Какво да правим по-нататък? Къде да отидем? Преди да се втурнем в търсенето, малко трябва да се позамислим и да попретеглим. Не бива да постъпваме необмислено и хаотично. Така че първата стъпка е сами на себе си да си изясним какво искаме от живота и тогава да търсим работа, която съответства на нашите цели и желания.

Няма начин да станем професионални шофьори, ако сме далтонисти. Затова, нека предварително да обмислим, какво искаме и какво е възможно и какво - не. Само въоръжени с тази важна предварителна информация, можем да пристъпваме към следващата крачка в търсенето на нова работа през 20014 година.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
DAncho_Nak.0sdf56ov
ГостПисанеЗаглавие: Как да намерим добра работа в 2014 г?   Чет 16 Яну 2014, 02:11

Как мислите, защо при едни хора търсенето на работа бързо и лесно, а други с месеци се явяват на събеседвания и не могат да си намерят подходяща позиция? Това вид „вървене“ ли е или има някаква „формула на успеха“?

Някои си мислят, че в това начинание помага положителната настройка и даже заричането, че ще си намерят добра работа. Опита на редица кариерни експерти (хора, които помагат в търесенто и намирането на работа) говори в полза конкретните стъпки, които водят към успеха.

През 2014 година изглежда, че ще ни трябват всякакви познания, препоръки и умения в търсенето на работа, така че, ще положим усилия в следващи публикации, едно по едно да ги изясняваме и правим достояние на възможно най-широк хора, нуждаещи се от трудова заетост.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Canko_Ten.6fev
ГостПисанеЗаглавие: През 2014 - имате ли цел при търсене на работа?   Вто 28 Яну 2014, 14:11

За да си намерите добра работа, може да Ви помогне ако предварително си поставяте определени цели в търсенето. Това ще Ви помогне да избегнете или откажете възможности, които по една или друга причина не съответстват на Вашите стремежи. Това е доста по-различно от четенето на обяви подред и блъскане на документи навсякъде.

Това даже е по-различно и в случаите когато поемате инициативата Вие да публикувате свои обяви за търсене на работа, защото ще Ви предпази от публикации като „търся си всякаква работа“. Също не е препоръчително да избързвате със съставянето на автобиография за работа, преди да сте определили своите цели - http://nadomno.bulgarianforum.net/c2-category. Защото, например:

Ако до сега сте се занимавали с работа по осъществяване на продажби, в единия случай може да си търсите нова възможност за същото, само че на по-висока длъжност и с по-висока заплата. Но в другия случай може да искате и да целите повече да не сте в областта на търговията и продажбите и да търсите съвсем друг вид реализация, като дизайнер или проектант. В тези два случая, подготвяните документи за работа ще имат съвсем различен вид.

Затова, преди да стартирате процеса на търсене на работа, и особено това важи през 2014 година, първо изяснете за себе си, какви цели си поставяте и точно каква работа търсите. Ако отговора е „каквато и дае“, то трябва да сте наясно, че по този начин зачертавате досегашната си квалификация и образование. Каквато и да е работа, без ясна цел и стремежи, може да си търсите и без да сте си губили време с години да се образовате и квалифицирате. Затова, предварително си изаснявайте и поставяйте цели.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Koce_Rad.89ev
ГостПисанеЗаглавие: Каква работа търсите - най-добрата или реално съществуваща?   Пет 07 Фев 2014, 14:20

Да се намери добра работа не винаги означава да се намери идеалното свободно работно място, което да заемем. По скоро всяко предложение от работодател носи своите плюсове и минуси.

Затова Вашата задача, когато си търсите нова работа, е да намерите едно от най-добрите възможни и налични предложения за себе си на конкретния пазар на труда, в периода от време, в който си търсите работа.

Например, да си намерите работа като главен счетоводител, в град Хасково, като това да стане през следващите два месеца, при възможно най-добрите условия (в т.ч. и заплата) в сравнение с другите подобни предложения.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Nora_Nen0.kjfg6va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател   Съб 15 Фев 2014, 22:09

Една от тайните на търсене на нова работа - http://nadomno.bulgarianforum.net/c2-category е винаги да си поставяте срок, при това реалистичен, като е добре да го определяте, изхождайки от своите финансови възможности. По този начин ще знаете, че не е реалистично да се очакват моментални резултати и няма да се изнервяте излишно, ако нещата не се получават още първата седмица - все пак ще знаете, че имате определен срок за търсене на работа и ще продължавате по предварително съставения план. А докато си търсите работа по трудов договор при подходящ работодател, не е излишно да се огледате и за някои възможности за си осигурите директен доход, като самонаето лице, работуйки за себе си, а не чрез посредник или работодател. Ако се огледате, внимателно, ще забележите доста такива възможности.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
20_Sem.8976ov
ГостПисанеЗаглавие: Системно ли търсите работа през 2014?   Пет 28 Фев 2014, 18:12

Търсенето на нова работа, особено през 2014, трябва да се върши системно и организирано. За целта е добре да разбиете процеса по търсене на етапи и постепено да преминавате от един етап към друг. Предимствата на този подход са, че имате план и не рискувате да пропуснете нещо или да се объркате в несистемна работа.

Затова ако Вашата цел е „Как да си намерите добра работа?“, следващата стъпка е да определите какво точно означава това „добра“. После къде е най-вероятно да намерите такава. След това какво конкретно трябва да извършите - преглед на обяви във вестници, сайтове, посреднически борси, Бюра по труда, фирмени сайтове и т.н. вижте за подробности тук - http://nadomno.bulgarianforum.net/f1-forum


Като намерите подходящи позиции, какви са изискванията за тях и какви точно документи трябва да подготвите и изпратите. Когато Ви одобрят и поканят на интервю, за какво трябва да сет подготвени - знаете ли например, кои са най-често задаваните въпроси и как да им отговаряте възможно най-правилно.

И когато целия този план е съставен, остава да го преведете в действие, без да губите време за излишни и странични неща. Търсенето на добра работа е също вид работа, която трябва да вършим също добре.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Kolyo_Kan.875ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател   Съб 15 Мар 2014, 15:52

Какво очаква да чуе от Вас работодател по време на интервю за работа?
- Анализ на себе си като професионалист.
- Определяне на своята мотивация за заемане на предлаганата длъжност.
- Какво искате да получите от новата работа?
- Каква работа Ви допада?
- Какви са Вашите професионални цели?
- Какъв вид препитание искате да си осигурите?
- Имате ли готово резюме (съкратен вариант, до 1 стр., от документите за кандидатстване).
- От какви източници се информирате за предлаганото свободно работно място?
- Какво знаете за фирмата, в която кандидатствате?
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Radu_Bonch.867ev
ГостПисанеЗаглавие: Позитивно ли търсите работа?   Чет 03 Апр 2014, 17:54

Винаги, когато си търсите нова работа, е необходимо да си създадете позитивна настройка за намирането на работа, точно според Вашите изисквания. Най-напред обмислете внимателно сътуацията, в която сте и дали не допускате определени грешки, както на предварителните етапи при преглеждането на обявите и възможностите, така и при подаване на документите, а също и при провеждането на заключителните етапи по събеседване и назначаване на работа. Това ще Ви помогне да сте по-ефективни в делото, с което сте се заели. Една от препоръките е не просто да сте пасивна страна в този процес (четете готови обяви и кандидаствате по тях, ако Ви устройват). Много добре би било да се превърнете и в активна страна - подгответе си резюме, запознавайте се дейността на различни интересни фирми и без покана изпращайте своите документи. Ключов елемент при заемането на активна и позитивна позиция при търсене на работа, е да разбирате елемента с предлагането на полза. Вие не сте поредния „търсещ работа“, а предлагате на фирмата или работодателя конкретни ползи, ако Ви наеме - увеличение на подажбите, намаление на разходите, увеличаване на производителността, разширяване на пазарите и т.н.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Драганчо-56
ГостПисанеЗаглавие: Re: Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател   Съб 11 Окт 2014, 15:24

Почивните дни в края на седмицата при работата на трудов договор са една от социалните придобивки на работниците и служителите според трудовото законодателство и Кодекса на труда в страната.
И това е логично, че след няколко дни подред работа, организма се нуждае от почивка и възстановяване на силите. Затова през седмицата са отделени два дни, като правило това са събота и неделя, за да се почива.
Върнете се в началото Go down
Ранч0па12
ГостПисанеЗаглавие: Re: Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател   Нед 12 Окт 2014, 17:22

В днешно време, политиците на различни нива, то общинско до европейско, е все по-модерно да създават различни фокус групи, особено на тема „младежка безработица" за да умуват в тях по пътищата за намиране на работа и през тази 2015 година.
Щом се налага „умуване" по младежкия проблем, значи е настъпила някаква промяна, която го предизвиква. - http://pabota1.blogspot.com/2014/10/proekt-rabota123-rabota-2015-mladejka.html
Върнете се в началото Go down
Радена-8234
ГостПисанеЗаглавие: Re: Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател   Пон 13 Окт 2014, 15:12

Има една малка тайна при търсене на нова работа  и тя е когато търсим, винаги да си поставяме срок, при това той да е максимално реалистичен и изпълним.
Добре би било при неговото определяне да изхождаме от своите финансови възможности да издържим без нови приходи.
Върнете се в началото Go down
Ани-Бат234
ГостПисанеЗаглавие: Re: Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател   Чет 16 Окт 2014, 17:31

Различни анализи на експерти от различни области на социална реализация откроява шест основни способности за постигане на успех в работата през сегашния 21 век.
Ако овладейте навреме тези умения, така си осигурявате авангардна работа и възможност да промените живота си преди останалите.


Никога досега едно поколение не е било засипвано с толкова много и радикални промени. И никога средния цикъл на работа на едно работно място не е бил толкова кратък.
Върнете се в началото Go down
jenyna67
ГостПисанеЗаглавие: Re: Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател   Пет 31 Окт 2014, 02:44

Как мислите, защо при едни хора търсенето на работа бързо и лесно, а други с месеци се

явяват на събеседвания и не могат да си намерят подходяща позиция? Това вид „вървене" ли е

или има някаква „формула на успеха"?
Върнете се в началото Go down
Ранч0па35
ГостПисанеЗаглавие: Re: Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател   Нед 09 Ное 2014, 17:03

През 2015 - имате ли цел при търсене на работа? За да си намерите добра работа, може да Ви помогне ако предварително си поставяте определени цели в търсенето.


Това ще Ви помогне да избегнете или откажете възможности, които по една или друга причина не съответстват на Вашите стремежи. Това е доста по-различно от четенето на обяви подред и блъскане на документи навсякъде.
Върнете се в началото Go down
Хенрие-765
ГостПисанеЗаглавие: Re: Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател   Нед 16 Ное 2014, 16:56

Има разлика в случаите когато поемате инициативата Вие да публикувате свои обяви за търсене на работа, защото това ще Ви предпази от публикации като „търся си всякаква работа". Също не е препоръчително да избързвате със съставянето на автобиография за работа, преди да сте определили своите цели и вида на работата , за която кандедатствате.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател   

Върнете се в началото Go down
 
Като работа 2014 се заемайте с предприемачество като работодател
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Работа в България и чужбина - 2015, труд и заетост. :: Работа и кариера за предприемчиви хора през 2015.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Безплатен блог