Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Възможности за доходи от шиене на дрехи с надомна работа за шивачи.

Go down 
АвторСъобщение
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Възможности за доходи от шиене на дрехи с надомна работа за шивачи.   Пет 02 Мар 2012, 22:17

Ако имате шивашки умения на на добър и опитен шивач и можете да шиете дрехи, какво Ви трябва за остането под пари от това? Добра идея за собствен, семеен надомен бизнес с надомна работа за себе си (като самонаето лице) по шиене на дрехи по специфична технология, гарантираща Ви добра пазарна ниша.
Например, шийте дрешки за домашни любимци. Защо? Защото за да изкарвате доходи трябва или да имате свой собствен продукт (и в този случай целия доход ще остава за Вас) или да ползвате готови продукти от друг производител, както правят търговците (и в този случай за Вас ще остава само търговската отстъпка или надценката).

Но дотук работата е наполовина свършена. За да изкарвате доходи от шиене, освен готов краен шивашки продукт (кучешки дрешки), е необходимо да имате и клиенти. Без клиентите даже най-съвършенния продукт не струва абсолютно нищо, освен ако не възнамерявате сами да си го носите. В интернет как се привличат клиенти бързо и лесно? Чрез изпитаната рекламна програма на Гугъл AdWords.
Върнете се в началото Go down
Шейко854
ГостПисанеЗаглавие: Ръководство за доходи от шиене на дрехи като надомна работа   Вто 03 Сеп 2013, 16:36

Памука и памучните тъкани, поради своя естествен произход, са
изключително търсени и използвани в производството на дрехи - бельо,
ризи, панталони, спортно облекло и др.


Към памучните тъкани спадат американ, басма, сатен, поплин, тафта,
бархет, батиста, шифон, джинсов плат. Тези изделия от памук са много
здраве, добре понасят пране и гладене при високи температури, много
добре попиват влагата. Още за Памука и памучните тъкани при шиенето на дрехи тук ...

-------------------------------------------------
Върнете се в началото Go down
Янка9875
ГостПисанеЗаглавие: Доходи от шиене за опитни шивачи.   Вто 03 Сеп 2013, 16:41

Ако имате добри шивашки умения и желаете да ги оползотворите за създаването на оригинален шивашки продукт, който да Ви носи доходи зав бъдеще, може да се възползвате от ръководство 0140 - http://nadomno.bulgarianforum.net/t92-topic?highlight=0140 за създаването на оригинален кожен пачуърк.
Върнете се в началото Go down
Донка98
ГостПисанеЗаглавие: Доход от шиене на дрешки за домашни любимци   Вто 03 Сеп 2013, 16:44

Ако имате добри умения в шиенето, възползвайте се от ръководство 0136 за създаването на собствен бизнес от шиене на дрешки за домашни любимци. Подробностите са на този адрес - http://nadomno.bulgarianforum.net/t91-topic?highlight=0136
Върнете се в началото Go down
lamb-ert
ГостПисанеЗаглавие: Надомен доход от шиене на дрехи - от жени, седящи си в къщи   Съб 28 Сеп 2013, 18:34

Различни видове шиене на дрехи е обичайно занятие за доста жени, които си седят в къщи, а при малко повече предприемчивост, то може да им носи и не малък допълнителен доход. Идеята тук е да се претворят в живота съществуващите професионални навици и умения - в случая шиенето на дрехи, като се съчетаят с известни предприемачески и маркетингови умения.

Само едно поколение преди нас, нашите баби, по цял ден са си сидели в къщи и на практика са шиели всичко, което им е необходимо за дома, за облекло, без да се налага да прахосват пари по магазини. Днес, жените, които имат умения по шиене, не са толкова много, което Ви предава ипределени пазарни предимства, ако Вие го умеете. Остава да му намерите пазарна реализация.

Схемата за действие е проста. Така, както ушиването на една дреха се посчинява на определена производствена технология - избор на модел, избор на плат, разкрояване, тигелиране, ушиване..., по същия начин и продажбата на дрехата се подчинява на на определена (маркетингова) технология - описание на изделието, снимки, определяне на цена, начини на плащане, изготвяне на оферта, съчиняване на обяви, публикуване и продажба. Най-добрия метод на усвояване на тази технология е практиката - и така ще си осигурите надомен доход от шиене на дрехи - за жени, седящи си по цял ден в къщи.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
lamb-00e
ГостПисанеЗаглавие: Ръководство 1006: Как една шивачка да изкарва пари от шиене за мобилни телефони?   Сря 02 Окт 2013, 02:16

С помощта на ръководство 1006 може да научите как една шивачка, ползвайки уменията си по шиене, може да изкарва пари, шиейки определени атрибути за мобилни телефони - най-динамичния пазар в момента? Изисква се само малко предприемчивост и помощта на ръководство 1006. Възползвайте се, сега!
Цена на ръководството: 8.47 лв
Може да си го поръчате оттук:
http://stranica-ta.blogspot.com/2011/04/blog-post.html
Върнете се в началото Go down
lamb098t
ГостПисанеЗаглавие: Надомна работа със занаят по шиене   Сря 09 Окт 2013, 20:24

Заниманието с шиене е добър занаят за тези, които искат да се заемат с надомна работа. Една моя позната, преди време, напусна работа, защото й умръзна за се подчинява на разпореждания от началство. След това мисли доста, с какво да се заеме в този живот и върху какво да остави ръцете си и знанията си. Опитва няколко пъти да се устрои на нова работа, но не й хареса, а пари за да си открие собствен бизнес, не й стигаха.

И за да не седи, стискайки си ръцете, започна малко по малко да приема поръчки за ниене на дрехи на познати. Работеше евтино, около 30 - 40 % под цените на пазара. Така познатите казваха на свои познати и скоро количеството на клиентите й започна да се увеличава дотолково, че се наложи да повика на помощ и майка си (с която от доста време жимееха разделено). Майка й също се занимаваши с шиене, но сега от самостоятелна надомна работа, те се обединиха вече в малък семеен бизнес и обединиха двата потока клиенти.

Така че, това е препоръката - вместо да седите без работа в къщи или да слугувате на началство, запрятайте се и шийте по поръчка на своите познати. Скоро те ще разпространят веста и клиентите няма да закъснеят. И това си е изцяла нядомна работа с шиене и една шивашка машина.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
lamb78er
ГостПисанеЗаглавие: При надомна работа с шиене   Чет 17 Окт 2013, 16:54

Когато започвате надомна работа на основата на опита в шиене, не слагайте твърде високи цени на услугите си - придържайте се с около 25 -40% по ниски цени от тези в шивашките ателиета.. По този начин, и ако шиете качествено, много скоро ше се сдобиете с клиент, препоръчани от Ваши досегашни клиенти и популярността Ви ще расте.

Не се притеснявайте от работа. Ако поръчките нарастнат неимоверно много, това е чудесно Така се придобива известност и така доходите Ви растат. Но в никакъв случай не отказвайте поръчки. Само допълнете към цената за спешните поръчки - който иска да е бързо, ще трябва да заплати допълнителна цена за бърза или спешна поръчка.

Макар да е надомна работа, услугите с шиене може толкова да се разрастнат, и тогава трябва да преминете на план „Б“ - наемате си помощник, при това може да избирате, защото на пазара има доста жени, които са умели и опитни шивачки. Но ако наемането на един работник не е достатъчно, значи е дошъл момента да помислите за свое ателие с всичките главоболия по неговото обзавеждане и озаконяване.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
shilamb8
ГостПисанеЗаглавие: Качество и внимание   Пон 21 Окт 2013, 13:37

Ключов момент при надомна работа с шиене на дрехи е създаването на качествени облекла и да обръщате достатъчно внимание на клиентите. Затова тази работа не е лека - който умее да шие, знае колко е тежък този труд.
Върнете се в началото Go down
arbeit123
ПисанеЗаглавие: Качество и цени за шиене.   Пет 25 Окт 2013, 02:20

Когато започвате с шивашки услуги, добре е да предлагате цени 20 - 30 % под пазарните, но щом наберете клиентела и поръчките Ви засипят, може постепено да изравните цените, а за някои специфични неща, може да таксувате и по-скъпо, особено ако живеете в по-голям град. Придържайте се към основното правило - качество. Добрите шивашки атериета се броят на пръсти и е добре едно от тях да сте Вие - поддържайте стил, мода и ще са много хората, които ще искат да се обличат при Вас.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Sh.Us984
ГостПисанеЗаглавие: Шивашки услуги в ателие   Вто 29 Окт 2013, 14:52

Едно шивашко ателие би могло да предлага доста широк асортимент от шивашки услуги, от които да заработва доста пари:
- ушиване на леки и връхни женски дрехи;
- шиене на всякакво детско облекло;
- частични услуги за мъже, в предвид на това, че мъжете рядко си шият дрехи, а и за тях е по-просто да си купят готово облекло от бутик или конфекция.
Една от тънкостите за работа с криентите на Вашето ателие е да заведете специална папка с мерките на всеки постоянен клиент (такъв, който поне веднъж е ползвал Вашите шивашки услуги и се е наложило да му вземате мерки). Добре е към папката да прилагате е снимки на готовото и ушито до този момент облекло за съответния клиент.

За всеки клиент се прави отделна кройка, която отчита индивидуалните особености на фигурата му, като по този начин, всичко ушито за него ще му седи добре още от първата проба. Разбира се, възможни са грешки, които с времето могат да се коригират, макар че, това са редки случаи. целта на тези грижи е всички да остават доволни от Вашето шиене по две причини: Първата, че ще идват отново да им шиете и втората - че ще Ви водят нови клиенти.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Sh.Ene98
ГостПисанеЗаглавие: Разрастване на работата с шиене.   Нед 03 Ное 2013, 17:54

Лесно е да се стартира надомна работа с шиене, но по трудно е да се създаде име сред клиентите с качествено изпълнение, точно според техните предпочитания. След това идва следвашия праг - разширяването поради увеличен брой поръчки. Тогава могат да се наемат и обучат 1 - 2 помощнички, които да правят трапосването, прав шев, гладене, а по-късно и да шият прости дрехи, като поли, блузи, панталони.

Все пак, работота по моделиерство и кроене си остава за Вас, а също и рекламата за работа с клиенти - пускане на обяви, приемане поръчки от клиентите, съобразяване с техните предпочитания, вземане на корекции по време на проби. Всичко това определено ще Ви даде възможност да увеличите броя на клиентите, но това не означава, че те автоматично ще се появят във Вашето шивашко ателие.

Затова следващата стъпка е по.масирана рекламна кампания - обяви в местната преса, изготвяне на мини афиши и разлепване на възлови места, печатане на листовки и разнасяне на ръка. Ако това не дава достатъчно резултати, може да приложите и методите на колективно пазарене със значителна отстъпка или изготвянето и разнасятено на рабат карти. Остава новопоявилите се клиенти да харесат услугите по шиене и да Ви станат постоянни клиенти.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Gadjev_2
ГостПисанеЗаглавие: Да се шият дрехи по поръчка като надомна работа - не е за пропускане   Нед 10 Ное 2013, 14:01

Има шивачи, които цял живот издържат себе си и семействата си като шият дреха като надомна работа и даже никога не са обмисляли да си правят специално шивашко ателие. Това е удобно, особено ако сте съоръжени достатъчно за да шиете надомно.

Все пак, на един етап, ако прецените че дейността Ви се разраства и има потенциал да поемете повече поръчки с помощта на помощници, тогава си заслужава да обмислите варианти за намиране на подходящо помещение, което постепено да оборудване с нужните шивашки мащини и допълнително оборудване за разкрояване, гладене и да се обособите като специализирано шивашко ателие.

Все пак, такова преоборудване е свързано и с финансиране. Ако имате цел, след още време може и свой Дом на модата да разкриете, но това вече е за хора с характер.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
^arkov_No.24587
ГостПисанеЗаглавие: Примерен ценоразпис за шиене.   Пет 15 Ное 2013, 02:55

Примерен ценоразпис за някои услуги по шиене, които може да варират според различните особености и показатели на бизнеса (например, според местоположението на шивашкото ателие - голям или малък град, степен на универсалност или специализация и др.):
- ушиване на лека копринена рокля - 25 лв + надценки според размера, фасона, плата, предназначението (бална, вечерна, сватбена...);
- изготвяне на трикотажна рокля - 35 лв;
- ушиване на пола - 10 лв;
- правене на блуза - 15 лв;
- ушиване на панталон - 15 лв
- ушиване на костюм с подплънки - 70 лв.
Шиене на костюми не е най-благодарната работа в шивашкия бизнес, понеже често хората желаят невъзможното, при това за малко пари, като при това има доста визъможности да се купи готов и хубав костюм от добър магазин. Това са ориентировъчни цени и могат доста да се различават според конкретната ситуация и уменията на шивача.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Seynov_Yank.46
ГостПисанеЗаглавие: Доверието на клиента към шивача и неговото шиене е много важно   Съб 23 Ное 2013, 01:04

Най-главното при надомна работа с шиене, както всеки шивач - надомник може да се убеди от собствен опит, е да убедите хората, че Вашата работа си заслужава да Ви платят парите и че след ушиването, дрехата ще им стои по мярка и няма да му се налага да търси друг шивач за корекции и преушиване.

Тук има и още един аспект на шивашката работа. Ако виждате, че даден човек идва и Ви носи модел на дреха, която абсолютно не му отива, добре е да се постараете и да го убедите да си поръча друга кройка, в която ще изглежда чудесно и бъдете сигурни, че след това той ще Ви бъде благодарен.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Pantev_Rizo.457
ГостПисанеЗаглавие: Производителност при шиене на различни дрехи   Вто 26 Ное 2013, 17:55

За месец, при добро желание, един шивач, с шиене може да приготви два костюма (1 костюм за 4 - 5 дни), 5 рокли (2 дни за 1 рокля), 10 поли (половин ден за 1 пола), 10 панталона (половин ден да 1 панталон), 3 - 4 блузи (по 1 ден на блуза).

На някой това може да му се стори, че е много, но за човек, на когото това му е професията и постоянно шие и добре се е вработил в професията си, това не е предел на производителността, като при това излиза и добро качество на ушитите дрехи.

Разбира се, ако се опитвате да се занимавате с шиене между другото, в свободното си от работа време, това няма да се получи. И в този случай е нужна отдаденост на работата.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
6estov_Lab.rt987
ГостПисанеЗаглавие: Обучение по шивашки специалности   Пет 06 Дек 2013, 22:12

По време на обучение в училище или в университет, много хора биват обучавани по редица специални шивашки специалности, като конструиране на дрехи, моделиране, художествено оформление, технология на шивашките операции, оборудване за шивашко производство, информационни технологии в професионалната дейност и др.

Всичко това, съчетано с малко предприемчивост, може да се превърне в добра основа за не лоши доходи с шивашка работа, и то предимно от къщи, в добре обзаведено надомно шивашко ателие, със сравнително постоянна клиентела. остава само да работите качествено и в срок. Останалото ще идва от клиентите Ви. Вие се грижите за тях, а те - за Вас, като си плащат и то добре. Уменията по шиене са добра основа за доходи.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Hana_Dobr.9ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Възможности за доходи от шиене на дрехи с надомна работа за шивачи.   Пон 16 Дек 2013, 04:08

Различните художници моделиери предлагат характерни свои решения и колекции на дрехи за сезона за вечерни и тържествени случаи. Добре е следите тенденциите, с оглед да сте актуални при работа със своите клиенти, за което се очаква те да Ви ценят и търсят отново. Рокли в женствено романтичен стил от меки пластични платове, изискани оттенъци на цветове в модна гама - това би впечатлило всеки, клиент, който държи на външния си вид.
Върнете се в началото Go down
Cenko_Popo.v
ГостПисанеЗаглавие: Цени за шиене по поръчка   Нед 29 Дек 2013, 14:27

Ако искате да печелите от уменията си по шиене от домашното си ателие, никога не шийте безплатно или за символична цена - първо, това говори за нисък престиж (и не много качествено шиене) и второ, ще Ви излезе име, че при Вас може да се мине по-тънко или даже безплатно и тогава ще сте така до края на живота си.

Ако човек иска да си поръча изработването на уникална дреха, точно по неговите размери и в един екземпляр за цалата страна (и даже за целия свят), то той трябва да е наясно, че това струва пари и то не малко. В противен случай, ако държи на евтиното, може да го упътите към магазините за конфекция (които незнайно защо, днес се наричат бутици).

Все пак съобразявайте се със своите способности и умения. Ако сте в началото на кариерата си и все още нямате достатъчно опит и клиенти, започнете с по-ниски цени за облеклото, което шиете. Но с времето ще натрупвате опит, ще овладявате шиене на по-сложни модели, които са и по-скъпи, а и ще натрупвате клиентела, особено ако се отнасяте добре с хората.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Shinka_Penev.a897fy
ГостПисанеЗаглавие: Re: Възможности за доходи от шиене на дрехи с надомна работа за шивачи.   Пет 10 Яну 2014, 22:33

Привет на всички, Искам да започна да шия по поръчка и казах на приятелките си, но те не са кой знае колко много, пък и в момента нищо за ушиване не им трябва. А мен ме сърбят ръцете за поръчка. Какво да направя? И втория болен въпрос е дали да работя по-евтинко, за да привлека хора. Ще съм благодарна на всякакви съвети или просто - разкази за собствено начинание, от които да извлека известен опит.

Отговор:
Лоша идея е да се приучават потенциалните поръчители за шивашки изделия да плащат твърде евтино. На тях все пак трябва да им е ясно, че ако искат евтино, трябва да се възползват от магазините за конфекция и готово облекло. А когато се шие по поръчка и се изпълнява всяко желание и каприз на клиента, това не може да бъде евтино. Но от друга страна, трябва да имате предвид и своя опит и качеството, което може да предложите.

Ако все още нямате опит и се учите, не е желателно да залагате на твърде сивоки цени. Мо за да имате клиенти, това ще е трудно да се получи с няколко приятелки. Първо уточнете какво точно шиете, а след това заложете на масовата разгласа - направете си не 100, а 1000 рекламни визитки и ги давайте на всеки срещнат.

Напечатайте листовки и периодично ги разнасяйте по местата с голямо струпване на хора - пазари, каси за плащане на сметки, гари, панаири и т.н. Направете си афиши с телефона Ви на ресни. Редовно пускайте малки обяви в местния вестник за обяви. И не пропускайте никой, с който разговаряте, да не му споменете, че шиете и да му дадете визитка.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Shinka_Danch.8teva
ГостПисанеЗаглавие: Етапи в шиене на дрехи   Съб 01 Фев 2014, 15:11

Прпоцесът в шиене на дрехи се състои от три основни етапа:
- Моделира и конструиране на дрехите;
- Подготовка на платовете за разкроюване и разкрояване;
- Шиене и сглобяване на дрехите в завършен вид.
С първия етап в шиенето на дрехи - моделирането и конструирането, особено за случаите на масово производство, се занимават специализирани модни къщи, а също и експериментални бюра и цехове в шивашките фабрики.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Shenka_Gane.765va
ГостПисанеЗаглавие: Какво може да заработвате с шиене?   Вто 11 Фев 2014, 14:54

Ако си направите приблизителна сметка, която зависи както от уменията да шиете, така и маркетинговите Ви способности, може да излезе следната ситуация:
- мъжки костюми - 2 бр - 100 лв
- рокли - 5 бр.- 80 лв
- поли - 10 бр - 70 лв
- панталони - 10 бр. - 120 лв
- блузи- 3 бр. - 30 лв
Което сумирано общо за месеца прави около 400 лв чиста заработка (без стойността на материалите, която си е за сметка на клиентите). При това сметката е правена по сравнително занижени цени, като за шивач с начални умения по шиене. Това почти достига до нивото на средна заплата за страната.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Shami_Memer.78960ov
ГостПисанеЗаглавие: Модни списания за шиене.   Чет 20 Фев 2014, 14:30

Когато се занимавате с шиене, ще имате определени разходи за спомагателни материали, които трябва да предвидите в работата си, като подплати, конци, копчета, ципове, шнурове, ленти, а също не на последно място - и модни списания, от които да следите последните модни тенденции и от които клиентите да си избират модели за претворяване в облекло.

Не прекалявайте със ултрамодерни списания и мода, тъй като повечето от клиентите Ви няма да са модни модели, нито ще участват в модни дефилета, а по-скоро ще искат да си ушият нещо за ежедневието, което се вписва в начина им на живот.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Petar_Tenk.786ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Възможности за доходи от шиене на дрехи с надомна работа за шивачи.   Сря 05 Мар 2014, 23:30

Ако се отдадете на сериозна работа с шиене на дрехи по поръчка, може да очаквате, че за около половин година ще наберете достатъчно опит и популярност, за да си осигурите такива доходи, че да сте в състояние да си закупите нова и качествена шевна машина, а след още толкова време - и овърлог.
Върнете се в началото Go down
6ami_Parvan.786ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Възможности за доходи от шиене на дрехи с надомна работа за шивачи.   Вто 18 Мар 2014, 13:49

Конкретни суми на заработка от шиени на дрехи по поръчка не се посочват, но определено може да се каже, че от приходите (стига дейността да се извършва отговорно и професионално) могат да се издържат спокойно две семейства с по 3-ма члетове. При това трябва да се отбележи, че шиенето на дрехи в къщи е една от дейностите, които са по силите даже ин на инвалиди хора и това е един от начините те да си осигурят независими от държавата приходи. Започнете ли веднъж да шиете по поръчка, това действа заразително на цялото семейство и скоро други члетове на Вашето семейство могат да последват примера Ви. Но ако това не Ви е професия, първо ще се наложи да се поограмотите с подходящи книги и да започнете епопеята си с шиене за себе си.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Danka_Jele.45va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Възможности за доходи от шиене на дрехи с надомна работа за шивачи.   Пет 04 Апр 2014, 22:15

Ако започнете надомна работа с шиене на дрехи по поръчка, много скоро и бързо може да Ви се прииска да разширите дейността си, като си откриете собствено шивашко ателие, с няколко различни отдела - за работа с платовете, за разкройки, за изработване на допълнителни аксесоари. Но не избързвайте да го правите докато не сте придобили пълната увереност, че се налага да вложите такива пари, време и усилия. Иначе рискувате да затънете в реорганизации, които да погълнат и времето и спестените Ви средтва и да се окажете в един момент без клиенти и с недовършено ателие.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Възможности за доходи от шиене на дрехи с надомна работа за шивачи.   

Върнете се в началото Go down
 
Възможности за доходи от шиене на дрехи с надомна работа за шивачи.
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Готови ръководства за надомна работа - веднага. :: Надомна работа за жени.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Create a blog