Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.

Go down 
АвторСъобщение
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.   Сря 29 Фев 2012, 04:17


Домашен инкубатор е уред за люпене на пиленца в домашни условия като вид
зообизнес в земеделието. Той може да бъде различни видове конструкции.
Ето как работи един от тях, разработен от В.Якимов. Неголям по размери,
инкубаторът на крачета е изготвен от 3-милиметров шперплат или фурнир.


Стените са двойни; пространството между тях е запълнено с опилки или
кълчища и се закрива, притяга с дървени планки. Горната част на
инкубатора е отоплена, изваждаща със странични планки, за да може
инкубаторът плътно да се покрие.  Още за Домашния инкубатор за люпене на пиленца тук ...
 
-------------------------------------------------

Върнете се в началото Go down
Пиленков
ГостПисанеЗаглавие: Люпене на пиленца в инкубатор като надомна работа   Сря 28 Авг 2013, 17:20

Наличието и способността да си изработите инкубатор за люпене на пиленца в къщи е един от вариантите да си осигурите допълнителни доходи, като люпите пилета за свои нужди и последващо дворно отглеждане като носачки. Ако направите сметка само за дохода, който ще Ви спестят 5 - 6 кокошки от яйцата, които ще Ви носят всеки ден, сумата за година може да Ви удиви.
Естествено, не е възможно да отглеждате пилета и кокошки в апартамент или в гараж, затова идеята е добра за обсъждане, ако разполагане подходящо дворно място, от което няма да безпокоите спокойствието на своите съседи. Освен това е важно с какви ресурси разполагате за изхранване на птиците - готови, купени фуражи или домашни отпадъци от храна.

И двата варианта са проверени и изпитани и представляват затворен биоцикъл най-малкото за задоволяване на собствените нужди от яйца и пилешко. Но ако все пак искате да се насочите по професионално към допълнителни доходи от люпене в инкубатор и последващо отглеждане на пилета, определено трябва да разполагате с необходимата площ и да се допитате до местен ветеринарен лекар за програма за хранене и третиране на пилетата с фуражи и препарати, за да се предпазите от загуби и болести.
Върнете се в началото Go down
evgeni49
ГостПисанеЗаглавие: Домашен инкубатор за люпене на пиленца от стар хладилник   Чет 19 Сеп 2013, 13:10

Интереса към люпенето на пиленца се засилва, особено поради проточилата се криза. За целта обаче е нужен домашен инкубатор в който да подреждате яйцата за люпене. За целта може да приспособите и използвате стар хладилник и скоро пиленцата ще започнат да се люпят.

В зависимост от големината на хладилника, това може да се около 500 яйца, съответно - пиленца, за едно зареждане. Но за да се реализира тази идея е нужно да се отдели фризера, да се постави терморегулатор, да се направят лотките с отвори за яйцата, да се поставят два вентилатора (от стар компютър) и да се вгради нагревателен елемент.

Режимът на инкубиране е термостабилен с температура 38,7 градуса. Всичко това е работеща система, но за начало, преди да усвоите тънкостите на преоборудването, не рискувайте с големи партиди яйца, за да не стане фал и да ги изгубите.

Усвоите ли тази работа, може да започнете да си докарвате допълнителен доход от преоборудването на поне 3 - 4 хладилника месечно в люпилни, като след това ги продавате на половината цена но нов хладилник. Домашни инкубатори за люпене на пиленца се търсят и при добър маркетинг спокойно може да реализирате по 5 - 6 броя месечно.
Върнете се в началото Go down
lambo349
ГостПисанеЗаглавие: Битов инкубатор за люпене на пилета    Нед 22 Сеп 2013, 20:54

Битов инкубатор пилента е уред, който позволява люпене в домашни условия и по този начин се създава вид надомен бизнес в земеделието.

Познати са различни видове конструкции, които ще продължим да разглеждаме и в бъдеще (засега вижте малко по-горе идеята за правене на люпилник от стар хладилник, както и идеите да се печели от него - самото изработване на люпилник, продажба да излюпените пилета, и отглеждане на пилета, излюпени в домашен инкубатор, като отглеждането може да е два вида - за пилета и за кокошки - носачки на яйца).

Ако ви интересува люпенето, температурата в домашния инкубатор за пилета трябва да се запазва на ниво около 38С., като регулирането на температурата става чрез включване и изключване на елекрически лампи, а за да не става това слепешката, вътре се монтира терморегулатор и се настройва така, че автоматично да включва и изключва нагревателните елементи.

Обърнете внимание, че когато започне масово излюпване на яйца, е нужно в инкубатора да се поставят съдове с вода, а пода един път в денонощието леко да се напръсква - т.е. да се осигури определена влажност. Също в периода на масово люпене на пиленцата, се отварят всички отверстия на покрива с цел да се осигури и проветривост.
----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
lamb77-e
ГостПисанеЗаглавие: Домашен инкубатор - уред за люпене на пилета в домашни условия.   Нед 06 Окт 2013, 15:08

Домашен инкубатор е уреда за люпене на пилета в домашни условия, като той може да бъде конструиран в различни видове форми и изпълнения. Ето как работи един от тях. Неголям по размери, инкубатор на крачета може да се изготви от 3-милиметров шпертплат или фурнир. Стените се правят двойни, като пространството между тях е запълнено със стърготини или калчища и се закрива с дървени планки.

Горната част на инкубатора е отоплена, изваждаща се със странични планки, за да може инкубатора плътно да се покрие. В капака има прозорче с двойно стъкло, за наблюдение. По краищата на прозорчето, от двете страни, в капака се пробиват по 5 отверстия, с диаметър 2,5 см, на разстояние 3 см едно от друго.

На известно разстояние от отверстията се закрепват по две планки (изваждащи се), които да са с диаметър 2,5 см. Предвижвайки планките, може при необходимост, напълно или частично, да се откриват или закриват отверстията на покрива на инкубатора. Във вътрешността на корпуса се залепват или добре заковават уплътнения от памучен бархет, вата или друга материя в няколко слоя.

На двете вътрешни стени на инкубатора се закрепят четири патрона за електрически крушки с мощност 15 вата. Поставят се летви за дървена рамка, на която се редят яйцата от които ще се люпят пилетата, а на противоположните стени се слагат куки за двата термометъра (единият, от които е контролен). Куките се слагат на такава височина, че долните им краища да не се допират до яйцата.

Подът на инкубатора е от листов фурнир или шпертплат с девет квадратни вдлъбнатини по средата с размери 2,5 х 2,5 см. За овлажнение на въздуха, на пода, в ъглите, се слагат невисоки съдове с вода или намокрени парчета плат. По количеството изпарена вода, която да бъде със стайна температура доливаме в съдовете или овлажняваме тъканта. В общи линии Вашият домашен инкубатор е готов да изпълни функциите си като люпилня за малки пилета, но не бързайте да правите пълно зареждане. С малко яйца направете пробни цикли за да установите точните параметри на технологията.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
i_lamblk
ГостПисанеЗаглавие: Зареждане на яйца в инкубатор   Сря 09 Окт 2013, 13:20

Яйцата за излюпване в инкубатор се поставят в един ред на рамката, която представлява от само себе си дървена надупчена дъска, с надяната на нея метална мрежа от неръждаем метал. На рамката има направляващи планки, за да може да се извърта, с цел промяна положението на яйцата.

Планки може и да не се правят, но в този случай яйцата сутрин и вечер се обръщат, а в останалото време под крачетата на инкубатора се поставят тежинки с размери 4-5 см под едната или другата страна поотделно (през всеки 2 часа). По този начин се сменя положението на яйцата.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
pi-Lsmb4
ГостПисанеЗаглавие: Пилета с инкубатор носят доход   Чет 10 Окт 2013, 16:34

Люпенето на пилета с инкубатор може да Ви носи доходи от надомна работа. Като по този начин не носите рисковете и отговорностите за понататъшните грижи и отглеждането на излюпените пилета. Просто ги продавате възможно най-рано след като са се излюпили и оттам нататък новите стопани поемат грижите за тях. Така си спестявате фуражи, грижи, болести, клетки, помещения, проблеми със съседи заради шума и т.н.
Върнете се в началото Go down
12inlamb
ГостПисанеЗаглавие: Експлоятация на домашен инкубатор за пилета   Чет 17 Окт 2013, 16:42

Един среден инкубатор може да е разчетен за 50-55 яйца и за да се въведе в експлоатация, той се поставя в топло помещение или обитаемо такова, без течение, при температура 18-20С.

Така на основата на многогодишна практика по експлоатация на домашен инкубатор, може да се препоръча следния режим на инкубация на кокошите яйца.

Температурата през първите 12 часа се държи на ниво 41С, след това постепенно се снижава до 39,5С. За повишение влажността, в инкубатора се слагат съдове с вода.

В първите 2 дни, допълнително един път в денонощието, пода се напръсква с топла вода. Отворите на покрива се държат затворени.

Яйцата започват да се обръщат 12 часа след началота на инкубацията. После - през всеки 2 часа, всичко около 8 пъти в денонощие.
Следете и следващите публикации за различните режими и условия за успешна инкубация.
Върнете се в началото Go down
inkla894
ГостПисанеЗаглавие: Експлоатация на инкубатор за пилета 3-4 ден   Пон 21 Окт 2013, 13:12

През 3-4 ден на експлоятация в инкубатора за пилета трябва да се поддържа температурата 39,5С. Пода не се пръска с вода. В края на 4-тото денонощие се отварят на 1/2 по едно отверстие на покрива и на всяка страна. Отчитайки, че 4-ят ден е критичен за инкубацията, всички режими трябва да се спазват строго.
Върнете се в началото Go down
arbeit123
ПисанеЗаглавие: Експлоатация на инкубатор за пилета - 3-4 ден   Пет 25 Окт 2013, 02:14

През 3-4 ден на експлоатация в инкубатора за пилета трябва да се поддържа температурата 39,5С. Пода не се пръска с вода. В края на 4-тото денонощие се отварят на 1/2 по едно отверстие на покрива и на всяка страна. Отчитайки, че 4-ят ден е критичен за инкубацията, всички режими трябва да се спазват строго.
Върнете се в началото Go down
Lyu.Ink9
ГостПисанеЗаглавие: Люпене на пилета в инкубатор - 5-6 ден:   Вто 29 Окт 2013, 14:40

Технологията на люпене на пилета в домашен инкубатор изисква температурата на 5-6-тия ден да е 39,5С. Влажността да е на нивота на предишния период, без изменения. Но сега вече се открива по едно цяло отверстие на покрива и от двете страни на инкубатора.

В края на 6-я ден (един път в денонощието за период от 4-5 мин.) започва охлаждането на яйцата, нагаждайки го към времето за обръщане на рамката ръчно на 180 градуса.

Температурата при това положение би трябвало да е станала +34С-35С на повърхността на яйцата. След поредното охлаждане, възстановяваме по-високата температура, като затворяме отверстията на инкубатора за 30-35 мин.
Върнете се в началото Go down
In.Kub98
ГостПисанеЗаглавие: Използват ли се замърсени яйца за инкубация?   Нед 03 Ное 2013, 02:48

За инкубация вземат основно средни по размер яйца. Те трябва да са сравнително чисти. Ако все пак яйцата са замърсени, може да бъдат изтрите със суха кърпа, но в никакъв случай не бива да се мият с вода. Това е крайно нежелателно и ненужно. Ако яйцето е твърде замърсено, по-добре е да се отдели настрана и да не се използва за инкубация.

Защо отделяме толкова внимание на замърсените яйца? Разбира се, това не е грубо нарушение, и най-замърсените яйца могат да се използват за излюпване, макар това да не е за препоръчване. Причината не е в замърсяването, а в физическите свойства. Всеки знае, че слънчените панели за отопление се боядисват в черен цвят, защото така поемат повече топлина.

Същото става и със замърсените яйца в инкубатора - поемат повече топлина от зададения и препоръчителен режим за инкубация, поради което претоплянето може да не бъде понесено от пилешкия зародиш и той да загине. Изключението е когато цялата партида, която се зарежда в инкубатора, е от замърсени яйца, но това е в противоречие с изискванията за хигиена.
----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Tamen_89
ГостПисанеЗаглавие: Технология за люпене на пилета 7-11-ти ден   Нед 10 Ное 2013, 13:53

7-11 ден: Температурата трябва да е 39,5С, влажността се намалява (като оставяме само 3 съда с вода). По 1+1/2 отверстия от двете страни са открити. Охлаждаме яйцата 10 минути.
Върнете се в началото Go down
Luckanov_Yu.546
ГостПисанеЗаглавие: Технология за люпене на пилета 7-11.ти ден   Чет 14 Ное 2013, 22:33

12-14 ден: Температурата и влажността са като предишния период. Но сега отваряте по 2 отвора. Така охлаждате яйцата 10-15 минути, до температура на тяхната повърхност 33-34С.
Върнете се в началото Go down
Luckan_Han.67
ГостПисанеЗаглавие: Технология за люпене 15-16-ти ден   Съб 23 Ное 2013, 00:45

На 15-16 ден технологията за люпене на пиленца в домашен инкубатор е следната: Температурата повишаваме до 39С. За намаление влажността оставяме 2 съда с вода. Отваряме по 3 отвора и така яйцата охлаждаме 20 минути.
----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Lutskanov_Teri.356
ГостПисанеЗаглавие: Технология за люпене11-19-ти ден   Пон 02 Дек 2013, 15:12

В периода 17-19 ден технологията за люпене на пилета в домашен инкубатор е следната:
Температурата е същата като предходния период, а влажността повишаваме с насянето на 3 съда с вода.

Отваряме 3 отвора на 1/2 положение. Яйцата охлаждаме двукратно (сутрин и вечер) по 20 минути. Температурата на повърхността на яйцата трябва да е 32-33С. Обръщането на яйцата се преустановява в края на 19-я ден, а влажността се повишава с 4 съда вода. Така вече люпенето на яйца наближава своя финален етап.
----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Dechko_De4e.0rifj5
ГостПисанеЗаглавие: Технология за люпене 20-21-ти ден   Сря 11 Дек 2013, 13:42

През периода на люпене на пилета от 20 до 21 ден следва Температурата да е 38,5С. Влажността на въздуха във вътреността на инкубатора остава е същата. Отворени са напълно по 4 отвора. Охлаждането на яйцата е 2 пъти в денонощие по за 20 минути. Температурата около рамката е 32-33С.
----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ani_Bobe.jd9va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.   Чет 19 Дек 2013, 19:11

При масово залюпване на яйцата в инкубатора се поставят четири съда с вода, а пода един път в денонощието леко се напръсква. В периода на масово люпене на пиленцата, се отварят всички отвори на покрива. Температурата в инкубатора се запазва на ниво 38С. Регулирането на температурата става чрез включване и изключване на електрическите лампи.
----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ianka_Ruse.ba894
ГостПисанеЗаглавие: Съхранение на яйцата за инкубация   Пон 06 Яну 2014, 17:49

Яйцата, които смятате да залагате за инкубация, трябва да се съхраняват пет - шест дни, максимум седмица. Това е не по-малко важен и значим детайл при люпенето на пиленца в домашен инкубатор. Посочения срок е най-оптимален и строг. Ако Вие превишите тези препоръки, значително се увеличава вероятността да не получите пиленца.

Рискът значително се увеличава - в природата всичко е закономерно и подчинено на правила и принципи. Тя е стопанка на положението и заявява претенциите си по безапелационен начин. Затова, спазвайте правилата, ако искате от инкубатора Ви да излязат пиленца.
----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Yanka_Ivan.90fova
ГостПисанеЗаглавие: Кои яйца не са подходящи за инкубация?   Съб 11 Яну 2014, 22:15

Преди да заложим какви да е яйца в инкубатора, с надеждата, че от тях ще се излюпи нещо, а вместо това да ги унищожим и изгубим, добре да сме наясно кои яйца не са подходящи за инкубиране. Преди всичко, яйцата трябва да са чисти и да не са много големи - най-добре е да са средни по размер. Защо големите не са подходящи и защо винаги ги отделят настрани?

Преди всичко, те може физически да не влизат в отворите, които са оставени за тях в инкубатора. Освен това, големите яйца могат да имат и два жълтъка, което е лошо за раждането на пилета. И накрая, няма пълна гаранция, че по-голямото яйце не е гъше, вместо кокоше. Но най-важното правило за подбор на подходящи за инкубация яйца, ще оставим за следващия път.
----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Yanka_Ivan.0yf6va
ГостПисанеЗаглавие: Кое е най-важното за успешна инкубация на яйца?   Сря 22 Яну 2014, 23:04

Това, което ще Ви кажа в тази публикация, е най-важния момент от процеса на цялата инкубация на яйца, с цел да се излюпят здрави и жизнени малки пилета. Той е толкова важен, че ако не го знаете, рискувате никога да нямате пилета, излюпени по изкуствен път.
Това е същото като да не се съблюдава температурата по време на инкубационния период за яйцата. Запомнете, а може и да си го запишете на лист или в тетрадка - дневник (каквато е добре да имате, ако ще се занимавате сериозно с инкубиране на пиленца).
И така, пригодни за инкубиране и раждане на пилета са само тези яйца, които са снесени от кокошки, сред които има петел - т.е. тези, които са оплодени. При това, забележете, че на 10 кокошки се препоръчва един петел, което е най-оптималния вариант. Ако яйцата не са оплодени, ще загубите много време и усилия напразно.
----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ivalina_Lozan.0k234va
ГостПисанеЗаглавие: Търсете инкубатор с технологията за люпене!   Нед 02 Фев 2014, 18:32

Нека днес да се опитаме да различим някои разновидности на кокошия инкубатор. Най-разпространени са изкуствените битови носилни. Избора сред такива конструкции е толкова голям, че почти всеки модел е индивидуален и със собствени характеристики.

От това възниква един от основните проблеми с подобни индивидуално създадени инкубатори за пиленца - а именнто, технологичния режим на люпене или инкубиране, който трябва да се поддържа в тях. Даже и на-малките разлики в конструкцията на съоръжението, променят характеристиките на инкубационния цикъл и могат да доведат до неуспех.

Затова, винаги когато искате да закупите готов домашен инкубатор за пилета, непремено се интересувайте, дали той е съпроводен с точна и проверена технология за люпене, написана и проверена именно за този инкубатор, а не извадена от интернет, и съставена „по принцип“
----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Inko_Bratan.78tov
ГостПисанеЗаглавие: Инкубатор за кокоши яйца.   Сря 12 Фев 2014, 15:12

Има много и различни разновидности на кокошия инкубатор за изкуствено мътене на яйца. Най-разпространени са битовите „изкуствени носилки“, чийто разнообразие е огромно - малки, средни, големи и много големи по размер „гнезда“ за люпене.

Повечето произовдители на инкубатор се стараят да произведат такива именно за мътене на кокоши яйца, тъй като това са най-разпространените домашни птици, макар че съществуват конструкции, които са подходящи за люпене на яйця и от други пернати обитатели на планетата.
----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Inko_BAre.897yuev
ГостПисанеЗаглавие: Избор на инкубатор за люпене на пилета според вида на яйцата.   Съб 22 Фев 2014, 14:05

В интернет може да намерите информация за всякакви видове и конструкции инкубатори за люпене на всякакъв вид яйца от различни птици. Затова внимавайте на какво се спирате - за какви яйца, при каква технология, какви режими на работа. Ако тези неща не са Ви ясни предварително, това означава, че е възможно да загубите 1 - 2 партиди яйца, докато настройвате нужния режим за инкубация на конкретните айца, които смятате да люпите.

Оттук трябва да си направите извода, че ако сте провели няколко успешни инкубации със средни по размер кокоши яйца, това не означава, че режимът на инкубиране ще бъде същия и при дребните яйца, или при яйцата от друг вид птици. Така че всеки инкубатор е специализиран за определен вид птици и размер на яйцата и само за този вид е най-ефективен и надежден. Така че внимавайте какво избирате.
----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Lilyana_Bane.987va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.   Пет 07 Мар 2014, 14:01

Предвижвайки планките на инкубатора, може при необходимост, напълно или частично, да се отварят или затварят отворите на покрива на люпилнята. Във вътрешността на корпуса се залепят или добре заковават уплътнения от бархет, вата или друга материя задобро уплътняване и посигуряване процеса на люпене на яйцата.
Върнете се в началото Go down
Koko_Lenk.87956ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.   Сря 19 Мар 2014, 15:03

Кокошките са най-търсените домашни птици сред нашето население и затова не е чудно, че повечето домашни инкубатори (изкуствени носилки) за изкуствено възпроизвеждане (мътене) на яйца в пилета са конструирани и направени с отчитане на техните особености и изисквания. Като в някои случаи са доведени до произведения на изкуството. Какво ли не прави кризата и изобретателността на хората, които си търсят начини за препитание.
----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Hacho_Nan.234ev
ГостПисанеЗаглавие: Халогенен инфрачервен нагревател за отглеждане на пилета след люпене.   Вто 08 Апр 2014, 13:23

На пазара има различни видове халогенни инфрачервени нагреватели при отглеждане на новоизлюпени пиленца или птици в затворени помещения. Това е незаменима вещ, като при това е подходяща за сгряване и на други животинки. Инфрачервената светлина влияе благоприятно на пилетата, особено на малките пиленца. Благодарение на антисептичните свойства на инфрачервеното излъчване, се намалява заболеваемостта и се увеличава средно денонощното наддаване на пилците. Вариантите могат да са различни, например - 3 инфрачервени нагревателя с три степени за мощността - 400, 800, 1200 W, при тегло около 3 кг и размери 525 х 335 х 135 мм.
----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Пепондик
ГостПисанеЗаглавие: Re: Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.   Пон 29 Сеп 2014, 18:43

Другото, което се прави в периода на масово излюпване на пилетата, е да се отворят всички отвори на покрива за по-добро проветрение, докато температурата вътре в домашния инкубатор се запазва на нивото около 38С.


Регулирането на температурата става чрез включване и изключване на електрическите лампи за отопление. -Още подробности тук  Домашен инкубатор за люпене на пилета.
Върнете се в началото Go down
Огин-745
ГостПисанеЗаглавие: Re: Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.   Вто 14 Окт 2014, 22:14

За няколко часа преди да се заложат яйцата в инкубатора за люпене, те трябва да се пренесат в помещението, където е самия инкубатор.

Това се прави с цел яйцата да се стоплят от 6-12°С при съхранение до 18-20°С стайна температура. Ако кокошите яйца не се стоплят, а направо се заложат за инкубиране, по този начин ще се получи рязък спад на температурата във вътрешността на инкубатора.

При хладни яйца става концентрация на водни пари на повърхността на черупките. Освен това, ще е нужно значително повече време за привеждане на температурата и влажността във вътрешността до нужната норма.
Върнете се в началото Go down
Янито-786
ГостПисанеЗаглавие: Re: Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.   Вто 21 Окт 2014, 01:27

Ако развъждате пилета, то кокошите яйца се поставят в гнездата на инкубатора с тъпата си страна нагоре. Най-добре е това да става във времето от 16,00 до 22,00 часа.


При такова зареждане, може да се очаква, че мътенето ще завърши напълно на 22-то денонощие.
Върнете се в началото Go down
ventsislav_m456
ГостПисанеЗаглавие: Re: Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.   Нед 09 Ное 2014, 16:26

В края на цикъла, след излюпване на пилетата и изваждането им от черупките през деня, нужно е инкубатора и цялото оборудване добре да се почисти от черупки, пух и др. замърсяване, да се измие и дезинфекцира.
Върнете се в началото Go down
Ани-Бат
ГостПисанеЗаглавие: Re: Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.   Нед 16 Ное 2014, 16:37

В началото, през първите 3,5 денонощия от зареждането на инкубатора с пресни яйца, въздуха във вътрешността трябва да се поддържа на 38,3°С, при относителна влажност на въздуха 60%, от 4-тия до 10-тия ден температурата трябва да е 37,8-37,6°С при относителна влажност 55-50%, а от 11-тия ден до излюпването параметрите са съответно 37,0-37,2°С, и влажност - 45-49%.
Върнете се в началото Go down
marianamariaожг
ГостПисанеЗаглавие: Re: Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.   Пон 24 Ное 2014, 14:06

По време на инкубирането, кокошите яйца трябва да се обръщат по 12 - 24 пъти в денонощието или по веднъж на 1 - 2 часа. Така ще става равномерното им подгряване до оптималната температура за мътене и ще се наподобяват най-пълно естествените условия за мътенето.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.   

Върнете се в началото Go down
 
Домашeн инкубатор за люпене на пилета от различни яйца и птици.
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Дворно земеделие и надомен агробизнес :: Как да печелите от зоо бизнес в къщи?-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Create a forum on Forumotion | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Създайте безплатен блог