Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Понятие за доход - крайната цел при работа или собствен бизнес (Dohod pri rabota ili biznes)

Go down 
АвторСъобщение
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Понятие за доход - крайната цел при работа или собствен бизнес (Dohod pri rabota ili biznes)   Пет 20 Яну 2012, 21:30

Понятието за доход неизменно се свързва като крайна цел при работа в условията на пазарната икономика. И действително, доходи под формата на парични средства са основния стремеж на всеки икономически пазарен субект, а те от своя страна са източник за удовлетворение на обществените потребности, като така се превръщат в основа за възпроизводство и социална защита на нетрудоспособната и малкоимотна част от населението на страната.
Принципът на пазарна стратегия в областта на доходите може да се формулира така: Всички не могат да бъдат богати, но никой не бива да е беден. Това, разбира се, трябва да е дълбоко залегнало убеждение на всеки член от обществото, заедно с разбирането, че основния път да се постигне е личната инициативност и предприемчивост за развитие на собствена кариера или бизнес.
Доходът е паричната оценка на резултатите от законсъобразната и законопослушна дейност на субектите - държава, фирми, организации или физически лица, в условията на пазарна икономика. Тук трябва да се акцентира и обърне внимание на понятието “правова държава” като критерий и условие за законност и правомерност на получаваните доходи на всяко равнище в една държава.
Така можем да обобщим, че доход са парите от един или друг вид работа, които постъпват в един пазарен субект редовно и имат законен произход от различни източници в пазарната икономика. Тези постъпления стават по различни начини, със съответната редовност и поредност на получаването им и такива са най-често заплати, хонорари, пенсии, печалби, лихви, дивиденти, авторски права, социални помощи, болнични, стипендии, награди, подаръци, дарения и др.
Върнете се в началото Go down
Дончо778
ГостПисанеЗаглавие: Източници за допълнителен доход   Сря 18 Сеп 2013, 16:31

В личен и семеен план човек може да си осигури различни източници на допълнителни доходи, като някои от тях даже не изискват и работа, като да речем отдаване на помещение под наем или получаване на лихва по сроден депозит в банка. Преди всичко, в този случай са от значение различните възможности за надомна работа, особено такива дейности, които позволяват да бъдат извършвани в свободното време след работа или в почивните дни.
Върнете се в началото Go down
lamb54i8
ГостПисанеЗаглавие: Източници за допълнителни доходи от домашни производства   Пет 27 Сеп 2013, 13:45

На този форум може да намерите информация за редица ръководства, източници на допълнителни доходи, които могат да бъдат реализирани с различни видове надомни производства, като
- подаръчни торбички (ръководство 0205),
- стикери или самозалепващи етикети (ръководство 0234),
- изплитане на изделия от растителни материали (ръководство 0001),
- слепване на целофанови торбички (ръководство 0966)
и редица други. Ако отделите няколко дни да се поровите по обстойно из този форум, със сигурност ще откриете и други източници и идеи за допълнителни доходи чрез домашни производства.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Re: Понятие за доход - крайната цел при работа или собствен бизнес (Dohod pri rabota ili biznes)   Съб 12 Окт 2013, 02:32

Източници за основен или допълнителен доход при пазарни условия са тези от работа по трудови правоотношения, собствен бизнес, надомна работа като самонаето лице или отдаване на имущество под наем.
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Re: Понятие за доход - крайната цел при работа или собствен бизнес (Dohod pri rabota ili biznes)   Съб 12 Окт 2013, 02:33

Законни парични доходи могат да се реализират от удовлетворение на различни обществени потребности срещу изплащането на заплати, хонорари, дивиденти, лихви и др. източници на пари.
Върнете се в началото Go down
do9lamb4
ГостПисанеЗаглавие: Източници за допълнителен доход от интернет   Чет 17 Окт 2013, 16:32

Една цяла група източници за допълнителни доходи са възможностите за работа с компютър в интернет, като се започне от попълване на анкети, пазарене на аукциони с намаление, посреднически програми (ръководство 0004), въртене на търговийка с Китай (ръководство 0486), валутни сделки на форекс (ръководство 0666), писане на теми за интернет сайтове - проект „работа.123“ и редица други.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
dolamb98
ГостПисанеЗаглавие: Източници за семейни доходи   Пон 21 Окт 2013, 13:07

Семествата получават своите доходи благодарение владеенето на фактори за производство и предоставянето им на други лица и организации. Семейни доходи са паричните средства, които членовете на семейството получават от други лица, фирми и институции и които използват за заплащане на собствените разходи.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
arbeit123
ПисанеЗаглавие: Класификация на семейните доходи   Чет 24 Окт 2013, 20:00

В зависимост от различните приходоизточници, семейните доходи могат да се подразделят на следните видове:
- Заплата от труд като наемен работник;
- Приходи като едноличен предприемач - едноличен търговец и неговата специфична печалба от дейността;
- Приход от вложен търговско дружество капитал под формата на дружествени дялове или акции - носи дивиденти на собствениците;
- Отдадена по аренда земя за земеделско ползване от фермери;
- Отдаден под наем имот - гараж, жилище, производствено или търговско помещение;
- Доходи от авторски права от всякакъв вид;
- Лихви от парични депозити и влогове в банки и още други варианти.
В повечето страни по света, преобладаващите семейно доходи имат за източник заплатите по трудов договор. В страните с пазарна икономика, семествата могат да получават значителни доходи и от други пазарни източници, изброени по-горе.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Do.Bg892
ГостПисанеЗаглавие: Re: Понятие за доход - крайната цел при работа или собствен бизнес (Dohod pri rabota ili biznes)   Вто 29 Окт 2013, 13:20

Доход (в лат. - fructus; в англ. - revenue, income) - според българското законодателство този термин има привкус на данъчно облагане, доколкото касае всички приходоизточници, които следва да бъдат декларирани в годишната данъчна декларация и след това да бъдат обложени с данък.

При това, като доходи се причисляват не само паричните приходи, но и такива в натурална форма. Отчитат се в случай, че е възможно да бъдат оценени в паричен еквивалент. При това се отчитат не само доходите в страната, но и такива, които са с източник от чужбина. Т.е. ако работите в чужбина и нямаме договор за избягване на двойното данъчно облагане, ще трябва да платите данъци и в чужбина и след като се завърнете в България.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Damyan98
ГостПисанеЗаглавие: Деклариране на годишни доходи   Чет 07 Ное 2013, 19:45

Макар че, предвидените източници за доходи в Годишната данъчна декларация са доста изчерпателно изброени, ако все пак считате, че сте получили доход, извън изброените там и не знаете къде да го отнесете, трябва да поискате указание от НАП - те ще Ви дадат задължително указание.

Също обърнете внимание, че трябва да разделите доходите си за такива, които са получени на територията на страната и такива, които са с източник от чужбина. Не е добра идея доходи да не се декларират, защото това може да повлече доста проблеми в последствие, като например настрещна проверка.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Doceto_6734
ГостПисанеЗаглавие: Доход и печалба   Сря 13 Ное 2013, 20:24

Всяка печалба има общо с получаването на доход, доколкото се явява разлика между дохода и издръжките за дейността. Доход е това, което е в касата, в джоба или по сметка в края на месеца, през който е осъществявана дейността.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Don4ev_Yer78.554
ГостПисанеЗаглавие: Re: Понятие за доход - крайната цел при работа или собствен бизнес (Dohod pri rabota ili biznes)   Сря 20 Ное 2013, 17:40

Доход е това, колко пари сте изкарали като физическо лице. Ако говорим за фирма, еквивалент на дохода е печалбата, която се изчислява като разлика между приходите и разходите на фирмата.
Върнете се в началото Go down
Donka_Karag.456
ГостПисанеЗаглавие: Кой приход е доход?   Сря 27 Ное 2013, 17:54

Ситуацията с получаването на някакъв доход може да се причисли към случаите на периодично и редовно попълване бюджета на икономическия субент, който бива финансиран - физическо лице (студент, работник, пенсионер, депозитант ...) или юридическо лице - фондация, организация в идеална цел, фирма, държавна или общинска институция. Така, периодичните и редовни приходи в парични средства, могат да се считат за доход.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Prento_Podac.r85j8
ГостПисанеЗаглавие: Доход на предприятие.   Съб 07 Дек 2013, 23:12

Печалба и доход са основни показатели за финансови резултати за производствено стопанска дейност на едно предприятие. Доход е пазарната реализация от продажбата на продукция (стоки, услуги), като от това се вадят материалните разходи. Може да се каже, че дохода е паричната форма на чиста продукция в едно предприятие - т.е. включва в себе си заплащането на труда и печалбата.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Radmil_Pen.8ev
ГостПисанеЗаглавие: Печалбата е вид доход от разликата между приходи и разходи.   Пон 16 Дек 2013, 22:17

Печалбата в икономиката е вид доход от капитала и се определя като разлика между приходите и разходите от съответната дейност. Приходите се изчисляват като произведение на продадените стоки по тяхната пазарна цена. Всичко, което продаваме може да влезе в приходите, но не всичко може да бъде признато за разход.

Например, ако пътуваме до Куба за плаж, тези разходи не могат да бъдат признати като присъщи такива в производството на хляб. Т.е. признават се само разходите, които са присъщи за осъществяване на съответната дейност.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Jodor_jane.8954
ГостПисанеЗаглавие: Доход са не само получените пари   Пон 30 Дек 2013, 14:34

Доход е всяко увеличение на активите, а не само паричните постъпления. Например, според закона, всеки подарък, който получаваме през годината, трябва да го декларираме по неговата пазарпна стойност, като доход и да го обложим годишен данък в декларацията за своите данъци.

Така че, съвсем случайни и нередовни източници на доход, също се декларират. А печалбата се изчислява като разлика от получените доходи и присъщите разходи, извършени в процеса на осигуряването им.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Olga_Dem.0asf7va
ГостПисанеЗаглавие: Облагаем доход   Пет 17 Яну 2014, 15:26

Различава се данъчно облагаем доход - такъв който подлежи да облагане със съответните данъци, предвидени в данъчните закони и чист доход, който вече е обложен и може изцяло да се ползва от получателя му. Има разлика между облагаемия доход и дохода получен чрез счетоводни сметки за приходи и разходи.

Това се получава поради това, че държавата предвижда в данъчното законодателство редица облекчение и утежнения върху облагаемия доход, които трябва да се прибавят или извадят от чисто счетоводния резултат от дейността, преди да се обложат с данъци.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Dedo_Pinkul.7fev
ГостПисанеЗаглавие: Размера на доходите определя вида на потреблението.   Вто 28 Яну 2014, 23:16

Размера на получаваните доходи в много от случаите определя и то по решаващ начин избора на потребителите по отношение на един или друг продукт или на неговите разновидности по качество и цена. Но не бива да се счита, че потребителя винаги се стреми към по-евтини продукти на пазара.

При достатъчно високо ниво на доходи, хората си купуват скъпи вещи, не само защото финансово могат да си го позволят, но и затова че такива вещи свидетелстват за тяхното икономическо положение и са средство за укрепване на престижа. Тази психологическа особеност в характера на хората успешно се използва от създателите на престижни търговски марки и баснословно скъпи стоки.

Най-интересното е, че такива клиенти се намират, като купуват луксозни изпълнения на определени вещи за 10 или 100 пъти по-висока цена, макар, че и обичайно качествено изпълнение на същата вещ, функционално би им вършило същата работа. Но когато човек разполага с доходи, иска по някакъв начин да се изтъкне и по този начин си плаща за „услугата“.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Jelyazko_Dekc.8756ev
ГостПисанеЗаглавие: Земята като източник на доходи   Пет 07 Фев 2014, 22:00

През далечния 18-ти век, т.н. физиократи считали, че основен източник на доходи е притежаването на земя, като Франсуа Кене в своя труд „Физиократия“ подчертавал първостепенната важност на тозиизточник на доходи така „Земята е единствения източник на доходи и богатство и само селското стопанство може да го го умножава.“

Днес притежаването на земя все още се счита доходоностно и то действително като възможност да се развива на нея окрупнено земеделие. Поради това ставаме свидетели на безпрецедентно изкупване на земеделски земи от различни инвестиционни фондове.
Върнете се в началото Go down
Denka_Nache.56fva
ГостПисанеЗаглавие: Национален доход.   Нед 16 Фев 2014, 17:58

В теория за стойността се различават два основни източника за формиране на национален доход, създаван от работещите хора: работната заплата на работниците и служителите на трудов договор и добавената стойност по формата на печалба за съответната фирма или предприемач. Но в други теории се добавят още два източника - различните форми на пасивен доход, като наем, рента, дивидент, лихва, авторски права, а освен това и лихвите по раздадените от банките кредити.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Stefka_Stoyne.7865va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Понятие за доход - крайната цел при работа или собствен бизнес (Dohod pri rabota ili biznes)   Пон 03 Мар 2014, 01:11

Според теорията на факторите за производство, стойността осигуряваща доходи, се предопределя от разликата между направените разходи и получените приходи. Всеки фактор за производство, участвайки в създаването на произвеждания продукт, допринася за своя собственик една или друга част от стойността, еквивалентна на направените разходи и фактическата рентабилност на процеса.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Re: Понятие за доход - крайната цел при работа или собствен бизнес (Dohod pri rabota ili biznes)   Пет 14 Мар 2014, 03:14

Хората имат четири основни източника за формиране на своите доходи:
- работна заплата;
- наеми от отдаване на имоти - жилища, гаражи, офиси и търговски площи;
- печалба от бизнес под формата на дивидент;
- лихви от срочни депозити в банки;
Различните обществени групи имат различен акцент върху тези източници за своите доходи, които са независими едни от други. Ръста или падането на един вид доходине влияе за промяна на останалите. Така не се стига до антагонизъм между социалните групи и има всеобща заинтерисованост от увеличаване на общественото богатство.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Donka_Pate.8796va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Понятие за доход - крайната цел при работа или собствен бизнес (Dohod pri rabota ili biznes)   Вто 01 Апр 2014, 17:01

Ако все още се чудите какво е доход, казано на обикновен език - това, което са Ви сложили в джоба. И по-точно, това е чист доход, който се получава от брутния приход, от който се приспадат разходи и други удръжки. А тази част от дохода, която не сте похарчили, може да формира Вашите спестявания. А ако ги инвестирате благоразумно, те могат да започнат да Ви осигуряват т.н. пасивен доход - пари, за които не се е налагало да работите по 8 часа на ден.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Понятие за доход - крайната цел при работа или собствен бизнес (Dohod pri rabota ili biznes)   

Върнете се в началото Go down
 
Понятие за доход - крайната цел при работа или собствен бизнес (Dohod pri rabota ili biznes)
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Готови ръководства за надомна работа - веднага. :: Печелете пари от инвестиции - без работа и труд.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Създайте безплатен форум | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Създайте блог