Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Как да се справим с цистит сами (Lechenie na cistit)?

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Как да се справим с цистит сами (Lechenie na cistit)?   Сря 14 Дек 2011, 14:57

Проблемът цистит се усложнява от това, че по време на криза не всеки може да си позволи скъпо струващо лечение или лекарства, а и антибиотиците, по всичко личи, са на изчерпване като възможности, пък са и вредни.
Против цистита е добре да започнете с някакви подходящи билки от рода на Мечо грозде и да ги продължите около 10 дни. Но по-важното е да се направи една неприятна бабешка процедура, която е доста ефективна. Как да се справяме сами с цистит тук >>>
Върнете се в началото Go down
tiende
ПисанеЗаглавие: Re: Как да се справим с цистит сами (Lechenie na cistit)?   Пон 14 Окт 2013, 02:40

Два три дни нулева диета - само на вода (повечко), без друга храна, ще се отрази добре за преодоляване на цистит. Такава диета освобождава големи ресурси, които се спестяват от храносмилателния процес, и ги насочва към справяне със заболяването, чрез засилване на имунитета.
След 2 - 3 седмици диетата може да се повтори. А по принцип е добре веднъж седмичнво, обикновено в понеделник, да се прави нулева диета с вода.
Върнете се в началото Go down
Ci.Laen8
ГостПисанеЗаглавие: Какво е цистит?   Пон 28 Окт 2013, 22:14

Цисти́т (от гръцки език κύστις — означава мехур) — това е възпаление на пикочния мехур, като в урологичната практика терминът «цистит» често се използва за обозначаване на симптоматична уринална инфекция с възпаление на слизестата ципа на пикочния мехур, нарушение на неговите функции, а също и промени в състава на урината.
Върнете се в началото Go down
Ci.Zab98
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да се справим с цистит сами (Lechenie na cistit)?   Пет 01 Ное 2013, 17:01

Цистит е възпалението на пикочния мехур и е едно от най-често разпространените сред жените урологични заболявания. В една или в друга степен, признаците на цистита се наблюдават поне веднъж в живота у повече от половината жени. Заболяването е на границата между две специалности - урология и гинекология.
Върнете се в началото Go down
Ceco_875
ГостПисанеЗаглавие: Цистит и уретрит   Пет 08 Ное 2013, 15:01

Не бива да се бърка цистит с уретрит - възпаление на уриналния канал. Уретрит се появява с неприятни усешания - болка, парене, рязане при уриниране и това е. Освен това, често се случва цистит и уретрит да се съпътстват един друг, но това не винаги е така.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
loteria
ПисанеЗаглавие: Re: Как да се справим с цистит сами (Lechenie na cistit)?   Чет 14 Ное 2013, 02:42

По отношение на заболяването цистит е казано и написано много. Но малко се говори за връзката между цистит и гинекологични заболявания - колпит, кандидоз, инфекция на половите пътища и др. Добре е да обърнете внимание на тази връзка и да внимавате със сексуалната свободия.
Върнете се в началото Go down
Cecov_Urt.546
ГостПисанеЗаглавие: Кога възниква цистит?   Сря 20 Ное 2013, 22:44

Цистит възниква ако в пикочопроводните пътища попадат чревни микроорганизми (чревни пръчици). В пикочния мехур те се появяват като се повдигат от пикочопроводния канал, за което могат да способстват различни фактори, като:

  • - неправилно подмиване, особено при жени и деца;
  • - понижен общ имунитет;
  • - наличие на проблемна бременност,
  • - захарен диабет;
  • - приемане на имуносупресорни лекарствени средства;
  • - напреднала възраст у болния;
  • - начало на полов живот (чистит от медния месец).

-----------------
© 2013 - 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Cecka_Tark.56
ГостПисанеЗаглавие: Други причини за развитието на остър цистит.   Сря 27 Ное 2013, 22:53

В редица случаи, причина за остър цистит могат да са аномалии в развитието на пикочните пътища, камъни в пикочния мехур или в бъбреците. В други случаи, причина може да са тумори в тазовата област, които оказват натиск върху пикочния канал (в това число и туморите на простата при мъжете). Освен това, се получава понякога и свиване (стриктури) на уретрата, възникващи и поради други причини.
Хирургични манипулации, като например поставянето на катедър, също могат да си причислят към евентуалните подбудители или причинители на цистити. Всичко, изброено до тук, може да предизвика цистит, така че е добре да сте наясно с подобен род причинители, за да улесните диагнозата.
-----------------
© 2013 - 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Cemeneti_Dav.6jkg8
ГостПисанеЗаглавие: Видове цистити   Нед 08 Дек 2013, 17:06

Цистит е възпалението на лигавицата на пикочния мехур, като биват различни видове цистити - токсични, алергични, неинфекциозни, някои от които са сравнително редки и за тях няма да говорим. Впреобладаващия брой случаи, цистит се предизвиква от една или друга инфекция.

Най-често това е някой от представителите на условно патогенната флора - чревна пръчица, стафилококи, стрептококи и др. п.. Също често се срещат цистити непосредствено свързани с полови инфекции, като например уреоплазми, микроплазми, фламиди, хонорея.
Върнете се в началото Go down
Ognan_Haro.d94
ГостПисанеЗаглавие: Остър цистит   Пон 16 Дек 2013, 04:28

Развитието на остър цистит се предизвиква от различни бактерии, като най-често у болните се открива чревната пръчица (70 - 95% от пациентите), а по-рядко се появяват стафилококи (5 - 20%) и в останалите случаи на остър цистит - по-малко разпространени бактерии.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Cecka_Jen.98ejf
ГостПисанеЗаглавие: Кой лекува цистит?   Пет 27 Дек 2013, 14:22

Цистит е едно от най-разпространените сред жените урологични заболявания. В една или в друга степен, признаците за заболяване от цистит се наблюдават поне веднъж в живота на повече от половината жени. За някои от тях той се превръща в досадна неприятност, която за съжаление, може да им превърне живота в ад и това става не рядко.
Може смело да се каже, че на цистита не му е провървяло, понеже се намира на границата на две специалности - урология и гинекология. Само по себе си, възпалението на пикочния мехур е урологичен проблем, а причината, която в повечето случаи води към него, е нарушението на вагиналната микрофлора, което си е гинекологичен проблем.

И така излиза, че за да се проведе грамотно лечение на жена с цистит, са нужни двама доктори - уролог и гинеколог. Но живота показва, че по-често с с лечението на циститите се занимават гинеколозите, макар на пръв поглед да изглежда, че топката е в полето на уролозите. Все пак, съчетаването на двете компетенции е за предпочитане.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Vera_Ceko.8df7v
ГостПисанеЗаглавие: Вагинален произход на цистита.   Сря 08 Яну 2014, 18:58

Инфекцията от цистит попадав пикочния мехур на жената от пикочния канал, понеже при жените той е къс и широк и е лесно за бактериите да се придвижат по него. В уретрата бактериите попадат най-често от влагалището.

Напрактика, заболяването от цистит, почти винаги е свързано с възпаление на влагалището или с нарушение на вагинална микрофлора - бактериален вагинозом. Изводът е, че трябва да се спазва определена хигиена при воденето на полов живот.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Diana_Cvetk.0fj5
ГостПисанеЗаглавие: Диагностика на цистит с цистоскопия.   Нед 12 Яну 2014, 15:54

При заболяване от цистит, за диагностика, обикновено, уролога провежда само едно изследване (освен обичайните анализи на урината и кръвта) - цистоскопия. При това, пикочния мехур се пълни със специална течност и в него се въвежда цистоскопа - специално оптично устройство, позволяващо да се „разгледа“ състоянието на пикочния мехур отвътре.
Тази процедура е неприятна, но безболезнена, особено ако лекаря използва обезболяващи средства. При ярко изразени симптоми на цистит, лекуващият лекар, без да чака, веднага ще предпише нужните антибиотици с общо действие. А по-нататъшното лечение на цестита ще зависи от получените резултати от диагностиката чрез цистоскопия.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Olga_Cen.0uf6va
ГостПисанеЗаглавие: Причини за обострянето на цистит.   Нед 19 Яну 2014, 15:04

Традиционно обострянето на цистит се свързва с преохлаждане на тялото, особено в по-студените месеци през годината. И действително, преохлаждането на организма предизвиква намаление на неговата съпротивляемост, и особено имунния отговор, в резултат на което инфекцията се размножава активно и попада в пикочния мехур, предизвиквайки възпалителна реакция - възпаление на пикочния мехур.
Но не бива да се подценява, че целия този процес, често е свързан и с бурен полов акт, с редовна полова активност или със смяна на половия партньор. Понякога обостренията на цистит са свързани и с менструалния цикъл при жените. Във всички случаи е желателно спазване на добри хигиенни норми, а в студените дни от годината и избягване на ситуациите на преохлаждане, особено на ходилата.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Re: Как да се справим с цистит сами (Lechenie na cistit)?   Пет 31 Яну 2014, 14:37

Цистит е заболяването на пикочния мехур от видвъзпалителен процес, като най-често това се случвапри женитеив много от случаите е следствиена прекомерен сексили смяна на партньора. Но казаното не означава, че подедна илидруга формане са засегнати и мъжети и хора от всякакви възрастовигрупи.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Летен цистит.   Пон 10 Фев 2014, 22:17

Едва ли на някого му се иска да помрачи летния си отпуск с доста неприятните проявления на цистит, но има доста причини, които могат да предизвикат развитието именно на летен цистит, особево в случаите, когато планирате да се отправите на пътешествие. Най-честите причини са следните:
- преохлаждане на организма в резултат на продължително престояване н хладна вода;
- трудности при при провеждане на хигиенни процедури, поради особеностите на пребиваване на ново място;
- невъзможност да се спазва привичния режим ориниране, когато до появата на първа възможност да се посетите тоалетна, се налага доста да се чака;
- понижен имунитет в резултат на рязка промяна на климатичните условия;
- увеличаване на половата активност, която заедно и в съчетание с някои от горе изброените предпоставки, също може да провокира развитието на цистит.
Вследващи публикации ще направим някои препоръки в случаите на възникване на летен цистит.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Опасявате ли се от летен цистит?   Сря 19 Фев 2014, 14:30

Ако Ви настигне цистит по време на лятна почивка, необходимо е по спешност да се обърнете към уролог, тъй като само той може да установи истинските причини за заболяването и да назначи именно за Вашия случай антибактериално лечение. Своевременното посещение при специалист, ще Ви помогне в най-кратки срокове да се излекувате, свеждайки до нула риска от развитие на хронична форма на цистит. А междувременно, прочетете тази тема и малко по-нагоре, за да разберете кои са най честите причини за прихващането на летен цистит и да се предпазвате от тях.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ceci_Zaho.jhf0va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да се справим с цистит сами (Lechenie na cistit)?   Съб 01 Мар 2014, 13:40

Съществуващите към днешния ден препарати за антибактериална терапия позволяват, не въздействайки на целия организъм, да се унищожава инфекцията само в зоната на заболяване. Следователно, при лечението на цистит най-голяма концентрация на препарата се постига само в урината и върху ципата на пикочния мехур.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Diana_Cvetk0.75va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да се справим с цистит сами (Lechenie na cistit)?   Чет 13 Мар 2014, 14:29

Има различни видове цистит - бактериален и нтаковактериален, инфекционен и неинфекционен. Съдейки по наименованието, инфекционният цистит се предизвиква от различен вид инфекции, като например стрептококи, ентерококи, причинители на различни венерични заболявания.. Поради тази причина, лечението на инфекционните цистити е насочено с терапия срещу причинителя. В тази ситуация, малко лекари се сещат (а и защо да се сещат), че концепцията за външна инфекция не „работи“ във всички случаи. Което показва, че наличието на причинител е едно, но дали ще се разболеем, зависи и от нашия имунитет. Ако имаме добър имунитет, инфектирането (разболяването) е малко вероятно. Т.е. крепостта е защитена отвътре.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Bonka_Ceno.987va
ГостПисанеЗаглавие: Цистит при бременност.   Пон 31 Мар 2014, 13:20

По време на бременност цистит може да възникне както на ранните, така и на по-късните етапи от бременността. Основна причина са механичните и хемодинамични фактори, които способстват развитието и нарушават хормоналния баланс. Тези естествени промени в организма на бременната жена могат да доведат до трудности при изпразване на пикочния мехур, което от своя страна подпомага натрупването на остатъчна урина, в която се развива инфекцията. При появата на първи подозрения за това,че у бременната жена се е появил цистит, необходимо е веднага да се потърси помощ от акушер гинеколог, който, ако се налага, да даде направление към лекар - уролог.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Как да се справим с цистит сами (Lechenie na cistit)?   

Върнете се в началото Go down
 
Как да се справим с цистит сами (Lechenie na cistit)?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Здравословен начин на живот и природосъобразно поведение :: Болести и лечение-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Create a blog