Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Имате ли ипотека на имот за обезпечаване на ипотечен кредит от банка (ipoteka i ipoteka)?

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Имате ли ипотека на имот за обезпечаване на ипотечен кредит от банка (ipoteka i ipoteka)?   Пет 25 Ное 2011, 05:33

Понятието ипотека има гръцки произход от началото още на 6-ти век преди новата ера и с него гърците са обозначавали форма на отговорност на длъжника пред кредитора със своята земя.

Интересното е, че при закупуването на недвижим имот с ипотечен кредит, самия имот се ипотекира пред банката като гаранция за кредита и се забраняват всякакви разпоредителни сделки с него.
Основен плюс на ипотекирането е, това че закупувания на кредит имот веднага се оформя във Ваша собственост. Този похват може да Ви позволи с малко собствени пари и с помощта на ипотечен кредит да се сдобиете със собствено жилище. Още подробности за това какво е ипотека тук >>>
Върнете се в началото Go down
Petar999
ГостПисанеЗаглавие: Ипотечен кредит   Пет 20 Сеп 2013, 03:51

Ипотечен кредит се отпуска под залог на недвижим имот за продължителен срок на погасяване. За залог могат да послужат апартамент, къща, двор, производствени помещения, земя, парцел за застрояване.

Сроковете за отпускане на ипотечен кредит могат да са различни и зависят от избраната банка и от вида на програмата за кредитиране, от размера на сумата и от платежоспособността на кредитополучателя. Обикновено сроковете се движат от 3-5 до 15-30 години.
Върнете се в началото Go down
2lamb8rt
ГостПисанеЗаглавие: Ипотека и залог   Съб 05 Окт 2013, 14:32

Ипотека е една от формите на залог, при което залаганото недвижимо имущество остава в собственост на длъжника, а кредитора в случай на неизпълнение на задълженията на длъжника за погасяване на ипотечния кредит, придобива правото да получи като удовлетворение на своите вземания сумата от продажбата на ипотекирания имот.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
ip-lamb8
ГостПисанеЗаглавие: Срок на ипотека   Съб 12 Окт 2013, 03:53

Ипотека може да бъде издадена за срок от няколко месеца до 30 години. По правило за този вид заем (ипотечен кридет) банките дават най-ниските лихви. Но за да се оформи кредита, ще нужно да имате високо ниво на доходи, така че по връщането на дълга да не отива повече от 40% от дохода на заемателя. Голяма е вероятността за отказ на ипотека за хора с негативна кредитна история.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
ik_lamb7
ГостПисанеЗаглавие: Калкулатор за ипотечен кредит   Сря 16 Окт 2013, 00:44

На сайтовете на всички банки, които се занимават с ипотечно кредитиране, винаги има калкулатор за пресмятане сумите и погасителните вноски по ипотечен кредит. За да се пресметне достъпността до един или друг вид ипотека, с отчитане на Вашите финансови възможности, може да получите от счетоводителя на фирмата или организацията, в която работите, размера на Вашите доходи. Едва след това може да се възползвате от калкулатора.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
i9p2lamb
ГостПисанеЗаглавие: Издатели на ипотечни кредити   Нед 20 Окт 2013, 04:12

Ипотечните кредити се издават от търговски банки, банки за ипотечно кредитиране, кредитни финансови институции. Всяка търговска банка, като правило, предлага по няколко програми за ипотеки с различни условия и лихвени проценти.

Во във всички случаи, ако Вие оформите ипотека, Вие веднага ставате собственик на придобитото жилище, а кредита и лихвите изплащате вече за свое лично, а не наемно жилище. При оформянето на ипотека за бъдещо строителство, собственици на жилището ставате след оформяне на документите за въвеждане на жилището в експлоатация.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ipo_la89
ГостПисанеЗаглавие: Закупуване на жилище с ипотека   Сря 23 Окт 2013, 22:00

Обикновено потека се използва при закупуване на апартамент или жилище за собствени нужди, като се ипотекира закупувания имот. Вариантите в този случай са доста разнообразни, според сроковете за погасяваме, етапа на строителство или съществуваш апартамент, доходите на кандидата, евентуалните рискове, лихвите, и конкретната банка.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ip.Imi27
ГостПисанеЗаглавие: Ипотека - това е просто залог пред кредитна институция   Пон 28 Окт 2013, 16:54

Макар, че понятието ипотека се свързва с осъществяването на залог като гаранция за кредит, то ипотечния кредит е едно, а обикновения - друго. За да се ориентираме в тази терминология, е необходимо да разберем коя е разликата между тях. Ако банка Ви дава кредит за закупуване на жилище и не изисква от Вас залог, това не е ипотека.

Понеже няма залог, няма и ипотека. Но в днешно време, едва ли ще се намери банка, която да направи тази „гпешка“ и да Ви даде пари без нужното обезпечение, а когато парите се дават за дълъг период от време - 15 - 30 години и то именно за закупуване на имот, то обичайната практика е този имот да бъде ипотекиран в полза на банката до пълното погасяване на кредита. В този случай, ако не погасите задължението си, банката ще продаде ипотекирания имот и ще си възстанови парите.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ip.Kre12
ГостПисанеЗаглавие: Re: Имате ли ипотека на имот за обезпечаване на ипотечен кредит от банка (ipoteka i ipoteka)?   Чет 31 Окт 2013, 13:17

Според вида на кредитора, една ипотека може да бъде банкова или нтакованкова. За да си подберете оптималния вариант за ипотечно кредитиране, проучете предложенията на няколко финансови институции и сравнете условията с оглед на различните срокове и лихви.
Върнете се в началото Go down
Ip.Kre98
ГостПисанеЗаглавие: Re: Имате ли ипотека на имот за обезпечаване на ипотечен кредит от банка (ipoteka i ipoteka)?   Чет 07 Ное 2013, 01:45

За да изберете оптимален вариант за ипотечен кредит, анализирайте внимателно предложенията на поне няколко банки. И не пропускайте да намерите отговори на всички възникващи въпроси на съответните горещи линии или от консултанти по кредитирането на съответната банка. Сравнете предлаганите варианти и едва тогава избирайте.
Върнете се в началото Go down
Irin_837
ГостПисанеЗаглавие: Re: Имате ли ипотека на имот за обезпечаване на ипотечен кредит от банка (ipoteka i ipoteka)?   Сря 13 Ное 2013, 03:24

Още един от минусите при ипотека е големия брой изисквания на ипотечните банки към кредитополучателите - документално потвърждение на доходите, наличие на регистрация, българско гражданство, определен стаж на работа на едно място, положителна кредитна история, възможност да се предложат поръчители и др. п.
Върнете се в началото Go down
Krasi_57Sty9
ГостПисанеЗаглавие: Погасяване на ипотечен кредит.   Пон 18 Ное 2013, 23:28

Когато ипотечния кредит е получен и жилището е придобито, идва време за разплата. Погасяването на кредита може да става както с пари в брой, така и с преводи от банкови сметки или с директно удържане на вноските от сметките на кредитополучателя, които са в същата банка.

Погасителните вноски се правят по график, в точно определени дни, което се определя в погасителния план към договора за ипотечен кредит. Възможностите за предстрочно погасяване на вноски или на целия кредит, също се уточняват в клаузите на договора.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Dimo_Karad.456
ГостПисанеЗаглавие: Вписване на ипотека   Вто 26 Ное 2013, 14:34

Трябва да се отбележи, че всяка ипотека е публичен залог, което носи определена сигурност в обществото против евентуални злоупотреби. При ипотека на недвижим имот, органите, които регистрират сделката, правят съответните записи в публичен регистър на ипотеките за това че имуществото е обременено съ залог.

Така всяко заинтерисовано лице може да поиска справка ог съответния регистър при нотариусите и така да узнае дали има тежести върху съответното имущество, т.е. дали то е утежнено с ипотека.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Inter_Yum.t7t5
ГостПисанеЗаглавие: Справка за ипотека   Пет 06 Дек 2013, 22:03

В много случаи, при операции с ипотекирано имущество, се налага да се вадят справки за ипотека и за статуса на определен имот. В нея задължително се указва какви тежести има - залог, в чия полза... На ипотечния пазар в България не са кой знае колко много банките, които отпускат ипотечни кредити и те си познават работата до подробности. Лесно може да намерите информация за тях, като търсите със съответните ключови думи. Съберете я на едно място и правете нужните Ви сравнения, за да установите чии условия ще са най-подходящи за Вас.
Върнете се в началото Go down
Ognyan_Koyc.e8
ГостПисанеЗаглавие: Оформяне на ипотека   Нед 15 Дек 2013, 18:59

За оформяне на ипотека се преминава през многоетапна процедура, включваща събирането на документи, преминаване през кредитна комисия в банката, търсене на подходящо жилище, оценк на имота и застраховане, сключването на договор за ипотечен заем. По този нелек път помощ може да Ви окаже ипотечния брокер, ако намерите такъв. Но също може да се възползвате от услугите на агенции за недвижими имоти, които по правило работят с ипотечни банки при закупуването на жилище на кредит.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Proyko_Ivan.8rtjh
ГостПисанеЗаглавие: Избор на ипотечна програма за финансиране на жилище.   Пет 27 Дек 2013, 23:32

Да се намери идеалния компромис между предимствата и недостатъците на една ипотека, не е просто занимание и изисква поне малко разбиране в областта на финансите. Но сегашния ипотечен пазар ни радва с количеството и разнообразието на на предлаганите ипотечни програми за финансиране изграждането на собствено жилище.

Нещата се свеждат само до избор, но за да е той смислен, има доста предварителна работа по набирането на достатъчна и представителна информация, след което следва същинската работа по нейното обработване, за да сте в състояние да се спрете на конкретни предложения, предлащи най-изгодни условия, според Вашите критерии и възможности за погасяване.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ivan_Ivan.0j5ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Имате ли ипотека на имот за обезпечаване на ипотечен кредит от банка (ipoteka i ipoteka)?   Пон 13 Яну 2014, 14:48

Държавата, заедно с банките, поддържа отделни категории граждани, така че те да могат да си позволят да придобият собствено жилище чрез сключване на ипотека върху него. Съществува такава програма кредитиране на млади семейства, но започват да се развиват и други ипотечни програми за други категории граждани. Държавата е заинтерисована това да става, защото след това тези категории хора започват ежегодно да плащат данък сгради и такса смет, като по този начин попълват националния и местните бюджети.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Radi_Kalin.0df7g6ov
ГостПисанеЗаглавие: От какво зависи размера на ипотечен кредит?   Чет 23 Яну 2014, 13:23

Размера на сумата, която може да получите по ипотечен кредит зависи от редица фактори, като по-съществените от тях са:
- размера на Вашия доход;
- срока за кредитиране;
- стойността на придобивания имот;
- първоначалната вноска;
Възоснова на тези данни, може да се направи пресмятане в какви граници може да се движи размера на кредитирането, обезпечено с ипотека върху придобивания имот.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Istati_Dan.089fov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Имате ли ипотека на имот за обезпечаване на ипотечен кредит от банка (ipoteka i ipoteka)?   Пон 03 Фев 2014, 15:17

Отличителна особеност на ипотечния кредит, това е осъществяването на залог на недвижим имот, с който се обезпечава вземането на кредитодателя, ако преустановите плащанията на дълга си бъдеще. Това се налага поради дългия срок на договора за кредитиране. Има залог - има ипотека - има пари. Няма залог - няма ипотека - не се отпуска кредит.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Tecko_Danc.786ev
ГостПисанеЗаглавие: Произход на термина ипотека.   Сря 12 Фев 2014, 18:43

Според историята, терминът „ипотека“ има гръцки произход, като още в Древна Гърция е било възможно да се получи кредит с помощта на залог, например - на земя. Така заемателят получавал пари от кредитора (което си е ипотечен кредит) и за да не стига до съблазанта да се получи кредит срещу същото обезпечение, но от друг кредитор, бил задължен върху земята, обременена с ипотека, да постави специален знак - стълб или камък. Този знак оповестявал, че дадения парцел се намира в залог и че срещу него вече е получен ипотечен кредит.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Kenan_Ivan.786ov
ГостПисанеЗаглавие: Цели на ипотечното кредитиране.   Нед 23 Фев 2014, 13:58

Когато в залог се прави ипотека на придобития имот, цели на ипотечното кредитиране могат да бъдат:
- придобиване на готово за обитаване жилище в жилищен блок, в многофамилна къща или самостоятелен дом с двор. Това жилище може да бъде както основно, така и допълнително, закупено в курортен комплекс, с цел да се отдава под наем и да носи доходи;
- придобиване на сезонно жилище, тип вила в селски район, почти винаги с двор за градина с необходимия за целта парцел земя;
Но и в двата случая освен ипотеката, ще е нужно доказване и на достатъчни като сума и като сигурност ежемесечни доходи за погасяване на ипотечните вноски по погасителния план.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Dani_Stoil.9087ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Имате ли ипотека на имот за обезпечаване на ипотечен кредит от банка (ipoteka i ipoteka)?   Пет 07 Мар 2014, 23:49

Чрез ипотечното кредитиране се прилага принципа на рефинансиране дейността на фирмата, като с това се занимават специализирани кредитни институции. Особеност в тяхната дейност е начина за рефинансиране на даваните от тях кредити, като за целта се ползва като гаранция залог на недвижимата собственост, която е предмет на кредитирането. Това е от една страна удобно, но от друга е рисковано, ако не се пресметнат добре потенциалните рискове или ако не се уцели момента (както стана с финансовата криза от ипотечното кредитиране).
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ivan_Zank.987ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Имате ли ипотека на имот за обезпечаване на ипотечен кредит от банка (ipoteka i ipoteka)?   Сря 19 Мар 2014, 17:39

Главно предимство при ползването на ипотека е, че вместо да разчитате на многогодишно натрупване на необходимата сума за покупка на жилище, тя създава възможност още сега да живеете в своя квартира (апартамент или даже къща), като я изплащате от този момент нататък. При това, жилището придобито с ипотечен заем, веднага става Ваша собственост и в него да се регистрират собственика и членовете на неговото семейство.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Iva_Danc.45ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Имате ли ипотека на имот за обезпечаване на ипотечен кредит от банка (ipoteka i ipoteka)?   Вто 08 Апр 2014, 14:01

В ново жилище могат да се регистрират заемателя на ипотечен кредит и членовете на неговото семейство. Безопастността на операцията се осигурява със застраховка на рисковете за загуба на на права на собственост над жилището или от повреждането му, а също и за загуба на работоспособност от заемателя.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Имате ли ипотека на имот за обезпечаване на ипотечен кредит от банка (ipoteka i ipoteka)?   

Върнете се в началото Go down
 
Имате ли ипотека на имот за обезпечаване на ипотечен кредит от банка (ipoteka i ipoteka)?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Готови ръководства за надомна работа - веднага. :: Печелете пари от инвестиции - без работа и труд.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Създайте свой собствен блог