Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Получавате ли работна заплата за работа по трудов договор с осигуровки и работно място по Кодекса на труда (Rabotna zaplata)?

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Получавате ли работна заплата за работа по трудов договор с осигуровки и работно място по Кодекса на труда (Rabotna zaplata)?    Сря 17 Авг 2011, 22:07

Организация на работната заплата (както система) е изградена в строго съответствие със спецификата на материалното производство от гледна точка на конкретните условия, при които функционира заплатообразуващият процес.Разбира се, в светлината и на двете плоскости на разглеждане на проблема могат да се посочат редица фактори, които постоянно и динамично формират "физиономията" на организацията на РЗ в материалното производство. Когато става дума за организацията на РЗ, като съвкупност от пазарни механизми за формиране цената на стоката работна сила, тези определящи фактори са:

Повече подробности за организацията на работната заплата четете тук ...
Върнете се в началото Go down
radost
ПисанеЗаглавие: Получавате ли работна заплата за работа по трудов договор с осигуровки и работно място по Кодекса на труда (Rabotna zaplata)?    Съб 03 Сеп 2011, 03:38

Като същност понятието работна заплата за работа по трудов договор с осигуровки, постоянно и ергономично аранжирано работно място и твърдо работно време (от - до) може да се каже с голяма степен на достоверност, че е вече доста голям анахронизъм в съвременното общество, пред напиращите отвсякъде възможности за основни или допълнителни доходи от интернет работа, да речем по онлайн писането на теми, като самонаето лице за собствен монетизиран сайт или по задание на други сайтове, с администриране на различни видове сайтове, като блог, форум, интернет магазин и т.н и т.н. Всъщност, работата във виртуалния интернет свят започва да се изравнява по време и обем с труда в реалния свят.


Все пак лесния и бърз начин да си докарате такъв доход от нета е не като тепърва започвате да задавате въпроси, от рода на имали такова животно или не (като жирафа) или да търсите информация защо една работа не може да стане, а направо като се сдобиете с готовите отговори, подредени в постъпкова инструкция за незабавно стартиране. Разбира се, не може да очаквате такова едно готово и проверено ръководство за онлайн доходи да е безплатно, но определено стартирането с него е бързо и лесно (в замяна, да речем, да се "трепете" през следващите 5 - 10 години по 12-15 часа на ден пред монитора на своя компютър, без почивни дни и отпуски и без гаранция, че все пак ще я докарате до някъде).
Защото уловките в интернет са много, буквално с десетки на всяка страница, а умението концентрация далеч не е присъщо на повечето хора. Така че, възползвайте се навреме -  http://rabota.123.st/ Но ако непременно държите да знаете какво точно е това заплатата като понятие, макар и вече отиващо си от трудовата сцена, трябва да сте наясно, че според Международната организация на труда (МОТ), тя е парично трудово възнаграждение или заработка, определени в съответствие със споразумение между работодателя и съответната синдикална организация, в съответствие с националното законодателство или със нормативен акт на правителството, при които по силата на писмен или устен трудов договор за наемане, работодателят предоставя на работника за труда, който е положен или трябва да бъде положен или за услугите, които са оказани или трябва да бъдат оказвани.
По изключение, ако това е предвидено в акта на правителството, в споразумение, в колективен трудов договор или в индивидуален трудов договор, то тогава  допълнителни трудови възнаграждения или част от тях могат да се изплащат даже и в натура. Иначе работната заплата представлява един от основните парични източници за доходи на икономически активното население в България. Всеки труд реализиран в дадена област е възмезден, т.е. срещу положения труд се заплаща на служителя или работника възнаграждение. При това трудът се полага при съответните условия, създадени на специално оборудвано работно място, в точно определено работно време, с поемане на нормативно определени социални и медицински осигуровки и застраховки.
От друга гледна точка, работната заплата се дефинира като цена за стоката - работна сила и е основен елемент на трудовото възнаграждение, което работници и служители получават от работодателя си за извършването на договорената между тях трудова услуга или дейност. Трудово възнаграждение като цена на трудовата услуга се реализира чрез:

 • - Преки парични плащания - заплата, надница, почасова ставка,
  акорд,  допълнителни плащания според Кодекса на труда и др. п.,
  предвидени в нормативен акт на правителството

 • - Непреки парични плащания, в случаите на повишаване на
  квалификацоята за сметка на работодателя, кариерно развитие и др.
  социални и професионални услуги, които се поемат като разход от
  работодателя, в съответствие с трудовото договаряне.
Работните заплати в своята национална съвкупност могат да се разглежда като част от брутния вътрешен продукт на страната, който работници и служители получават за положения от тях труд за съответното тримесечие или в рамките на календарната година. Според проучванията на Националния статистически институт, над 50% от дохода на домакинствата идва от трудови възнаграждения. Това показва, че то само по себе си не е точен измерител за цялостнотото равнище на текущите приходи, но все пак е един достатъчен убедителен показател, който ни дава сравнително надеждни данни за състоянието на обществото от икономическа гледна точка.
Работната заплата е една от противоречивите икономически категории, в които се срещат преките икономически интереси и очаквания на работниците и служителите, на работодателите и на държавните институции. Интересите и очакванията на наемния труд се свеждат до получаването на такава заплата, която да позволи на всеки работник и служител да възпроизвежда нормално своята работна сила, както и да издържа семейството си на равнището на средния жизнен стандарт в страната. Работодателите очакват чрез работната заплата да разрешат проблемите на своите фирми или организации, както и да оптимизира
разходите по производството и реализацията на продукцията.
Държавата разчита чрез РЗ да защити заетите с ниски надници и особено да постигне макроикономическа стабилизация, да стимулира триадата: “заплати – инфлация – безработица”. Положеният труд се възмездява с трудово възнаграждение, което се заплаща от работодателя за извършената работа от работника или служителя. Заплащането на труда е двустранен процес. Двете страни в него по принцип имат постоянен интерес предопределящ разбирането им за икономическите отношения помежду им.
За работодателите РЗ е част от цената на използваната работна сила, присъщ и признат от законодателството разход, елемент на средствата, които той притежава и които са предназначени за заплащане. За работничите или служителите тя е приход (доход) необходим за тяхното съществуване, възпроизводство и развитие. Класически елемент на заплащането на труда на персонала, като възмездяване на положения труд по трудово правоотношение.
Ако разгледаме характера на понятието работна заплата от гледна точка на националното законодателство и международното трудово право, ще стане ясно, че заплащането се явява важен материален стимул за труда. Сама по себе си тази постановка е разбираема, но за практическото разработване на фирмената политика за възнаграждение на персонала
съществуват няколко фундаментални методологически проблема. За това в изложението ще бъдат посочени основните принципни положения на възмездяването на труда, като условие за неговата ефективност.
Получаването на заплата представлява един от основните източници на доход за българите. Според изследвания на Националния статистически институт над 50% от дохода на домакинствата идва по този начин. Това естествено показва, че трудовият доход сам по себе си не е точен измерител за цялостното равнище на текущи приходи, но все пак той е един достатъчно убедителен показател, който ни дава сравнително надеждни данни за изследване и анализи. Проблемите  на този вид заплащане се характеризират с постоянна актуалност, но и известна анахроничност във века на виртуалната реалност. За нашата страна трудовия доход е основен вид приход за около четири милиона трудоспособни българи, удовлетворявайки приблизително 90-95 на сто от жизнените им потребности.
Работната заплата представлява част от брутния вътрешен продукт, разпределен за потребление между заетите лица в държавния, кооперативния и частния сектор. Тя включва всички начислени суми основно трудово възнаграждение за отработено време по трудов договор, социални осигуровки, допълнителни възнаграждения и доплащанията, предвидени в Кодекса на труда и други закони, нормативни актове и колективните трудови договори. Всичко това е достатъчно да очертае изключителната роля на заплатата за живота на хората, за техните мотиви и поведение, за икономиката на страната и не на последно място за - заинтересованост и трудовата мотивация на работната сила в страната, използвана от работодателите за постигане на основните бизнес цели на техните предприятия и фирми - реализирането на печалба, която да се реинвестира от тях като добри предприемачи за разширяване на дейността им и т.н.
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Как се договаря работна заплата (Rabotna zaplata - vidove dogovaryane)?   Пет 18 Ное 2011, 02:41

Страни по колективното договаряне на работна заплата са: в национален план – правителство, национални органи на синдикатите и работодателите;
rabotna-zaplata-vidove-dogovaryane - Как се договаря работна заплата ...
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Отива ли си заплатата като източник на доходи?    Чет 25 Окт 2012, 00:35

Определено работна заплата за работа по трудов договор със социални осигуровки, здравни вноски, осигуряване на работно облекло и безплатна храна, при постоянно работно място и твърдо работно време според Кодекса на труда е вече доста голям анахронизъм в съвременния живот пред лицето на напиращите отвсякъде възможности за доходи от интернет работа като самонаето лице. възможности за доходи от интернет работа като самонаето лице.Едва ли така си представяте работата с трудово възнаграждение. Но картинката е напълно реалистична, ако към нея добавим и един лаптоп с връзка към интернет. Онлайн работа през интернет може да вършите от всяко място на планетата, стига да имате компютър и връзка. Авече начините за онлайн доход са повсеместни.


По данни на Европейската комисия, даже в момента в Европейския съюз има 700 000 свобонди работни места за работа в интернет, понеже държавите членки изостават с интернет образованието и няма подготвени кадри, които да ги заемат. Само за България работа в интернет има за поне 14700 свободни места. Но това не е безплатна възможност. Подробностите са тук - http://rabota.123.st/
Върнете се в началото Go down
Ra.la.za
ГостПисанеЗаглавие: Реална работна заплата (Realna rabotna zaplata).   Пет 25 Окт 2013, 13:34

Реалната работна заплата представлява покупателна способност на номиналната заплата или казано с други думи и на по-разбираем език, количествата продукти и услуги, които работникът или служителят може да закупи с помощта на полученото от него парично трудовото възнаграждение или заплата.

Реалната работна заплата зависи от равнището и промените в

 1. - номиналната работна заплата,
 2. - цените на стоките и услугите,
 3. - данъчната тежест върху трудовите възнаграждения
 4. - задължителните лични вноски върху тях за социално и здравно осигуряване,
 5. - осигуровките за евентуална безработица.

Върнете се в началото Go down
Za.Tr903
ГостПисанеЗаглавие: Определение   Вто 29 Окт 2013, 17:54

Заплата е всяко възнаграждение на работник или служител, работещи по трудов договор, подписан с работодател в съзвучие с трудовото законодателство, за труд, който те изпълняват в съответствие със съответните изисквания за количество и качество.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Za.Rab89
ГостПисанеЗаглавие: Коя е основна функция на работната заплата (Koya e osnovna funkcia na rabotnata zaplata)?   Вто 29 Окт 2013, 22:00

Работната заплата по своето предназначението има за основната функция периодично обезпечаване от страна на работодателите, чрез текуща парична издръжка (с различна периодичност - дневна, седмична, месечна или годишна), за поддържане живота на наетите в процеса на производството работници и служители.
Така се осигурява:

 • -    възстановяване на изхабената в процеса на производството работна сила,
 • -    условия за нейното нормално възпроизводство,
 • -    реализиране на стимули за трудова заетост,
 • -    провежданата от правителството и конкретната фирма социално-икономическа политика,
 • -    пълноценно възпроизводство в обществено-необходими рамки,
 • -    участие в професии, работни места, отрасли и дейности, като основа за макроикономическо равновесие и растеж на националната икономика.
 
Необходимо е наличие на съответствие между размера на реалната работна заплата и обществено-необходимия размер на средствата за живот или стойността на издръжка на работната сила. Така се предопределят целите и задачите на механизма за формиране и регулиране на номиналната работна заплата за обезпечаване на посочените функции.
Върнете се в началото Go down
Zap.D897
ГостПисанеЗаглавие: Re: Получавате ли работна заплата за работа по трудов договор с осигуровки и работно място по Кодекса на труда (Rabotna zaplata)?    Чет 07 Ное 2013, 17:57

Правото на възнаграждение за положен труд, не по-ниско от официално обявената минимална работна заплата, е гарантирано от законите в България. Остава някой да се съгласи да наеме персонал и да плаща.
Върнете се в началото Go down
tiende
ПисанеЗаглавие: Цели на заплатата за работника (Celi na zaplatata za rabotnika).   Пет 08 Ное 2013, 01:44

От гледна точка на работника своевременното получаване на заплата има следните цели:


 • -    размерът на получаваните пари, като главна цел, да осигурява необходимата покупателна способност на работещия и на неговото семейство;

 • -    трудовото възнаграждение да включва и някаква форма на участие в разпределението на печалбата - т.е. да има стимули за добре свършена и резултатна работа;

 • -    да не се нарушава принципа за справедливост и всеки работник да получава такава работна заплата, каквато е заслужил реално с качеството, количеството и ефективността на своя труд;

 • -    с помощта на трудовия доход да е възможно съпоставяне с другите членове на колектива;

 • -    да се извършва правилна оценка на резултатите от работата и да се осъществява признанието на усилията на всеки отделен член на трудовия колектив или на бизнес екипа;

 • -    взаимоотношенията между наетия персонал и работодателя да се изграждат върху основата на трудови договори, като гаранция за получаването на доход във вид на трудова заплата.
Главната цел на получаваната от работника заплата е да се обезпечи неговото нормално възпроизводство на работна сила, така че той да е в състояние за продължителен период и в рамките на догореното работно време да изпълнява своите трудови задължения, при това достатъчно добре, за да е в състояние наелата го фирма да избегне евентуални неблагополучия, особено по време на съкращения и световна финансова и икономическа криза.

Върнете се в началото Go down
Zahova_Cv9345
ГостПисанеЗаглавие: Изисквания към работната заплата.   Сря 13 Ное 2013, 20:20

Всяка работна заплата трябва да отговаря на някои основни изсквания, за да изпълнява обществените функции, които й се възлагат. Ето някои от тях:
- нивото на заплащане трябва да осигурява възпроизводството на работната сила;
- трябва да осигурява продължителна трудоспособност;
- да осигурява живота на семейството на работещия, който получава заплата;
- да въздейства за ръст в професионално, културно и образователно отношение;
- да осигурява трудостособността на на работниците във всяка фирма.
Естествено, към всяка работна заплата могат да се предявят и редица други изисквания, като например, за стимулиране на производителността на труда, за обвързване с трудова норма, и др. п.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zatko_Zan.567
ГостПисанеЗаглавие: Какво е работна заплата?   Сря 20 Ное 2013, 17:35

Според определение от 1949 г. , което е дадено в Конвенция № 95 на МОТ (Международната организация на труда) в чл. 1 е записано така: "работна заплата", независимо от наименованието и начина на изчисляването й, означава доход или възнаграждение, които могат да бъдат изразяване и плащани в пари.

Заплатата се пределя със споразумение между работодател и синдикати или от националното законодателство и се дължи по силата на сключен писмно или устно договор от с работника за определена работа.

Тази работа се изпълнява или предстои да бъде изпълнена, или за трудови услуги, които са извървани или предстоят да бъдат извършени, на договореното с работодателя работно място и рамките на установеното работно време, според изискванията на съответната длъжностна характеристика.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zarko_Dan.46
ГостПисанеЗаглавие: Работна заплата като компенсация за труд и време   Вто 26 Ное 2013, 20:43

Това, с окето се заплаща работата на работник или служител, работещи на трудов договор, се нарича работна заплата или това е трудово възнаграждение за положения трудв зависимост от трудовата квалификация на работника, сложността, количеството, качеството и условията на изпълняваната работа.

Към всяка работна заплата могат да се включват компенсационни плащания за нощен или извънреден труд, стимулиращи бонуси за добро или предсрочно изпълнение. Всичко това е паричната компенсация, която работника получава в замяна на своя труд и отдиляното време и усилия на работното си място.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Rumen_Fotin.49jt
ГостПисанеЗаглавие: Регулираща фунция на заплатата.   Пон 09 Дек 2013, 20:45

Всяка работна заплата има и регулираща функция по отношение на пазара, понеже тя въздейства на отношението между търсене и предлагане на работна сила, на формирането на определен трудов персонал и на осигуряването му със заетост.

Тази функция се явява баланс между работниците и работодателите и основа за реализация на тази функция е диференциацията в заплащането на труда по групи работници.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Manol_Plam.8due
ГостПисанеЗаглавие: Re: Получавате ли работна заплата за работа по трудов договор с осигуровки и работно място по Кодекса на труда (Rabotna zaplata)?    Сря 18 Дек 2013, 18:37

Работната заплата се приема като възнаграждение за полагания труд по силата на трудов договор. Тя е паричен израз на стойността на полагания труд (работна сила) и е социална категория, което означава, че тя трябва да осигурява средства за поддържане и възпроизводство на работната сила.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Всяка заплата е цената на труда за която сте се договорили   Пет 03 Яну 2014, 20:42

Всяка заплата се явява фактически цената на труда, за която сте се договорили с работодателя си и се определя от конкретното състояние на пазара на труда в съответния бранш към момента на сключване на трудовия договор или на неговата актуализация в частта му за възнаграждението и неговото изплащане.

Въпросът с регулирането на заплатите по принцип е държавна работа и фирмено организирана дейност, които обезпечават провеждането и практическото осъществяване на определена политика на доходите сред населението в трудоспособна възраст.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zorka_Cen.0fg67va
ГостПисанеЗаглавие: Работна заплата, като пазарна цена   Пет 17 Яну 2014, 19:16

Понятието за работна сила може да се разглежда като уникална стока, изразяваща се в това, че тя може да произвежда много повече продукция, отколкото е нейната пазарна цена, изразявана в получаваната работна заплата.

С тази си особеност тя се отличава от всички останали стоки на пазара и това я прави привлекателна за ползване от работодателите, според професионалната квалификация на работниците, чиято заплата те могат да си позволят.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Gancho_Zark.06dfov
ГостПисанеЗаглавие: Заплата Gross (бруто) и Net (нето) - къде е разликата?   Чет 30 Яну 2014, 17:29

Най-често в обявите за работа на работодателите у нас се посочва нивото на заплата Gross (бруто), докато при чуждестранните работодали се посочва Net (нето). Когато се явявате на интервю за работа, много е важно да превите разлика между тези две понятия.

Например, ако работодател Ви предлага 1000 лв заплата gross, то брутото е преди облагането с данъци и осигуровки. Така че, за да разберете колко ще получавате реално, ще трябва да приспадните осигуровките, които ще Ви удържат и данъка върху дохода Ви, което при различните условности и вида на договора и класа на професията, може да означава реални пари от 650 до 800 лв приблизително.

И обратно, ако сте договаряли заплата net, т.е. сумата след облагането с осигуровки и данъци, ще трябва да увеличите тази сума със съответните удръжки, за да получите размера на брутната заплата и да имате реален критерий за сравнение.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Заплата или дивидент от инвестиции.   Пон 10 Фев 2014, 17:56

Заплата се дава за това, че уникална, свободна от своето раждане личност, се впримчва във вечното колело на пазара - търсене - предлагане. Според конкретните условия на пазара на труда, заплатите могат да бъдат както ниски, така и високи, което има известно значение за този, който работи, но не и за пазара.

И малко да получавате и много, така или иначе, пазарът ще Ви ги вземе. Освен ако не успеете, с доста упоритост и последователност да намалите потреблението до 70 - 80% от получаваната заплата и спестеното периодично да влагате в инвестиции или влогове, които с времето започват да Ви носят доходи, без да влагате повече в тях време и усилия.

Т.е. инвестициите започват да работят за Вас и да Ви изплащат своя дивидент или лихва. Ако го постигнете рано - добре, но обикновено , повечето хора карат на заробваща заплата до пенсионирането си.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Регулирани заплати   Вто 18 Фев 2014, 18:17

В условията на пазарно организирано стопанство, политиката по заплатите намира израз в регулаторната дейност на държавата и отделната фирма (организация). По този начин се търси за създаването на условия и предпоставки за проявление на същността на работната заплата за пазарно регулиране на трудовите отношения. По този начин се осигурява
- свободно договаряне на трудовите възнаграждения между субектите в производството,
- равнопоставеност между работодатели и работната сила при договарянето,
- наличие на здравословни и безопасни условия на труд,
- утвърждаване на задължително минимално равнище на заплатата
- договаряне на определени добавки към основната заплата и т.н.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Radi_Zank.8976ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Получавате ли работна заплата за работа по трудов договор с осигуровки и работно място по Кодекса на труда (Rabotna zaplata)?    Сря 05 Мар 2014, 15:17

Може да се наблюдава тенденция през последните години, че официално обявените заплати в частния сектор са по-ниски от тези в обществения, а като съотношение може да се посочи, че средната работна заплата е около 70% от тази в обществения сектор от пазара на труда. При казаното до тук, трябва да сме наясно, че данните за заплатите в частния сектор биха могли да не са точни в определена степен.
Върнете се в началото Go down
PAnco_Zand.906ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Получавате ли работна заплата за работа по трудов договор с осигуровки и работно място по Кодекса на труда (Rabotna zaplata)?    Вто 18 Мар 2014, 03:25

Плащане са парични средства получени или дадени в процеса на покупко продажба. От понятието „плащане“ се появяват такива икономически термини като заплащане, изплащане, доплащане, заплата.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Panco_RAde.54ev
ГостПисанеЗаглавие: Какво е работна заплата?   Пон 07 Апр 2014, 18:31

Даваното под формата на пари трудово възнаграждение обикновено се нарича работна заплата, което е вид производствена заработка за свършена работа или заплащането за носенето на определена служба. Опредя се в съответствие с различни индивидуални, корективни или законови нормативни актове, като:
- индивидуален трудов договор с работник или служител,
- колективен трудов договор между работодателя и синдикатите,
- националното законодателство (Кодекс на труда),
- нормативен акт на правителството за специфични условия на труд.
Изплащаните по този начин периодично (обикновено - месечно) пари се предоставят по силата на писмен, а в някои случаи даже и на устен договор за трудово наемане от съответния работодател. Той определя условията за наемане на необходимите му за съответната работа работниците и служителите.

Трябва да се отбележи, че плащането е за труд, който вече е положителен или трябва да бъде положен под формата на определена производствена дейност или за извършване на някакви услугите. Договорената по този начин работа трябва да бъде вършена в рамките на договорено работно време и на оборудвано по съответен начин работно място.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Получавате ли работна заплата за работа по трудов договор с осигуровки и работно място по Кодекса на труда (Rabotna zaplata)?    

Върнете се в началото Go down
 
Получавате ли работна заплата за работа по трудов договор с осигуровки и работно място по Кодекса на труда (Rabotna zaplata)?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Работа в България и чужбина - 2015, труд и заетост. :: Труд и заетост в България против формите на безработица-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | Economy, Law, Finance | Economy | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Create your own blog