Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Как да постигнем успех и кариера на работа?

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Как да постигнем успех и кариера на работа?   Вто 25 Мар 2008, 03:57

Основни предпоставки за постигане на успех и кариера на работа, освен доброто образование и психологична подготовка за постигане на успех в живота, са и силното желание и правилните действия. Често хората разсейват усилията си в много направления, понякога противоречащи си едно на друго, което налага да се приложи метода на жертвата, за да се насочи активността само в едно главно направление.
Но даже и след като това стане, остава нуждата от прилагането на постоянни, ежедневни усилия и настойчивост в правилната посока, без излишна таковаежливост и криворазбрана отстъпчивост.  Ако считате, че заслужавате повече - изисквайте и доказвайте постоянно, че можете да се справяте със задачите си, бъдете постоянно инициативни, но подготвени и компетентни.

Не проявявайте слабост и неувереност, защото от това доходите Ви ще спаднат и ще загубите възможността да се издигате в кариерата си. Днес хората сменят работата и професията си по няколко пъти в живота си, така че никога не е късно и Вие да го направите. Но това също трябва добре да се обмисля, но и да се действа решително (познавам хора, които обмисляха напускането си цели 5 - 6 години и през цялото това време получаваха минимална заплата и то доста нередовно.

Научете се да водите преговори и изисквате това, което Ви е нужно, като се освобождавате от вътрешните ограничения. Щом от Вас се очакват резултати, Вие пък изисквайте подходящите външни условия за тяхното постигане. Така постепено ще се убедите, че Вие сте достойни за много повече в живота и в работата и че ако не се поддадете на манипулации, ще го постигнете, винаги когато си осигурите условията за това.

Действително бъдете инициативни и се захващайте за сложна работа във Вашата област и я докарвайте до успешен край. Покажете, че сте отговорен работник или служители, че не закъснявате лековато за работа, че изпълнявате задълженията си в срок. Документирайте по подходящ начин свършеното от Вас, дръжте в порядък документацията си и няма да бъдете забравени. Работодателите знаят как да ценят професионалистите си. Те отлично разбират, че и техния успех се основава на отдайните усилия на техния екип.

И ако към всичко това добавите добри отношения с колегите (работа в екип, без емоционални конфликти), това ще Ви дойде в плюс. Но не раздувайте пред колегите си излишно за своите успехи и умения. Не вземайте и пари назаем от тях. Обличайте се прилично и бъдете приятели с нужните хора. По този начин ще си подсигурите почти идеални условия да развивате своята кариера на работа, като при това - и в бързи темпове. Затова винаги мислете и за следващата си крачка и следващото ниво, което трябва да преодолеете. Така ще си осигурите и постоянство в развитието на кариера.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Строителство на собствена трудова кариера на работа.   Вто 25 Мар 2008, 04:12

Строителството на собствена трудова кариера на работа не се подчинява на универсални и пригодни за всякакви случаи в живота рецепти. Напротив, за създаването на успешна кариера съществуват поредица от принципи, които е полезно да съблюдавате в различните жизнени ситуации и към които да се придържате като общи насоки.
Уникалност - очевидно е, че колкото по-уникални трудови характеристики имате, толкова по-ценни ще се на своята работа, което означава, че в кризисни моменти ще бъдете предпочитани пред евентуални други кандидати за същото работно място.

Конкурентност - не бива да “заспиваме” на постигнатото, а винаги трябва да търсим начини и средства да подобряваме своите трудови навици и знания - т.е. това е т.н. учене цял живот.

Отговорност - за собствената си кариера сме отговорни само ние. Всякакви опити  да търсим вина у други хора или обстоятелства, замества истината и може да ни струва загуба на работното място, особено по време на криза.

Целеустременост - кораб без управление е лесен за преобръщане даже и от най-малкото вълнение в морето. Същото е и при строителство на кариера - необходимо е да имаме ясни цели, които да задават посоката на нашето движение и тя трябва да е нагоре, към развитие и израстване.

План и график - наличието на цели не е достатъчно за реализиране на резултати. Нужен е и ясен план за конкретно действие и сериозна работа по осъществяване на този план.

Критерии - за да знаем, че се движим в правилната посока на нашето професионално развитие, е необходимо да си набележем точни и измерими критерии чрез които да водим самонаблюдение и когато виждаме, че някои показатели ни убягват, да сме готови с допълнителни мерки за корекции или засилване на нашите действия.

Връзки - строителството на кариера е процес, който осъществяваме в обществото (а не в гората), поради което е необходимо постоянно да установяваме полезни професионални връзки и да разчитаме на тях за по-нататъшното си израстване.
Средата - е важна за развитието или застоя на всяка кариера и поради това трябва да сте наясно с процесите, които се осъществяват в обществото около Вас - политики, икономика, кризи, новости, тенденции.

Наставник - е най-добрия вариант за бързото Ви развитие. Опитния наставник знае съвсем точно какво трябва да правите, а освен това има и подход към хората и ще е в състояние по подходящ начин да Ви мотивира.

Позитивизъм - много хора днес използват цялото си работно време за да обясняват защо не са успели да свършат възложената им работа и кой е виновен за това, което е крайно безполезно и непродуктивно. На Вас Ви плащат не за да обяснявате защо не сте свършили работата си, а за да я вършите постоянно и то по предвидим начин. То все едно да отидете при хлтаковаря и той вместо хляб, да започне да Ви обяснява защо днес няма да Ви даде хляб. Колкото и да е аргументиран, на Вас Ви трябва хляб, а не обяснения. Не изпадайте в тази убийствена за Вашата трудова кариера ситуация.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Инструкция 1412 - Кои са десетте златни правила за успешна кариера?   Вто 25 Мар 2008, 04:34

Инструкция 1412: Знаете ли кои са 10-те златни правила за изграждане на успешна кариера”?

По-добре да ги научите сега, отколкото това да стане след 30 години.

Цена за инструкция 1412: 8,93 лв
Побързайте и се възползвайте сега, оттук!
Върнете се в началото Go down
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Предпоставки за постигане на успех в кариерата на работа.   Вто 24 Яну 2012, 03:14

Основни предпоставки за постигане на успех в кариерата на работа, освен доброто образование и психологична подготовка за постигане на успех в живота, са и силното желание и правилните действия.Често хората разсейват усилията си в много направления, понякога
противоречащи си едно на друго, което налага да се приложи метода на
жертвата, за да се насочи активността само в едно главно направление.
uspeh-v-karierata-na-rabota - Как да постигнем успех на работа тук ...


-------------------------------------------------

Върнете се в началото Go down
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Дрехите за кариера – power dressing.   Нед 29 Яну 2012, 04:32

Незнам дали Ви се е налагало да слушате или чете за т.н. дрехи за кариера – power dressing? Но този израз е много популярен на Уолстрийт и се използва със значението на това, че качеството на Вашите дрехи трябва да съответства на качеството на Вашата работа.

Изглежда и там важи правилто «По дрехите посрещат…». Не само облеклото, но и аксесоарите към него носят определена информация за Вас и Вашето положение в обществото, в бизнеса и в конкретната фирма, за която работите и тук не става дума за униформа. Още за дрехите за кариера – power dressing тук ...


-------------------------------------------------

Върнете се в началото Go down
larisa7791
ПисанеЗаглавие: Скрити възможности за успешна кариера   Пет 03 Май 2013, 04:34

Здравейте,
За хората, решили да започнат надомна дейност, е много важно да променят някои свои виждания и да преодолеят собствените си /често неоснователни/ страхове.
Тъй като почти всички от нас /изключвам хроничните песимисти/ имат възможности, за които даже не подозират, Ви предлагам следната интересна информация, която открих за Вас в Интернет: http://www.karierist.com/kariera/lichno-razvitie/vseki-ima-skriti-vazmozhnosti-za-uspeshna-kariera-namerete-gi-za-sebe-si
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Кариера в тесен смисъл на думата   Чет 17 Окт 2013, 17:56

В тесният смисъл на думата, понятието кариера (от итал. Carriera означава жизнен път.) означава фактическа последователност на заеманите длъжности, работни места или положения в трудов колектив, при които работника или служителя реализира професионално израстване и повишаване в длъжност.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
tiende
ПисанеЗаглавие: Инструкция 1412 - Кои са 10-те златни правила за успешна кариера на работа   Пет 18 Окт 2013, 02:21

Инструкция 1422: Правила за добра кариера и постигане на успех на работа. Едно е да си търсите работа по един единствен начин, а съвсем друго е да използвате цели 9 начина + още един в добавка. Това означава 9 пъти по-голям шанс за Вас.

Цена на инструкция 1412: 3,55 лв
Побързайте и се възползвайте сега, оттук!
Върнете се в началото Go down
tiende
ПисанеЗаглавие: Инструкция 1418 - Как да планирате своя перспективна кариера?   Съб 19 Окт 2013, 22:13

Инструкция 1418: Знаете ли как да построите своя перспективна кариера в работата си напълно съзнателно и последователно, без да зависите от прищевките и капризите на "случая"??

Цена на инструкция 1418: 7,07 лв
Побързайте и се възползвайте сега, оттук!
Върнете се в началото Go down
ka9la7mb
ГостПисанеЗаглавие: Планирате ли своята кариера?   Сря 23 Окт 2013, 11:28

Когато планирате кариера, това е достатъчно тясно свързано с определени главни цели в живота Ви на човека и също тясно свързано е с възрастта на индивида. На 20 години се учите. На 25 - търсите интересна и доходна работа. На 30 - развивате кариера и се изявявате като професионалисти. На 35 - заемате началнически пост. На 45 - вече сте сред висшия управленски ешалон. На 50 започвате да се замисляте за здравето си. На 60 - мислите за смисъла на живота и някое от източните системи за самоусъвършенстване. И през следващите години Ви остава да натрупате колкото е възможно повече мъдрост.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ka_Dim28
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да постигнем успех и кариера на работа?   Съб 26 Окт 2013, 21:59

Кариера в широк смисъл на думата е последователност от професионални роли, статуси и видове дейности в живота на човека, които водят до неговото израстване на работа и като професионалист в своята област. Затова кариера може да се гради във вертикална посока - израстване в определена професия, а не в хоризонтална посока - овладяване на повече различни професии, но на посредствено ниво.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Ka.20Usp
ГостПисанеЗаглавие: Вашата кариера на 20 години   Сря 30 Окт 2013, 23:47

Вие сте на 20 години и основната Ви кариера е да учите 0 вече го правите или се каните да го правите. Светът Ви изглежда препълнен с възможности, а Вашето разбиране за него е пълно и всеобхватно. Постарайте се да трансформирате своята свръхувереност в активни, целенасочени разсъждения и действия, помагащи Ви по-точно да се ориентирате в своите способности и предпочитания. Непрекъснато заздравявайте основата на своите знания и навици. Опитайте се да цените времето - все важни за Вашата бъдеща кариера неща.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Kar.Tr98
ГостПисанеЗаглавие: Какво става с нашата кариера на 25 години?   Сря 06 Ное 2013, 13:46

На 25 години трудовата дейност на човек току-що е започнала и това е началото на неговата трудова кариера. Но все пак е важно как влизаме в този период - оставени на течението, на принципа „каквото стане“ или или още по време на ученето и следването си се движим и развиваме по предварително съставен план и жертваме в живота си всичко, което не е от полза на този план. Обърнете внимание на интервютата на спортисти, които са постигнали големи успехи.

Не е възможно да постигнете успех, в това число и в своята кариера на работа, ако не жертвате онова, което й противоречи или пречи. Отстранявайте своевременно всички препятствия по пътя на своята кариера - липса на план, мързелуване, разсейване със странични дейности (в т.ч. и т.н. копунясване).

По пътя на своята кариепа ще се срещнете с всевъзможни сюрпризи. Не се плашете, разширявайте своя кръгозор, но не губете своите ориентири и цели. Винаги вървете в своята посока. Освен това се стремете не само да теоритизирате, а да постигате напредък на практика. Стремете се към конкретни материални резултати. Мислете за стратегическите перспективи на своята работа, комплексно разсъждавайте за живота, но конкретно развивайте своя успех, стъпка след стъпка.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Stavrev_
ГостПисанеЗаглавие: Формиране на стратегия за Вашата кариера   Вто 12 Ное 2013, 15:11

След като проведете внимателен анализ на своите силни и слаби страни, е добре на негова база да формулирате своя стратегия за успешна кариера. Различните варианти за избор могат да включват:
- увеличаване отговорностите на съществуващата Ви длъжност, в момента;
- хоризонтално преместване с цел поемане на гранични до Вашата работа и длъжност дейности;
- вертикално развитие с поемането на по-големи отговорности и израстване в длъжност;
- преподготовка за овладяване на нов набор от знания и умения в друга област на познанието, бизнеса и работата.
Която и от стратегиите за своето развитие в кариера да изберете, тя изисква доста сериозна и последователна работа по план с умения за управление на времето и целенасоченост за постигане на набелязаните цели.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Tamara_Dya.546
ГостПисанеЗаглавие: Трудова кариера на 30 години   Пон 18 Ное 2013, 13:45

До Вашата 30 годишнина е възможно Ви де сте постигнали основните си целе в своята трудова кариера, а може би сте в криза на своето развитие или и двете заедно. Мислете, сравнявайте, учете се и на работа и савостоятелно - в свободното си време. Все пак вече имате образование, определени знания и навици. Но сега трябва да преоцените дали са достатъчни и дали са правилни. и не се нуждаят от корекции.

Заложете на това, което Ви харесва да правите. Развивайте своите силни страни, а не се занимавайте със своите слабости. Не пропускайте възможности за преквалификация или за специализация. Вече е добре да имате свой дом и разбиращ спътник в живота, което ще Ви направи още по-успешни във Вашата кариера и развитие.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Batence_Vacen.567
ГостПисанеЗаглавие: Бюрократична кариера   Пон 25 Ное 2013, 23:33

Под Бюрократична кариера се разбира формалното разделение на управленска, производствена и финансова кариера. Тоталната бюрокрация се владее от управленския апарат. По този начин, административните служители заемат високи държавни постове в обществения живот.

В последствие те се превръщат или обособяват в самостоятелна социална група, която гради своя бюрократична кариера, трупайки административен и бюрократичен опит от една институция в друга, превръщайки основната част от своето работно време в комбинации и интриги за собственото си издигане или преместване от едно учреждение в друго.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Mytame_Uti.456
ГостПисанеЗаглавие: Масова кариера   Пон 02 Дек 2013, 15:07

Т.н. „масова кариера“ е създание на социалното общество. Всички са равни пред закона (някои са по-равни) и така всички имат равни възможности за стартиране и развитие на собствена кариера в работата и в обществото.

Постепеното изграждане на човек като професионалист в своята област чрез следване пътя на кариерата е разбиране, което все повече се разпространява в обществото, доколкото е невъзможно един човек изведнъж, за един ден да се роди или създаде като специалист. С налагането на модела за „масова кариера“ се създават повече предпоставки в обществото за изграждане на специалисти в различни области.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Tenko_Kanc.8fi5
ГостПисанеЗаглавие: Кариера след 35 години.    Сря 11 Дек 2013, 13:54

След своята 35-та година, Вие вече сте се справили с кризата в развитието на своята кариера и се изкачвате по кариерната стълбичка, заедно с търсенето на хармония в къщи. Вече сте успели да допуснете много грешки и се очаква да сте извлекли от тях нужните поуки и уроци.

В този период е нужно да съсредоточите своето внимание във вярното направление, т.е. да си изясните кое е за Вас и Вашия работодател най-важно на работа и кое е по-малко важно. Така няма да губите време за несъществените неща в своята кариера, но и не се безпокойте твърде много, ако все още го правите.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Katev_Don.c0ei
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да постигнем успех и кариера на работа?   Сря 18 Дек 2013, 22:24

Както е известно „умният винаги намира достоен изход от сложна ситуация, в която мъдрия просто никога не попада.“ Аналогично, да се занимавате с развитие на кариера е необходимо винаги, но това е особено важно, ако усещате неудовлетвореност от събитията във Вашата сфера на изява. Така че, не чакайте „да намерите достойно решение“, а предварително се постарайте да не попадате в ситуация да се налага да го търсите. Ориентирайте се навреме към перспективни отрасли, като например - интернет.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Katya_Chesn.0ba
ГостПисанеЗаглавие: Кариера в работата на 40 години   Пон 06 Яну 2014, 13:44

Навършването на 40 години са първите стъпки в средния период на зрялата възраст, който се отразява добре на трудовата кариера във всяка работа. Започвате да се огреждате назад и да разсъждавате. При това забелязвате, че не бягате толкова бързо, колкото Ви се иска и не виждате така добре, както би трябвало.

Някои по това време се развеждат, отново се женят, сменят своята работа. Започва обзора на резултатите и отговора на въпросите „За това ли мечтаех?“. Но в този период, оглеждайки се назад, не забравяйте да планирате бъдещето. Именно в близките години Ви предстои да създадете наследството на своето бъдеще, а вероятно, също и за своите деца.

Разпоредете се със своята отговорност и я споделете. Помогнете и на други хора да се усъвършенстват, като създавате своя школа, възоснова на своя опит и постижения. Ката Вашите последователи сами ще Ви издигнат и следващите Ви стъпки в кариерата ще са по-стремителни.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
arbeit123
ПисанеЗаглавие: Re: Как да постигнем успех и кариера на работа?   Вто 14 Яну 2014, 03:47

Определено може да се каже, че с навършването на 40 години, човек прави първите си стъпки в средния период на своята зрялата възраст.
Това се отразява доста добре на трудовата му кариера във всяка една работа. Събран е доста опит и живота е под по-голям контрол. Още прочетете тук - Каква е Вашата кариера в работата след четирдесетата годишнина.
Върнете се в началото Go down
Katerina_Petrak.8f1eba
ГостПисанеЗаглавие: Кои признаци подсказват наличието на проблем в нашата кариера?   Съб 18 Яну 2014, 15:50

Преди да сме в състояние да определим ясно дали развитието на нашата кариера е под заплаха, трябва да обърнем внимание и на някои други признаци, освен на факта, че от дълго време не сме получавали повишение в службата си. Затова трябва да си дадем сметка дали:
- вече сме загубили интерес към това да продължаваме да се учим;
- закъсняваме или изоставаме с придобиването на нови навици;
- не нвасяме редовен принос в успехите на своята организация;
- вече няма къде другаде да отидем на работа.
Всичко изброено до тук са признаци, които подсказват наличието на един или друг проблем в развитието на нашата кариера и би следвало да ни алармират, за да предприемем необходимите мерки в по-нататъшната си мотивация и интерес към развитие, за да преодолеем кариерния застой. А може би е време за по-драстични мерки, като например да излезем на самостоятелна практика или да започвем собствена бизнес кариера.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
arbeit123
ПисанеЗаглавие: Налага ли се и каква нова работа да търсим през 2014?   Вто 21 Яну 2014, 22:50

Не е необходимо да чакате да се завихри поредното съкращение или уволнения, за да се замислите, дали е подходяща за Вас настоящата Ви работа.
Още в момента, в който се появят първите Ви мисли за търсене на нова работа, трябва за себе си да си изясните какво представлява настояща Ви работа и с какво тя не ни устройва. И на тази база да обмислите своите бъдещи предпочитания и къде да ги търсите
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Кариера след 45 година.   Пет 31 Яну 2014, 17:22

След своята 45 година, човек встъпва в своята истинска зрялост. Това се отразяваи наВашата кариера.Възможно е Вашата работоспособност малко да е поспаднала, а паметта да е по-лоша, но това с лихвите се компенсира от богатия опит. Нужни са Ви доста по-малко усилия, за дапостигнетерезултати, които са по-добри от предишните.

Използвайте това, за да повлияете на собственото си развитие. До Вашата 60-та годишнина имате всичко необходимо за да държите на своето и да станете такива, каквито Ви се иска и основно товасе отнася до управление насвоята кариера.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Кариера след навършването на 50 година.   Пон 10 Фев 2014, 22:24

Навършването на 50 години е преходния етап в кариерата на човек, когато могат основно да се променят жизнените ценности, представите за времето, за любовта, за здравето, за състоянието на хармония. За много хора десетилетието между 50 и 60 години се оказва най-доброто в живота им. Такъв е живота в цивилизования свят, към който се движим.

На 50 години е времето в нашата кариера, когато трябва да започнем да планираме своята късна зряла възраст, да мислим за своите доходи след излизането от бизнеса или работата с която се занимаваме към момента. Сега е момента да помислим и за своите занимания в свободноти си пенсионно време.Не чакайте пенсионирането си, а започвайте да решавате проблемите си навреме. Иначе, може да закъснеете.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Katya_Stanche.jhgva
ГостПисанеЗаглавие: Планирате ли своята кариера?   Сря 19 Фев 2014, 14:37

Ако искате да управлявате своята кариера, а не тя да управлява Вашия живот, за начало трябва си изясните къде се намирате в момента, на какъв етап сте. След това е нужно не просто да си определети цел, но да се постараете да формулите ясно и начертаете път, по който ще доберете до желаното положение. Т.е. нужно е да установите целите във своята кариера и начините за тяхното постигане. Трябва да се вземе под внимание, че съществуват известни ограничения в кариерното планиране, доколкото много фактори от бъдещето са практически непредсказуеми.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Katya_Dene.uhfg8va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да постигнем успех и кариера на работа?   Съб 01 Мар 2014, 13:47

На всеки етап от кариерата необходимите качества са упоритост и вяра в това, което правите. Поведението Ви трябва да показва на всички хора около Вас, че Вие вече сте изградения специалист с нужнжтж ниво на знания и разбиране за естеството на работа. Само Вие трябва да си знаете, че това го градите в момента. Много често в живота на хората се случава така, че големите неуспехи се оказват предвестник на големи успехи, стига човек да си извлича нужните поуки и да не унива. Всяко събитие в нашия живот може да ни укрепва или отслабва, но как точно ще Ви повлияе, е избор който Вие правите за себе си.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Katya_Dene.5va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да постигнем успех и кариера на работа?   Чет 13 Мар 2014, 14:34

На различни етапи от развитието на Вашата кариера, Вие може да провеждате SWOT анализ на своите силни и слаби страни в професионалното Ви развитие, като по този начин ще сте наясно с настоящото си ниво на умения, навици и компетентности и така ще сте в състояние да преценявате, дали овладения от Вас инструментариум ще Ви отведе в срок до поставените кариерни цели. Ако има съмнения, че това ще стане, тогава ще се наложи да предприемете корекции.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Kany_Van.867ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да постигнем успех и кариера на работа?   Пон 31 Мар 2014, 11:44

Възможностите за кариера се определят след оценка на обкръжаващата среда, в която сме се поставили. Това включва, да установим какво имаме в наличие в момента и какво можем да очакваме в дългосрочен план, чрез проучване на съществуващите тенденции. Заплахите, които застрашават развитието на кариерата ни, също трябва да се разпознават, изясняват и да правим възможното, за да ги минимизираме. Например, в момента едва ли е възможна сериозна кариера, без да се познават и владеят определени възможности на компютрите, мобилните телефони и интернет. Съществена заплаха за нашата кариера е ако изоставаме в това отношение. Следователно, трябва своевременно да предприемаме мерки за наваксване.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Как да постигнем успех и кариера на работа?   

Върнете се в началото Go down
 
Как да постигнем успех и кариера на работа?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Работа в България и чужбина - 2015, труд и заетост. :: Работа и кариера за предприемчиви хора през 2015.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Free blog