Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Как да съставим съпроводително писмо към документите си за работа (Saprovoditelno pismo kam dokumenti za rabota)?

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Как да съставим съпроводително писмо към документите си за работа (Saprovoditelno pismo kam dokumenti za rabota)?   Вто 25 Мар 2008, 04:08

Съпроводително писмо към cv за работа, наричано у нас често и мотивационно писмо (има разлика), трябва да съставим като пояснителна записка към нашите документи за кандидатстване, особено ако ги изпращаме в голяма и сериозна фирма или такав с традиции и чуждестранно участие.
В [url=http://search.pomagalo.com/?keywords=%F1%FA%EF%F0%EE%E2%EE%E4%E8%F2%E5%EB%ED%EE %EF%E8%F1%EC%EE]съпроводителното писмо[/url] разказваме за себе си и по-конкретно за нашите мотиви да кандидатстваме за обявената свободна позиция за работа в интересуващата ни фирма, разшифроваме “белите петна” в своето cv, ако има такива, изразяваме своето възхищение от компанията и своята готовност да работим съвестно и продуктивно за нея.

По този начин се стараем да развълнуваме съответния работодател със своята заинтерисованост от заемане на съответната ваканция (свободно работно масто).  Ако изпращате документите си по e-mail, това е самото електронно писмо, а автобиографията (cv-то) и другите необходими документи изпращате като прикачени файлове към него.

По-тържествен и официален вид на съпроводителното писмо може да придадете, ако използвате специална бланка с реквизити - до кого, кога, в каква връзка, от кого и подпис. Непременно в бланката трябва да са указани и Вашите контактни данни за евентуална връзка с Вас.
Съпроводителните писма са средство, което Ви позволява да представите добро първо впечатление на съответния работодател във по свободен и емоционален вид, показвайки защо кандидатствате за длъжността. Докато резюмето (cv-то) има по-официален и структуриран вид и не може да разкаже за човека, скрит зад дипломи и сертификати. И помнете, че някои работодатели изобщо не стигат до автобиографията Ви, ако не сте ги заинтерисовали с писмото си.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Пример за съпроводително писмо - кратък вариант   Съб 05 Окт 2013, 00:52

Тук ще Ви дам един пример за написване на съпроводително писмо за работа, кратък вариант:
Уважаеми г-н Иванов,

В отговор на Вашата обява за свободно работно място за „специалист по недвижими имоти“, поместена във форума за работа nadomno.bulgarianforum.net, Ви изпращам своя професионална автобиография (cv) и мотивационно писмо. Ще Ви бъда много признателен ако се запознаете с кандидатурата ми и ме поканите на интервю за работа.

С уважение,
Иван Драганов
GSM: 0888/888 888

Като ползвате този пример за кратък вариант [url=http://search.pomagalo.com/?keywords=%F1%FA%EF%F0%EE%E2%EE%E4%E8%F2%E5%EB%ED%EE %EF%E8%F1%EC%EE]съпроводително писмо[/url], Вие може да изготвите свой образец, според конкретните изисквания на работодателя и комплектността на документацията за обявената работа, длъжност или свободно работно място, която му изпращате.
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Инструкция 1419 - Как да напишете съпроводително писмо - "убиец" за работа?   Пет 11 Окт 2013, 20:30

Инструкция 1419: Знаете ли как да напишете съпроводително писмо - “убиец”, което ще Ви гарантира работното място, за което кандидатствате? И изобщо - необходимо ли е?

Такса: 8,29 лв
Побързайте и се възползвайте сега, оттук!
Върнете се в началото Go down
sy_lamb4
ГостПисанеЗаглавие: Образец за съпроводително писмо към документи за работа   Вто 15 Окт 2013, 18:18

Според условията за кандидатстване и изискванията към подаваните документи, те трябва да се внасят в деловодството на работодателя, пуснал обявата, със подходящо съпроводително писмо - ето още един образец за такова:

На вниманието на:
г-н Иван Драганов
Управител
про „Иванов“ ООД

Уважаеми г-н Драганов,
Във връзка с Ваша обява във вестник „Обяви“ за работа като шлосер в цех „Метален“, бих желал да предложа на Вашето внимание моята кандидатура, като прилагам изискващите се според обявата документи.

Уверен съм, че моето професионално образование, както и досегашния ми опис по специалността могат да бъдат ефективно използвани на обявеното от Вас свободно работно място. Ако Ви интересува да узнаете някаква допълнителна информация, моля да се свържете с мен на посочените по-долу контакти.

Надявам се, че при последваща среща с Вас можем по-подробно да обсъдим Вашите изисквания и моите възможности по обявеното свободно работно място.

Благодаря Ви предварително за разглеждане на моите документи.
Прилагам следните документи:
1. CV - европейски формат
2. Мотивационно писмо
3. Копия от диплома за професионално образование
4. други ....

С уважение,
Стефан Петров
шлосер

Този образец за съпроводително писмо към документи за работа е достатъчно конкретен за да го използвате за шаблон за Ваши нуждзи, но и достатъчно общ, за да го приспособите към конкретната ситуация при Вашето кандидатстване.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
sp1lambk
ГостПисанеЗаглавие: Не забравяйте в бързината да се подпишете под съпроводителното писмо   Съб 19 Окт 2013, 13:49

Често съпроводителното писмо, с което се внасят документите за кандидатстване за работа, се пише в последния момент, след съставянето на далеч по-сложни документи, като автобиография, мотивационно писмо, препоръки, и това предполага да се допуснат пропуски в него.

Като например да забравите да се подпишете накрая и да го датирате. Изпращайки съпроводителното писмо, заедно с останалите документи за работа, напишете в неговия край: „С уважение,“, своето име и фамилия, на два реда, като оставите място за подписа и ... се подпишете със син химикал. Сега вече може да поставяте всички документи в приготвения плик и да ги изпратите по пощата или да ги внесете на ръка в деловодството на потенциалния работодател.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
l1sp1amb
ГостПисанеЗаглавие: Как правилно да напишем съпроводително писмо?   Вто 22 Окт 2013, 21:23

Преди всичко се запознайте с написаното в тази теми като препоръки към написмането на съпроводително писмо, в кои случаи се пише, какво съдържа и как се съставя. Но освен това се опитайте да покажете на потенциалния работодател до колко Вие сте способен и професионален сътрудник. Вашето cv и съпроводителното писмо трябва едновременно да се появят на бюрото на интервюиращия, така че Вашия „случай“ да се обхваща с един поглед и да предизвиква по-малко въпроси.
Върнете се в началото Go down
Sp.Bov89
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да съставим съпроводително писмо към документите си за работа (Saprovoditelno pismo kam dokumenti za rabota)?   Съб 26 Окт 2013, 21:55

Когато подготвяте съпроводително писмо към документите си за кандидатстване за работа, може да се каже, че краткостта е сетра на таланта, т.е. колкото по-малко думи, толкова по-добре., но написани така, че веднага да става ясно какво се внася в деловодството и по какъв повод. От Вас никой не очаква роман с продължения. Затова пишете кратко, ясно и по същество.
Върнете се в началото Go down
S.Pis_89
ГостПисанеЗаглавие: Проучвайте фирмите или организациите   Сря 30 Окт 2013, 21:41

За да напишете добро съпроводително писмо, трябва да познавате пазара. Прочетете специализираните списания и сайтове в интернет, свързани с фирмата или организацията, в която кандидатствате за работа. Постарайте се да научите повече за тенденциите за развитие на този бизнес или тази дейност.

В средствата за масово осведомяване има маса информация, която може да Ви е от полза, за всяка фирма, за всеки сектор в икономиката и жинота. Освен това, като ще работите там, поговорете със специалисти в съответната област и се опитайте от първа ръка да разберете какво ново се случва на пазара.

Не е изключено, по време на такива проучвания, да попаднете на информация, че се разкрива нов филиал или клон на дадена известна компания или че става сливане на две компании. Всичко това ще Ви даде нови идеи за свободни работни места, а отделно - ще Ви позволи да блеснете със адекватни знания при провеждане на събеседване или когато пишете съпроводително писмо за внасяне на своите документи.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Poz.Pis8
ГостПисанеЗаглавие: Пишете позитивно писмо   Чет 07 Ное 2013, 17:49

В съпроводително писмо не си струва да пишете за лични конфликти с биши свои началници. Сърказмът е неуместен. Работодателят може да си помисли, че щом Вие се отнасяте зле към предишното си работно място, то ако Ви наеме на работа при себе си, Вие и с неговата фирма може да се отнесете по същия начин.

А и съпроводителното писмо е по-скоро технически документ, с който уведомявате по какъв повод пишете и какви документи внасяте. И няма място за лични обяснения.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Stefka_756
ГостПисанеЗаглавие: Как да се свържат с Вас?   Сря 13 Ное 2013, 18:11

Когато подавате документи за работа, добре е в съпроводителното писмо да посочите точните начини да се свържат с Вас, ако обстоятелствата го изискват. Посочете времето, когато можете да се явите на интервю, домашен и служебен телефон, e–mail, мобилен телефон. С Вас може да пожелаят да се свържат във всеки един момент. Направете всичко възможно, че да е възможно да Ви открият без затруднения във всеки един момент, когато се наложи.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Pan4evov_Je.456
ГостПисанеЗаглавие: Пример за съпроводително писмо на документи за работа   Сря 20 Ное 2013, 03:22

Когато кандидатствате за работа по обява за свободно работно място, енужно да внесете своите документи, според обявените изисквания за съдържание и комплектност, със съпроводително писмо, в деловодството на работодателя. Ето един типичен пример на съпроводително писмо, който може да ползвате в случай на необходимост, като шаблон:

Уважаеми г-н Управител,
Моля да разгледате моите документи за приемане на работа по обявената от Вас свободна трудова позиция за длъжността на специалист по ремонт на технологично оборудване. Ще се радвам да получа от Вас покана за провеждане на събеседване.
Прилагам изискващите се дикументи, според Вашето съобщение.
С уважение,
Петър Иванов
GSM: 0888 / 555 555

Според конкретните изисквания на обявата, може да направите необходимите промени в своето съпроводително писмо, с оглед да имате най-пълно съответствие с предяваните Ви изисквания. Това налага във всички случаи да подхождате по индивидуализина подход с нужната конкретност. Не бива който и да е работодател да остава с впечатлението, че му пробутване някаква стандартизирана документация, която преди това сте подали и на поне 10 други места.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Tochev_8.Yur9
ГостПисанеЗаглавие: Допълнителни точки от добре съставено придружително писмо.   Чет 28 Ное 2013, 13:46

Ако Вашето придружително писмо е написано добре, логично и грамотно, то може да Ви донесе допълнителни точки при кандидатстване за нова работа, макар да не е официален докумант. Добре е да съдържа важна за hr-мениджъра информация.

И ако това е така, не се съмнявайте, че ще Ви бъдат начислени плюсове. Само е нужно да се научите как се съставя съпроводително писмо и това може да направи Вашия пък към мечтаната работа по-кратък. За повече подробности огледайте внимателно цялата тази тема.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Radomir_Dene.5kdf8
ГостПисанеЗаглавие: Редактиране на съпроводително писмо   Нед 08 Дек 2013, 17:19

Проверете внимателно своето съпроводително писмо към документите за работа - дали правилно сте написали всичко. Преди всичко се убедете, че сте написали правилно името на човека, до когото го адресирате и че именно това е човека, на когото трябва да го изпратите.

Ако пишете писмо на чужд език, добре би било да го дадете за рецензия или проверка от компетентен преводач, даже и в случаите, когато перфектно владеете съответния език или си мислите, че го владеете перфектно.

Понякога една пропусната запетая или неправилно употребен глагол могат директно да отправят Вашето съпроводително писмо в кошчето за отпадна хартия, а с него да заминат и всичките Ви документи, ако работодателя е внимателен към дреболиите.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Petranka_Yovc.83va
ГостПисанеЗаглавие: Как да завършите своето съпроводително писмо?   Пон 16 Дек 2013, 23:01

След като сте се представили в началото на съпроводителното писмво, обяснили сте защо го пишете и сте разказали за себе си (всичко това в резюме), покажете на потенциалния работодател, че възнамерявате да действате. Завършете писмото с обещание на позвъните в определено време, за да се убедите, че Вашите документи за работата, за която кандидатствате, са попаднали в правилните ръце (на работодателя или на специално упълномощеното от него лице или сътрудник, във връзка с конкретното свободно място, което той е обявил). Такова позвъняване може да използвате и за да отговорите на възможните допълнителни или уточняващи въпроси. Това може да накара съответния ръководил отново да разгледа Вашите документи за съответната работа, докато очаква позвъняване. И щом сте обещали, непремено позвънете в посоченото време. Ако това е човек с висок ранг в организацията, може да се наложи да говорите първо със секретарката му, но даже и да се чуете с него, така или иначе - ще му предадат, че сте го търсили и повода за това, който сте посочили в своето съпроводително писмо.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zarko_Denc.954ev
ГостПисанеЗаглавие: Защо пишете?   Пон 30 Дек 2013, 14:58

Когато пращате документите си с помощта на придружително писмо, не пропускайте да отбележите точно за коя свободна длъжност кандидатствате и откъде сте научили за нея.. Не си мислете, че мениджъра по набиране на персонал или работодателя ще си губят времето да препрочитат Вашето писмо по няколко пъти или още по-малко да гадаят защо им пишете.

Затова го кажете ясно, подавам своите документи за работа за длъжността „специалист по маркетинг“, обявена в брой 24 на вестник „Обяви за работа“. Повечето трудови резюмета и придружителни писма, в които не се указва конкретна длъжност, заминават за кошчето за отпадна хартия. Не допускайте тази небрежност.
-------------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Semo_Pene.897rev
ГостПисанеЗаглавие: Какво да пишем в съпроводително писмо за работа?   Вто 14 Яну 2014, 23:23

Естествено, какво съпровождаме, т.е. защо пишем, по какъв повод, и какви документи внасяме в тази връзка и на какво основание. Все пак, съпроводителното писмо не трябва да е твърде сухо и чиновническо. Трябва така да го напишете, че на потенциалния работодател да му се приска веднага щом го прочете, да Ви позвъни, за да разговаря с Вас, даже преди да е прочел приложената професионална автобиография.

Тук е момента да си припомним знаменитото съпроводително писмо на Леонардо Да Винчи, адресирано до Миланския Херцог Людвиг Сфорца. Гениалният изобритател притендирал за длъжността на военен инженер, но в своето съпроводително писмо, между другото, счел за нужно да упомене за своите умения да извайва скулптури от мрамор, бронз и глина. Очевидно, писмото му имало успех и скоро Да Винчи пристигнал в Милано.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sia_Pen.087fgva
ГостПисанеЗаглавие: Кой стил за писане на съпроводително писмо да използвате?   Пет 24 Яну 2014, 23:31

Има два стила на писане на съпроводително писмо - личен и официален. Кой от двата да използвате зависи от бъдещата Ви работа, но все пак везните накланят към използването на личния стил и подход. Особено ако кандидатствате за работа в IT екип, където хората са творчески настроени.

В този случай е по-добре и съпроводителното писмо да е подготвено леко и в личен стил, но без да прекалявате и фамиларничите. Все пак преди да изпратите своите документи, добре е да проверите правописа, пунктуацията и стилистичните грешки и да ги коригирате („лично“ не означава пълно с грешки), защото няколко неуместни грешки могат да зачертаят цялото Ви старание да се представите по подобаващ начин пред бъдещите си работодатели.

Така, че и стила на писане на съпроводително писмо, освен формалността на останалите документи, които прилагате към него, е важен.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Pepy_Pand.07dfov
ГостПисанеЗаглавие: Придружително писмо   Пон 03 Фев 2014, 22:38

Съществуват някои формалности при отправянето на документи за работа с помощта на придружително писмо. Ако го правите по електронната поща (по e–mail), то текстовете съответстващи на придружително писмо трябва да бъдат в тялото на Вашия e–mail.

Ако изпращате факс, то трябва да е на отделна, самостоятелна страница, при това - първата. Когато попълвате своите документи онлайн, директно в сайт за търсене и предлагане на работа, то за придружителното писмо трябва да има отделен и самостоятелен прозорец.

А когато изпращате cvидруги изискващи се документи с писмо, по пощата, придружителното писмо е начело на цялата документация, за да даде веднага ясна представа на получателя каква е целта на пратката Ви и за коя позиция кандидатствате.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Petya_Sabch.569ev
ГостПисанеЗаглавие: Кратко придружително писмо   Чет 13 Фев 2014, 23:38

По принцип, всички документи, с които кандидатствате за работа или обявена преди това свободна позиция, е добре да се внасят в деловодството на работодателя с ясно и кратко придружително писмо, от което да става ясно, с каква цел пишете, за коя позиция кандидатствате, какви документи изпращате - опис.

Придружителното писмо е кратик документ, с помощтта на който се прилагат такива документи като професионална автобиография или cv за работа, референт листа, препоръки и др. подобни. Често кандидатите не разбират колко важно е да оформят по този начин своята трудова документация. Това е не само демонстрация на, че познавате бизнес етикета при търсене на работа, а и отлично допълнение към биографията Ви.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Pepi_Stoyan.067fva
ГостПисанеЗаглавие: Ползи от писане на придружително писмо.   Вто 25 Фев 2014, 13:44

Придружителното писмо служи за подаване на информация, която не е влязла в изготвената професионална автобиография или cv за работа. Например, чрез писмото може да покажете Вашите знания за пазара и дейността на фирмата, в която кандидатствате. В съпроводителното писмо може да дадете израз на своето желание и стремеж да работите именно в съответната фирма. Ако се замислите, може и още ползи да извлечете, според конкретната ситуация по подаване на документите си.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Petar_Sab.87956ev
ГостПисанеЗаглавие: Примерна структура на съпроводително писмо.   Пон 10 Мар 2014, 22:48

Когато съставяте съпроводително писмо за документи за работа, може да се водите от следната примерна структура:
- Обръщение - Желателно е да адресирате писмвото си поименно, до конкретен човек във фирмата и то отговарящ за процеса на наемане на нов персонал. Пример „Уважаеми г-н Иванов“
- Източник - информация от къде сте научили за обявеното свободно работно място;
- Относно - информация по какъв повод пишете и изпращате документи - за коя позиция;
- Професионални умения - посочете своите основни професионални умения, които са съпоставими с изискванията за заемането на посочената длъжност;
- Контактна информация - посочете телефони за връзка с Вас, e–mail, адрес;
- Дата, място на съставяне, подпис;
- Приложения - cv, дипломи, сертификати, препоръки, публикации
Не считайте тази структура за съставяне на съпроводително писмо като някакъв стандарт, а по-скоро се водете от нея, за да не пропуснете важна информация (например, как да влязат във връзка с Вас).
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Rady_Kol.56ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Как да съставим съпроводително писмо към документите си за работа (Saprovoditelno pismo kam dokumenti za rabota)?   Пон 24 Мар 2014, 21:22

Бъдете внимателни при съставянето на съпроводително писмо, защото точното и правилното написване на документа може да Ви помогне при търсене на работа, при придвижване по служебната стълбица, при стартирането на нова кариера в нова сфера на дейност и т.н. Евентуални грешки или неточности могат да предизвикат проблеми, като например да не могат да се свържат с Вас поради липса или неточен телефон или адрес.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Как да съставим съпроводително писмо към документите си за работа (Saprovoditelno pismo kam dokumenti za rabota)?   

Върнете се в началото Go down
 
Как да съставим съпроводително писмо към документите си за работа (Saprovoditelno pismo kam dokumenti za rabota)?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Работа в България и чужбина - 2015, труд и заетост. :: Кандидатстване за работа - документи и процедури-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Create a blog