Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Страдате ли от безработица - незаетост с работа на икономически активното население (Bezrabotica)

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
надомно


ПисанеЗаглавие: Страдате ли от безработица - незаетост с работа на икономически активното население (Bezrabotica)   Вто 25 Мар 2008, 03:25

Безработица е отсъствието от работа или незаетостта на икономически активната част от населението в стопанската дейност на дадена страна, която възниква обикновено в пазарно ориентираните икономики.

Безработицата е социално икономическо явление, при което част от работоспособното население не е в състояние да приложи своите знания и опит в обществено производство, като тя може да бъде явна или скрита.
Тя се усилва в периодите на икономически кризи и последващите социални депресии в следствие на намаляване търсенето на специалисти от редица професии при определен размер на работната заплата. По този начин, част от трудоспособното население не може да намери работа, която е в състояние да изпълнява.

Така безработиците са обусловени от превишаването на броя на хората, които искат да намерят работа, над количеството на съществуващите работни места, които съответстват на профила и квалификацията на претендентите за тези места.

Среща се функционална, структурна, институционална, сезонна, циклична и регионална безработица. Функционална е когато индивида не търси работа по собствено желание, а институционалната възниква при намесата на държавата или профсъюзите при установяване размера на работната заплата.
Нарастването на броя на безработните хора е явление типично за зачестяващите финансово - икономически кризи. Това повдига въпроса за собствената отговорност по отношение на трудовата заетост и такива възможнности има най-вече в областтите, позволяващи хората да работят като самонаети лица.

Ако Вие си намерите собствена пазарна ниша и си завоювате в нея работа като самонаето лице, едва ли ще стигнете до идеята сами да се уволнявате и да ставате безработни, при положение, че е възможно, ако забележите признаци на намаляване на търсенето, своевременно да се преориентирате в професионалните си изяви.

Човек трябва да гледа на безработицата и стратегически. Добре би било да забелязваме, например, че потребителите на интернет ежегодно нарастват и вече започват да клонят към 3 милиарда души по целия свят. А това трябва да ни говори, че онлайн пазара е в растеж и ние трябва да сме на него, а не да речем в ръчното прокопаване на канали.

Осигуряването на допълнителни или основни доходи от работа в интернет по писането на теми на различна тема, е един от начините да избегнем безработицата и свързаните с нея унизителни съкращения и уволнения, но да работиш като самонаето лице си е вид манталитет, който далеч не всеки притежава.
Все още много хора се надяват някой друг да свърши повечето работа вместо тях, след което да ги покани наготово с трудов договор, работно място, работно време и невъобразима заплата. Всичко това са вече доста остарели разбирания и докато човек им слугува и проклина работодателите, вместо сам да се наеме на работа, безработицата ще си остава негов бич. Оставете коментар под този постинг и той да е началото на Вашата онлайн работа като самонаето лице.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
DANCEMAN2008
ПисанеЗаглавие: Аз съм безработен - имам и заеми да плащам ...   Вто 02 Сеп 2008, 22:15

Аз съм безработен, и наскоро ме пуснаха от работа.
Търся си нещо друго, но не съм открил за момента.
Имам заеми за изплащане, тъ?-като аз не очаквах това.
Как можете да ме посъветвате?

ОТГОВОР:

Осигурете си доходи, при които не зависите от други хора, а от себе си.
Работете за себе си. Прегледайте внимателно целия форум. На разположения са стотици Програми за надомни доходи.

Само това (че работите за себе си) ще увеличи доходите Ви до 3 - 8 пъти, а времето ще си е Ваше - Вие ще си определяте ангажиментите.

Така решавате завинаги проблема с безработицата.

А що се касае до заемите - това е голяма грешка, особено ако не знаете разликата между ДОБЪР и ЛОШ заем.
За това от полза може да Ви е по-задълбочено обучение по парична аритметика. Можем да започнем от тук:
http://nadomno.bulgarianforum.net/forum-f51/topic-t564.htm

Разгледайте този форум.
Надявам се да намерите много и интересни отговори и възможности.
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

Zlatotyrsach


ПисанеЗаглавие: Инструкция 1430 - Как да си съставите план за справяне с безработицата?   Вто 15 Окт 2013, 02:37

Инструкция 1430: Ако сте без работа, по-добре е да се захващаме за работа! Научете още сега как да си съставите план за незабавно справяне с безработицата.

Цена на инструкция 1430: 3,30 лв
Побързайте и се възползвайте сега, оттук!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

Zlatotyrsach


ПисанеЗаглавие: Циклична безработица   Чет 17 Окт 2013, 17:54

Цикличната безработица е по-малкото зло при търсене на работа, понеже тя възниква вследствие на колтакованията в деловата активност на пазара. Тя се появява при икономически спадове и изчезва с появата на нов подем в икономиката.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
labez87m
ГостПисанеЗаглавие: Принципни различия между циклична и структурна безработици:   Пон 21 Окт 2013, 14:02

Съществуват редица различия между цикличната безработица и структурната безработица.

Цикличните безработни, загубили работните си места заради финансово-икономическата криза, могат да кандидатнстват отново за тях и да се върната на същата работа, след появата на нов подем в икономиката;

Структурните безработни са такива завинаги и те няма да могат да намерят своите предишни работни места при никакви обстоятелства, понеже този вид бизнес или начина, по който той е бил правен, вече не съществува.

Най-характерни при структурна безработица са промените в следствие на навлизането на нови технологии, автоматизация, роботизация на процесите. Другата голяма структурна промяна е все по-широкото и даже повсеместно разпространение на мобилните комуникации, компютрите и интернет. Неща, с които е добре да се съобразяваме, ако искаме да си осигурим работа.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
la1so7mb
ГостПисанеЗаглавие: Re: Страдате ли от безработица - незаетост с работа на икономически активното население (Bezrabotica)   Пет 25 Окт 2013, 11:30

Социално явление, при което част от икономически активното население на страната няма възможност да приложи своята работната сила.
Върнете се в началото Go down
Be_Int89
ГостПисанеЗаглавие: Има ли безработица в интернет?   Вто 29 Окт 2013, 17:48

Въпреки очевидността на глобалните промени в условията за работа на трудовите пазари, все още се намират хора, и то никак не са малко, които се кълнат, че до края на живота си няма да се докоснат до компютър или че интернет не им трябва за нищо, пък камо ли да започнат работа в тези области. Тези хора със сигурност са кандидати за безработица.

А всъщност, независимо от проточилата се криза, се оказва че тя е криза само за “реалния” свят, докато интернет потреблението постоянно бележи ръст, а следователно и възможностите за онлайн работа постоянно нарастват. Безработица във виртуалния свят не е известна като понятие и като състояние. Трудно е да си представим един интернет безработен.

Разбира се, човек може да се прави на интересен по-много начини и “последни мохикани” винаги ще има, но ако сме сериозни по отношение на възможностите за работа и искаме да ограничим проблемите си не само с цикличната безработица, желателно е час по-скоро да се ориентираме с лице към новите технологии и възможностите за допълнителни и даже основни доходи с интернет работа. Жалкото е, че това ще го прочетат само ползващите интернет.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Bo.Ez783
ГостПисанеЗаглавие: Каква е безработицата, която се проявява в нашата икономика на съвременния етап?   Чет 07 Ное 2013, 15:00

Безработицата може да се определи като такова състояние на трудовия пазар, при което предлагането на работна сила надвишава нейното търсене. Тя изразява загубата на ресурси, на продукт, на доходи и възможности за реализация.Тя се характеризира чрез два различни показателя: абсолютен брой на безработните лица и процент или норма на безработицата, определена по формулата: Nu=E/E+U.100, където:
Nu - норма на безработицата
U - общия брой на безработните лица
E - общия брой на заетите лица
За измерването на безработицата е много важно да се определи нейната естествена норма. Това е тази безработица, която съществува в условията на пълна заетост, следователно при балансирано търсене и предлагане на труд и при функциониране на икономиката на равнището на потенциалния продукт.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Beshkov_
ГостПисанеЗаглавие: Определяне за безработни лица   Сря 13 Ное 2013, 14:36

Може да се даде определяне за безработните лица, като това може да стане по два начина:

1. Чрез административната система за регисприране на безработните лица, изградена към националната Служба по заетостта. Безработицата определена по този начин обхваща всички лица, които не са заети, регистрирали се като безработни в бюрото по труда и са готови веднага да започнат работа, когато им се предложи.

Тази информация, обаче не е достатъчно точна за правилното определяне на равнището на безработицата. Тя не обхваща лицата, които не са регистрирани в бюрото по труда. Както и лицата, които са обезверени и са престанали да търсят работа. За да се определи точно равнището на безработицата е необходимо да се използва и втория начин:

2. Чрез провеждане на статически наблюдения от Националния статистически институт, за да се определи по статистически начин броя безработни лица сред населението. Първото такова определяне в България е проведено през м. Септември 1993 г., а от 1994 г. тези наблюдения се провеждат редовно по три пъти в годината и така се дава по-пълна и завършена картина за безработицата в страната.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Bogoev_u7856yt
ГостПисанеЗаглавие: Видове безработици на трудовия пазар.   Вто 19 Ное 2013, 14:31

За анализ на безработицата в световната практика се използват различни класификационни признаци, от което се появяват различни видове безработици. Например:
Пълна безработица - свързана с тази част от икомически активното население, което няма никаква платена заетост и е готово незабавно да се наеме на работа.
Върнете се в началото Go down
Banenkov_To.456
ГостПисанеЗаглавие: Непълна безработица   Вто 26 Ное 2013, 20:36

Непълна безработица характеризира онази част от работната сила в една страна, която е заета на непълно работно време и има трудово възнаграждение, с което не може да осигури препитание на своето семейство. Другият вариант е да е заета на непълно работно време, но в дейности с ниска производителност, в следствие на което получава много ниски доходи.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Beco_Boyan.35jf7
ГостПисанеЗаглавие: Какво е явна безработица?   Съб 07 Дек 2013, 15:29

Явна е това, което се отчита като т.нар. статистическа безработица - т.е. официалните статистически данни за нея.Тя обхваща броя на безработните в официалната статистика на страната, ползва се при актовете на правителството и се обявява в средствата за масово осведомяване.

В редица случаи съобщаваната явна (статистическа) безработица се различава от действителното състояние на заетост на населението, според различни други критерии за отчитане и преценка. Но какъвто и да е случая, по-важни са реалните мерки за насърчаване на заетост, а не раздаването на помощи без понататъшни ангажименти за лична ангажираност в търсенето на работа и доходи.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sashka_Bezuh.9d
ГостПисанеЗаглавие: Скрита безработица   Съб 14 Дек 2013, 14:07

Когато говорим за скрита безработица, трябва да знаем, че с това понятие се характеризира неефективната заетост от гледна точка както на трудещите се, така и на държавата. Тя включва непълната безработица и лицата, които са в принудителен или неплатен отпуск. Например, не малко предприятия в период на криза, намаляват работното време на 6 или на 4 часа, като оставащите 2 или 4 часа се явяват скрита безработица.

Подобно е положението и с неплатения отпуск. Съгласно трудовото законодателство, всеки работник или служител може да излиза до 30 дни неплатен отпуск в годината, които му се зачитат за трудов стаж. Но при положение, че за този почти месец и половина те не получават заплата, това също е вид скрита безработица.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Bobi_Jelyas.8ekov
ГостПисанеЗаглавие: Принудителна безработица   Пон 23 Дек 2013, 14:09

Принудителна безработица е тази безработица, която се получава при закриване на работни места, вследствие от различни причини - фалит, преструктуриране, неефективни звена на предприятия, прекомерна конкуренция и др.п. В тези случаи работниците принудително губят работата си и се регистрират в Бюрата по труда. Ако случаите на уволнение са масови, съответните работодатели са задължени предварително да уведомят държавните органи за това.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Bonka_Don.df98eba
ГостПисанеЗаглавие: Доброволна безработица   Пон 20 Яну 2014, 14:19

Доброволна безработица възниква при лицата, които за сравнително продължителен период от време получават социални помощи и не си търсят активно работа или не са съгласни да работят при предлаганите усовия на труд.

Тази форма на доброволна безработица избират и лица, които са си осигурили издръжка от различни видове рента или лихви, благодарение на които водят достатъчно охолен начин на живот, за да се налага да работят на трудов договор или да развиват самостоятелен бизнес.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Bani_Fotin0.87fov
ГостПисанеЗаглавие: Функционална безработица   Съб 01 Фев 2014, 16:25

Подвижна, текуща или функционална безработица се появява в резултат от естественото движение на работната сила. Тя се свързва най-често с младите хора, които често сменят своята квалификация и търсят по-добри възможности за реализация като работа или професионална кариера.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Teko_Bened.0786ov
ГостПисанеЗаглавие: Структурна (технологична) безработица   Вто 11 Фев 2014, 17:18

Технологичната безработица, наричана предимно структурна, е следствие от промени в структурата на търсенето и предлагането на стоки и услуги, както и технологични промени в производството, които променят съотношението между търсенето и предлагането на работна сила.

Например, изчезват определени продукти от пазара (факсове, пейджъри, уолкмени и др.), а се появяват нови (смартфони, таблети и др.). Това налага съкращаването на персонал, който работи със остарели технологии и методи, а търсенето и назначаването на хора с нови специалности.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
ЪеъсIФех0л78дэь
ГостПисанеЗаглавие: Циклична безработица   Чет 20 Фев 2014, 17:04

Циклична безработица е намаляващото търсене на работна сила, което възниква вследствие на колтакованията в производството, поради намаленото търсене на стоки и услуги. Естествено, след известно време, намаляването преустановява и се обръща в увеличено търсене на работна ръка. Именно този периодичен процес на намалено и увеличено търсене на трудовия пазар се нарича циклична безработица.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Kalin_Ben.9087ov
ГостПисанеЗаглавие: Класическа безработица   Сря 05 Мар 2014, 23:54

Класическа безработица е такова състояние на трудовия пазар, при което броят на желаещите да работят при достигналото равнище на реалната работна заплата надвишава броя на предлаганите работни места.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sasho_Ben.78969ov
ГостПисанеЗаглавие: Сезонна безработица    Вто 18 Мар 2014, 13:53

Често сезонна безработица се индуцира от естествените сезонни колтакования на заетостта в такива отрасли като селското стопанство, туризма, строителството, ремонтните дейности и др. В разгара на сезона търсенето на работна сила нараства, а когато сезона «заглъхне» служителите остават без работа и ги съкращават или поначало са на срочни трудови договори.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ben0_Ant0n.546ov
ГостПисанеЗаглавие: Остатъчна безработица   Пон 07 Апр 2014, 22:49

Понятието за остатъчна безработица е свързано с населението, поставено в неравностойно положение - инвалиди, възрастни хора, малцинства с по-ниска грамотност и др. Тези лица имат по-ограничена перспектива за намиране на работа, каквито и мерки да се предприемат за увеличаване на заетостта.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Страдате ли от безработица - незаетост с работа на икономически активното население (Bezrabotica)   

Върнете се в началото Go down
 
Страдате ли от безработица - незаетост с работа на икономически активното население (Bezrabotica)
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Работа в България и чужбина - 2015, труд и заетост. :: Труд и заетост в България против формите на безработица-
Идете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Създайте свой собствен блог