Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Ръководство 0766 - Амарант - растението чудо.

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Ръководство 0766 - Амарант - растението чудо.   Нед 23 Мар 2008, 03:42

Амарант (от гръцки - amarantos, от a - отрицателна частица - не, и marainein - увяхвам или неувяхващ, безсмъртен) е зърнена култура, за която човек си е спомнил след 400 години забрава. Амарантът е преимуществено едногодишна трева с твърде необичаен вид и свойства. Амарантът съществува в няколко форми (в природата се срещат 60 вида от това растение - семейство амарантови, на територията на Европа растат 15, от тях 12 вида могат да се отглеждат култивирано), но основно това е широколистно, пурпурно-зелено растение, което може да достигне до 2 и повече метра височина.
Основното стъбло на амаранта представлява метличка с червени, оранжеви и златисти цветчета. Семената на това растение са много малки, като песъчинки, но количеството им е огромно - до 500 хиляди в едно растение, което се явява и неудобство, и едновременно достойнство: за засаждането на 1 дка земя са достатъчни 0,05 кг семена, а за царевицата, например, за същата площ - 18 кг.

Амарантът е привлякъл вниманието на хората още преди 8 хиляди години. Той е бил храна за маите и инките, отглеждал се е в хиляди тонове в Мексико и Централна Америка, но испанските колонизатори са изкоренили тази култура, забранявали нейното отглеждане, тъй като инквизицията считала, че аборигените са получавали от нея бои, които след това използвали в ритуалните церемонии, насочени против християнството. И през 16-ти век растението амарант изчезнало. Едва през последните 10-20 години нараства високия интерес към тази култура.
Амарантът е високопродуктивна култура. Едно растение дава до 3-4 кг биомаса. Метличката със зърната достига килограм, което дава 200 и повече кг зърно от дка посев. Много са важни вкусовите и хранителните свойства на Амаранта. Семената на вкус напомнят орех и могат да се използват за печене на хляб. При нагряване семената се превръщат в хрупкав продукт, по подобие на печената царевица.

Амарантът се различава от другите зърнени култури (пшеница, ориз, царевица) по това, че листата му могат да се използват като зеленчукова маса. Нежните листенца на младите растения са богати на витамини. От тях може да се направи салата, както от спанак например. (Преди да предизвика интерес, растението се е отглеждало в неголеми количества за зърно в древните Мексико, Гватемала, Перу, Индия и Непал. А като зеленчук е отглеждан в Китай, Юго-Източна Азия, Южна Индия, Западна Африка, в Карибския басейн).
Най-ценното качество на семената и листата на Амаранта е това, че те съдържат до 35% висококачествен белтък. В пшеницата и другите зърнени култури съдържанието на белтъчини е значително по-малко, и те не са балансирани по незаменимите аминокиселини. По данни на експертите, белтъка на Амаранта се оценя на 100 точки по приетата скала за качество, всички останали белтъци - животински и растителни - значително по-ниско.

Съдържанието на най-важната аминокиселина лизина в Амаранта е 3-3,5 пъти повече отколкото в пшеницата. По мнение на американските специалисти, Амарантът - е по-ценен диетичен продукт от пшеницата, царевицата, ориза или соята и е много добър също така в качеството си на храна за домашните животни - и в вид на зелена маса и като концентрат от семената. Хранителен, лечебен, незаменим... идеалният фито-бизнес за предприемчивите хора на село.

Амарантът - растението чудо.
Хранителен, лечебен, незаменим...
Идеалният фито-бизнес
за предприемчивите хора на село.
Цена: 3,60 лв
Поръчвам ...
Върнете се в началото Go down
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Название на растението амарант   Съб 03 Авг 2013, 21:58

Названието на растението амарант произхожда от гръцките думи “maraino” — “не повяхвам” и “anthos” — “цвете”. Известни са около 90 вида амаранти, разпространени в тропическите и субтропическите райони на Америка, Африка и Азия.
Амарантът е едногодишно, рядко - многогодишно тревисто растение с мощно, правостоящо, разклонено и сочно стъбло, стигащо на височина до 150 см, а при добри условия на отглеждане - и повече.

Листата на различните видове амарант имат различна форма и цвят, но са предимно едри, яйцевидни или удължени, зелени, пурпурно зелени или трицветни. Цветовете са дребни, събрани в сложни класовидни съцветия, прави и клюмнали. Плодът е закръглена кутийка.

Семената в класа на един амарант могат да достигнат до половин милион като количество, на вид дребни като маково селе, черни или бели на цвят. От семейство амарантови на територията на Европа растат и се отглежда около 15 вида, някои от които са доста високо продуктивни и представляват интерес за бизнес, от гледна точка на необичайните свойства и качества на амарантовите продукти.
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Амарант - растение чудо   Нед 09 Фев 2014, 22:35

Амарант е растението чудо - хранителен, лечебен, незаменим... идеалният фито-бизнес за предприемчиви хора на село.
Върнете се в началото Go down
Tenko_Andre.675fev
ГостПисанеЗаглавие: Форми на амарант.   Пон 17 Фев 2014, 04:42

Амарант е земеделска култура, за която човек си е спомнил след 400 години забрава. Той е преимуществено едногодишна трева с твърде необичаен вид и свойства. Съществува в няколко форми (в природата се срещат 60 вида от това растение, като от тях на територията на Европа растат 15, а от тях 12 вида могат да се отглеждат култивирано), но основно това е широколистно, пурпурно-зелено растение, което може да достигне до 2 и повече метра височина.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Acho_Ivan.hf70v
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0766 - Амарант - растението чудо.   Съб 01 Мар 2014, 13:31

Основното стъбло на Амаранта представлява метличка с червени, оранжеви и златисти цветчета. Семената на това растение са много малки, като песъчинки, но количеството им е огромно - до 500 хиляди в едно растение, което се явява и неудобство, и едновременно достойнство: за засаждането на 1 дка земя са достатъчни 0,05 кг семена, а за царевицата, например, за същата площ - 18 кг.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Aria_Andon0.675va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0766 - Амарант - растението чудо.   Чет 13 Мар 2014, 13:35

Растението амарант е привлякло вниманието на хората още преди 8 хиляди години. Той е бил храна за маите и инките, отглеждал се е в хиляди тонове в Мексико и Централна Америка, но испанските колонизатори са изкоренили тази култура, забранявали нейното отглеждане, тъй като инквизицията считала, че аборигените са получавали от нея бои, които след това използвали в ритуалните церемонии, насочени против християнството. И през 16-ти век Амарант изчезнал. Едва през последните 20-30 години се възобновява интереса към тази култура.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Acho_Nenk.7650v
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0766 - Амарант - растението чудо.   Нед 30 Мар 2014, 17:14

Амарантът е високопродуктивна култура. Едно растение дава до 3-4 кг биомаса. Метличката със зърната достига понякога килограм, което дава 200 и повече кг зърно от дка посев.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Тодор-3т4
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0766 - Амарант - растението чудо.   Сря 20 Май 2015, 15:00

Производството на амарант за листа и за семе е доста перспективна работа с възможности за добри доходи от земеделска дейност.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0766 - Амарант - растението чудо.   

Върнете се в началото Go down
 
Ръководство 0766 - Амарант - растението чудо.
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Готови ръководства за надомна работа - веднага. :: Доход от градина в задния двор.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Sosblogs.com