Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Ръководство 0044: Отглеждане на жен шен и агротехнология за производство на корени

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Ръководство 0044: Отглеждане на жен шен и агротехнология за производство на корени   Нед 23 Мар 2008, 03:33

Ръководство 0044: Бизнесът с култивирано отглеждане на Жен-шен носи доходи от производството на корени. Култивираният в домашни или градински условия Жен-шен е една добра възможност за печелене на пари - в някои случаи и до 42 000 $ / дка за година.

Цената на един килограм корени варира между 50-100 долара. На 1 кв.м могат да растат добре до 60 растения, а добивът от тях е около 1-2 кг. Задача: Какъв ще бъде дохода ви от 1 дка? А от 2 дка?

Цена на ръководството: 5,70 лв
Поръчвам >>>
Ако търсите добра възможност за печелене на пари, това е Жен-шен! Статия във вестник '24 часа' твърди, че канадците печелят по 165 000 долара от един акър (4046,86 кв.м) засадени с билката. С подобни доходи от земеделие досега можеха да се похвалят само колумбийските нарко-картели.

Изследванията показват, че приемането на женшен:

  • - намалява възпалителните процеси,
  • - премахва умората,
  • - повишава умствената работоспособност.

Жен шенът въздейства върху

  • = междинния мозък,
  • = хипофизата,
  • = върху другите жлези с вътрешната секреция.

Той е еликсир на дълголетието и красотата. Факт е, че отсъстват качествени отличия във въздействието на корена от диворастящ и култивиран женшен. За това тези, които се интересуват от лекарственото растение не трябва обезателно да се отправят в далечна експедиция за неговото търсене. По-просто е да попълнят редиците на женшеновъдите - любители и да се научат да отглеждат това чудо на природата в своята градина.
Точно това ви предлага нашето ръководство. Вълшебното свойство на женшена и неговите препарати да снемат физическата и психичната умора, да премахват депресията, да изострят ума много се доближава до действието на силните наркотици. Но за разлика от тях, тази божествена билка не притежава техните вредни последици и не причинява пристрастяване.

Препаратите на жен-шена в лечебни дози не са токсични и не предизвикват никакви странични, вредни за организма ефекти, нито нарушават съня. Напротив, женшенът действа като интелигентна, самодозираща се регулаторна система, която бди основните функции на организма да се придържат към оптималните си параметри. Той ни успокоява, когато сме напрегнати, разтревожени или страдаме от страхова невроза.
Билка легенда за която са загивали хора. Според древните предания, един килограм от вълшебния корен се е разменял за килограм злато и затова търговията със скъпоценната билка била монопол на императорските власти.

С Жен-шен се

  • - укрепва имунната система
  • - забавя развитието на ракови тумори,
  • - има силно предпазно действие при облъчване с радиоактивни вещества
  • - намалява вредните последствия от радиацията,
  • - повишава съпротивителните сили на организма срещу екологично вредни фактори от химическо, физическо и биологично естество,
  • - засилва половата възбуда, половата потентност и плодовитостта.

Предлагаме ви цялостна разработка за

  • - свойствата,
  • - приложението и
  • - отглеждането на ЖЕН-ШЕНА,

а вие преценете дали ще го отглеждате за себе си или за бизнес и печалби.
Поръчвам >>>
За справки: 0888/428-240
от 10,00 до 12,00 часа и от 14,00 до 18,00 часа


Последната промяна е направена от надомно на Пет 05 Юли 2013, 01:26; мнението е било променяно общо 5 пъти
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Отглеждане на жен шен - подробно ръководство   Вто 21 Апр 2009, 19:32

mustafa m. написа:
ДОБЪР ДЕН Г-Н ЛАМБОВ, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, ПРЕДЛАГАТЕ ИНТЕРЕСНИ КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ. ВЪПРОСЪТ С ОТГЛЕЖДАНЕ НА " ЖЕН-ШЕН" КАТО ИДЕА ДОБРЕ, НО ОТКЪДЕ ДА СЕ СДОБИЕМ СЪС СЕМЕНАТА? ЧАКАМ ОТГОВОР...АКО УСПЕЯ ДА СЕ СДОБИЯ СЪС СЕМЕНА ГОДНИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО ТАРИФИТЕ ВИ ЩЕ БЪДАТ ПЛАТЕНИ НЯКОЛКО КРАТНИ.

ОТГОВОР:
Здравейте,
Това, което ние предлагаме, е най-подробната информация по въпроса за жен-шена в България. В т.ч. посочваме телефон и име, за което имаме информация, че предлага семена и едногодишни корени за разсад. Други доставчици на семена може да потърсите чрез интернет.

Но ако не познавате технологията, ще имате проблеми. Жен-шенът не е типично за нашите условия растение и изисква да му бъдат създадени такива по специален начин според предлаганата агро технология за отглеждане (за лични нужди технологията може да се приспособи за саксийно отглеждане в къщи)..

Според мен, преди да се заемете сериозно с отглеждане на жен-шен, задължително е да се запознаете с растението и неговите особености - това можем да Ви предложим - предварителна, подробна информация.
Подробна информация по нашето предложение четете тук:
http://nadomno.bulgarianforum.net/forum-f24/topic-t160.htm


Последната промяна е направена от надомно на Пет 05 Юли 2013, 01:25; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото Go down
HUNTER
ПисанеЗаглавие: Жен-шен - посадъчен материал   Сря 13 Май 2009, 21:08

Здравейте, г-н Енчев!
На пръв поглед  предложението за жен-шена изглежда добра идея. Но можете ли да дадете някаква  гаранция, че посадъчния материал (който евентуално ще закупя по подадената от вас информация) ще бъде качествен? И дали ще има в наличност въобще?

ОТГОВОР:
Добре би било да разбирате какво предлага ние - ръководство с подробната агро-технология за отглеждане на жен-шен. Ако не сте запознати с агротехнологията, как ще познаете, че посадъчния материал е качествен? Ние носим гаранция за навременна и точна доставка на нашето ръководство, а фирмите доставчици на семена и разсад носят гаранция за своя посадъчен материал. Гаранцията е част от всяка легална сделка на пазара. Когато поставяте по този начин въпроса, излиза че вменявате предварително вина, без да имате ни най-малко основание за това. Ако Ви е страх от мечки, не ходете в гората.


Последната промяна е направена от HUNTER на Сря 13 Май 2009, 23:20; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
sunrize
ПисанеЗаглавие: Посадъчен материал за засаждане на жен шен   Сря 13 Май 2009, 22:31

Така и на мене ми хареса тази идея, но имам няколко въпроса.
1.Как мога да съм сигурен, че след като пратя парите по банков път ще получа книгата?
В това няма никакво съмнение. От 1995 година насам нямаме нито един случай на неизпълнена поръчка. Погледнете и отзивите на наши клиенти. http://nadomno.bulgarianforum.net/forum-f14/topic-t147.htm

2.Посадачния матерал внос от коя страна е? Ако може да се даде информация за фирмата вносител.
Ако не познавате агро технологията, посадъчният материал (семена или едногодишен корен) лесно може да го похабите. Първо се запознайте с качествата на жен-шена, неговото приложение, подробната агро-технология за отглеждане и производство на корени. А след това вече може да разсъждавате на тема засяване, отглеждане, изкупуване.

3.При евентуално засаждане да кажем на 20-30 корена жен-шен, към кого мога да се обърна за изкупуването му?
Жен шена е дефицитен, само да има производители. Изкупуват го частни лица, билкови аптеки, винпроми, износ в чужбина. Но 20-30 корена е по - скоро за лично използване. За "изкупуване" може да мислим ако отглеждате и предлагате 20 - 30 хиляди корена от добро качество. Даже и това не е особено голямо количество. Бизнес се прави с качество и с количество. 20 -30 корена е за саксийно отглеждане на прозореца в къщи.


Върнете се в началото Go down
Легенд
ГостПисанеЗаглавие: Легенди за жен шен - корена на живота   Чет 01 Авг 2013, 22:18

Старинни легенди са разпространени за корена на живота - жен шен, билка която лекува всички болести, възвръща младостта и бодростта, помага на хора, отслабнали след дълга болест, ободрява преуморените. Според древните предания, ако този корен престои 300 години в земята на 301-ата се превръща в човек с бяла кръв. Тя е елексир на безсмъртието и само няколко капки от нея са достатъчни да възкресят мъртвец.
Названието „жен-шен“ произхожда от китайската дума „жен“ - човек и „шен“ - корен, буквално „кореночовек“, тъй като външно корена на растението наподобява на човешка фигура. Използването на жен-шен е започнало преди повече от 5000 години, а към края на първото хилядолетие преди Христа един килограм от вълшебния корен се разменял за килограм злато и затова търговията със скъпоценната билка е била монопол на императорските власти.

Латинското родово название на това растение - реликва е съставено от две гръцки думи, означаващи „всичко“ и „изцелявам“. То отразява съществуващата в източните държави представа за всеизцеляващите свойства на корените на жен-шена. Чудотворният корен е на растението Панакс жен-шен от семейство Аралиеви (Araliaceae). Названието на тази билка е дал знаменитият ботаник Карл Линей като производно от гръцката дума панацея, което означава средство за всички болести.

Като лекарствено растение за пръв път е бил описан в трудовете на легендарния китайски фармацевт Шен-Нун още през 28-ми век пр. н. е. А великият императорски лечител Ли-Ши-Чжен, живял по времето на династията Мин, го нарекъл „божествена трева“ и „корен на живота“, защото опознал добре вълшебните му свойства. Жен-шенът произхожда от Манджурия и Корея. Тъй като коренът на растението е много търсен и събиран от естествените местонахождения в тайгата, той почти е изчезнал. Останал е в горите на Приморския край - Владивосток, в Русия, където е защитен от закона.

Жен шен - коренът на живота расте и в южните райони на Хабаровския край, а извън Русия - в северна Корея и североизточен Китай в глухите високи планини, на богата хумусна почва. От тези страни произхождат и основните легенди за растението. Среща се рядко и трудно се намира. Събирачите на жен-шен са опитни хора, до подробности познаващи природата на своя край и „поведението“ на причудливото растение.
Върнете се в началото Go down
Жечо
ГостПисанеЗаглавие: Отглеждане на женшен в България   Сря 21 Авг 2013, 21:04

Природните запаси на жен-шен никога не са били много, и съвсем не могат да удовлетворят потребностите на хората,  а за България билката определено е дефицитна. За това още от древни времена растението се отглежда култивирано на плантации в
• Китай,
• Корея,
• Япония,
• Русия и
• Украйна.
В Русия промишленото отглеждане на жен-шен е усвоено на много места.  За първи път в страната започнали да произвеждат корени от  жен-шен в Приморския край, където съществува специален совхоз нарeчен „Женшен“.

Постепенно културата жен-шен се придвижва на запад. Значителни са плантациите от това растение в Северен Кавказ, в Украйна - Тебердинския държавен резерват (Ставрополския край). За разширяването на зоните за отглеждане на жен-шен активно способстват многочислените любители, а сред тях най-активни са сибирците.
През последните 20 години доста хора и в България навлязоха в производството на женшен, като някои вече са в състояние на предлагат разсад, семена и корени за лечение и получават възвращаемост и то добра за своя труд. Лесно може да ги познаете по обявите им из интернет, но моля внимавайте когато ги разпитвате, защото усетят ли, че ще им ставате конкуренти, веднага си губят ентусиазма за приказки. За раoост, все пак ние разполагаме с пълната и подробна агротехнология за култивирано отглеждане на женшен в наши условия. Това е ръководство 0044 - по-горе. Изглежда е време и Вие да се възползвате, защото ключовата информация в този текст е “дефицитен”, а и цената му е доста висока.
Върнете се в началото Go down
Жечо
ГостПисанеЗаглавие: Жен шен в Русия   Пон 26 Авг 2013, 16:09

В Русия е създаден Научно-методически център по жен-шена, който се намира в Тебердинския държавен резерват. Ръководи го големият учен, доктор на биологическите науки Алексей Александрович Малишев, направил много за развитието на жен-шена в своята страна.

В България жен - шен се отглеждаше в Самоков и други планински и полупланински региони на страната, като е добра основа за работа и допълнителни доходи. Още възможности за работа Самоков вижте тук - http://nadomno.bulgarianforum.net/t3171-topic
Върнете се в началото Go down
Jechev34
ГостПисанеЗаглавие: Характеристика на жен-шен за култивирано отглеждане.   Сря 04 Сеп 2013, 17:12

Една от най-прочутите в света билки - жен-шен е многогодишно растение с тревист хабитус. Сред природата расте в сенките на широколистните и иглолистните дървета под храстите в райони с богати на хумус добре дренирани почви.

Това са и условията, които трябва да му бъдат създадени и в случаите на култивирано отглеждане. Характерно за жен шена е, че расте много бавно (има се предвид - корена, който е потребяемата част за изготвянето на препарати, отвари и други форми за употртакова) и живее над 50 години. Ако желаете да се възползвате от пълната агротехнология за култивирано отглеждане на жен шеш, възползвайте се по-горе от ръководство 0044.
Върнете се в началото Go down
Женя087ш
ГостПисанеЗаглавие: Външни белези на жен шен - Стъбло.   Сря 04 Сеп 2013, 20:37

Един от основните външни белези на жен шена е неговото стъбло. Всяка година от шийката на корена израстват от две до пет стъбла, които в развитието си, ако имат осигурени благоприятни агротехнически условия (вижте за подробности ръководство 0044, по-горе), достигат на височина от 40 до 60 см.

Стъблото е плътно, обло и достига дебелина от 0,7 до 1-6 см в диаметър, необлистено, с тъмнозелен цвят. В крайна сметка то е от значение за развитие на цялото растение, в т.ч. и на корена, който е потребяемата част на жен шена като билка и е в основата на необичайно високите доходи, които осигурява на своите стопани.
Върнете се в началото Go down
Жечев555
ГостПисанеЗаглавие: Листа на жен шен.   Пет 13 Сеп 2013, 21:51

В горния край на стъблото на жен шен се оформя бутало от 4-5 пръстеносложни листа. Те са разположени хоризонтално около стъблото на билката. Листата са петделни, малки, зеленикави, невзрачни. Листата на жен-шета имат овално-яйцевидна форма и по периферията са назъбени.
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Цвят, плод, семена при отглеждане на жен шен.   Нед 22 Сеп 2013, 22:14

Трябва да се знае, че при отглеждане на жен шен, от центъра на листата на билката израства цветната дръжка, която завършва със съцветие от типа на сеникоцветните.

Към момента на цъфтеж женшена през юли (в природни условия на 10-11-та година, в културни - на 3-4-та година) от центъра на буталото се изхвърля цветна стрелка, носеща чадърообразно съцветие от зелено-бели цветчета.

Към август - септември цъфтят ярко-червени пъпки, а яркочервените плодове узряват до октомври. Семената имат плоска дисковидна форма и приличат много на лещеното семе. Добре е да познавате тези особености на растението, ако сериозно искате да се занимавате с отглеждане на жен шен.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
lamb8945
ГостПисанеЗаглавие: Събиране на корени от жен шен.   Вто 24 Сеп 2013, 00:12

При диворастящия жен-шен масата на корена нараства бавно и „товарно“ състояние той достига примерно към 20-та си година, а при култивирания процесът се ускорява и коренът е готов на 7-та година, което го прави доста привлекателен за отглеждане и бизнес.

След многогодишното си развитие, коренът оформя външен вид, който много прилича на човешката фигура (откъдето се носят и доста легенди за билката). Многогодишните корени са дълги от 12 до 25 см, с диаметър в най-дебелата част 4-5 см.
Жен-шенът се характеризира със своя бавен растеж и развитие. Така например на диворастящия жен-шен, достигнал възраст над 50 години, теглото на корена не надвишава 30-40 грама, докато корените на култивираното растение след 7-8-годишното си развитие достигат тежина от 80 до 200 грама.
-----------------
© 2013 -2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
je-lamb-
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0044: Отглеждане на жен шен и агротехнология за производство на корени   Чет 10 Окт 2013, 14:21

Вчера ме питаха какво би било по-подходящо за отглеждане на надморска височина 700 м - жен шен или култивирани печурки. Определено трябва да се знае, че естествените обиталища на жен шен са планините, горите и по-усойните места. Има доста хора, които си мисля, че "да създадат условия за развитие на жен шен", означава да му направят парник, да му изберат слнчев склон, да му купуват специално култивирана пръст от магазин и други подобни неверни неща. Жен шенът не е като другите билки
Върнете се в началото Go down
12lambje
ГостПисанеЗаглавие: Употребяема част на жен шен.   Сря 16 Окт 2013, 22:39

Не всеки знае, че корен е употребяемата част, заради която се отглежда жен шен - сочен, причудливо разклонен, приличащ понякога на човек. От него се правят всевъзможни чудодейни лекарства и рецепти. Него търсят от векове събирачите на корени от див жен шен. Заради корена се отглежда пастението и в култивирани условия.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
т998вьпф
ГостПисанеЗаглавие: Из историята на жен шен   Нед 20 Окт 2013, 15:54

Жен-шен расте в изолирани, усойни, трудно достъпни местности. Могат да го открият само опитни търсачи. Брането му често е свързано с опасност за живота и контузии. Извършва се в края на май, когато цъфти с малки, алено червени издайнически цветове.

Според старите източни билкари при брането коренът не бива да се докосва от човешка ръка. Изкопават го заедно с околната пръст, която след това търпеливо и внимателно отстраняват с копринен конец, опънат като тетива между две пръчици.

Почистеният корен от жен шен се полага в кошничка с капак, която после предпазливо се поставя в глинено гърне, за да бъде транспортиран безопасно.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
arbeit123
ПисанеЗаглавие: Историята на жен шен - мистерия и ритуали   Чет 24 Окт 2013, 19:36

В продължение на векове търсенето, брането и приготвянето на лекарства от жен-шен били придружени от религиозни ритуали и мистериозни заклинания, чийто смисъл вече никой не знае.

За приготвяне на препарати по древните рецепти, старите лечители варели корена в продължение на 4 часа на пара. След това го изсушавали и стривали на прах. От него правели екстракти, които се пиели на капки. Аптеките на китайските императори винаги били заредени с всевъзможни прахове и отвари, изработени от корена на жен-шена.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Jsh.Kor7
ГостПисанеЗаглавие: Вадене (събиране) на корени от жен шен   Пон 28 Окт 2013, 22:31

Корени на култивиран жен-шен могат да бъдат изваждани (събирани) най-рано на края на 3-та година при идеални условия за отглеждане. Насаждения в гората могат да бъдат прибирани на 4-та, 5-та или даже по-късна година.

Корените трябва да се изваждат през есента, след като надземната част е изсъхнала и самите корени са преминали в спящ стадий. Изкопаването става внимателно, за да не се повреди главния корен и неговите многобройни разклонения.

Не бива да държите пресните корени на открито. Занесете ги бързо до сортировъчния пункт за разпределяне по качества и сушене. Измийте внимателно с вода корените, без да късате малките израстъци и разклоненията.

Корени от жен шен, след вадене и събирате, могат да се поставят на един ред върху дървена рамка със ситна мрежа, където да изсъхнат на топло, но не горещо място. Например таван или топла стая, но никога на директна слънчева светлина. Необходимото време за цялостно изсушаване е 15-30 дни.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Je.Se098
ГостПисанеЗаглавие: Съдържание на вещества билката жен шен   Пет 01 Ное 2013, 22:10

Жен-шенът е истинска природна химическа лаборатория, богат на много полезни за здравето вещества. Той съдържа много
- фосфор,
- сяра,
- калий,
- натрий,
- манган,
- магнезий,
- желязо,
- алуминий,
- барий и
- стронций.
Богат е също на витамини В1, В2, С, Е. Съдържа ценни биологично-активни вещества, като
- гликозиди,
- сапонини,
- етерични масла,
- полизахариди,
- протеини,
- аминокиселини,
- пептоди,
- микроелементи.
Сред букета от химически вещества фигурират също:
- глюкоза и фруктоза,
- захароза и малтоза,
и такива ценни, свободни аминокиселини като
- аргинин,
- хистидин,
- аспарагин,
- серин,
- треонин,
- валин,
- пролин,
- глицин,
- аланин,
- фенилаланин,
- тирозин,
- глутаминова киселина и др.
Предполага се, че специфичното действие на жен-шен върху организма се дължи най-вече на неговите сапонини, наречени планаксозиди.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Jekov.98
ГостПисанеЗаглавие: Съдържание в корена на жен шен   Пет 08 Ное 2013, 21:16

Едва в последните 25 години е разкрита химическата природа на съдържащите се в корена на жен-шена фармакологични активни вещества. Оказва се, че това са своеобразни по своя състав химически вещества, наречени от изследователите панаксозиди. В корена има
до 18% белтъчни вещества,
2-3% липиди, значителна част, от които заема фитостерина,
до 20% скорбяла,
приблизително толкова пектинови вещества, а също и
захароза (3-4%) и
монозахари (глюкоза, фруктоза и други).
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Je4eva_Da.34
ГостПисанеЗаглавие: Съдържание на химически вещества в жен шен   Чет 14 Ное 2013, 13:56

Специфичният мирис на корена на жен-шен е обусловен от присъствието на ефирно масло - панацеи (0,05-0,07%). В пепелта, оставяща след изгаряне на корена, са намерени
калий,
калций,
магнезий,
манган,
желязо,
алуминий,
силиций,
фосфати,
соли основно на фосфорна и сярна киселина.
Сместта от палмитинова, стеаринова и линолова киселина е известна под името „панаксова киселина“. Тя определя аромата и вкуса на екстакта от корените на жен шен.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Jeko_Dav40v.56
ГостПисанеЗаглавие: Лекарствено средство от жен шен   Чет 21 Ное 2013, 17:20

Коренът на живота - жен-шен и е най-популярното и общо укрепващо лекарствено средство. Дългогодишните изследвания на учените са установили, че той повлиява положително функциите на почти всички органи и системи в организма. Препаратите му премахват умствената и физическата умора.

Стимулират кръвотворенето и освежават състава на кръвните клетки, увеличават количеството на еритроцитите и хемоглобина, засилват образуването на кръвните белтъчини и особено на ония, които са основа за изработване на имунните антитела.

Лечебен препарат от жен-шен засилва също фагоцитарната способност на лимфоцитите, укрепва имунната система и забавя развитието на ракови тумори.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Radi_Stil.0d8j
ГостПисанеЗаглавие: Жен шен против радиация   Пон 09 Дек 2013, 02:52

Експерименти с опитни животни са показали, че екстракт от жен шен има силно предпазно действие при облъчване с радиоактивни вещества и намалява вредните последствия от радиацията. Продължителността на живота на опитни плъхове под влиянието на жен-шена се е увеличавала 2 пъти в сравнение на нетретираните.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Jeko_Stan.74ev
ГостПисанеЗаглавие: Отглеждането на жен шен носи доходи.   Вто 17 Дек 2013, 14:57

Отглеждането на жен шен, при правилна организация, е доходна работа, тъй като тази билка се ползва се нестихващ интерес и търсене в състава на многобройни рецепти за какво ли не. Потребители са както частни лица за собствени нужди, така също билкови аптеки за своите клиенти, винзаводи, търговски фирми за износ и на практика растението е дефицитно. Така че, решите ли да отглеждате жен шен, потребителите само ще са доволни от това и ще Ви плащат да им го доставяте редовно.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
loteria
ПисанеЗаглавие: Изкупуват ли се корени?   Пет 03 Яну 2014, 13:55

Изкупните цени за корени от жен шен са доста високи и остават на това ниво от години насам. Освен това продукта е дефицитен за България и това са две много добри причини, човек да се заеме с отглеждане на това лекарствено растение, особено ако е на село и разполага с подходящите земеделски площи. Билкови аптеки, винарски предприятия, частни лица - все потенциални клиенти, ако им предложите добър продукт.

Разбира се, наедряването на корените до търговски вид изисква време, но на село всичко е така - и ябълки да засееш, трябва им време докато започнат да дават плод. Затова се радвайте на спекулациите дали е изгодно или не да се отглежда жен шен, а Вие вместо това се заемайте сериозно с неговото отглеждане - това е което може да Ви донесе реални доходи и то в условията на скъп продукт и дефицитен пазар. Приказките няма да ни нахранят.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Jana_Shano.dfg0va
ГостПисанеЗаглавие: Отглеждате ли жен шен?   Сря 15 Яну 2014, 17:57

Всички тънкости по отглеждане на жен шен в градина или на вилата в една публикация не могат да се обхванат, но по-важните моменти са обхванати. Все пак, за тези, които се интересуват от сериозно и полно ръководство по отглеждане на жен шен, могат да се възползват от такова на този адрес - http://nadomno.bulgarianforum.net/t160-topic

А що се отнася до реализацията на добитите корени, не си заслужава много да се разпростираме, при положение, че в момента растението жен шен, като билка, е твърде дефицитно на нашия пазар. Във всеки случай го търсят частни лица, за да го включат в различни рецепти, търсят го в билкови аптеки, по същата причина, намира приложение даже въ винпромите като билкова добавка към вината, а за възможностите за износ, да не говорим.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Jana_Ognyan.05fva
ГостПисанеЗаглавие: Подготовка на място за отглеждане на жен шен.   Вто 28 Яну 2014, 17:21

Мястото за отглеждане на жен шен трябва да се подбира такова, че да не се наводнява, да е добре дренирано, с дълбоко залегнали грендови води. Дъното на лехите се състои от дренаж във вид на пясък, шлака и дребен чакъл в слой от 15 - 25 см.

Лехита трябва да са прекопани и обърнати на дълбочина 20 - 30 см и прочистени от мишевидни гризачи. Дългата страна на лехата трябва да е ориентирана на от изток на запад, за да се създаде оптимална осветеност. Обикнновено лехите са с ширина от 1.0 - 1.2 метра.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Petina_Jek.078va
ГостПисанеЗаглавие: Подготовка на почвосмес за засаждане на жен шен.   Пет 07 Фев 2014, 14:29

Когато подготвяте почвосмес за отглеждане на жен шен, първоначално е добре да я пресеете през сито с мрежа 10 - 15 мм, като междувременно отстранявате личинките на майските бръмбари и на други вредители. След това почвата се насивпа в леха и се полива с 0.1 - 0.3% манганов разтвор като се изразходват по 1 - 2 лейки за 1 кв. м. леха.

Дебелината на слоя почва в лехата трябва да е 15 - 20 см в случаите, че там ще засаздаме семена и поне 25 - 30 см, ако там ще засаждаме за постоянно разсад от едногодишни корени на жен шен. Преди засяването, лехата трябва да се остави да поизпръхне в продължение на 2 - 3 седмици.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Jechka_Pene.jhf7va
ГостПисанеЗаглавие: Подготовка на почва за отглеждане на женшен.   Съб 15 Фев 2014, 22:25

Отглеждането на женшен не е лесно растение, затова е нужна специфична подготовка на използваната почва. Разбира се, както и при засаждането на други растения, е добре тя да бъде рохка, плодородна и да не е заразена с болести или вредители, но главното е нейния състав. Обикновено, в качеството си на основа на почвосмесите се използва повърхностния слой на горска почва, заедно с рохка горска подстилка.

Към това се добавя опадала стара шума от дървета (широколистна гора), стари стърготини, прегорял оборски тор, пясък и дървестна пепел. Тази смес, по време на сезона се полива и обръща с лопата в топло време, за да се получи подходящата почвена смес, който да използвате за отглеждане женшен.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Jan_Stefan.0897uov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0044: Отглеждане на жен шен и агротехнология за производство на корени   Пон 24 Фев 2014, 23:18

Жен-шен се използва в народната медицинна за стимулиране на мускулната издръжливост в случаите на
- изтощение,
- бърза уморяемост,
- психична и мускулна слабост,
- анемия,
- полова слабост,
- атеросклероза и др. заболявания.
Върнете се в началото Go down
Petar_Jek.987ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0044: Отглеждане на жен шен и агротехнология за производство на корени   Нед 02 Мар 2014, 23:32

Ако имате възможности, добре би било да отнесете почва за отглеждане на жен шен, от Вашето стопанство, в лаборатория за анализ, за да проверите дали тя съответстват на изискванияна към отглеждане на билката. Показателите би следвало да са приблизително следните:
- рН (киселинност) — 5,5-6,5 (неутрална),
- съдържание на хумус — 6-10%,
- съдържание на азот — 5-8 мг на 100 гр почва,
- фосфор — 15-25 мг
- калий — 25-35 мг
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0044: Отглеждане на жен шен и агротехнология за производство на корени   Вто 04 Мар 2014, 19:36

Женшен - с латинското наименование - Panax Ginseng, намира приложение и е ефективен
- при астенични състояния,
- след прекарани инфекциозни заболявания.
Използва се още за повишаване устойчивостта на организма към
- редица неблагоприятни въздействия на околната среда,
- физическа и умствена претовареност
- състояния на стрес.
Върнете се в началото Go down
Jeko_Ognyan.7850ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0044: Отглеждане на жен шен и агротехнология за производство на корени   Чет 13 Мар 2014, 14:52

Осветлението при отглеждане на жен шен е доста важен фактор. За достатъчно се счита осветление, което е 20 - 30% от наличното слънцегреене. За да се постигне тази норма, обикновено се използват конструкции от летвички, които се поставят на височина около 1 - 1.5 м над лехите с разположение от север на юг. Ширината на летвите е 5 - 10 см, а на отворите между тях 2 - 3 см.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All right!
Върнете се в началото Go down
Jenya_Jecge.87956va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0044: Отглеждане на жен шен и агротехнология за производство на корени   Пон 31 Мар 2014, 12:59

Жен-шенът повишава съпротивителните сили на организма срещу екологично вредни фактори от химическо, физическо и биологично естество. Доказано е, че той регулира работата на хипофизата, щитовидната жлеза, надбъбречните жлези, яйчниците и тестисите - накратно на цялата хормонална система.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0044: Отглеждане на жен шен и агротехнология за производство на корени   

Върнете се в началото Go down
 
Ръководство 0044: Отглеждане на жен шен и агротехнология за производство на корени
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Готови ръководства за надомна работа - веднага. :: Производство на редки билки.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Have a free blog with Sosblogs