Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Ръководство 0019: Отглеждане на жълт кантарион - подробна агротехнология.

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Ръководство 0019: Отглеждане на жълт кантарион - подробна агротехнология.   Нед 23 Мар 2008, 03:32

Ръководство 0019: Предлагаме Ви подробна агротехнология за отглеждане на жълт кантарион, като собствен посев, с възможности да се правят до два откоса годишно, което може да Ви носи като доход до 1800 лв от дка годишно.

Цена: 5,24 лв
Поръчвам >>>


Това е цялостно и подробно бизнес ръководство, за самостоятелна работа по събирането на до две реколти годишно от жълт кандарион (обикновено през месеците юни и август), което съдържа подробна информация по следните въпроси:

 • - Точно наименование,
 • - класификация и описание на билката;
 • - характерни особености;
 • - райони на разпространение;
 • - употребяема част,
 • - химически състав и действие на жълтия кантарион;
 • - начини за приложение и използване;
 • - потребители;
 • - агротехника;
 • - начини за размножаване и източници на сортови семена;
 • - начини за бране, пречистване, сушене, окачествяване, опаковане, транспортиране и съхраняване;
 • - вредители и борбата с тях;
 • - приложими стандарти;
 • - добиви от жълт кантарион;
 • - изкупни цени;
 • - начини и места за изкупуване;
 • - износ;
 • - опазване на находищата;
 • - пазар и конюнктура.

Тази агро технология за отглеждане на жълт кантарион в собствения двор или на собствено място представлява уникална разработка и информацията в нея, събрана на едно място,  няма да намерите никъде другаде в България. Побързайте да я заявите сега, когато конюнктурата на пазара отново се подобрява, особено за директните производители и притежателите на собствени полета с жълт кантарион (знаете, че брането на дивите билки от природата е свързано с много условности, изисквания, лицензи и квоти).

Цена: 5,24 лв
Поръчвам >>>
За допълнителни справки - 0888/428240


Последната промяна е направена от надомно на Чет 06 Юни 2013, 14:04; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото Go down
Гост
ГостПисанеЗаглавие: Жълт кантарион   Вто 08 Ное 2011, 20:47

това за марихуана ли става въпрос

ОТГОВОР:
Жълтият кантарион няма нищо общо с канабиса или марихуаната. Той е ценна българска билка, която притежава свойства да освежава, а в някои отношения е близка до виаграта. Използва се във фармацевтиката и билкарството за изготвяне на лекарства и рецепти.

Често се продава на букети в изсушен вид по пазарите в страната. Хората си я купуват за да си варят от нея лечебни отвари за различни заболявания или просто я пият като сутрешен чай, за подсилване и освежаване на организма (вместо кафе).

Култивираното й отглеждане позволява да се правят до два откоса годишно (през юни и през август), което заедно със сравнително високата й изкупна цена я прави доста доходна. Особено ако знаете агро технологията за отглеждане и поддържате своя собствена посевна площ.

Иначе се намира широко в природата, но оттам може да си я берете само ако имате съответната квалификация, лиценз и разполагате с необходимата квота. Възползвайте се от предлаганото ръководство агро технология за отглеждане на жълт кантарион - собствено производство.
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Ако искате да пиете чай от жълт кантарион ...   Чет 06 Юни 2013, 14:23

Ако искате редовно да пиете чай от жълт кантарион, отглеждан в собствения Ви двор, възползвайте се от тази агротехнология. Както се казва, чаят от жълт кантарион лекува 100 болести.

Върнете се в началото Go down
Osobe
ГостПисанеЗаглавие: Особености на растението жълт кантарион   Чет 01 Авг 2013, 22:22

Жълт кантарион - това е многогодшно коренищно тревисто растение от сем. звъникови. Стъблата му са прави, тънки цилиндрични или с два ръба, голи, в основата вдървесинени, към върха разклонени, високи до 80 - 100 см. Една от най-известните билки в България.
Листата на жълтия кантарион са прости, голи, овално-елиптични, дълги 1-3 см, срещуположни, приседнали, цело-крайни, с просветлени точици по повърхността, поради което изглеждат перфорирани. Точиците представляват етерично-маслени вместилища в мезофила на листата.

Цветовете на билката са средно големи, с пет разперени елипсовидни венечни листа, жълти с точки от долната страна. Събрани са в метловидни съцветия, разположени по върховете на стъблата и разклоненията. Чашката се състои от 5 продълговато заострени, свободни, целокрайни листчета.

Венчето има 5 яркожълти листчета, два пъти по-дълги от тези на чашката. Тичинките са много, сраснали в основата си в 3 снопчета. Плодовете са три-гнездни яйцевидни кутийки с надлъжни канали, оранжеви мехурчета и много продълговати кафяви семена.

Растението жълт кантарион цъфти през летните месеци - от май до септември, което позволява да се правят до два откоса - през месец юни и през месец август, като по този начин се постига по-добра реколта от билката, без тя да се изтощава (разбира се, ако не бъде изтръгвано от корен).
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Доход с отглеждане на жълт кантарион   Вто 20 Авг 2013, 16:32

За хора, които са свързани със земята и искат да си осигурят допълнителни доходи от нея (освен за собствени нужди), единият от начините е отглеждане на жълт кантарион, култивиран на собствено място, така че да си осигурите постоянни показатели и съставки на билката.

Обикновено от жълт кантарион могат да се правят по два откоса на година - първият - през юни, а вторият - през август. Има доста подробности по неговото размножаване, грижи, бране, сушени и т.н., които в подробности са описани в горното ръководство 0019. Добре е да се възползвате от него, за да си спестите доста въпроси без отговор, водещи до грешки и разочарования. Иначе, жълтият кантарион е известен като българската 4виагра" и редовно се ползва като чай и в съчетание с други билки за тонизиращо и лечебно средство.
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Отглеждане на жълт кантарион    Сря 21 Авг 2013, 16:29

У нас има много добри условия за култивирано отглеждане на жълт кантарион, като е възможно да се култивира на всякакви почви, но преди всичко за предпочитане са глинесто-песъкливи, които са богати на органични вещества. Добри предшественици на кантариона са зърнените, бобовите и др. фуражни култури, които оставят площта чиста от плевели.

Но за предшествениците трябва да се има предвид, че билката е многогодишно растение и веднъж разсадена, трябва само да се поддържа и сгъстява. Най-подходящото време за засаждане на разсада е тода става рано напролет (март-април) или късно наесен (октомври-ноември), като е желателно е това да става на влажна почва - по време на дъжд или непосредствено след него.

Важно е да се знае, че заблатените и кисели почви са неподходящи за отглеждането на жълт кантарион. Освен от разсад, растението може да се размножава и от семена, а също и да се прихваща от готови коренища. Може да ползвате най-подходящия за Вашите условия метод, като постигате на един декар площ около 8 000 растения с 20 см между растенията и 70 см между редовете.

Първата година след засаждането едва ли може да очаквате кой знае каква реколта, но вече от втората и следващите години се наблюдава интензивно нарастване и разклоняване на коренището. По този начин се образуват голям брой стъбла и оформяне на туфа с диаметър около 50 см. Подробната технология за цалостно отглеждане на жълт кантарион и събиране на до две реколти годишно ще намерите в ръководство 0019 - вижте по-горе.
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Очаквани добиви от жълт кантарион   Сря 21 Авг 2013, 16:30

От различни агротехнически и икономически съображения не е целесъобразно използването на засадените с жълт кантарион площи да става за период повече от шест години, понеже тогава растенията силно се сгъстяват и започват да си пречат, т.е. нужно е известно разреждане, за да не се затруднява откоса и събирането, а и за да не се изтощава силата на билката.

В предвид на тези съображения, след четвъртата година растенията могат да бъдат размножени вегегативно чрез разделяне на коренищата и разрастване на плантацията върху нови площи, стъпаловидно. При тези условия, през първата година (ако засаждането е станало рано на пролет), очакваните добиви могат да са в рамките на около 200 - 300 кг суха билка или около 900 кг свежа маса от декар.

Но през следващите години се появява възможност да се правят по 2-3 откоса годишно, и предвид сгъстяването на насажденията, да се получава добив от жълт кантарион до 600 кг суха маса от един декар, като по-голямото количество дрога се получава при първия откос. Оттук нататък, разсъжденията за доходността от това производство зависят от годишните изкупни цени на жълтия кантарион, а те зависят от поръчките на фармацефтичните компании у нас и от чужбина.
Върнете се в началото Go down
Kantata
ГостПисанеЗаглавие: Пречистване на жълт кантарион преди продажба в приемателни пунктове за изкупуване.    Пет 06 Сеп 2013, 23:59

След събиране на жълт кантарион, растителните части се подлагат на т.нар. първична обработка или пречистване. Целта на тази манипулация е да се отстранят случайно попадналите странични примеси в билката или други части от същото растение. Също се отстраняват избелели или потъмнели части от кантариона, такива които са нападнати от насекоми и други дефекти, които могат да влошат качеството при продажба в приемателните пунктове за изкупуване на жълт кантарион.
Върнете се в началото Go down
Jekov897
ГостПисанеЗаглавие: Разпространение на жълт кантарион в България   Сря 11 Сеп 2013, 21:21

В България билката жълт кантарион намира максимални условия за своето развитие. Месторастенията на жълтия кантарион са: крайпътните магистрали, изоставени ниви, по ливадите, храсталаци и други места. Той се развива до към 2000 метра надморска височина. Среща се често и по сухите, светли, хълмисти места и предпланинския пояс, в редките гори и сечищата. Доказано е вече, че у нас може да се отглежда като културен вид в личното стопанство.

Все повече страни преминават към култивирано отглеждане на жълт кантарион, който е стандартизиран и отговаря на изискванията за качество на активните вещества. Създадени са и първите сортове с високо съдържание на хиперцин. В нашата страна се срещат около 22 вида звъника - другото име, с което е известна билката по нашите земи.
Върнете се в началото Go down
Жечев894
ГостПисанеЗаглавие: Събиране на жълт кантарион   Пет 13 Сеп 2013, 21:46

При събирането на жълт кантарион той трябва да не се смесва с други видове, които приличат на него:
- четириръбестата звъника - Hyperiсum tetrapterum Fries (Hyperiсum quadrangulum L.), която има четириръбесто кухо стъбло;
- мъхестата звъника - Hyperiсum hirsutum L., на която стъблото е обло, но мъхесто и без надлъжни ребра, а чашелистчетата, наблюдавани под лупа, са с жлезисти реснички.
Особено тревожно бе състоянието със събиране на жълт кантарион през лятото на 1998 г., който бе в центъра на криминалните хроники. Той се бере безразборно и непрофесионално, като се изскубват корените и реколтата през тази и следващите години е сериозно застрашена. Това наложи значителни промени в законодателството, свързано със събирането на билки.
Върнете се в началото Go down
jk-lamb0
ГостПисанеЗаглавие: Приготвяне на запарка или отвара от жълт кантарион   Чет 10 Окт 2013, 21:59

Запарки и отвари от жълт кантарион, горицвет, момина сълза, корени и коренища на иглика и дилянка се приготвят в съотношение 10:300. При приготвяне на запарка, ако липсва водна баня, може да се постъпи и по следния начин - надробената билка се поставя в емайлиран съд, залива се с кипяща вода и се оставя върху топла печка, повечето чаеве се приготвят по този начин.

В съдъ се долива се вода до определения обем, като понякога се препоръчва приготвянето на запарка от жълт кантарион да става и по студен начин. Тогава смляната билка се поставя в емайлиран съд, залива се с капак и се оставя да престои от 4 до 12 часа, след което се прецежда през няколко пласта марля или тънка тъкан. Подготовката на отвари и запарки от жълт кандарио има дълга история в билкарството и народната медицина
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
jylamb12
ГостПисанеЗаглавие: Почва за култивиране на жълт кантарион   Сря 16 Окт 2013, 22:19

Жълт кантарион може да се култивира върху различни типове почви. Най-подходащи почви са почвите, богати на органични вещества, дълбоки и рохкави, песъчливо глинести почви. Заблатените и кисели почви, а така също и тежките глинести почви са неподходящи за отглеждането му.

Преди обработката на почвата върху площта, определена за култивирано отглеждане на жълт кантарион се разхвърлят 3-4 тона на декар прегорял оборски тор, който се заорава с дълбоката есенна оран. Следващите обработки са на по-малка дълбочина. При последната обработка се оформят плитки бразди през 30-40 см.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
jlambk14
ГостПисанеЗаглавие: Използваема част от билката жълт кантарион и очаквана реколта   Нед 20 Окт 2013, 15:31

Използваема част от широко разпространената билка жълти кантарион са нейните стръкове. При добро отглеждане и спазване на всички агротехнически мероприятия, новосъздадено насаждение дава реколта още през първата година, а след втората и третата година насаждението дава вече две реколти.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
arbeit123
ПисанеЗаглавие: Засаждане и поддържане на посевите от жълт кантарион   Чет 24 Окт 2013, 19:33

Популярната българска билка жълт кантарион е многогодишно растение, което се размножава със семена, засети рано напролет или предзимно. Ранната пролетна сеитба се извършва само със стратифицирани семена при междуредови разстояния 60 см. Грижите през вегетацията се състоят в поддържане на посева чист от плевели.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
JkDila78
ГостПисанеЗаглавие: Предшественици при отглеждане на жълт кантарион   Пон 28 Окт 2013, 22:26

Най-добри предшественици при култивирано отглеждане на билката жълт кантарион са зърнено-бобовите, зимните житни и фуражни култури, които оставят площта чиста от плевели и освобождават площите и до началото на октомври.
Върнете се в началото Go down
Jy.Kan98
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0019: Отглеждане на жълт кантарион - подробна агротехнология.   Пет 01 Ное 2013, 22:05

Има един познат на мой познат, който е да 90 години. Той цял живот пие преди закуска една чайна лъжичка спиртна настойка от жълт кантарион и една чаена лъжичка спиртна настойка на глог.

Жълтият кантарион повишава кръвното налягане, а глогът го намалява и се получава нещо като баланс. Човека има кръвно 120 на 80 и пулс 63 удара в минута. Няма проблеми със сърцето и кръвоносните съдове и твърди, че това е причината за неговото дълголетие.
Върнете се в началото Go down
ЖековI98
ГостПисанеЗаглавие: Директна сеитба на семена от жълт кантарион   Пет 08 Ное 2013, 15:14

Най-подходящ срок за директна сеитба на жълт кантарион чрез семена е от началото на октомври до средата на ноември, тъй като за поникването им са необходими ниски температури.

При директната сеитба са необходими 500-600 г семена, които се засяват на дълбочина до 5 мм. След засяването, площта с жълт кантароин се валира.

Стратифицираните семена могат да бъдат засяти през пролетта - от февруари до май. За стратифицирането семената се смесват с фин пясък в съотношение 3:1 и се посяват в плитки съдове.

Получената смес се навлажнява добре, а излишната вода се оставя да се отцеди. Съдовете се поставят в хладилни камери при температура 3-5С. Сместа се поддържа непрекъснато влажна в продължение на 2,5 месеца.

Преди засяването семената се изваждат при стайна температура за 1-2 дни и леко се просушават. Тъй като те са много дребни, е желателно да се засяват заедно с пясъка.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Jekov_D.754
ГостПисанеЗаглавие: Снабдяване със семена за засаждане на жълт кантарион   Чет 14 Ное 2013, 13:45

Най-голяма трудност за желаещите да отглеждат жълт кантарион е снабдяването със семена. Със семена може да се снабдите по три начина:

-внос от Германия, Холандия и други страни;

-вече има внесени семена от "Булгарплодекспорт", на телефони: 02/870355 и 02/9874853 може да си поръчате (ако все още са актуални);

-може сами да си получите семе доста примитивно, но най-евтино.

Узряването на семената настъпва 1 месец по-късно и в края на август те са готови за прибиране. Масата се стрива, прави се трина, отвява се и се отделят семената. Те са много дребни, всичко е много трудно, но най-евтино.

При закупуването на вносните семена искайте сериозно от вносителя да си предостави цялата технология на отглеждане, чистота на семената, кълняемост, какво количество хиперицин съдържа предлаганият сорт жълт кантарион.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Jeladin_Ste.57
ГостПисанеЗаглавие: Жълт кантарион за мъжки хормони   Чет 21 Ное 2013, 17:06

Срещат се твърдения, че с помощта на жълт кантарион може да се повишава нивото на мъжки хормони, което оказва стимулиращо въздействие на съпружеския живот и може да поможне за увеличаване на раждаемостта при българите и излизане от демографската криза. Така че да берем и пием жълт кантарион за борба с демографската криза.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Radenka_8Todo.4
ГостПисанеЗаглавие: Размножаване на жълт кантарион чрез разсад и семена   Чет 28 Ное 2013, 20:13

Размножаване на билката жълт кантарион чрез разсад се прилага в случаите когато имаме недостиг на семена за посев. Сеитбата се извършва в открити лехи през октомври-ноември.

Ако семената се стритифицират, те могат да се засяват в полутопли парници, оранжерии и пластмасови тунели от януари до март. Разсадът може да се отгледа и на открито, като се позволяват и по-късни срокове на сеитба. За 1 кв.м. са необходими 2-3 г семена.

Сеитба на жълт кантарион в култивирани условия се извършва на редове на разстояние 10-12 см един от друг и на дълбочина 5-6 мм. Семената започват да покълват при температура 15-18оС.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Radko_Kan.567
ГостПисанеЗаглавие: Поливане на жълт кандарион при култивирано отглеждане на разсад.   Вто 03 Дек 2013, 22:39

По време на поникването на засятия жълт кантарион, площта с него трябва да се поддържа оптимално влажна чрез редовно поливане. Разсада е готов за изнасяне на постоянно място, когато растенията достигнат височина 10-12 см и е с добре оформена коренова система.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
loteria
ПисанеЗаглавие: Засаждане на нови площи с жълт кантарион   Чет 12 Дек 2013, 14:15

Най-подходящи разстояния за засаждане са 40 Х 30 см или 70 Х 15 см - при механизирана обработка. Средно за един декар са необходими около 8000- 10000 броя разсад за оптимално покриване и използване на засятата площ.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Venka_Kantard.8fjiev
ГостПисанеЗаглавие: Вегетативно размножаване - чрез разделяне на коренищата   Нед 22 Дек 2013, 17:17

Третият начин на разсаждане на жълт кантарион е вегетативното размножаване чрез разделяне на коренището. Този метод се прилага сравнително рядко и само за ограничени площи. Коренищата на 3-5 годишни растения се разделят на части с по 2-4 вегетативни пъпки.

Засаждането се извършва късно през есента или рано напролет преди започване на вегетацията. По този начин може да се постигне сгъстямане на насажденията или да се усвоят нови площи с жълт кантарион, ако мястото го позволява.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Tonya_Pala4.8eba
ГостПисанеЗаглавие: Как да торим плантацията с жълт кантарион?   Пон 06 Яну 2014, 01:22

Растенията от жълт кантарион реагират много добре на органично минерално торене. То се извършва заедно с основната обработка на почвата или в края на вегетацията. По време на активния растеж и цъфтежа е необходимо двукратно подхранване с по 8-10 кг/дка амониева селитра. С успех може да се използва и течен оборски тор, разреден с вода в съотношение 1:5, който не трябва да се прилага при сухо и горещо време.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Jeko_Geno.fg7
ГостПисанеЗаглавие: Жълт кантарион (известен още като звъника) има латинско наименование - Hypericum Perforatum)   Пон 13 Яну 2014, 03:57

Жълт кантарион или звъника е многогодишно тревисто растение и особено известна билка у нас, с изправено, голо, силно разклонено в горната си част стъбло, с две надлъжни ребра, достигащо на височина 30—100 см.
Върнете се в началото Go down
Jechka_KAnch.78rteva
ГостПисанеЗаглавие: Разрастване на поле, засято с жълт кантарион, на туфи.   Чет 16 Яну 2014, 19:17

Независимо от начина на размножаване, насажденията от жълт кантарион нарастват интензивно през периода на вегетация, като по-голямата част от тях достигат до цъфтеж в края на август - началото на септември. В края на есента надземните им части отмират.

От втората и следващите години след засаждането се наблюдава интензивно образуване и нарастване на хоризонтално разположено, силно разклонено коренище. Това изглежда, при наблюдение, като „стъстяване“ на полето с билката.

Това дава възможност за образуване на голям брой стъбла върху едно растение и оформяне на туфа с диаметър до 50 см. Цъфтежът при многогодишните култури започва в средата на юни и продължава до август в зависимост от района на отглеждане.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Цъфтеж на цветове и узряване на семена   Пон 27 Яну 2014, 14:29

Продължителността на цъфтеж при жълтия кантарион на един цвят е 3-5 дни, а на едно съцветие 10-13 дни. Узряването на семената настъпва 1 месец по-късно и в края на август те са готови за прибиране. Създадените насаждения могат да се експлоатират още от първата година, ако се полагат достатъчно грижи за тяхното отглеждане.
Върнете се в началото Go down
Geno_Jek.987ov
ГостПисанеЗаглавие: Грижи за насаждения от жълт кантарион   Съб 15 Фев 2014, 14:14

След началното плевене и окопаване, следващата обработка на насажденията с жълт кантарион се прави в края на май - началото на юни, като за многогодишната култура тя се извършва непосредствено преди цъфтежа, за да бъде продукцията чиста от плевели.

Окопаването трябва да се извършва на по-голяма дълбочина - 10-15 см. В зависимост от заплевяването на почвите се извършват още 1-3 обработки. При силно засушаване през летните месеци обезателно трябва да се направят една-две поливки.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Kaka_Ta.987ka
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0019: Отглеждане на жълт кантарион - подробна агротехнология.   Пон 24 Фев 2014, 23:16

Жълт кантарион (известен още като - звъника)е многогодишно тревисто растение, известна българска билка, достигаща на височина до 30—100 см. Представлява изправено, голо, силно разклонено в горната си част стъбло, с две надлъжни ребра. Листата на растението са срещуположни, без дръжки, овално елипсовидни, с дължина до 1-3 см. Има жълти цветове, които са събрани на върха на стъблото в съцветие, под вид на метлица.
Върнете се в началото Go down
4ako_Jako.876f
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0019: Отглеждане на жълт кантарион - подробна агротехнология.   Чет 27 Фев 2014, 14:18

Някои хора често пият чай, като за целта използват изсушен жълт кантарион. На цвят се получава като черния чай, а и вкуса му е добър. Съобщава се за случаи на благоприятно повлияване на язва на стомаха при редовна консумация на чай от жълт кантарион.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Jeko_Medkar.7896ov
ГостПисанеЗаглавие: Мед от жълт кантарион.   Вто 11 Мар 2014, 15:09

Медоносните пчели много обичат прашеца от жълт кантарион, особено сутрин. Така че, това е другото предназначение при отглеждане на билката в култивирани условия - да похранва работливите пчели, за да правят вкусен и полезен мед и други пчелни продукти - цветен прашец, пчелно млечице и др.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Jeko_Kol.9087ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0019: Отглеждане на жълт кантарион - подробна агротехнология.   Пет 28 Мар 2014, 15:05

Масло от жълт кантарион може да се приготви по бързия начин, като една супена лъжица стрита на прах билка се изсипва в кипящо слънчогледово олио. След това се оставя да изстине и се прецежда. Това е добро и проверено средство против изгаряния, а също помага и при обриви при деца.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Ръководство 0019: Отглеждане на жълт кантарион - подробна агротехнология.   

Върнете се в началото Go down
 
Ръководство 0019: Отглеждане на жълт кантарион - подробна агротехнология.
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Готови ръководства за надомна работа - веднага. :: Производство на редки билки.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Create a forum on Forumotion | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Create your own blog