Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Какво са иновации и иновационна дейност като нововъдения в живота и бизнеса?

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Какво са иновации и иновационна дейност като нововъдения в живота и бизнеса?   Пет 17 Апр 2009, 04:24

Терминът „иновация“ произлиза от латинското «novatio», което означава обновление или изменение, а ако го превеждаме дословно «Innovatio» означава «в направление на измененията“.
Като понятие innovation за първи път се е появило в научните изследвания от 19-ти век, а нов живот понятието получава през 20-ти век в научните работи на австрийския учен - икономист Й. Шумпетер във връзка с изследвания в развитието на икономическите системи.

Така че, понятието иновации касае различните нововъведения в бизнеса и живота, като всички те са резултат на целенасочени и съзнателно осъществявани човешки научно - изследователски дейности, които интегрират

  • - изследователска,
  • - проектантска,
  • - експериментална,
  • - конструкторска,
  • - организационна,
  • - мениджърска,
  • - маркетингова и други творчески дейности.
Това създава известни трудности при организацията и ръководството на една иновационна дейност по създаването на иновации, която се квалифицира и като творческо-преобразувателна. В този случай творческия елемент се изразява в създаването на новостта, т.е. нейното генериране, а преобразувателния елемент - в преобразуването за информацията за новостта от идеална в материална.
Иновационната дейност е и доста рисково занимание, понеже нововъведение може да бъде създадено, но може и да не бъде. А освен тов, иновационната дейност е и твърде продължителна, като процеса продължава понякога години. Ако вземем за пример създаването на радиото, което е продължило петдесет години, а на телевизора - двадесет и пет и едва тогава са влезли в категорията на иновации, при това значителни от техническа гледна точка
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
In.34amb
ГостПисанеЗаглавие: В какви области има иновации?   Нед 27 Окт 2013, 16:07

Иновации - като въвеждане в употртакова на някакъв нов или значително подобрен продукт - стака или услуга, или технологичен процес, или нов метод за маркетинг, или нов метод в организационната практика, или нова организация на работното място, или нова организация на нъвшните връзки.

Т.е. иновации има не само във въвеждането на нов продукт но и обновления в значително по-широг организационно-технологични мероприятия по дейността на един бизнес.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
In_BiLa9
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво са иновации и иновационна дейност като нововъдения в живота и бизнеса?   Чет 31 Окт 2013, 11:25

Иновация е съществен бизнес процес, свързан с удовлетворяване на съществуващите потребности чрез реализация на наличните възможности с обновление.
Върнете се в началото Go down
In.Ira98
ГостПисанеЗаглавие: С иновации в интернет към нова работа против безработицата.   Сря 06 Ное 2013, 17:36

Иновации са промишлената религия на 20-ти и 21-ви век. За всеки напредничав бизнесмен те са основно средство за повишаване на печалбата от дейността на фирмата му. А иновациите в маркетинга са ключът към нови пазари за реализация на утвърдена вече продукция.

Редица правителства днес (в т.ч. и българското), поставят акцент върху въвеждането и усвояването на иновации като опит да се преодолеят последствията от икономическата криза. Но малко от тях разбират, че кризата е в т.н. реална икономика или в реалния свят, докато във виртуалния свят - в интернет, няма криза а постоянен растеж.

Затова е крайно време да обърнат внимание на начините за разкриване на нови работни места именно в мрежата, а докато това стане, на Вас Ви остава варианта сами да се погрижите за своята квалификация за работа в интернет.

Най-добрия начин това да стане е като се възползвате от безплатния е-курс за доходи от писане в интернет по проект „работа.123“ - търсете с тези думи и ще го намерите веднага - и се възползвайте от тази уникална за България иновация. Иначе, ако чакате на промените в българското образование, то те отнемат не години, а десетилетия, според думите на образователния министър. Я дочакате, я не. Търсете „rabota.123“
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved
Върнете се в началото Go down
IONN_37845
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво са иновации и иновационна дейност като нововъдения в живота и бизнеса?   Вто 12 Ное 2013, 21:23

Какво е иновация? - Нещо, което може да Ви осигури работа, например в интернет. При това - от къщи, без да се налага да губите ежедневно по 1 - 2 часа за пътуване от и до работното си място. Значително нововъведение или просто пишете текстове по темата, възползвайки се от безплатното обучение по проект „работа.123“
Върнете се в началото Go down
Ivanov_6For.0965
ГостПисанеЗаглавие: Област на приложение на иновация   Пон 18 Ное 2013, 17:26

Иновация е всяко нововъдение в областта на техниката, технологиите, организацията на труда, маркетинга, управлението, което се основава на достижения на науката и челен опит, осигуряващи качествено повишаване в ефективността на производствената система, маркетинга или качеството на продукцията или услугата.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Novak_Ten.547
ГостПисанеЗаглавие: Новаторство   Вто 26 Ное 2013, 17:59

Понятието иновация, в по-общ смисъл, би могло да се използва и към творческа идея, която е била осъществена, но в смисъв на нещо по-новаторско, нестандартно, извън наложените разбирания.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ima_Tarak.009
ГостПисанеЗаглавие: Обхват на понятието иновация   Вто 03 Дек 2013, 22:48

В резултат на инвестиране в разработка за получаване на нови знания, се получава иновация. Съществуват множество иновационни идеи по обновяване сферата на живот на хората в областта на технологиите, различни полезни изделия, организационните форми на съществуване на обществото, в областта на образованието, управлението, организацията на труда, техническото обслужване, науката, информацията и т.н.

Винаги след появата на иновации, следва процес на тяхното внедряване в производство или в живота на хората, с получаването на допълнителна ценност под формата на печалба, предимство, лидерство, приоритет, значително подобрение, качествено превъзходство, творчески изяви, прогрес... Надяваме се, че това дава определена представа за обхвата на понятието иновация.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Nora_Danai.j48t
ГостПисанеЗаглавие: Новост и иновация.   Чет 12 Дек 2013, 03:14

Не всяка новост или нововъведение е иновация. Такива са само тези, които имат сериозен принос в повишаване ефективността на действащата система. А за целта е необходим процес на инвестиции - разработване - внедряване и получаване на качествено подобрения, което вече можем да наречем иновация. В обобщен смисъл, това понятие може да се употребява и по отношение на творческата идея, която е била осъществена.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
foreks2
ПисанеЗаглавие: Стартиране на иновация   Съб 21 Дек 2013, 14:32

Стартирането на иновация започва с изследователската фаза, при която се създава идеята за предлаганата новост, нейната логика, начини за развитие и перспективи, което е свързано с доказване на нови
- принципи,
- явления,
- методи,
- техники,
- средства,
- правила и т.н.
с помощта на които се постига разкриване, проверка, усвояване и окончателно идентифициране на съответната новост. Всички вложения на този етап на стартиране на иновация са рискови и трудно възвращаеми, поради тяхната голяма неопределеност.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ivan_Novik.0dhov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво са иновации и иновационна дейност като нововъдения в живота и бизнеса?   Вто 14 Яну 2014, 13:34

Иновация е всяко нововъведение в областта на
- техниката,
- технологиите,
- организацията на труда,
- управлението
основаващо се на използване на постиженията на науката и челния опит, което осигурява качествено увеличение на ефективността на производствената система или качеството на продукцията. Не всяка новост или нововъведение е иновация. Такива са само тези, които сериозно увеличават уфуктивността на действащата система. Още по темата и тук - http://proizvodstvoto.blogspot.com/2010/12/0033.html
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Iva_Den.7feva
ГостПисанеЗаглавие: Доходност от иновации   Пет 24 Яну 2014, 22:59

Главна характеристика на всяка инвестиция е съотношението риск към доходност. В случаите с инвестиции в иновационни проекти, нивото на риск е доста високо. С доходността също възникват доста въпроси.

Потенциално, печалбата от нови разработки може да бъде много висока, но на практика, особено в началните етапи, се изискват доста инвестиции, а печалбата идва след доста време.

Доста изобретатели настояват над гениалността на своите изобретения, но те го правят без да преценяват нуждата от вложения. Затова всеки случай на доходност от инвестиции трябва да се пресмята и оценява индивидуално и в неговата цялост.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Venko_Ili.78fev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво са иновации и иновационна дейност като нововъдения в живота и бизнеса?   Вто 04 Фев 2014, 15:02

Иновация е въвеждането в употртакова на нови или значително подобрени продукти - стоки, услуги, обслужване, маркетингов подход или производствен процес, нов метод за осъществяване на продажби, нов метод в организация на деловодната практика, по съвършена организация на работните места или усъвършенстване на външните връзки с клиенти, доставчици и др. подобни сфери на дейност в бизнеса.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ivanina_Todork.8756ina
ГостПисанеЗаглавие: Инженерни изследвания и разработки за реализация на иновации.   Чет 13 Фев 2014, 18:14

Често различните иновации се свързват с осъществяването на инженерни изследвания и разработки, като на практика са известни
- проектантски,
- технологични,
- конструкторски,
- експериментални
и друг вид инженерни работи. Това са все начини да се вземат решения, които технологически осигуряват материализацията на съответните нововъведение в бизнеса или живота. Инженерната част от разрабоките е свързана с подготовката на съответните:
- проекти,
- документация,
- изчисления,
- схеми,
- методики,
- техники,
- инструкции и т.н.
На този етап от разработките в значителна степен намалява неопределеност по отношение очакваните иновации, за сметка на известността и знанията за реализация на нововъведението. Определено може да се каже, че на този етап осъществяваните дейностите са сравнително скъпи, интелектуалоемки и изискващи добра организация и обезпеченост на развойната дейност.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ina_876gn
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво са иновации и иновационна дейност като нововъдения в живота и бизнеса?   Пон 24 Фев 2014, 04:35

Всяка иновация е резултат от трансформиране на идеи, изследвания, разработки, ново или усъвършенствано научно техническо или социално икономическо решение, стремящи се към обществено признание чрез използването им в практическата дейност на хората.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Nani_Inche.7865va
ГостПисанеЗаглавие: Науката иноватика    Нед 02 Мар 2014, 17:56

Иноватика е нова област науката, зародила се в началото на 20-ти век, в чийто предмет влиза изучаването на закономерностите техническите нововъведения при:
създаването,
същността,
структурата,
функциите,
разпространението
на иновациите. Централно място в случая се определя на иновационния мениджмънт, като система за управление на икономическото развитие. А като предмет на днешната иноватика може да се посочи
създаването,
усвояването,
разпространението
на различни интелектуални продукти, носещи интер дисциплинарен характер и насоченост на границата на различни науки. Основни подходи, които се използват са:
системен,
структурет
функционален
а освен това се прилагат и редица от средствата и методите на
икономиката,
статистиката,
философията,
социологията,
кибернетиката и други науки.

Някои от основните съставни части, които се използват в иноватиката са следните:
- технологично прогнозиране;
- създаване на нововъведения;
- търсене на иновационни решения;
- пазар на иновациите;
- иновационни стратегии;
- възприемчивост и съпротива към иновациите;
- разпространение на иновациите;
- форми за организиране на иновационната дейност;
- конкурентни предимства;
- етапи на развитие;
- правителствено регулиране на иновационната дейност.
Момента, в който научните знания започват да се прилагат в практиката, може да се определи като начало на науката иноватика.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Ivan_Genc.8976ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво са иновации и иновационна дейност като нововъдения в живота и бизнеса?   Чет 13 Мар 2014, 14:46

Понятието иновация е въведено от австриеца Йозеф Щумпетер в началото на 20-ти век, а интереса към влиянието на иновациите върху икономическото развитие рязко се усилва през 70-те години. Тогава бележи бум развитието на микроелектрониката, компютърната техника, но също и химичестике технологии. Те явно демонстрират превръщането на научните изследвания в движеща сила на конкурентноспособността на цели отрасли и даже икономики.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Iva_Dene.987va
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво са иновации и иновационна дейност като нововъдения в живота и бизнеса?   Пон 31 Мар 2014, 11:56

От момента, в който в обсъжданията се включват социолози, психолози, юристи и специалисти по мениджмънт и маркетинг, първоначалният подход към осъществяването на иновации като процес или като начин на внедряване на научно техническите постижения в практиката, съществено се трансформират. Оттук идва и разширеното приложение на различни по вид и форма иновации и в хуманитерната сфера - медицина, политология, социология. Това предизвиква възникването на нови понятия и определения.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Какво са иновации и иновационна дейност като нововъдения в живота и бизнеса?   

Върнете се в началото Go down
 
Какво са иновации и иновационна дейност като нововъдения в живота и бизнеса?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Препоръки за стартиране на бизнес в България. :: Организация на производство и иновативни технологии.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Създайте безплатен форум | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Създайте своя блог