Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Какво е МЛМ или MLM или мулти левъл маркетинг?

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Какво е МЛМ или MLM или мулти левъл маркетинг?   Пет 22 Фев 2008, 04:55

В тази тема периодично ще проучваме и  вкючваме подробности относно МЛМ или MLM или мулти левъл маркетинг.
Като подход, това е начин за развитието на собствен мини бизнес, основно в областта на дистрибуцията и разпространението на редица потребителски стоки и продукти по метода "от ухо но ухо", в който потребители разпространяват информация и споделят опит от използването на различни продукти, като козметика, парфюмерия, подправки, билки, хранителни добавки и др.
Върнете се в началото Go down
Mario_Lece.f7yev
ГостПисанеЗаглавие: Какво е МЛМ или MLM или мулти левъл маркетинг?   Пет 24 Яну 2014, 13:55

МЛМ или MLM е мулти левъл маркетинг, буквално преведено означава многостепенен маркетинг. Или това е маркетингов подход за разпространение сведения за продукти и услу по метода „от уста на уста“. Аз казвам на двама, те казват на още двама, които предават събщението на още по два и т.н. Има редица продуктови вериги, съществуващи на този принцип
За многостепенния маркетинг (МЛМ) до преди около 20 - 30 години периодично се подновяваше полемиката относно неговата законност. Днес вече твърдо можем да заявим, че това е изцяло законен бизнес, който има за перспектива много милиарден годишен оборот в доларово изражение в повечето страни по света.

Една статия от март 1992, в известното списание "Success" (успех), разкривайки достойнствата на MLM,  казва, че “допълнителния доход, заработван чрез МЛМ ще ни даде възможността да поставим на първо място семейното, общественото и личното преуспяване.”

Няколко десетилетната световна практика в тази област вече е достатъчна добре да се илюстрират като рисковете така и предимствата на МЛМ. Вие бихте могли да заработите огромен доход, ако сте на правилното място и в точното време. Но ако не сте внимателни, както и старателни, може да понесете загуби. Истината е, че около 90% от всички MLM компании приключват дейността си  до 18 месеца на опериране. Ако следите периодично тази тема, тук ще разгледаме в подробности тази бизнес възможност
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Milka_Milen.0kjfva
ГостПисанеЗаглавие: Реални ли са доходи от 20000 лв месечно от МЛМ?   Пон 03 Фев 2014, 18:57

Когато изучавате от вътре МЛМ, вероятно ще чуете история от рода на тази, че някой е изкарвал по 5 000 - 10 000 или даже по 20 000 и повече лева месечно личен доход. А ако изучавате и международния опит в тази насока, вероятно ще чуете за суми от по 60 и повече хиляди долара месечно.
Разбира се има хора които наистина изкарват от МЛМ по толкова, че и повече, но нека не забравяме, че тези големи доходи са по-скоро изключение, а не правило. Ако все пак си помислите за достигане до това равнище, имайте предвид че трябва да поработите здраво и то в продължение на няколко години.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Matyo_Tanch.987ev
ГостПисанеЗаглавие: Работен ден за МЛМ.   Чет 13 Фев 2014, 01:37

В действителност, повечето от дистрибуторите на МЛМ работят на половин работен ден, по-скоро като допълнение към основната си работа. Според изследванията средният участник в МЛМ работи около 5-6 часа седмично и постига около 1500 - 2000 лв. годишен доход, като продава продукти на няколко компании.

Така че, както се вижда посочените по-горе суми, са нещо по-различно от бомбастичните обещания за 20000, 15000 ... Разбира се и това не е лошо заплащане за работа на половин работен ден и даже по-малко. Така, че ако искате да направите кариера или страничен бизнес, струва си да проучите внимателно възможностите на някои от МЛМ програмите.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Megi_Mano.987va
ГостПисанеЗаглавие: Мултиплицирай и завладявай   Нед 23 Фев 2014, 16:47

Да, разбира се, че има възможности в МЛМ. С него са направени състояния, ще се правят и в бъдеще. Но все пак трябва да знаете какво да търсите в организацията на МЛМ, както и какво да избягвате. Като за начало, трябва да го разберете, че на практика посредством MLM може да се продава всеки продукт или услуга, но повечето от компаниите в тази сфера наблягат на потребителските стоки от рода на козметика, хранителни добавки, витамини или стоки с битов характер.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Malin_Slav.87ov
ГостПисанеЗаглавие: Работа или бизнес с МЛМ?   Съб 08 Мар 2014, 22:56

Всяко лице от организацията на МЛМ може да продава определените стоки директно на потребителя, като получава комисионна за всяка продажба. Обаче си е съмнително дали само с личните продажби ще успеете да се доближите до сочените (сочените, понякога - доста произволно) нива на доход. Ключовият момент тук е какъв подход прилагате - професионален (придприемачески) или трудов (като работник по трудов договор с работно време и място).

Истината е, че са единици „работниците“, които могат да постигнат по.високо ниво на доходи и ако го постигнат, то не се дължи на техните заплати и странични, дъпэлнителни фактори, изискващи предприемчивост като за водене на собствен бизнес. т.е. - много повече усилия и разбиране.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Malik_Stefk.987ov
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво е МЛМ или MLM или мулти левъл маркетинг?   Пет 21 Мар 2014, 15:01

От MLM може и добре да заработвате, но това може да стане само ако използвате възможностите на сътветната МЛМ програмата и включите след себе си и други хора за продажби, понякога наричани дистрибутори. По този начин, освен комисионните от личните си продажби _които е трудно да бъдат много големи), ще печелите и частични комисионни, наричани още “бонуси” или “премии”, върху всички продажби, направени от дистрибуторите, които Вие сте набрали.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Chako_Ganc.234ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Какво е МЛМ или MLM или мулти левъл маркетинг?   Чет 10 Апр 2014, 22:45

Всеки дистрибутор, за да се включи в програма по МЛМ, е необходимо да заплати встъпителна такса (обикновено между 20 и 180 лв), предназначена да покрие разходите по картокетирането му и за т.нар. дистрибуторска чантичка, която може да съдържа редица материали за маркетинг, като:
- папка,
- наръчник,
- каталог за продуктите,
- брошури,
- формуляри за поръчка,
- видеокасети и т.н.,
като така дистрибуторите могат да закупуват продуктите на компанията с отстъпка да речем от 20% от цената на дребно.
-------------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Какво е МЛМ или MLM или мулти левъл маркетинг?   

Върнете се в началото Go down
 
Какво е МЛМ или MLM или мулти левъл маркетинг?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Препоръки за стартиране на бизнес в България. :: Препоръки за маркетинг и PR при работа с конкурентен пазар.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Un forum gratuit | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Създайте свой собствен безплатен блог