Надомна работа без посредник.

Как да започнете надомна работа без посредник? Допълнителни доходи и бизнес от къщи, с помощта на готови ръководства за незабавно стартиране. Самостоятелна работа като самонаето лице - целият доход остава за Вас, без посредник. Възползвайте се още сега!
 
ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Създайте нова тема   Напишете отговор
Share | 
 

 Без маркетинг е невъзможен съвременен бизнес (Marketing).

Go down 
АвторСъобщение
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Без маркетинг е невъзможен съвременен бизнес (Marketing).   Пет 22 Фев 2008, 04:47

Според AMA - Американската асоциация за маркетинг, маркетингът е осъществяване на бизнес процеси по направление на потока от стоки и услуги от производителя към потребителя.

Маркетинг е една от системите за управление на пазарно предприятие, предполагаща внимателно отчитане на процесите, произтичащи на пазара, за да се приеме стопанско решение. Цел на всеки маркетинг е да създаде условия за приспособяване на производството към общественото търсене и изискванията на пазара.
За постигане на тази цел се разработва система от организационно технически мероприятия по изучаване на пазара, интензификация на стоковата реализация, повишаване конкурентоспособността на стоките и услугите с цел получаване на максимални печалби.

Основни функции на маркетинга са:

  • - изучаване на търсенето;
  • - въпроси на ценообразуването;
  • - реклама;
  • - стимулиране на продажбите;
  • - планиране на стоковия асортимент;
  • - реализация на продукцията и търговски операции;
  • - съхранение и транспортиране на стоките;
  • - управление на търговския персонал;
  • - организация по обслужване на потребителите.

Системата за маркетинг представлява процес, който започва с изследване на целевия сегмент от пазара, за който работи фирмата. По този начин маркетолозите определят потенциалното търсене и емкостта на пазарния сегмент, т.е. откриват купувачите, чийто потребности са неудовлетворени в достатъчна степен или изпитват неявен интерес към определени стоки или услуги.
След което се провежда сегментиране на пазара и избор на тези части, които фирмата е в състояние да обслужва по най-добър начин. Разработва се план за създаване на продукция и нейното довеждане до потребителите, а също и стратегия за маркетинговия микс (от англ. marketing mix) за въздействие на търсенето чрез стоката, цената, каналите за дистрибуция и методите за представяне.

По този начин се създава маркетингов одит, който позволява да се оценяват резултатите от провежданите мероприятия и степента на тяхното въздействие върху потребителите. Системата за маркетинг започва не толкова със стоката, колкото с търсенето на платежоспособни потребители, които са готови нещо да купят. В следващите публикации ще разгледаме всичко това в по-големи подробности.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Как интернет технологиите променят маркетинга (Internet tehnologii v marketinga)?   Вто 23 Авг 2011, 02:10

Основна промяна в маркетинговите стратегии донесоха измененията в интернет технологиите. Електронната търговия и услуги наложиха изменение и в подходите за реклама и проучване. Интернет и мобилните комуникации от средство за забавление и средство за набавяне на информация се превръща и в директен начин за доставка на стоки и бизнес.

Преди либеризацията на глобалната търговия, беше скъпо, трудно, времеемко и във възможностите на големите “играчи”. В този момент всяка стъпка в процеса на внос износ на стоки, продажби, от маркетинговото проучване до производство и продажби може да бъде наблюдавано, подобрявано чрез различни он-лайн средства и методики. Този скок и изменение на пазарната ситуация наложи появата на нов термин – уебтърговия. Още подробности за интернет технологиите в маркетинга четете тук >>>
Върнете се в началото Go down
надомно
Admin
avatar


ПисанеЗаглавие: Какво е маркетинг (Marketing).   Нед 30 Окт 2011, 13:45

Мркетингът е дейност по проучване и въздействие върху пазара с оглед управление търсенето и предлагането на стоки.
Маркетинговият отдел във фирмата се занимава с възможността за пласиране на продукцията според потребностите на потребителите. Повече за понятието маркетинг тук >>>
Върнете се в началото Go down
a38
Водещ
Водещ
avatar


ПисанеЗаглавие: Маркетинга в съвременната икономика.   Вто 21 Фев 2012, 04:16


Понятието маркетинг е неотделима част от съвременната икономика и който
не го разбира или не го прилага, рискува да изостане значително, а
най-вероятно и да фалира.

Много фирми правят тази грешка - намерят от някъде пари (спестени или
назаем), наемат помещение, обзаведат го с щендери, заредят със стока и
един хубав ден обръщат табелката отворено, за да разберат че никой не
влиза в техния съвсем нов магазин. Още за маркетинга в съвременната икономика тук ...


-------------------------------------------------

Върнете се в началото Go down
Panov_Ogi.jf8
ГостПисанеЗаглавие: Re: Без маркетинг е невъзможен съвременен бизнес (Marketing).   Чет 19 Дек 2013, 14:38

Маркетинг е всяка организирана система за планиране, ценообразуване, представяне и разпространение на идеи, стоки или услуги за за удовлетворяване на нужди, потребности и желания на отделни лица и / или организации, като рекламата и продажбите са само два от факторите за реализация на маркетинга.
-----------------
© 2013 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Petya_Mite.ixfgva
ГостПисанеЗаглавие: Продажба или маркетинг?   Съб 18 Яну 2014, 15:37

Разликата между продажба и маркетинг е, че първото започва със стоката (на която търсим клиенти, такава каквато е), а второто започва със клиентите , които имат потребности и нужди, които трябва да бъдат задоволени, като за целта създаваме подходящия за целта продукт.
Т.е. двете концепции за продажба и за маркетинг са коренно противоположни.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Маркетинга е система, а не отделни мероприятия.   Чет 30 Яну 2014, 14:23

Не рядко съдържанието на прилагания маркетинг се отъждествява с продажбите на дребно, с тяхното стимулиране, с реклама. Но фактически реализацията на стоките на дребно, е една от функциите на маркетинга, при това не най-важната. Ако съответната фирма добре е поработила върху такива маркетингови раздели, като
- изясняване на потребителските нужди,
- разработването на подходящи стоки за тях,
- формирането на подходящите цени,
- установяване на добра система за дистрибуция,
- ефективни методи за стимулиране на продажбите,
то такива стоки вече няма да имат проблеми със своята реализация на дребно. Следователно, маркетинга трябва да се разглежда като цялостна система, върху която имате да свършите доста работа и добрите резултати няма да закъснеят.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Re: Без маркетинг е невъзможен съвременен бизнес (Marketing).   Пон 10 Фев 2014, 15:36

Както се казва в теорията по управление, цел на маркетинга е да направи усилията по реализация на продукта ненужни. Това означава толкова добре да се опознае клиента, че стоката или услугата, което му предлагаме, точно да подхождат на изискванията му и по този начин сами да се продават.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Zlatotyrsach

avatar


ПисанеЗаглавие: Re: Без маркетинг е невъзможен съвременен бизнес (Marketing).   Вто 18 Фев 2014, 17:50

Да се подготвят и извършват маркетингови мероприятия в една производствена фирма не означава, че усилията по реализацията на продажби на дребно и стимулирането им губят своето значение. Но тези функции стават част от по-мащабните мерки за маркетинг. Така маркетинговите средства трябва хармонично да се обвържат едни с други, за да се постигне максимално въздействие върху пазарния сегмент. Като цяло, маркетинга е човешка дейност, която така или иначе има отношение към пазара.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Mami_Nora.986fg
ГостПисанеЗаглавие: Re: Без маркетинг е невъзможен съвременен бизнес (Marketing).   Сря 05 Мар 2014, 14:29

Маркетинговите функции формират следните понятия:
- нужда,
- потребности,
- търсене,
- стока,
- сделка,
- пазар.
Изходната идея, залегнала в основата на маркетинга, е идеята за човешките нужди.
Върнете се в началото Go down
Petya_Mite.8796va
ГостПисанеЗаглавие: Нужди са в основата на маркетинга.   Пон 17 Мар 2014, 17:56

Нужда е чувството за недостиг на нещо и затова тя е изходна точка за прилагането на маркетинг. Нуждите на хората са многообразни и сложни и по количество и по потребности. В това число попадат основните физиологични нужди от храна, дрехи, топлина и безопастност. Друг раздел са социалните нужди от духовна близост, влияние, привързаност. Съществуват още лични нужди от знания, самоизразяване. И повечето от тези нужди се определят като изходни съставляващи природата на човека. Ако те са неудовлетворени, човека се чувства неудовлетворен и се стреми или да заглуши потребностите си или да намери обект или услуга, които да ги удовлетворяват. Когато сме наясно с тях, чрез различните подходи на маркетинг, бизнеса ни става по-целенасочен и продуктивен по отношение на приходност и рентабилност.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Petko_Man.564ev
ГостПисанеЗаглавие: Re: Без маркетинг е невъзможен съвременен бизнес (Marketing).   Пон 07 Апр 2014, 18:48

Удовлетворяването на реалните потребности е втората основополагаща идея в маркетинга. А потребност е нуждата, приела специфична форма в съответствие с културното ниво и личността на индивида - клиент. Да вземем за пример един възрастен човек - неговата потребност от общуване, до известна степен, би могла да бъде удовлетворена от закупуването на телевизор или радои точка (в селските райони). Докато при млади хора, тази роля може да изиграе дискотеката. Потребностите се изразяват в обекти, които са способни да удовлетворяват нуждата по такъв начин, който е присъщ за културното ниво на съответното общество или социална група.
-----------------
© 2014 Dimitar Lambov, All rights reserved!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Без маркетинг е невъзможен съвременен бизнес (Marketing).   

Върнете се в началото Go down
 
Без маркетинг е невъзможен съвременен бизнес (Marketing).
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Можете да отговаряте на темите
Надомна работа без посредник. :: Препоръки за стартиране на бизнес в България. :: Препоръки за маркетинг и PR при работа с конкурентен пазар.-
Създайте нова тема   Напишете отговорИдете на:  
Free forum | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Free blog